Inlägg

Inlägg som anon56869 har skrivit i forumet
Av anon56869

Gick lite hastigt igenom speccsen på deras fläktar och de verkar inte alls speciellt imponerande.

Om ni gillar fläktar så måste jag skarpt rekommendera silenX. Köpte ett gäng sådana av olika kaliber 80-92-120mm och alla snurrar på exakt lika knäpptyst idag som för typ 15 år sedan när de var nya. Och då har de inte legat i någon låda o dammat utan använts i alla mina datorer sedan dess. Särskilt cpu fläkten på 120mm måste ha många många år av snurrtid då den alltid varit med.

Kan såklart inte verifiera om speccen stämmer men den 11 eler 12db tysta 120mm fläkten jag har är i alla fall totalt knäpptyst, men har aldrig haft problem att kyla hungriga cpu'er med tdp på 120-125w trots chassin med enbart lågvarvade 80/92mm chassifläktar

Av anon56869

Sjuk att ni pallar med sånna där portabla AC. De är galet ineffektiva, låter extremt mycket och så ska man hålla på och tömma vattentankar som lär bli fulla på nolltid. Blir ju inte ens särskilt varmt i Sverige. Och råkar man ha turen eller oturen att bo i solläge utan bra genomdrag med fönsterna öppna så fungerar ändå kortbyxor och ett par DC fläktar väldigt fint!

Nu tror ju jag själv inte på co2 tramset och global warming. Men det borde vara fängelsestraff för miljömuppar som använder portabel AC i Sverige samtidigt som de propagerar för att andra ska sänka sina "utsläpp" och röstar för att andra ska få sina liv begränsade på annat vis.

Av anon56869

Kör mitt thermaltake torn för 3-400kr vad det nu heter igen med en lågvarvad 120mm fläkt rate'ad till 11 eller 12db som helt galant kyler en i7 6800k 120w tdp processor. Kanske irrelevant jämförelse men ville bara påpeka att den här kylaren är rätt så overkill om det endast är stillhet man vill uppnå. En liten fläkt är absult att rekommendera, 12db är i princip ohörbart om man inte lägger huvudet mot burken, men fläkten flyttar rätt bra med luft ändå.

Av anon56869
Skrivet av galaXy:

Senaste 8 åren har jag enbart suttit på laptop, så det blir alltid en clean installation av Windows och drivrutiner till att börja med, sen kör jag;
- Chrome
- Classic Start
- Revo Uninstaller
- Wise Care 365
- O&O ShutUp10

Sen kan jag börja använda datorn

Det går ju inte ens att göra en clean installation av windows längre. Fyllt med bloatware, antivirus och updates som inte går att stänga av. Man vet aldrig när man får en ny "news bar" eller liknande när sätter på datorn. Har man windows äger man uppenbarligen inte längre datorn utan man lånar "sin" dator och priset man betalar är sin integritet. Lite som när man sparar grejer på googles moln.

Det är verkligen dags att byta till linux.

Av anon56869
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Vi pratar så otroligt långt fram i tiden säg 500år.
Men fram till dess kommer AI skapa så otroligt mycket nytt arbete då folk kommer kräva intelligenta system mer och mer. Det som dock kan se är en förflyttning som leder till att mer kompetens krävs.

*edit*
Det är egentligen sjukt vad mycket "bulk" arbetsgifter det finns idag och dessa får bort. Alltså typ alla har någon gång uppgifter som inte på något sätt är utmanade utan ska bara ska göras, det är konstigt att mycket inte har effektiviseras bort än med det tar tid.
Och Ai är något som kan göra detta.

Ta bulkjobb vid datorn, man gör ett script. Det fungerar skitbra, sedan kommer ny data som inte exakt följer mallen, det blir att anpassa scriptet lite och så håller det på. Och ibland blir uppgiften inte ens snabbare än att göra manuellt.
Nej det måste till någon Ai som gör att man kan göra mer intelligenta script.

Det finns så enormt mycket meningslösa idag. Bara det att du ens behöver en mall känns ju som att det är stor chans att hela jobbet är meningslöst.

Tänk för 40-50 år sedan kunde mammor både vara hemma och folk hade ändå råd att bo i villa, äga bil och åka på skidsemester trots att vi inte hade i närheten av den automatisering vi har nu och nästan ingenting var made in china.

Ett väldigt litet fåtal produktiva människor försörjer idag ett väldigt stort antal människor som håller på med oproduktiva sysslor eller inte jobbar alls.

Av anon56869

Den där promotion videon gjorde mig så sjukt otaggad.

Grym grafik de skulle kunna gjort något riktigt bra av det hela, men herregud vad är det för gameplay?

Mest cringe av allt var väl när han hoppade ut ur sin fighterjet och bazookade ner den följande för att sedan ta sig tillbaks in i flygplanet.

Det som var grymt med BF2 var att det var ett riktigt bra försök på att göra spelet så realistiskt som möjligt.
Gör en ny variant av det! Dagens moderniteter, robotar, vapeniserade drönare etc gör människor onödiga så skippa de.

Battlefield 2000, en värdig uppföljare till Battlefield 2 tack!!!

För de som vill strafe'a runt plaffande med maskingevär, bazooka ner flighterjets i luften och sedan quick respawn när man råkat spränga sig själv också så kan ni göra en till variant som heter Battlefield Quake2042 eller något liknande.

Av anon56869
Skrivet av medbor:

Grafikkort slits inte av mining direkt. De flesta undervoltas för att effektivisera. Fläktarna är det enda som slits, men många gamers sliter nog likvärdigt, speciellt om det klockas och spelas långa sessioner

mina fläktar (RX 480 radialfläktar) har snurrat i 4-5 år avg. ca. 40% rotationshastighet. Uptime kanske 50% av tiden. Klunkar på bra än idag. Temp 80c. Undvoltade och underclockade.

Av anon56869

Dagens pengar har nått vägs ände. Kolla på räntor, QE och andra stimulanser så insåg man det för 10 år sedan redan.

Nu ska nästa system riggas upp. Alla vill ju gärna ha något nationellt som är gjort av och för folket istället för av globala bankirer för globala bankirer, men så kommer det såklart inte bli.

Politiker och bankirer sitter i samma båt och de deras planer är inte för ditt bästa.

En digital plånbok som kontrolleras av EU, what could possibly go wrong?
Feltänkare får redan sina bankkonton och betaltjänster stängda idag, men ingen verkar oroas alls av det ännu.

Av anon56869
Skrivet av Empeboy:

Jaha, kan man köpa deras FE i Sverige då?

Precis, satt o funderade på att skaffa ett 3080 FE eller 3090 FE förra året, sen sålde de slut innan jag ens lyckats bestämma mig och försvann för gott. Vore intressant om någon "journalist" hade frågat om de faktiskt tänkter släppa några kort med FE kylare till den nya serien eller om det endast är till för ett fåtal individer som hänger på f5 knappen i typ usa och lyckas få iväg en beställning under de 60 sekunder som kortet finns på "lagret".

Måste instämma med klagokören annars att 8gb låter sjukt snålt för ett såpass kapabelt kort som 3070ti ändå är, att jämföra med de t.ex de numera stenålders gamla rx 480 som också har 8gb.

Av anon56869

Tur att de kommer med integrerad grafik nu när det inte går att få tag på grafikkort längre.

AMD är alltid lite snåla på bandbredd. Med integrerad grafik tycker man ju att det borde satsas på quad channel eller ddr5.
Deras gamla APU'er var det ju alltid minnet som flaskade vad jag vill minnas.

Av anon56869

Är det någon som kommer byta instickskorten någonsin? Tror jag inte.

Ska man ändå betala premium för en NUC så ska den ju vara så kompakt och väldesignad som möjligt. NUC'arna utan GPU var coola eftersom man i princip kunde fästa de bak på skärmen i vesa fästet.

Ska det vara en fullspeccad micromaskin så hade jag förväntat mig integrerad specialare kyllösning för både grafik och cpu. kanske en 140mm som drar ut varmluften genom någon rörliknande kylanordning.

Av anon56869
Skrivet av Tea42BBS:

Kan inte förstå hur några kryptovalutor är lagliga alls

1. De är orimligt slöseri på resurser
2. De ställer sig utanför det ekonomiska systemet - som oavsett vad man tycker är en viktig del av hela världens infrastruktur
3. Inget lagligt skydd för de som blir scammade

Man kan säga "jo men börsen är ju laglig" - och ja, det är den, för att den är reglerad och finns med i världsekonomiplanen, vilket crypto inte gör.

// LZ

Klart det ska vara lagligt! Slösar inte så väldigt mycket resurser och de uppfyller en viktig funktion när bankverksamheten blir mer dodgy för varje dag som går. Trots allt kan en bank blocka ditt konto imorn men ingen kan blockera dina crypto.

Vilka är det som blir scammade menar du? Casinon har alltid funnits trots all penningtvätt och andra konstigheter runt omkring dem och hela grundsyftet med det är att loppa folk på pengar. I crypto är det vanliga svenssons som tagit innersvängen och tjänat pengar för en gång skull.

Jag har kört lite småskalig mining själv och i princip har det fungerat som element att värma huset med säkert 80% av tiden. Till skillnad mot IT giganternas eller bankernas servrar som drar hundratals MW där värmen bara går till spillo. Faktum är att hade jag inte kunnat tillgodoräkna värmen så hade jag aldrig ens minat, hade inte kännts värt pengarna. Sen finns det ju stora farms som köper elen billig från något kinesiskt kolkraftverk, det är en annan femma.

Av anon56869
Skrivet av Starric:

Nu vill jag inte framstå som sån, men tillverkning av hårddiskar som endast lagrar Chia lär ju ha ett visst klimatavtryck, sen drar de ju också en del energi. Visst säkert mycket mycket bättre än energislukarna BTC och ETH. Frågan är ju sen hur det avtrycket förhåller sig mot framställning av sedlar och mynt, och den IT-infrastruktur vårt vanliga "kontantlösa" samhälle står för. Jag menar mina kronor på banken kräver ju inte X antal hårddiskar själva, och inte heller sitter jag eller banken på så många 10:or och 500-sedlar

Provade testa det lite snabbt bara för att det hypats så mycket och jag hade en tom hårddisk liggandes.

För det första är mining i princip meningslöst för folk med nån terrabyte diskplats till övers. Har man inte flertalet 10+ TB diskar i sitt system kommer man aldrig ens få någon utdelning med mindre de integrerar mining pools till mjukvaran, vilket känns sisådär bara det att allt går genom en mjukvara.

Sen så ligger CPU konstant och jobbar. Ja inte jättehårt men det är konstant belastning så frekvenserna ligger uppe och trycker vilket gör att processorn drar en del el den också. Det här är ingen lösning om man tänker sig att gemene mann skulle hålla igång sin laptop, mobil eller annat.

Sen så verkar kjedjan öka väldigt snabbt.

Sist men inte minst så undrar jag: VARFÖR??

Finns det någon föredel överhuvudtaget med det hela? Det drar då knappast ner strömförbrukningen för inte fan kommer eth eller btc miners lägga ner utan detta blir bar ett till. Dessutom skulle man ju lätt kunna hardforka dit Hårdisks-Proof of work/space till eth eller btc om man så ville det. Inte heller är det väl någon ny funktionalitet som är överlägsen alls här utan det hela handlar väl om att man ska sälja hårddiskar till alla som inte lyckats få tag på grafikkort? Och så tjänar säkerligen Cohen ett par miljarder däremellan på något vis (har inte läst hans whitepaper).

Av anon56869
Skrivet av dlq84:

Nånting säger mig att man kommer att använda 0.9nm.

one nanometer is about the width of 2 silicon atoms

Mja vi får väl se vad det kallas haha

Av anon56869
Skrivet av IKEA Billy Bokhylla:

Även om du med ditt "vett" klarar dig undan 999 av 1000 virus så räcker det med ett enda misstag, infekterad reklambanner, infekterat mail från din (ovetande) väns kapade email, etc. för att göra ditt liv till ett helvete. Vissa risker är bara onödiga att ta.

Hellre en omformatering en gång vart 10e år pga något tråkigt virus än att windows drar igång en uppdatering när man roamar eller konstant lägger ens filer i karantän utan att det går att stänga av.

Helt stört att microsoft anser sig ha rätten att bestämma vad vi ska ha. Hade med lätthet bytt till linux på min bärbara om det inte vore för att det inte följde med några drivrutiner!

Borde lagstiftas mot windows monopolet.

Av anon56869
Skrivet av Jackss:

Dom fiskar bara gratis PR, Om dom nu vill att korten inte ska köpas av miners varför inte sätta spärren till Zero Hash Rate? Varför 50%? Förstår inte.

Poängen är väl att sälja sina skräpchip som överprisade mining kort istället. Slipper de även massiv gpu dumping när ethereun går POS eftersom miningkorten är oanvändbara som gpu'er. Yeay. Den som tror nvidia bryr sig det minsta om man spelar eller minar på kortet man köpt är riktigt dum.

Av anon56869
Skrivet av Mithras:

Bara jag som reagerade på Teslas massiva inkomst?

Kanske deras toppnoterade aktiepris på 900 USD inte är helt övervärderat ändå

eeeh... 40% mer än ipods?? Du är medveten om att ipods är apples varriant av bluetooth hörlurar och inte deras totala mobil/dator försäljning?

Av anon56869
Skrivet av 4.0:

Det man kan hoppas med en serie som denna är att den blir jävligt bra på mining och tillgängligheten blir bra så att trycket minskar på andra grafikkort om du frågar mig

Glöm det med den minnesbandbredden.

Av anon56869
Skrivet av mrbrix:

Herrejösses tror du det påverkar någon mer än nån enstaka stackare i NY som nu riskeras straffas för att hans dator tuggar crypto?

Då blev det istället ytterst ytterst marginellt lönsammare att mina med kinesisk kol-el istället.

Av anon56869

Köpte en ny för bara ett halvår sedan och är väldigt nöjd med hårdvaran generellt (lenovo slim 7). Skärmen kunde varit lite bättre, men annars med prestanda, utseende, kvalitet, batteritid, tillkopplingar och allt sånt är jag supernöjd.

Det som jag helt klart är MINST NÖJD MED är mjukvaran. Främst windows med uppdateringar som inte går att stänga av?? Vad i helsikke. Vems dator är det egentligen?? Är det min eller är det microsofts? Efter den senaste ofrivilliga uppdateringen som tog ca. 10 minuter under en väldigt olämplig tidspunkt så fick jag plötsligt run DLL errors vid varje uppstart.

Sen så börjar windows eller lenovo köra grejer i bakgrunden lite hipp som happ. Det drar nästan alltid igång när jag kopplar i strömadaptern. Ingen aning vad det är för det stängs av så fort jag öppnar taskmanager, men jag märker det pga. fläktarna börjar snurra varje gång jag kopplar i strömen, och det kan gå ganska vilt till.

Windows har lagt till flera onödiga funktioner som drar onödig soppa. T.ex ljudisolering är påställt som standard. Det gick som tur var att stänga av efter en hel del sökande. Något som däremot är svårare att stänga av är Lenovos egna "smarta" kamera funktion som följer om folk sitter framför datorn eller inte. Det är verkligen ingenting jag efterfrågar utan tvärt om irriterar mig på rätt ordentligt eftersom den stänger av skärmen så fort jag lämnar datorn. Men som sagt verkar det lättare sagt än gjort att stänga av. Deaktivering av kameran funkade först men inte längre. Dessutom blir det hopplöst att hålla på att stänga av och på den hela tiden bara för att bli av med en funktion. Ytterilggare en sak som verkligen inte gör att datorn känns som min helt enkelt.

Funderar på att lägga in linux. Men känns nästan garanterat att drivare för olika saker kommer suga hårt och dessutom följde det ju inte med någon ominstallations disk/usb stick för att lägga in windows igen om det inte skulle fungera.

Nää... förinstallerad windows på datorn utan återställningsmöjlighet vid byte får ett stort minus av mig 2021.