Inlägg

Inlägg som Lagers har skrivit i forumet
Av Lagers
Skrivet av voidkahn:

Varje gång jag tänker skapa ett program ser jag att det redan finns!

Boxcryptor verkar inte vara open source (kan ha fel). Detta gör mig skeptisk till att lita på dem.
Dessutom så är min ide bättre än boxcryptor. Tanken är att programmet ska lagra åt en på alla dessa tjänster själv.
T ex om du har 5 Gb på dropbox samt onedrive, alltså totalt 10 Gb så ska programmet lugnt lagra filer på bägge utan att du tänker på det.
Även om själva filen är 7 Gb stor.

Om boxcryptor är open source kör hårt säger jag. Då finns det goda människor som kan kolla upp koden och se att den gör vad den säger och inget mer än så. Dock är det inte alls så jätteofta dessa program blir "peer reviewed".

Det verkar inte vara open-source och det kanske finns något sätt för Boxcryptor företaget att dekryptera upp det. Är väl inte perfekt att använda om man verkligen har hemligheter. Men semesterbilder och lite roliga filmer och ansökningar till jobb borde ju inte vara så intressant för Boxcryptor och NSA att kolla upp så de sätter igång en dekryptering på.
Men det är ju en extra säkerhet för de som hackar sig in på Onedrives servar och hämtar filer, de kommer ju bara åt filnamnet men inte innehållet.

Det om att dela upp på flera konton skulle ju vara smidigt, fast när behoven ökar så får man många konton till slut
Jag skulle vilja ha "molnlagring" fast till en kompisnätverk. Men får en krypterat utrymme hos en eller flera kompisar och de får det hos mig och lika smidigt som dropbox/onedirve.

Av Lagers
Skrivet av Derbi_QuiZ:

Hejsan, har nu på senaste tiden fått problem med spotify då vissa låtar inte vill spelas upp, det är då låtar som jag har haft innan samt varit nedladdade på min mobil.

Några exempel är låtar som jag vill spela upp som finns i antingen min lista eller andras listor, tar tex ena låter ur deras lista som ej är "mörkare" eller liknande, kommer upp felmeddelandet och kommer inte något ljud, går sedan in via artisten och lyssnar på låten därifrån och det funkar hur bra som helst. och detta är låtar som har fungerat hur bra som helst innan.

Har provat att installera om hela Spotify utan några framsteg...

Har försökt lite olika saker med en kompis och vi har märkt att han kan lyssna på låtarna men jag kan inte, dock så får han ny album cover på sina låtar men det kan tex inte jag.

Som sagt så är det på både min mobil och dator, Android på mobilen och Windows 8.1 på datorn samt operatören är Telia ADSL.

Jag fick detta en gång för kanske 30 minuter sedan, vet inte vilken låt för jag hade tagit en lista och tryckt Play bara. Det låter ju rätt konstigt, skriv till deras support och se vad de säger.

Av Lagers
Skrivet av mrqaffe:

Hur fyller man nått med obegränsat utrymme till häften ?

Haha. tänkte på 1TB då förstås!

Av Lagers

Jag håller just nu på med att testa Kryptering till Onedrive genom Boxcryptor. (läs här) Så detta är ju ingen nackdel att det ska bli obegränsad.
Värt priset med Office och Onedrive. Visst kommer jag inte fylla Onedrive mer än till hälften men ändå.

Av Lagers
Skrivet av Ozzed:

Dataförlust är en sak och man ska naturligtvis ta backup oavsett, men i det här fallet handlar det ju om block som blir permanent oläsbara efter uppdateringen, vilket då innebär att man får mindre kapacitet på SSD'n, och det hjälper ju inte backup mot. Då är det nog bättre att se till att man har kopia på garantibeviset så att man kan reklamera produkten.

Vet inte om jag missade i den andra tråden om patchen, men hade de som kört ett HDtune-errortest kört både innan och efter patchen eller bara efter patchen. sddn kan ju ha error innan patchen oxå?
Det är ju tråkigt om det kan hända efter patchen och dåligt gjort av Samsung

Jag är mer skeptisk till Samsung EVO sedan detta skumma felet, och mycket också tack vare att Samsung säger att inte vanliga 840 har samma problem. Jag har två bevis på detta efter två i min familj har vanliga 840 och samma staplar som jag hade på mina EVO.

Av Lagers

Underbart att se att någon komponentbutik på internet kör en riktig REA. Inte håller på och bluffar med priser för att det ska se billigt ut.
Va tvungen att köpa en SSD fast jag kanske inte behöver den. fast om man tänker efter, ssd behöver man många! Kliade i fingrarna att köpa lådan och nätagget fast hittade ingen anledning så någon annan får bli överlycklig över att de finns kvar.

Tack Inet!

Av Lagers

Boxcryptor - Hur säkert är det?

Jag är lite skeptisk till att bara lägga upp alla mina bilder, dokument, mp3 och dylikt till molntjänsterna men sedan någon vecka tillbaka har jag börjat använda mig av Boxcryptor tillsammans med Onedrive.
Boxcryptor skapar en egen enhet och allt man kopierar dit krypteras och läggs sedan upp till Onedrive. Valet av Onedrive beror på att jag köpt Office 365 och fick 1TB lagring. Ska använda denna lösning till backup på backupen

Mina funderingar är:
* Med privat nyckel, lokalt konto och AES256 i Boxcryptor så borde det vara säkert att ha på Onedrive?
* Det borde vara säkrare än molntjänster som krypterar åt dig?
* Tvåstegsverifiering på MS kontot borde säkra upp Onedrive?
* Någon med erfarenhet av hur stabilt Boxcryptor är?

Jag kommer inte lägga upp alla mina statshemligheter men vill inte att mina filer ska kunna spridas.

Av Lagers
Skrivet av SYRE:

Kommer den här reklamen från någon butik där man kan handla eller?

Ja, Webhallen öppnar på Fridhemsplan

http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/kampanje...

Av Lagers

Det är konstigt att Samsung säger att vanliga Samsung 840 inte har dessa problem när det ser likadant ut som på en EVO.

Körde först en optimering och test av min systers barns 840 i Magician och fick bara hälften av skrivhastigheten (128mb/s) som är normalt (ca 250mb/s) och kanske ca 85% av läshastigheten.
Körde sedan en Hd Tune och fick dessa värden:

http://i.imgur.com/aAFFfJl.png

Hoppas verkligen att de förstår att det inte står rätt till med vanliga 840 heller.

Av Lagers
Skrivet av caps lock:

Jag hade samma upplevelse med störningar, fokus som verkar skifta, ser ut som komprimerigsfel, skuggorna bakom er på väggen uppträder onaturligt.
Annars bra som vanligt.

Tänkte väl att jag inte var ensam om detta. Undra om det blir fel tack vare väggen? kan det väl inte bli?

Skrivet av Kingbaldr:

Jag upplevde att bakgrunden fladdrade med viss regelbundenhet (keyframes?). Framförallt skuggor på bakgrunden hoppade runt tillräckligt mycket för att fånga min uppmärksamhet. Likaså kändes Emils och Jonas ansikten otydliga. Möjligt att det skulle bli bättre i 1080p på YouTube. Annars röstar även jag på möjlighet att ladda ner högupplöst version (tex som torrent).

Innehållsmässigt var det suveränt som vanligt och den nya vinjetten var super!

Precis så kändes det genom hela videon. Fladdringar som återkom regelbundet och även suddiga ansikten.
Torrent borde inte vara något problem eftersom SweC-folk kommer dela som bara den.

Edit: Kollade på förra fredagspanelen och den var i bra kvalité med bra skärpa och utan störningar och inte alls som denna fredagspanel, så något har hänt?

Av Lagers

Tack för en underbar fredagspanel!

Ny vinjett i början var mycket bra och att ni i slutet har med musik/bild.

Väggen var inte den mest lyckade. Visst vänjer man sig lite men den är för färgglad! Vore bra om ni på något sätt kan dämpa den så den blir mörkare. Ni skulle verkligen bara ha kopierat nyaste swec musmattans snygga design och slängt upp!

Jag hade störningar i filmen hela tiden, testade FF och Chrome med HD och annan upplösning inbäddad och på youtube. Kändes mer som komprimeringsfel. Aldrig upplevt det förut när jag har kollat på eran video. Det kanske är något med Youtube, eller har ni ändrat något? Skulle verkligen uppskatta en Torrent där man kan ladda ner avsnittet i HD-upplösning utan att det är förstörd komprimering.

Av Lagers

Jag skulle först ha rensat rören i golven. (både den som går ner på bilden men även handfatets rör i golvet. Det kan i detta fall vara en orsak till att det blir översvämning. Om du har gjort det så kan de inte skylla på det om du klagar till dom.
Sedan kan man sätta dit en större tratt som t.ex. : http://faluplast.se/sv/tvattmaskin/tvattmaskinavlopprsk-80823... för att rören i golvet ska hänga med. (finns flera olika där)

Jag hade en kombinerad tvätt och torkmaskin från Electrolux i min lägenhet. Det satt ett liten finare "filter" i den än i min maskin nu som bara är tvättmaskin, hade samma tratt fast till en golvbrunn utan vattenlås.

Det känns väl som att de åker dit och sätter dit en kombination med avlopp utan att reflektera över om detta funkar för dig.

Av Lagers

PL600 är ett rätt kraftigt lim. Har för mig att PL600 är mer för inomhus men nästan lika kraftigt som PL400. PL400 används för att bygga murar ute så skivorna kommer att sitta bra med PL600

Underbart att ni kommer igång med Fredagspanelen.
Tycker att det gick mycket bra för er utan fusklapp, underhållande och roligt som vanligt.

Längtar redan till nästa fredagspanel!

Av Lagers
Skrivet av twoiu:

Namn, adress har de ju annars också genom konto inloggningen. Programlistor och systemdata samlas ju friskt av andra program (Steam till exempel).

Mycket av vad de skriver där är ju för att friskriva sig, att man ska vara medveten om det. Tror knappast de per default samlar in tangentbordstryckningar och skickar till någon server (ganska lätt att kolla) utan det handlar ju om vad man skriver i specifika program som tex feeedback appen eller när det dyker upp någon fråga som det faktiskt gjort tre gånger sedan jag installerade igår.

Skulle de samla in allt man skriver skulle INGEN vilja testa något Microsoft system någonsin, det säger sig självt att de inte kan göra. Men visst ska man vara medveten om att mer än vanligt samlas in.

Jag förstår att de inte skulle samla allt man skriver, men ville poängtera att de säkert samlar på sig mycket mer eftersom det är beta. Vore ju intressant vad t.ex de samlar på sig. Om t.ex det bara är söksträngar i Windows sök eller om de undersöker om jag öppnar en bild i t.ex infanview eller bara öppnar filer i Paint.

Leker med det i Virtualbox och tycker om det än så länge. (tyvärr har inte virtualbox stöd helt än för win 10). De programmen jag installerar verkar funka klockrent direkt. På något sätt känns fönster, m.m. verkar finare än i win 8.1. Det måste väl vara ändrat på något sätt?

Av Lagers
Skrivet av Tino:

Spontana tankar om W10 Preview som primärt OS? Moget nog? Eller är det som att skjuta sig själv i foten?

Jag skulle inte köra detta som primär os av flera anledningar. Som t.ex. Dataförlust och buggar.
Men det är bra att man funderar på detta innan man kör in det som primär os:

Citat från sidan http://windows.microsoft.com/en-us/windows/preview-iso :

Citat:

Microsoft will collect data about your installation and use of Windows Technical Preview to help us improve our products and services. See our privacy statement to learn more.

Om ni läser i länken i citatet så samlar de in information om namn, e-post, kontakter, program, filer, vad ni skriver på erat tangentbord (?)...
De använder väl detta för att förbättra Windows men känns lite mycket saker de samlar på sig.
Windows 10 verkar bli ett bra os men jag väntar nog till Final release innan jag byter bort mitt Win 7.

Om du inte är rädd för att de samlar data och inte har viktiga saker på hdn så kan du köra på.

Av Lagers
Skrivet av Krass:

Går att använda sig av ett lokalt konto för att logga in i Windows som det gick i Windows 8. Eller är man tvungen att använda sig av ett microsoft online konto i Win 10 ?

Som flera har skrivit förut, det går att göra som i Windows 8, skapa ett lokalt konto direkt i installationen genom att trycka nytt microsoftkonto och sedan längst ner "skapa lokalt konto" (fast på engelska då )

Av Lagers
Skrivet av anon114264:

Tack så mycket för den detaljerade genomgången! Men varför fungerar inte det med de vanliga desktop sidorna?

Lite offtopic men vill tipsa till de som är trött på E-post hela tiden och inte vill ha det som RSS-Feed.

Jag kör med en bra url-länk till forumet. Har en knapp i bokmärkesfältet direkt till alla nya inlägg sedan jag tittade sist. (Observera "new" i slutet av url:en)
Till Dagens Tips:
http://www.sweclockers.com/forum/86-stationara-datorer-koprad...
Till Dagens Tips - disk.
http://www.sweclockers.com/forum/86-stationara-datorer-koprad...

Av Lagers
Skrivet av pomelo:

Jag får att den där disken går för 1299:- när jag klickar på länken ovan. Även om jag klickar på länken i mailet de skickade där det står att den ska går för 999:-

De har problem tror jag. massa priser är normalpriser av weekend rush. Något fel med rabatten.
Edit: De hade rabatten från början.
(man blir inte förvånad med nya systemet)

Av Lagers

Du kan använda dig av denna guide. har funkat för mig. tänk på att du gör den exakt som det står.
http://pcsupport.about.com/od/windows7/ht/reset-password-wind...

Hiren's BootCD bootbart USB har jag inte provat för det ändamålet. men går säkert också. kanske lättare om det finns ett färdigt program på den.

Av Lagers
Skrivet av Yorgo_:

Haha lät förbaskat roligt när men tänkte på något helt annat när man läste din kommentar.
Är såklart och rotar i Tipstråden, dvs inte den här.

Testa själv, klicka på sista sidan.
http://www.sweclockers.com/forum/86-stationara-datorer-koprad...

Det händer för mig med, rensa cache tror jag hjälper, har ju hänt förut för mig och för mig att jag rensade ff cache så funkar det igen. Alla ser det inte om de testar.
Edit: Rensade historiken och nu funkar det igen.