Inlägg

Inlägg som Hìthae har skrivit i forumet
Av Hìthae

Kan du inte samla alla bilderna och texten på ett och samma ställe (utan kommentarerna)? Jag vill gärna läsa om allt från början till slut utan att behöva scrolla förbi alla kommentarer och sånt...

Av Hìthae

Du menar om man måste hålla den extra hårt för att hålla den stadigt? Annars förstår jag inte riktigt. För övrigt så har jag inte en DS, men den passar säkert utmärkt att lägga på ett bord och spela eller använda det här tumbandet. Ska du inte skaffa Nintendogs? Det ska vara otroligt bra.

Menar du kanske hur man markerar saker? Det kanske man kan ställa in, inte vet jag. Jag önskar dock att jag hade en DS...jag hade GÄRNA jobbat gratis i en månad för en.

Självklart skulle jag ha råd med typ 5 DS efter det, men vadå.

Av Hìthae

Ännu en dator för 6000-8000kr specialfall..

Jag ska köpa en speldator som jag bara ska ha i TVÅ år, och jag behöver hjälp med det, eftersom det är jättesvårt att få ihop det till allt det dyra (chassi, nätagg och OS)..så jag ber om hjälp.

Det ska funka fint med HL2 och helst Doom 3. Jag behöver med OS, komponenter, tangentbord, mus och högtalare. Skärm har jag hemma.

Ni kan bygga den som ni vill, efter kraven, men glöm inte att den bara ska användas i två år, och troligen inte överklockas. Om det blir billigare med såna delar så kan ni väl välja dem, inget nödvändigt alls. Jag tackar på förhand!

Av Hìthae

Kanske det, men inte bättre än "mina"! Enda skillnaden (som är negativ) är lite mindre cfm.

Av Hìthae

Är det bara jag som lagt märke till den skumma placeringen av de bakre fläktarna? Det är ju i vägen för uttagen på moderkortet... såvida inte chassit är jättedjupt.

Av Hìthae

Jag kom att tänka på en viss butik som nog alla känner till. De har jättebilliga (och, på pappret, bra fläktar)!

http://www.webhallen.com/prod.php?id=37971

Inga 90mm på webhallen så vitt jag vet.

Av Hìthae

Ok. Inte funderat på att skaffa en ny SP då? Den nya Game Boy är inte värsta grymma precis, inte med sin lilla skärm, och DS är kanske lite dyr om du bara ska spela Advance-spel?

En sak till (om ni inte redan vet det): Man kan byta så att man styr med knapparna på höger sida istället (för vänsterhänta som mig), dessutom behöver man nog aldrig byta så snabbt mellan att använda touchscreen och vanlig styrning att man inte hinner eller så. Dessutom har de flesta spelen en fast stil.

Av Hìthae

Jag tippar på att det är en vanlig Coolermaster Stacker med Window. Stacker är det först (och enda?) chassit som är förberett för den uppkommande BTX-formatet, därav det "bakvända" systemet.

Av Hìthae

Vad menar du med "bäst luftflöde"? Det är väl bara att låta fronten suga in och resten blåsa ut? Förresten, ska du bara köpa 4 fläktar? Det är sammanlagt 5 på bilden... dessutom är fläktarna kassa. Köp hellre Adda: både tystare och bättre. De är rätt billiga också.

Av Hìthae
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dpinto
Prestandan är det inget fel på, men det känns som dual display funktionen inte är riktigt genom tänkt. Jag tror bara det kommer vara jobbigt och spela med hjälp av en penna.

Du skojar? Det kan inte bli enklare (om man inte styr den med ögonen/ tankekraft)! Varför verkar det så komplicerat? Är det för att man inte kan hålla reda på dem samtidigt?

Att ha två skärmar och dessutom använda den ena som touch-screen är en helt ny sak. Speltillverkana behöver vänja sig vid det här, och det kommer ta ett tag att få fram idéer till hur man ska utnyttja det här till fullo, men jag lovar dig att det kommer bli riktigt intressant... speciellt om man kombinerar det med mikrofonen osv.

Halligalli,

Du ska inte hoppas på det. Även om dimensionerna är små så är hårdvaran i stort sett densamma som i vanlig SP.

Ledsen att din blev stulen! Vilka spel hade du/ tänkte du skaffa innan dess?

Av Hìthae

Ärligt talat är jag en fanboy som gillar att slänga ut allt jag har snappat upp tidigare, mest för att ha något att säga till om... jag älskar Nintendo för mycket för att inte göra det.

Har ni hört om de nya spelen till DS och alla nyheterna? Game boy Micro, t.ex.? Den är skitliten, med en skärmstorlek på 2"! Revolution har också släppts en massa nytt om, bl.a. att man ska kunna ladda hem vilka spel man vill från NES, SNES och N64 från ett sorts nätverk (om jag har förstått det rätt), och sen är det lite spel till DS som blir allt mer intressanta, bl.a. Advance Wars: Double Strike (Double Strike förkortas till D.S., därav namnet). Snowboard kids och en massa annat skoj ska också komma, och låt oss inte glömma bort det nya Zelda: The Legend of Zelda Twilight Princess!! Det finns en ny video ute och allt.

PSP fans, ursäkta min...eldning. Hoppas ni förstår.

Av Hìthae

Klart den är lätt att bryta på mitten, den är ju helt tunn och av plastigt material. Knapparna vet ni att de går lätt sönder. Det är ju Sony vi pratar om här! Först är det L/R och sen de vanliga X, O och dom där.

Av Hìthae
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Big Bowser
Hade valt PsP för att dom har en bredare målgrupp.
Sen är den ju snyggare, ha bättre grafik, bättre knappar, kan spela video och musik och sist men inte minst ha den ingen idiotisk touchskärm!

Den må vara flashigare och ha lite bättre grafik, men knapparna är tyvärr inte bättre och musik och video får du betala dyrt för (när du kan spela det gratis på datorn). En "idiotisk" touchscreen-skärm? Ja, du kommer väl säga så när Nintendo kommer skapa spel PSP aldrig skulle kunna hantera på samma sätt. Tänk dig möjligheterna! Alla dessa taktiska strategispel (Red Alert och Age of Empires ska komma till DS), för att inte tala om hur lätt det är att kommunicera med DS: Med både bilder, ljud, trådlöst nätverk och "tangentbord" (i den undre skärmen).

Om jag hade fått välja mot SNES och PS1, och deras bästa spel (Resident evil mot t.ex. Chrono Trigger) hade jag, utan att tveka, valt SNES. Visst, PS1 hade otroligt bra grafik när den kom, med sin Spyro the Dragon, Resident Evil, Tekken osv. men när började grafik spela någon roll?? Jag är ledsen, men ibland verkar ni som väljer grafik före spelkänsla vara nybörjare inom spelbranshen. Det är som att välja en dator för att man ser att den har en "starkare" processor (P4 3,2GHz mot FX55 med "bara" 2,6GHz)... "3,2 är mer än 2,6, alltså är det bättre!". Om jag ska vara ärlig hade Sony eller Microsoft aldrig haft skuggan av en chans om Nintendo hade valt att släppa sina otroliga mästerverk, alla på en gång (istället för de misslyckade spelen). Hur skulle de kuna konkurera mot Secret of Mana I & II? Alla Final Fantasy på både NES och SNES (FF III är för övrigt bäst!), Street Fighter 2, Ocarina of Time, Super Mario 64, Super Mario Bros. 3, Chrono Trigger, Breath of Fire osv. osv.

Nintendos (gamla) bästa utklassar Sonys bästa, fastän de har "dålig" grafik.

Men visst, gå du och köp din PSP. Den kommer ha jättefina knappar (vissa kommer sluta fungera efter någon vecka) och den är jäättesnygg (bryts på mitten utan större ansträngning)!! Vi ska inte glömma dess otroliga egenskaper med video och musik sen! Bara dem får du ju punda ut med något 1000kr extra! Inga problem alls!

Jag hoppas du har jätteroligt med den, för vi kommer kunna ha mycket roligare med DS för samma pris... det blir säkert DS + flera tillbehör + flera spel, för samma pris som PSP "Value Pack".

Av Hìthae

Tack så mycket, Bi66uy! Jag byggde mina argument på någonting, men orkade inte svara själv.. praktiskt att du kom. Sen är det bra att folk är ärliga med att de gillar barnstämplat material. Tummen upp!

Av Hìthae

Att konsollerna har olika målgrupper och att PSP är bättre gjord för framtiden är rent skitsnack (enligt mig). Sony kan bara göra skitkonsoller som går sönder/smälter efter en viss tid. Spelen är något bättre (då skivor är svåra att ha sönder/ inte de som gör dom). Om de ska göra en spelkonsoll behöver de väl inte sätta i en hel DRÖS med annat skräp i den?? Har jag fel, eller? Musik och film kan man se och höra på datorn/ mp3/ bio osv osv, dessutom är möjligheterna många, många fler med dubbla skärmar samt touch screen, och glöm inte att DS är mycket bättre skyddat då det kan stängas igen. Priset sen för PSP är fullständigt absurt...2500kr kommer den kosta i september (men då ingår minneskort och annat "nödvändigt" i det sk. "value pack" - yippie!), medan man kan köpa Play-Yan separat till DS för en ganska billig slant. Sluta tjafsa om att PSP har större skärm! Skärpan är sämre och den drar till sig damm som en magnet (ni fattar). Dessutom är de två skärmarna på DS tillsammans större än en PSP.

Om vi ska prata om framtidsvisioner ska ni (PSP-fans) först inse att PSP är gjord med en massa finesser som kompenserar för den svaga konsollen. Den är en allt-i-en för att den inte kan hantera spel på bäst sätt. PSP och INTE DS är en uppgraderad Gameboy, där grafiken är lik och knappt något nytt syns på en mils avstånd. Det enda "speciella" är skärmen och joysticken (som för övrigt funkar riktigt kasst i de flesta förhållanden), som inte är speciella om man tänker över det! Med DS får man med mikrofon och touch screen för att nämna några.

Få höra era argument.

Av Hìthae

Ja, fint jobb med informationen där, Magnus Thomé.

Av Hìthae

Man måste väl fråga för att få svar? Alla är inte lika allkunniga som dig, Lon.

Av Hìthae

Det finns flera trådar om sånt här...

Tack för ett gott skratt!

Av Hìthae

Livslängden och stabiliteten blir sämre.

Av Hìthae

Okej,

+ Finns Digitala och Analoga sensorer.
+ Finns "instickningskort"-varianten och plexi-varianten.
+ Har 4 intag för sammanlagt 15v (fläktstyrningen
+ Analoga och Digitala har vardera 4 sensorer
+ Kan förbättras med fler sensorer eller mini-hub för Digitala versionen
+ Funkar även efter att du kopplat bort USB-sladden från den!
Kommer inte på något negativt, men du kan läsa om produkten här på Swec!

Dessutom är det ju så som jag sa, om du vill kan du använda en sensor och lägga den på sidan om flänsen/vad-det-nu-är, eller en på bägge sidorna för mycket noggrannare kontroll över temperatur. Sen, om en av sensorerna upptäcker högre värme än vad du sagt att den får nå, börjar vissa fläktar snurra snabbare, allt efter vad du sagt åt den att göra. Du kan också få fläktar att stanna helt om lådan är kyld nog osv.