Inlägg

Inlägg som anon56869 har skrivit i forumet
Av anon56869
Skrivet av skanepiraten:

Ja du är invånare i ett samhälle och då har du inget annat än att gilla läget eller bli politiker...

Men ja det är lärdomen för dig och att du ska kolla upp saker med bank/försäkring etc innan du gör stora skillnader i dit liv för det kommer garanterat göra skillnader hur du får gör o inte.

Som att flytta ifrån en adress till en annan och helt plötsligt är din bilförsäkring 100kr dyrare i månaden för att den nya adressen/gatan/området sker mer skador etc. Ett samtal hade kunnat berätta detta. (egen erfarenhet)

likaså om att innan du åker utomlands med din personbil att kolla upp vad som gäller med din försäkring etc så du inte står där med kostnader för det "oväntade"
Min personbil idag får ju inte köra in i vissa städer i europa för att det är en gammal diesel och kommer ge mig höga böter om jag kör in tex

Har levt på samma vis sedan 2007 utan problem. Vad är ditt problem?

Av anon56869
Skrivet av skanepiraten:

Också de handlingar och kundkännedomsuppgifter som banken har om dig ska hållas aktuella vilket kan innebära att du kan få kompletterande frågor under kundrelationens gång.

Med tanke på att du har förändrats under tiden som kund och inte kan styrka din faktiska information som du skriver här idag så är det inte konstigt att banken agerat på detta sätt, för banken får på huvudet hårt om dom inte hade agerat.
Källa
Men förstår verkligen att du sitter i en jobbig sits på grund av detta.

Ja att man skapat någon lag som rättfärdigar det sjuka förvånar mig inte alls. Säkerligen någon EU lag också.

Hur som helst, ville bara passa på att skriva av mig när nu tråden handlade om att EU försöker begränsa krypto nu när jag mer än någonsin inser hur viktigt det är att ha ekonomiska resurser som banker och stat inte kan komma åt.

Hoppas andra här inne kan dra lärdom av det hela och inser faran med att vara totalt beroende av digtala lösningar som kan stängas av med ett knapptryck oavsett om man är laglydig eller ej.

Av anon56869
Skrivet av Ringman:

Skulle gissa att det kan bro lite på med vilket land du nu är i?
Vissa länder räknas ju som högriskländer när det gäller penningtvätt och kriminalitet etc. Kan ju vara så att banken drar öronen åt sig och vill ha mer information i fall råkar vara i ett av vad dom klassar som högriskland och gör transaktioner ofta.

Du läste nog inte ordentligt, de bryr sig inte alls om var jag är. Anledningen till att de blockerade mitt konto var för att jag inte har gett dem någon ny adress eller lyckats skicka in något papper som styrker att jag bor kvar på samma adress som jag bott i massvis av år utan problem.

För att påminna dig innan du kommer med nästa ursäkt för bankerna eller staten så kan jag påpeka igen att anledningen till varför de ville ha en ny adress är pga. skatteverket valde att ändra min boendeadress till "utlandsboende". Jag har själv aldrig uppgett att jag bytt bostad och har i verkligheten heller aldrig bytt bostad. Alla mina grejer står kvar i samma lägenhet i Stockholm.

Sen är jag inte alls i något "högriskland" utan i japan, men om jag så vore i ett skitland så det vore det hela mycket värre. Här hade nog regeringen tagit väl hand om mig ifall något oväntat som t.ex en olycka eller något annat hade hänt. I flumflum land kan det bli betydligt farligare om man råkar ut för något tråkigt och plötsligt inte har några pengar att betala för sig med. I värsta fall skulle det kunna leda till ens död.

Det hela kunde ju varit någorlunda okej om man åtminstone hade möjligheten att bära runt på kontanter så att man kan vara förberedd på sånt här. Men det har man ju effektivt förbjudit folk att både inneha och resa med i några funktionella mängder kontanter.

Av anon56869
Skrivet av blunden:

Det låter som att du bott utomlands i mer än ett år utan att anmäla detta? Då kan du komma att anmälas som utflyttad automatiskt. Detta är vad jag vet i enlighet med folkbokföringslagen. Har du inte bott utomlands i ett år eller mer kanske du kan skicka in något bevis om detta till dem?

Jo har varit utomlands sedan april och det finns en stor chans att jag kommer bo utomlands framöver vilket var anledningen till att skatteverket valde att skriva ut mig. Det bryr inte mig vart skatteverket anser att jag bor så bråkade inte om det även om jag klart och tydligt förklarade att min bostad är just den jag har i Sverige och att jag inte har någon permanent bostad utomlands.

Men ska banken plötsligt kunna neka mig tillgång till alla mina tillgångar när jag är utomlands och reser pga. att skatteverket valt att skriva mig som utlandsboende???

Helt sjukt. Har aldrig sett krypto som något mer än ett trevligt sätt att tjäna lite extra slantar från mining. Men nu är mina kryptoslantar plötsligt det enda jag har när jag är strandad utomlands. Och detta utan att någonting stort ens har hänt utan det var bara banken som plötsligt tog sig rätten att blockera min tillgång till mitt konto hos dem.

Av anon56869

Har precis varit i kontakt med "min" svenska bank som bestämt sig för att totalt blockera alla mina tillgångar från mig.

Anledningen? Jo eftersom jag varit utomlands en hel del och just nu befinner mig utomlands så bestämde sig skatteverket plötsligt för att bokstavligen talat kasta ut mig ur landet. Jag har visserligen ingen adress utomlands utan bor tekniskt sett fortfarande kvar i Sverige men det spelade visst ingen roll utan de skrev om mig som utlandsboende.

Efter det så krävde banken plötsligt en ny adress vilket jag såklart inte har eftersom min bostad fortfarande är den samma gamla i Sverige. Detta vill de att jag ska styrka med att skicka in en elräkning eller liknande i mitt namn med min adress på. Dock är bostaden ej i mitt namn och jag befinner mig just nu på andra sidan jorden och kommer nog inte kunna åka hem på en god stund.

Så då bestämde sig banken för att trycka på "shut down" knappen och låsa mitt konto tills vidare. Tillgångar i den lägre miljonklassen är låsta och helt otillgängliga för mig just nu utan att jag gjort någonting alls vare sig illegalt eller ens fuffens!

"Har man inget att dölja har man inget att oroa sig för" ... jo tjena!!

Det ENDA kontanta medlena jag har just nu är min Ethereum krypto wallet och ett utländskt bankkonto med lite småpengar på.

Det är tyvärr inget skämt. Hoppas banken kommer på bättre ideer snart.
Tar tacksamt emot tips om hur jag löser situationen.

Mvh

Av anon56869
Skrivet av jOnÄTÄn:

Jag försökte förklara vad som menas men du har rätt att tro det du vill. Så jag fortsätter inte.

jag förstod vad du menade men håller inte alls med om definitionen eller tankegången. Den känns helt ologisk.

Med ditt resonemang så vore typ integrerade kretsar budgetgrafiken och sen har då t.ex hos nvidia 9 steg av midrange-highend kort från 3050 till 3090. Eller amd då från rx6600 till rx6900.

Av anon56869
Skrivet av jOnÄTÄn:

Fast när man skriver mellanklass så menar man vilket segment det passar in på. Det är alltså tänkt att sitta i datorer för kanske 9000-12000kr. (nu kommer det antagligen inte stämma pga hur det ser ut men ett normalt år)

Ska man tänka som dig så skulle ju RTX 3080 räknats som ett budgetkort ungefär en månad eftersom RTX 3090 var ute typ en månad innan 3070 släpptes.

nej inte alls eftersom 3070, 3060 och 3050 redan var planerade.

Uppenbarligen var 3070 mellanklassen.

Att man höjt priserna enormt på alla kort betyder bara att du har blivit fattigare, inte att 3060 3050 plötsligt är mellanklass.

Av anon56869
Skrivet av jOnÄTÄn:

Hur menar du? Får man inte kalla det mellanklass om det inte finns en modell i serien som är lägre presterande?

ja mellan är väl just mellan toppen och botten? altså 6800 och 6700

Av anon56869

mellanklassen? Sämst i laget efter 6900 6800 och 6700 som varit klenast tills nu?

Av anon56869

Själv dras jag mot att köpa en nokia med bara gsm nät och mp3 spelare.

Av anon56869

Macron, stormedia och stor IT...de sitter väl i samma båt hela gänget.

Handlar väl snarare om omfördelning av resurser.

Av anon56869

Kul timing hade precis en storstädning idag.

Tog ur och skruvade upp de två stycken blower fan GPUerna. Av med frontpanelen och dammsuga inblåset, där var det skitigt! Sen tog jag ut hela datorn ut och blåste ur med lungkraft. Till slut av med 120mm fläkten på CPU och dammsuga kylflänsen ordentligt.

Sen var det bara att skruva ihop allt igen. Tog en liten stund men det är gött att ha en ren dator.

Anledningen att jag städade just nu var att datorn ska in i ett varmt rum på vinden där den får stå och mysa för sig själv över sommarn. Vill inte att fläktarna ska behöva gå varmare än de behöver dessutom vill jag inte ha någon onödig brandrisk om än så liten så lika bra att städa upp när man ändå ska flytta runt på grejorna.

Av anon56869
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Man bör ha dubbla system. Kontanter som typ ingen idag använder är ingen bra lösning. Likaså gå ifrån datorsystem och försöka hålla på med registrering manuellt. De bör på många sätt granska olika sätt vilka alternativ som finns.

Det är för övrigt väldigt många företag som är beroende av datorsystem och det finns inget alternativ om man vill ha kvar företagen i landet. Vissa säger anställ mängder med folk med slavlöner runt 5000kr/månaden, ja det kommer inte ske i sverige.

*edit*
Angående kontanter så vem har dessa hemma i någon större mängd? Blir det en större attack och alla bankomater är nedstängda, ja, då har folk ändå inte dessa. Att ha en väldigt massa kontanter i hemmet är också en säkerhetsrisk.

Förstår inte din logik helt där. Vad har "slavlöner" på 5000kr med kontanter att göra?

För 30 år sedan hade vi betydligt mindre automation, kvinnor arbetade i lägre utsträckning, fler bodde i villor istället för små ettor och ändå det gick alldeles utmärkt att sköta affärer med kontanter.

Man behöver väl inte ha några jättemängder kontanter liggandes hemma. 10-20lax låter som en vettig summa..

Av anon56869

Varför kan de inte hålla öppet och ta betalt med kontanter? Riktigt korkat att göra sig 100% beroende av externa digtala betalningslösningar. Och vad har MSB att säga om det hela? Är väl deras ansvar att se till att samhällsviktiga funktioner så som matleveranser ALLTID kan fungera även i de mest extrema situationerna, inte bara något så ynkligt som en hackerattack.

Av anon56869
Skrivet av perost:

6850K är ren HEDT eftersom den hör till en av Intels E-serier (Broadwell-E), Intel övergick sedan till att använda X för HEDT-serierna (efterföljaren till Broadwell-E är Skylake-X).

Hoppsan..då valde jag fel. Tog högpresterande persondator.

Av anon56869
Skrivet av the squonk:

Med tanke på garantin på mining kort i tex Ryssland först sänktes till 3 månader och sen togs bort helt så är miningkort hyfsat ointressanta som begagnade, skall bli kul att se alla annonser här sen "har använts sparsamt" jojo

Mina RX 480 har minat kanske halva tiden sedan de köptes direkt efter release. Fungerar fortfarande utmärkt.

Men har man kört på orginalvolt och fläktarna på max har saker nog slitits mer ja

Av anon56869

6 stack HBM3 minne så kommer miners ha köpt upp alla till dubbla priset innan de ens lämnar fabriken

Aldrig varit lättare att sälja grafikkort.

Av anon56869
Skrivet av yrfhar:

Investera i en dyr fläkt. Behövs ingen stor tung otympligt ac.

Priset spelar väl ingen roll.

Men köp alltid en DC fläkt och inte AC vilka är vanligast. Otrolig skillnad.

Av anon56869
Skrivet av Alphahanne:

Jag vet inte vilken statistik du tittat på då eftersom i princip all data pekar på en väldigt snabb ökning av temperaturen, en ökning som är mycket snabbare än någon tidigare uppmätt förändring. Att det förekommer naturliga variationer betyder inte skvatt i sammanhanget då de utifrån den data man har alltid gått långsamt, tills industrialiseringen kom. Det finns inget som helst exempel i den naturligt lagrade datan som visar på en lika snabb temperaturökning som den vi haft de senaste 100 åren.

Du menar man ska dra till stranden och sova då när det är 35 grader i sovrummet? Att du klarar av det betyder inte att alla gör det.

Inte alls. Det finns ingen i Sverige som har 35c i sovrummet om natten, jag har aldrig kommit upp i över 32/34c natttemp även här i mitt mycket solexponerade hus i betydligt varmare breddgrader. Det var en stekhet sommar i 2018 och jag hade inte hunnit köpa någon AC och det var utsålt i hela landet med många veckors leveranstid då så jag låg och tänjde på gränserna. Har man 35c i rummet bör man absolut skaffe en AC för då är det som sagt hälsofarligt.

Det jag läser på forumet här är att folk vill ha 15-16c för att sova gott. Låter som nonsense, sover folk med sina duntäcken på om sommarn eller vad rör det sig om? Sov hur bra som helst inatt under täcket och utan fläkt trots 25c rumstemp. Vid 26-27 ryker täcket och 27-28 där någonstans drar man igång fläkten för att sova gott. Har svårt att tänka mig att det är speciellt många svenskar som kommer upp i natttemperaturer över det.

Men visst, lyckas man inte sänka rumpstemperaturen under 30 och behöver vara hemma under längre perioder så har jag förståelse för att man skaffar en portabel ac för att kyla lite under den varmaste sommarveckan.

Av anon56869
Skrivet av Alphahanne:

Det stora problemet är att de flesta bostäder vi har i Sverige är byggda och anpassade för ett kallare klimat än vi faktiskt har idag, därför blir det lätt väldigt varmt inomhus. Eftersom klimatet HAR blivit varmare så ger det konsekvenser för alla som bor i dessa. Människor dör under värmeböljor även i Sverige. Tycker du det är rimligt?

Du behöver inte TRO på global uppvärmning då det är vetenskapligt belagt att en sådan sker så det är fakta. Alltså kan du sluta att inte tro på den och börja veta att den är på riktigt.

Vilken vetenskap. Av den statistik jag läst har inte jordens temperatur förändrat sig någonting alls på 20 år. Och det är då vi släppt ut som absolut mest avgaser. Dessutom är klimatändringar naturliga, jorden är inte statisk. Hela sverige låg täckt av is för inte så jäkla många år sedan men det var väl inte gammel anders som smälte bort den med en forntida volvo?

Svenska värmeböljor jo tjena. Klart det kan bli kämpigt för en gamling om det är varmt. Jag har märkt att ~33-34c är smärtgränsen för min del med en vanlig fläkt om natten, omkring där börjar sömnen bli problematisk och det börjar kännas lite farligt. Men det är inga svenska temperaturer, typ 15c nattetemp i stockholm idag visst? Och har du ett par dagar med 30c i huset så är det väl bra att passa på att njuta av det så länge det håller i sig? Dra till stranden om det känns för varmt istället för att sitta hemma och jäsa.