Inlägg

Inlägg som anon56869 har skrivit i forumet
Av anon56869

Blir ändå 3090 kortet som kommer flaska om så med en 5950x eller vad slags lägre rankad CPU man nu har. Har väldigt svårt att förstå folk som bryr sig om lågupplösta gaming benchmarks. Men man kan ju alltid hoppas att det är nog för att AMD kommer krydda på nästa lansering lite extra, skulle bli svårt att hålla plånboken stängd då!

Av anon56869

köpte 2 stk logitech handkontroller för många många år sedan. Tyvärr använts allt för lite eftersom alla PC spel är oneplayer nu för tiden.. URK!!!

vill ha tillbaks multiplayer!! särskilt nu lär man lätt kopplar datorn till tv'n är det mer aktuellt än någonsin!

tekken fifa mariocart med splitscreen/shared screen till pc nu!

Av anon56869

kan man läsa gamla hederliga .pdf filer med dessa?

är de bra att använda även om man inte kommer skapa något amazon konto?

Av anon56869
Skrivet av Ant3:

4K på så liten yta är bortkastat och bara onödigt tungt att driva för gaming i en laptop.

Ser igen märkbara skillnad mellan 4K och 2K på en 17" skärm ens om man sitter på normalt avstånd. FPS,HDR och HZ i just den prio ordningen är mycket viktigare för en bra spel upplevelse i detta fallet.

minns det fanns de som ville ha 4k på mobilen 😆

hur som helst. oled som primär datorskärm...nääe..fint i 1-2 år men sen är väl en inbränd windowslogga typ givet?

Av anon56869

nvidia säkerställer nog att de inte ger bort något gratis tyvärr.

men det hade varit en schysst gest att släppa en lätt uppgraderad chip til gamers vid det här laget! den smala bussen gör kortet ändå ganska oaktuellt för miners.

Av anon56869

Hade önskat mig ett 3090 FE, saftig med 16 papp men så blev det inte alls.... fick nöja mig med 3rd party kylarlösning och måste ha chassit öppet tack vare det. Dessutom kostade kortet kosta över 20 papp... mindre najs

Av anon56869
Skrivet av ELF:

Gör inget, vi behöver frakta mindre mängd med onödig skit, även mat. Vi har hur mycket mat som helst här i vårat avlånga land som vi är dåliga på att äta. Säger itne att vi ska sluta äta ris eller andra utländska matvaror, men vi kan äta mindre av det. Finns både flera typer av rotfrukter, grönsaker, frukter, bär och även ätbara blommor. Jag har börjat äta mer rotfrukter nu de senaste veckorna.

OffT:
Tog de inte kontakt med dig först? Du borde ju ha all rätt att stå skriven i Sverige även om du är utomlands så länge. Finns ju något som heter dubbellt medborgarskap. Låter ju galet annars.

Jodå tanten på skatteverket kontaktade mig och jag svarade ärligt att jag vet inte helt när jag är tillbaks i Sverige. Kanske till sommarn kanske nästa år. Hade kunnat ljuga ihop att jag kommer snart tillbaks, men det spelar egentligen ingen större roll för mig vart skatteverket anser att jag bor. Spar väl bara lite skatt på att vara utskriven tänkte jag. Kunde inte i min vildaste fantasi föreställa mig att jag plötsligt skulle få mina banktillgångar konfiskerade på obestämd tid.

Av anon56869
Skrivet av jetblack:

Förlåt, men hur lyckas man med det ens?

Hur man lyckas? Ganska lätt, åk utomlands (I slutat av mars för min del) sedan får någon kärring på Skatteverket nys om det. Eftersom tanten med god rätt misstänker att du kommer vara utomlands i över 6 månader så har du inte längre rätt att vara skriven längre i Sverige. Hon skriver om dig som utlandsboende.

Vips så bor jag plötsligt inte kvar på min adress i Sverige enligt systemet. Och måste uppge en ny adress vilket jag inte har för jag bor ju kvar på samma adress även om jag kommer vara bortrest under en längre period pga. visum problemen som c19 ställer till med.

Av anon56869

Känns som allt är riggat för att förstöra. Bäst att ha lagrena fyllda med sånt man behöver ett par år framöver. Växthus, jordkällare, en bössa, en kamin och gott om ved. Dina digitala "besparingar" kan försvinna över en natt. Paranoid? Mja.. se er runt, världen är har blivit helgalen, vilket tillfälligtvis samspelar perfekt med att det monetära systemet vi är uppväxta med börjar närma sig sitt sista dödsryck efter 13 år i respirator. Att ens digitala tillgångar kan försvinna över ett knapptryck har jag själv redan fått uppleva. Varit 2 månader utan tillgång till mina aktier eller kontanta medel nu efter att nordnet stängde ner mitt konto pga briställig "kundkännedom". Varit kund hos dem i 15år....

Om det inte är ett knapptryck så ska ni få se hur snabbt inflationen kan gå i taket när alla har massor "gratis" pengar på kontot men samtidigt måste slåss om den där sista produkten inne på lagret. Om inte grafikkorten vore en god nog förvarning, vänta tills det rör sig om något essentiellt i livet typ mat, bensin, värme eller liknande.

Av anon56869
Skrivet av filbunke:

Minns när Bitcoin inte längre var tillräckligt lönsamt att mina. Alla var nöjda med kryptovalutan som fanns, det behövdes ju inte mer än en, och ingen fick för sig att börja mina någon annan kryptovaluta.

...

Men det finns en miljon crypto alternativ. Dock om du kollar på de intressanta crytpo varianterna som ligger i toppen så är ethereum i princip ensamma om GPU mining. Utdaterade Ethereum classic kommer ju finnas kvar men skulle alla flytta över dit så skulle folk ju tjäna typ 2-3kr om dagen med ett 3090 snurrandes på full fart.

Priset går inte i relation till hur många som minar något utan i relation till hur många som är villiga att köpa crypton med pengar.

Av anon56869
Skrivet av Ozzed:

Menar du LHR-korten? Jag hade också hoppats på dem men de är redan knäckta och nu har det varit jävligt tyst från Nvidia i frågan. De är inte riktigt på samma hängivenhetsnivå som de som pysslar med DRM verkar det som

vanliga kort = svindyra och otillgängliga
LHR-kort = svindyra och otillgängliga.

Ingen skillnad.

Men de som fasat över att HLR-korten kommer ha ett lågt andrahandsvärde kan ju andas ut nu när spärren mer elle mindre är knäckt.

Mer eller mindre knäckt? 30% prestandabortfall men samma elförbrukning har en väldigt stor påverkan skulle jag vilja säga. En sak är ju nu när dessa kryptos är och snusar vid ATH och man inte kan få tag på annat. Men om usd mineade per månad plötsligt faller till 1/4 vilket skulle kunna hända otroligt lätt även nu innan eth 2.0 så ser läget helt annorlunda ut. Väldigt få skulle orka hålla på och mina ifall det hela knappt går runt eller man tillomed förlorar pengar på det hela i förhållande till elräkningen.

Av anon56869
Skrivet av filbunke:

Tror du att de som minar kommer att sluta iochmed PoS? Inte en chans. De kommer att komma en ny valuta man kan mina, och så kommer det att fortsätta fram till att det totalförbjuds. (Finns ju en mindre chans att de skulle försvinna om proppen går ur ordentligt och ett stort antal förlorar en massa pengar.)

Kryptovalutor är som MLM, det poppar hela tiden upp nya. Några kommer aldrig någonstans. Några växer. Några går under.

Det ska vara lönt att mina. Vilken annan krypto tror du kommer vara lönt att gpu mina motsvarande ETH just nu? Och tänk dig att det plötsligt skulle flöda in enorma mängder eth gpu'er som skulle vattna ut lönsamheten något fruktansvärt jämfört med idag.

Av anon56869

Går väl hand i hand med att ethereum är uppe på ATH?

Tror ni de kommer gå över till eth 2.0 i år? Lär bli totalt tvärstopp och kraftigt fallande priser efter det om allt går enligt plan.

Av anon56869
Skrivet av Megaman9:

Vad kommer typ 16 gig DDR5 kosta i början?

DDR5 kommer ju i större storlekar. Tror lanseringen av ddr5 kommer hjälpa på att pressa ner gb priset ganska fort när det blir överskott på ddr4 produktion.

Av anon56869
Skrivet av flashen:

Väntar på 4-serien från Nvidia, ska bli skoj att se om man måste ta ut ett mindre lån för high end modellen, 40-50K kanske räcker (inget /s)

ska bli intressant att se om de kommer hypa FE igen och sen aldrig släppa den.

Av anon56869
Skrivet av HazZarD:

ja folk lär behöva 200mpix för att ta dom dära seflies man lägger ut på instagram eller snapchat

beautifilter tar väl bort 198 av de?

Av anon56869
Skrivet av mrqaffe:

Låter mycket underligt att man ska behöva höja priserna pga det som är normala förutsägbara investeringar såvida inte företagen är väldigt misskötta eller det handlar om att de enbart passar på att press upp priserna.

Klart de har någon ursäkt, är väl standard?

Sanningen är väl att de har betydligt mer efterfrågan än kapacitet så då väljer man att trycka upp priset för att tjäna en extra hacka. Sen kan man kalla det för vad man vill. Att bara skicka fakturan och säga att chefen ville ha högre bonus hade kanske varit ärligare, men det hade nog inte PR avdelningen gått med på.

Av anon56869
Skrivet av anon334363:

Låter ju som att Kinesiska staten har ett finger med i spelet någonstans. Förmodligen backar dom Wu och använder honom som proxy. Alldeles för bisarr historia annars.

Om inte annat så hade han suttit bakom lås och bom om det vore i kommunistpartiets intresse oavsett vad "lagen" säger

Av anon56869

Man borde aldrig gått bortom ens MLC. Kort nog livslängd på de.

En visserligen ~5år gammal 250gb MLC ssd jag har säger att det är ~70% livstid kvar i den trots att den inte alls är särskilt tungt använd. Vill inte tänka på hur usla QLC diskar måste vara.. säkerligen att datorbranschen är nöjda om diskarna dör efter bara några år men det är knappast jag som konsument.

Dessutom blir ju vinsten mot snurrdisk ännu mindre. Kanske man behöver återgå till sånna igen.. Dumt jag sålde den gamla SLC disken, hade gjort sig fin som systemdisk. En del segare än de moderna men värderar ändå hållbarhet över prestanda när de har såpass begränsad livslängd.

Av anon56869
Skrivet av SUMITOMO:

Har du varit på Coop Forum?
Säkert mer än 50,000 artiklar, och där skulle de sitta och titta i en liten katalog...

men jösses... ja då får man väl märka ut alla varor på coop forum då som man gjorde för en ~15 år sedan. Hur svårt ska det vara? Minns de hade kataloger med priser i kassorna förr och det är ju inte brist på arbetskraft i sverige direkt. I vartfall outbildad arbetskraft. Vill man inte se någon lösning så får man väl hungra ihjäl då när det kommer en större it attack eller solstorm som slår ut de såbara datasystemen någon gång i framtiden.