Inlägg

Inlägg som Hìthae har skrivit i forumet
Av Hìthae

2800+ & 6800LE överklockade (luftkylning)

Jag blev precis färdig med överklockningen av min CPU och mitt grafikkort! Det här är ingen skryttråd utan mera för att förstå om jag har gjort något fel (det varkar vara för bra för att vara sant) eller om jag hade tur!

CPU: AMD 64 2800+ 1800MHz > 2390MHz (höjde volten med)

Kör med 1:1 (FSB 266 och minnen 266).

Jag blev glatt överaskad över att det här gick då jag har fått uppfattnigen om att det ska vara svårt. Jag kollade runt i mina BIOS och hittade ett ställe där jag kunde ändra CAS Latency, så jag ändrade den till 2.0. Jag har förresten 1gb Ram-bo (db) 2x512.

Betyder det här att jag har dåliga timings i mina minnen (eftersom jag fick upp den i så pass hög MHz)?

Min CPU ligger på 35c (speedfan) med en AC Silencer och en ADDA 92mm som blåser rätt på.

Grafikkort: Leadtek 6800LE 300/700 > 376/878. Jag har fortfarande inte kollat i 3Dmark03 efter artefekter, jag vet, dumt, men jag var tvungen att skriva av mig först.

Jag har inte ändrat något till AGP eller grafikkortet förrutom att klocka den i Rivatuner. Jag har också låst upp den till ynkliga 8/6. . .

Vad tycks då? Har jag gjort något fel? Ska jag ändra något?

Av Hìthae
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tynnhammar

Vadå någon? Det var jag som skrev det.

Av Hìthae

Om man är rädd för att förstöra datorn på grund av statiska laddningar kan man alltid bygga det naken. Helt ärligt.

Av Hìthae
Citat:

Ursprungligen inskrivet av L0rden
Du skall inte vira och ha dig. Löd ihop skiten och isolera med eltape/krympslang. Sedan skall det nog fungera ska du se.
Menade du att det satt en 6.5mm kontakt och att du bytt till den mindre 3.5mm?
EDIT: En adapter (22-705) kostar 20 kr på classe.

Lol, tack!

Jag trixade lite med den jag hade nu men det gick inte så bra. Synd på ett annars så bekväma par hörlurar. När dom väl funkade bra stängde dom ute allt ljud och funkade skitbra. Ljudet hördes inte ut heller, jag kunde ha dom hängande runt halsen och knappt höra musiken i dom själv.

När jag får ett nytt par från loppis ska jag vara redo. Vet ni vart man kan få tag på sånna annars? Heter dom något speciellt?

Av Hìthae

The specialists är skön den med. Dock förstår jag inte vad folk ser i DoD. CoD är roligare!

Ni som inte tycker om topicen, synd för er. FA är faktiskt relativt okänd. Vi som vet vad det är vet det inom våra kretsar, så att säga, så det känns väl som det är mindre okänt.

Av Hìthae

Äsch, sånt kostar onödiga pengar! Förresten funkar den mycket bättre nu, dock blir den lite sämre när jag tejpar över de öppnade sladdarna... är det farligt att låta den vara?

Av Hìthae

Jag ska finnas på kylning.com. Du får två till specialpris.

Av Hìthae

Philips EM-6162 hörlurar omvandlade till "vanliga"..hjälp plz

Idag kom mamma och lillasyster hem från loppis med fina hörlurar för min dator! Enda problemet är att de är gjorda för förstärkare (tror jag de heter). Ni känner säkert igen dom, såna stora lådor som man kopplar in en elgitarr i mm.? Hursomhelst, jag ville få dom att funka på min dator då dom verkade häftiga och så, så jag började skära upp sladdarna och tog en gammal mottagare för trådlösa hörlurar och skar av sladden som gick in i datorns hörlursuttag, sen virrade jag ihop sladdarna och testa dom på min stereo (då jag inte vågar förstöra datorn på något sätt), och det kom lite ljud när jag höjde till max!

Nu undrar jag hur jag ska göra för att få dom att fungera helt normalt. Hörlurarna har små rattar på sidorna som man höjer/sänker ljudet på, samt mono/stereo, och ljudet har jag satt in på stereo, högsta volymen. Några idéer?

Av Hìthae

Kolla om processorkylaren är inkopplad med!

Av Hìthae

Wow, jag trodde inte många visste om vad FA var! Fallet är väl bara så utanför Sverige isåfall. Ingen jag känner vet vad det är iallafall.

Av Hìthae

Chieftec LCX-01B-B-SL-410 Mesh Miditower / ATX / 410W / Black är definitivt att rekommendera.

http://www.jmedata.se/start.asp?store=I&target=product.asp||dept_id=||itemno=21353

Av Hìthae

Tips om relativt okänd modifikation till HL1

Jag ville bara tipsa om en mod till HL1 som är i stort sett okänd (laget gjorde dåligt med reklam för den). Se www.firearmsmod.com.

För övrigt ville jag berätta att nuvarande versionen (3.0) är den sista, sen lägger laget ner moden. Ett annat lag har tagit sig på uppgiften att göra en "uppföljare". Den moden heter Fireteam: Incursion, men är fortfarande under utveckling. Deras forum ligger här: http://www.far.elfingo.com/. Dock är deras forum nere på obestämd tid.

Av Hìthae

Du har säkert köpt chassit vid det här laget, men jag ska skriva vad jag tycker om den iallafall: Jag köpte den med min dator från db och den har inte annat än imponerat mig. Smarta funktioner, stabilitet i vikt och en överlag bra kvalitetskänsla. Dock är vikten "endast" 14kg.

Av Hìthae

Har du tänkt på att det inte kan bli kallare än rumstemperatur med luftkylning?

Av Hìthae

Kanske det, men i grunden är det bara en hög med plåt, inget speciellt med det. :S

Jag tror knappast Lian Li är i så desperat behov av pengarna... den är nog så dyr för att den ska mer exklusiv. Rika krösusar skäms ju för att köpa något billigt och kalla det kvalitet.

Av Hìthae

20 laxar!? Nej tack.

Av Hìthae

Det bordet har visats på Swec förr. Och ja, den är riktigt dyr.

Å andra sidan verkar den funktionell...

Av Hìthae

Jag lånar tråden lite.

Om man överklockar och minnena inte orkar med riktigt, kan det då hjälpa att höja volten på CPU:n?

Av Hìthae

Okej, det är bekräftat. Det är alltså INTE kabeln som det är fel på (provade att koppla in den andra kabeln i datorn). Kan det vara så att det är Service Pack 2 som krånglar till allt eller är det för att jag har Home Edition medan de andra kör på Professional??

Jag har försökt med allt möjligt (som inkluderar bara min dator) och börjar misstänka att det är det inbyggda nätverkskortet som krånglar. Har ni några fler idéer?? Är det möjligtvis själva routern som är för kass på något sätt eller kan bredbangsuppkopplingen (från Comhem) bara stödja 2 uppkopplingar i taget?

När datorn väl är uppkopplad (händer typ 2-3 gånger/vecka) så går det riktigt segt att göra allting.

Av Hìthae

Jag har samma kort fast vanlig (inte -E Deluxe). Jag hade (har) samma problem fast med mina stereo högtalare, ljudet gick i slow-motion. Efter att jag laddat hem drivrutinerna funkade det inte heller, så jag installerade ett gammalt ljudkort som funkade fint.. ända tills ljudet försvann helt.

Jag ska försöka avinstallera det gamla ljudkortet och installera om det inbyggda, ac'97.