Inlägg

Inlägg som Lagers har skrivit i forumet
Av Lagers

Tur att man kör Merlin, en liten extra touch säkerhet.
Synd och dåligt av alla tekniktillverkare att inte ha bättre koll på sina produkter. Hur ska man lära vanligt folk säkerhetstänk om inte ens tillverkarna tar det på allvar.
Och att routrar inte säger till när det finns nya uppdateringar är otroligt dumt. som om Windows eller antivirusprogrammet skulle vänta på dig att uppdatera.

Av Lagers

Tack Sweclockers redaktion för 2014! Ser fram emot 2015 som börjar med CES.

Helt underbar video som sammanfattade 2014 perfekt. Alla artiklar och recensioner under hela året har varit superbra. Videos är mycket bra gjorda och eran spontana anda när ni står framför kameran livar upp!

Något som jag reagerade på var att jag tyckte om det stora bordet. Det bröt av bakgrunden som då inte blev så stickande och jobbig att titta på och sedan med sakerna (ögongodiset) på bordet gjorde det komplett på något sätt. Överväg gärna det om ni kan ha ett lite större bord.

Gott Nytt År alla hårdvarunördar!

Av Lagers

Intenso Memory Center 3TB - 3,5-tums extern hårddisk med USB 3.0 på Netonnet för 799:- närmsta över är på 976:-

För att se mer erbjudande på Netonet kan ni följa denna "max 1 per kund" länk: http://www.netonnet.se/search?query=Max%201%20st%20per%20kund&page=1&pageSize=25

En enkel platta på Inet för 799:- Lenovo IdeaTab S5000-F MREA14 Max 1st/hushåll (prisjakt la av så kunde inte kolla nästa pris på prisjakt men på Inet skulle den kosta 1290 ord.pris.

Av Lagers

God Jul Sweclockers! Hoppas alla får en underbar jul med många hårda klappar.
För mig känns det som en panel med julklappar varannan fredag hela året av någon anledning
Ni som åker omkring, 5 minuter hit och dit gör inget. ta det lungt!

Av Lagers
Skrivet av Dunder:

Ja, något språk måste det ju vara på

Ville bara få fram att allt syns ju fritt när man söker efter kanaler. Engelska kanaler som svenska eller tyska eller vad som. Men man kan ju söka på typ Swe om någon döpt sin kanal till #SuperKanalenSwe

Fast man kan fråga sig om det är något språk ibland så nitiska en del idlar

Av Lagers

Tips till TS:
Läs denna guide som någon gjorde 2012 på swec:
http://www.sweclockers.com/forum/22-microsoft-windows/1131901.... Finns nog massa mer guider på google också.

Som en del andra skriver så är man oftast uppe 24/7 på sina kanaler och "idlar". De flesta som har IRC sitter på flera olika nät med ett antal kanaler öppna hela tiden. Jag själv har t.ex #sweclockers.com öppen och även min kanal #Datorer (som tyvärr inte så många är inne i ).

Tycker att du ska gå in på #sweclockers.com som ligger på Quakenet. Detta gör du genom att skriva /join #sweclockers.com
Om du vill ha en lista om ett specifikt ämne kan du söka genom att skriva /list Spelnamn (/list cs ger 462 kanaler på quakenet). Tänk också på att en del är svenska eller engelska eller något annat språk.

Av Lagers
Skrivet av inet.se:

Tyvärr inte på grund av hur systemen fungerar så kan vi endast leverera vardagar mellan 8-17.

Okej, men du får jag något att göra på måndag Tack för svar.

Av Lagers
Skrivet av jocke92:

Brukar krävas manuell påläggning för att du ska få licensen. Vet inte hur det är hos inet

Misstänkte att det är så, hoppas någon är ivrig att jobba helg hos inet (rastlös) och loggar in och fixar åt mig

Av Lagers

E-licens - Leverans på helgen?

Köpte en E-licens av er nyss och nu undrar jag om detta sker automatiskt så jag kanske får den i helgen eller måste vänta till på måndag.

Sitter inte i sjön, men vore trevligt att veta.

(kanske någon annan här på forumet vet hur det funkar annars)

Av Lagers
Skrivet av BoManski:

Hej, jag har ett par frågor kring ett möjligt införskaffande av en NUC.
Har kikat på följande komponenter och undrar.
1. Rymms både mSATA disken och en 2.5"?
2. Kommer att köra win7/8+XBMC, ev steam streaming och spela lättare titlar som Telltales The walking dead dvs "soffhäng" spel.
kommer i3:an att räcka till eller ska jag gå på i5:an.
3. 4 eller 8 gb ram?
4. Kommer att köpa en NAS i framtiden och då funderar jag på att bara köra med en mSATA disk och gå ner i chassi storleken, någon som vet hur det funkar att spela upp film från en extern USB disk/USB sticka om jag skulle få platsbrist med den mSATA disken?
http://www.inet.se/files/img/cart\kundvagn-7354821-00.png

Om de ser tokigt ut så får nu gärna justera

Ett tips, Webhallen har I5 modellen för 2490:- just nu.

Jag är sugen på att inhandla en I5, man blir beroende av att ha mera NUC när man väl har en.

Film från USB-hårddisk ska ju inte vara några problem att köra

Edit: Jag skulle skippa msata ssd och den vanliga 2.5" och köpt en 2.5" SSD istället. Får en 256gb för mindre pengar än dessa två tillsammans.

Av Lagers
Skrivet av Klumpeduns:

Tråkigt att du har så dåliga erfarenheter. Jag har alltid fått mina beställningar från Inet, Kompett, Dustin och CDON väl paketerade. Webbhallen är min första besvikelse på den fronten. Lite extra tråkigt då det är första gången jag har handlat av dem.

Jag tycker att de flesta stora packar en del saker bra och en del mindre bra. Beror ofta på vad man skickar efter. Mina saker fungerar flera år efter som tur är. köpt från alla stora genom åren.
(nu kanske jag ska sluta spamma här om paket, hur intressant det än är) *slår sig själv på fingrarna*

Av Lagers
Skrivet av Klumpeduns:

Det var min tanke också att den hade flyttat sig under frakten. Men det känns som att det ändå borde vara en ganska liten chans att hela paketet lägger sig mot botten med tanke på hur tätt packmaterialet var ihoptryckt.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag sa i tråden att min var bra packad, men när jag tänker efter så var den faktiskt packad som din. I botten med packmaterialet ovanför för att fylla ut. Tyvärr är det så att de flesta företagen packar på detta viset. Tycker det kvittar vem man skickar efter ifrån och vad man skickar efter. (cdon och Inet har inget skydd alls) Som min var packad skulle den inte kunna röra sig "genom" packmaterialet på det viset som du funderade lite på.

Av Lagers
Skrivet av Klumpeduns:

Jag har fått min (den skickades på morgonen efter min beställning), dock med den sämsta paketering jag någonsin har sett. Första gången någonsin jag handlade hos Webbhallen så jag hoppas att detta inte är ett vanligt problem med dem.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag har också fått min, och en bra kartong, bra paketerat, bara varit positivt packat från webhallen varje gång för mig. Tycker mer att andra (läs Inet, Cdon) känns som sämre paketerat (kvittar vad inet säger om mindre skador, m.m.)

Skrivet av shadowjolt:

Bifoga gärna en bild, intressant att se hur de står i jämförelse med andra butiker.

Vore roligt om du hade det kvar och kunde ta kort hur det va dåligt gjort.

Konstigt att en del inte får sina ssd:er. Jag va inte en av de första att beställa, va under 50 när jag beställde.

Av Lagers

Jag är inte expert men jag skulle prova att flytta satakablarna till sata0 och 1 kontakterna. (om de inte redan sitter där förstås ) Man vet ju inte om det är någon skum bugg .

Om du får Windows att hitta din raid kan jag tipsa om en sak som en kompis och jag va ute för nyligen med raid och windows 8. Gick inte alls att installera utan den hängde sig när han skulle kopiera filerna i installationen (0% kopiering). Då lyckades vi att lösa det genom att skapa egna partitioner och sedan formatera dom innan vi tryckte på "nästa". Vi provade massa saker med både win 10 och win 8 och till slut lyckades vi på detta sätt.

Av Lagers

SyncFolders är ett smidigt och bra program, den har ett historysystem där man kan ha kvar gamla kopior ett tag. (ställbart). Jag har det så det körs med schemaläggaren. En seriöst program som inte flashar och stilar utan bara gör jobbet.

http://www.syncfolders.elementfx.com/
http://www.syncfolders.elementfx.com/screenshots.html

Av Lagers
Skrivet av MP-Jan:

Gudars skymning så bra pris!

Stort tack för tipset!

Håller med, va tvungen att köpa en. Köpte två 2.5" externa hds oxå (tipset häromdagen) som jag väntar på. Vad ska man ha allt till. blir ju fattig

Av Lagers
Skrivet av fourbyfour:

Perfekt timing, tittade just efter precis en 2.5" USB3-disk att plocka upp i någon butik lite lagom halvakut inför helgen...

Håller med, köpte två! Letar bra pris på 2.5" till en miniserver och hoppas dessa går att plocka ut. Annars är det bra i vilket fall som externa också.
Sedan att köpa lite fynd samma dag som när man fyller jämt är ju inte fel det heller. födelsedagspresent till sig själv.

Av Lagers

Jag körde radeon ramdisk som fungerade bra (gratis upp till 4gb tror jag) Jag hade 1.5 gb av mina 16 gb och lade Firefox-cachen där men använde den främst för spotify. Spotify skapar och fragmenterar små filer hela tiden och arbetar på disken. Mycket små skrivningar och byte av filer. Minskade skrivningen på min ssd och om man har en hdd som systemdisk så är det superbra. Nu har jag inte ramdisk igång för att en ssd ska klara skrivningar och byter säkert ut dom innan de slits ut. Att lägga cache och tempfiler på ramdisken kan ge märkbar skillnad, men i de flesta fall inte så mycket.
Det va skillnad på Amiga-tiden där det va RAM: eller RAD: istället för 3.5" disketter

Att ladda in vissa program stora från starten till ramdisken kan vara fördel om man verkligen behöver starta ett program snabbt. Men att lägga anteckningar på ramdisk vet jag inte om det är så mycket skillnad.

Av Lagers

Förstod att det är vanligt detta, men fattar inte att det får förekomma. tur att man bryggade sitt comhem-modem och kör en Asus istället för ett tag sedan. Det bästa jag har gjort! Aldrig mer att jag använder routerfunktionerna i ett modem.

Nu får vi hoppas att de andra bolagen fixar sina modem så de oxå blir säkra, för de har säkert likandana "inloggningsbuggar"

Av Lagers

Ser mycket trevligt ut. Jag har fastnat i MITX träsket, annars skulle jag köpt det svarta av detta chassi. Nya smarta funktioner och snyggt!

Alltid trevligt att se en bra recension, mycket bättre bild och ljud än sista fredagspanelen. I början kändes det som att de klippt in bakgrunden med Green screen. Edit: Som Accipiter46 skrev, kändes nog lite för ljust för mig med.