Inlägg

Inlägg som anon56869 har skrivit i forumet
Av anon56869
Skrivet av THB:

Får börja tillverka 240/245 igen med lite enklare elektronik.
Skulle sälja som kall öl på en sandstrand.

Precis! Presenteras som en grym grej att bilarna kan uppdatera mjukvaran över 4G/5G nätet.

Själv har jag aldrig någonsin uppdaterat någon mjukvara på någon bil jag ägt och de har fungerat ypperligt.

Ju mindre elektronik desto mindre krångel är min erfarenhet. Tvärt om känns internetuppkopplad dator som i sig är kopplad till drivlina/styrning/dörrlås/fönsterhissar mm som en enorm säkerhetsrisk.

Av anon56869

intel..men hade jag köpt en ny idag utan tvekan amd.

Av anon56869
Skrivet av CubaCola:

köpte mitt RX480 4GB för 2290kr på netonnet, ville egentligen ha ett gtx1060 men de var helt slutsålda överallt (miningvågen hade kommit igång precis)
Tror det var 2015, ca 3 månader innan Intel släppte sin 7:e gen cpuer iaf.

edit: 2016 ska det vara hittade kvitton ifrån mina datorinköp då:

i3-6100 1190kr
MSI B150 moderkort 890kr
RX480 2290kr
240GB SSD 499kr
i5-6500 2149kr
Logitech G502 399kr
Logitech G610 Cherry Brown 599kr
16GB Fury 2133MHz 749kr
Logitech G633 599kr

Allt var billigare 2016

2995 för gtx1060 6GB var ganska normalt pris när jag köpte mitt rx480

Är ganska säker på att mitt första rx480 8gb kostade 2350 sen gick de ner lite i pris. Minns inte helt vad jag gav för mitt andra. Gick att få ett rx480 4gb för 2000kr en stund på butikshyllan hos NON har jag för mig men de var utan blower fan.

Av anon56869

reklam videon är faktiskt tvärt emot vad jag tänker.

galaxy note 9 är bra nog på allt men jag funderar på att återgå till nokia och ha note 9 som sidolur.

Hur kan det komma sig att min samsung mobil vägrar utföra ett print screen pga. att det finns en copyright bild på skärmen?!?
Vem är det som valt att lägga resurser för att implementera detta i mobilen och varför??? Är det så man ska behandlas när man köpt en produkt för över 10 papp? De nya note mobilerna har tagit bort 3.5mm utgången..är det också för min skull?

istället har man infört en fingeravtrycksläsare i skärmen vilket gör det omöjligt att inte trycka på den vilket är dirket olustigt oavsett om samsung/google utnyttjar det eller inte.

vikbar skärm..kanske gillas av några.

Jag skulle önska mig en nokia lur med endast gsm nät och usb c. Med en högkvalitets kamera, mp3 och fm radio. Ska man ha stor skärm så är galaxy tab s7 rätt fin. Att ha en skör vikbar klump i fickan känns mindre frestande.

säkerligen en dröm att utveckla för nördarna hos samsung men kommerciellt känns det rent spontant som en väldigt snäv kundgrupp som är intresserade. Därpå priset/durability

Av anon56869
Skrivet av #hallå#:

Så med lite tur kan jag köpa ett nytt grafikkort idag som är aningen bättre än det jag köpte för 4år sedan för samma pengar.. Kul att det går framåt! 🙃

Precis.. jag köpte 2stk rx480 mellanklasskort som tillsammans påstods skulle kunna ta sig an gtx 1080 för strax över 4k för båda. Det var väl en 4-5år sedan.

Då promotade man VR och inte raytracing, men någon VR blev det aldrig av.

Av anon56869
Skrivet av Knotvillage:

Annars är väl PSU ett av de saker som man har kvar längst och prylarna drar ju vara mer och mer för varje generation. Jag skulle iallafall rekommendera att skaffa ett agg som är effektivast för den specifika datorn. Man kan som bekant aldrig ha för stort PSU och man vet ju aldrig vad som händer framöver. Man kanske byter upp sig eller ner sig och då har man ett agg som klarar det.

Kör man ett 1000w gold agg i en dator som drar max 300w är det mindre lyckat. Bättre med ett 750w platinum.

Dessutom håller inte alls PSU i det oändliga. plötsligt går man från 20->24pin atx eller från 6->8->12pin för gpun eller fråm 4pin molex till vad de nu heter som går in i hårdiskarna med sata kontakter. Pratades ju om att flytta över 5v till moderkorten nyligen.

Av anon56869
Skrivet av Knotvillage:

Bara CPU och GPU drar 630w i spel. Pumpen 20w. Snåla på psu ska man inte göra. Som JTC säger, man ska lägga sig där agget presterar som bäst. Drar datorn 600w ska man ha ett 1000w agg för det jobbar som bäst runt 60%. Sen är det skönt att aldrig fläkten startar heller viker den för vid 800w.

Håller inte helt med med mindre man har gott om pengar.
Min polare brassade på med 3x 300w gpu'er på vardera billig 850w gold china PSU när han minade ethereum i stekheta guangdong back in the days.

Jag trodde aldrig kina PSU'erna skulle palla ~100% 24/7 konstant load i värmen men det gjorde de.

Skulle såklart inte rekommendera att köra på det viset, men att sprätta ut för ett 1000w agg för en dator som har plaberad peak load på 600w är rätt bortkastat.

Bättre att satsa på ett effektivare 750/850 agg. Särskilt om det är en vardagsdator som inte kommer stå och tugga på max 24/7

Av anon56869
Skrivet av Querth:

Borde ju inte vara tillåtet egentligen? Någon standard som sätter en gräns på strömkonsumtionen för privatpersoner borde ju finnas, vi ska ju inte använda ännu mer ström eller?

Det är ingen som tvingar dig att köpa värstingkorten om det nu skulle släppas 4-500w monster.

Och vad är skillnaden på en privatperson och någon som har ett registrerat bolag bakom ryggen? Varför ska någon diskrimieras?

Av anon56869

samtidigt slurpar facebooks server i sig ett par hundra megawatt och notar står du och jag för.

Svårt att förstå hur dells datorer kan dra betydligt mycket mer än andra. Är väl i princip samma hårdvara. De måste ha riktigt usla specialdesignade moderkort och psu.

Eller är det starten till att man försöker banna desktops?

Av anon56869

dubbel prestanda & dubbelt pris jämfört med rx480 som jag köpte för 5 år sedan. Lockande.

Av anon56869
Skrivet av cyklonen:

Jag har redan svarat på det. Nej, för företaget är det så, men börsnoterade företag har aktieägare och investerare som inte nödvändigtvis ser det på samma sätt. Eller som inte borde se det på samma sätt!

bara för att man börsnoterat sitt bolag och fått in utlänska intressen i det betyder inte det att ledningen inte bryr sig om sitt land längre.

dessutom har de redan tydligt sagt att de inte har någon stor tro på västerländsk arbetskraft så det ter sig ju naturligt att deras mest avancerade flaggskeppsfab hamnar i hemlandet.

Av anon56869
Skrivet av cyklonen:

De kan få bygga en fabrik i Sverige. Vi har många älvar med stort och pålitligt vattenflöde med noll risk för vattenbrist på många hundra års sikt. Vi har ett stabilt läge utan risk för att inom 3-5 år invaderas, ockuperas och annekteras av en diktatur med enorm militärmakt.

Att göra nån som helst investering i Taiwan nu är vansinne. Kina visar hela tiden upp nya tecken på att en invasion och annektering av Taiwan är nära förestående. Senast har det kommit ut bilder som visar hur man använder specialbyggda ramper på vanliga bilfärjor som möjliggör landsättning av pansarfordon och andra militära fordon direkt till strand utan behov av hamn. Kina har redan i dag den militära kapacitet som krävs för en lyckad invasion. Det är mest en fråga om att invänta ett lämpligt tillfälle när USA är lite mer upptaget, framför allt med flottenheter, på annat håll, så de inte behöver utkämpa fullt lika hårda strider på väg över sundet.

Jag ger det fem år. 2026-2027 kommer Taiwan att vara en del av diktaturen Kina.

https://asia.nikkei.com/Business/Tech/Semiconductors/TSMC-s-M...

det hjälper väl inte taiwan och tsmc's founder/ taiwanesiska intressen. Skulle kina ta över taiwan är deras land borta då spelar det väl ingen roll längre on fabriken spottar ut apple och nvidia chips eller inte i deras ögon.

Av anon56869

de verkar ha löst vattenproblemen de hade förra året då i alla fall 😆

Av anon56869

inte helt insatt i hur infinity cashen fungerar. Är det någon som kan underlätta för den smala minnes bus'en? Minnesbandbredden ser ju ut att ligga kvar runt dagens 6x00 serie.

Av anon56869
Skrivet av DevilsDad:

Det är inte alls ovanligt att mindre fläktar går upp i den hastigheten, men som du säger så är det typ obefintligt hos större fläktar.

Som exempel så är fläkten på mitt moderkort iprincip ohörbar i 2000rpm, medan de större noctua-fläktarna behöver köras i betydligtigt lägre varvtal för att inte höras.

Finns många faktorer som avgör hur mycket en fläkt låter, inte bara storlek och rpm. Själva fläktdesignen, motor mm
Vill man flytta många cm3 luft med få db så kör man en stor fläkt på låga rpm.

Generellt sett så flyttar en 120mm 1000rpm fläkt mer luft och låter mindre än en 2000rpm 60mm fläkt.
En 65mm fläkt som snurrar i 4000rpm kommer definitivt vara irriterande för många människor.

Minns jag vann en 60mm kylare som gick i tror det var 6000rpm från overklokking.no back in the days. Den lät som ett jetplan och den ville man absolut inte råka stoppa fingrarna i när man pillade runt vid datorn. För mycket oljud även för mig som var en tonårsnörd som bara ville maxa klockfrekvenser på den tiden.

Av anon56869
Skrivet av Jaaay2k:

Ja, undrar om man hinner få sitt 3080 innan Lovelace släpps. Hade gärna ställt mig i förhandsbokningskön redan nu om det gick.

så att du får ditt 4080 lagom til 50x0 serien släpps?

Av anon56869
Skrivet av Gender Bender:

Minns att jag gav runt 4000 kr för Iphone 4S vid release, vilket motsvarar ca: 4400 kr idag. Sjuk prisutveckling.

hehe just..jag minns när jag såg en quadcore mobil med 1gb ram för 1000 spänn i kina och tänkte: De speccen är ju bättre än vad gemene man behöver. Vem tusan kommer betala för mobiler i framtiden? Kommer sluta med att google/microsoft/apple ger ut gratis mobiler med haken att man måste använda deras OS.

Uppenbarligen hade jag totalt fel där. En äkta bill gates klassiker, istället rusade mobilpriserna som en raket.

Av anon56869
Skrivet av blunden:

Det kanske du borde ha bestridit om du inte faktiskt tänkte vara borta mer än ett år.

Ingen bank vill ha en kund som inte är skriven i något land då de riskerar stora viten om Finansinspektionen därmed anser att de inte gör tillräckligt för att motverka penningtvätt. Eftersom du är utflyttad kan du per definition inte vara skriven i Sverige, så då får du skriva dig i landet du befinner dig helt enkelt.

Om du bor inneboende hos någon, eller hyr i andra hand kanske du har något papper som visar detta?

Tror inte att ditt ultimatum kommer göra så mycket. Om det hypotetisk hade rört sig om penningtvätt (ej i detta fall) hade det ju inte varit ok för banken att bara föra över pengarna till en annan bank. Däremot vill de nog gärna hitta en bra lösning inom gällande regelverk.

Folk som blir hemlösa är inte utflyttade och kan därmed förmodligen i värsta fall skriva sig på ett härbärge eller liknande.

Jag har en bostad i Sverige. Varför tusan skulle jag vilja skriva mig på ett hotell eller någon lös bekant någonstanns utomlands där jag inte bor och få min post ditskickad bara för att skatteverket valt att omregistrera mig som utlandsboende när jag är ute och reser??

Av anon56869
Skrivet av ehsnils:

Om ingen låter dig växla kryprovalutor till andra användbara valutor så kommer de inte att ha något värde annat än som kuriosa.

Ingen i Sverige. Men internet är globalt. Sedan verkar du helt ha glömt bort att direktransaktioner faktiskt är möjligt och att ekosystem för att förbättra hastigheten för de är under uppbyggnad.

Jag har växlat fiat med krypto både i kina och korea. I kina privat direktöverföringar person to person och i korea genom exchanges.

borde kanske tillägga att det är just skurkstater där folk begränsas från att göra transaktioner fritt likt kina som krypto florerar. Om Sverige fortsätter inskränka folks rättigheter till att göra vad de vill med sina pengar så kommer privata kryptoaffärer att öka. En riktig diktatur kan såklart försöka förbjuda privata affärer och transaktioner efter diktaturens förmånga att slå ner mot dissidenter.

Men även med en totalitär e-euro där varje transaktion spåras och är bunden till en personlig ID så kan man kringå det hela genom att växla guld smycken eller andra värdesaker mot crypto utan att lämna digitala spår som kan få en fängslad.

i slutänden kanske det krävs att man måste uppvisa ett digitalt e-euro kvitto när man ska sälja mormors guldkjedja från 1952. Men har samhället gått såpass över styr utan att folk sagt ifrån så förtjänar de väl det nya helvettet som skapats.

Av anon56869
Skrivet av blunden:

Om du varit utomlands sedan april förra året men inte haft ett fast boende under den tiden skulle jag undersöka vad som gäller där. Man tycker ju att Skatteverket borde kunna säga hur de tycker att du ska göra.

Vad säger banken när du förklarar att du inte har någon fast adress för tillfället? Att du inte kan vara skriven i Sverige om du är utflyttad är ju sant, men tycker att banken borde ha någon rutin för att hantera denna typ av undantag. Gissar att det är deras KYC som du slår i?

Det var i april i år. Skatteverket misstänker att jag kommer vara utomlands en längre period men hade varit utomlands 1 månad när det inträffade och totalt ungefär 6 månader i en rullande 365dagars period. Väldigt konstigt vad skatteverket sysslade med men för min del spar jag bara lite skattepengar om jag skrivs ut så tänkter inte bråka om det.

Däremot är det totalt oacceptabelt att jag får mina tillgångar spärrade. De gav mig först 2v att trolla fram och verifiera en ny adress. Mailade och beskrev att jag inte hade någon sådan utan bodde kvar på min gamla jag haft i alla år. Det räckte inte utan de krävde en elräkning eller liknande i mitt namn. Det har jag inte, lägenheten ägs av en annan person.

Har skickat ultimatum att de måste lösa det eller överföra mina tillgångar kostnadsfritt till en annan bank. Svårt att tro att de kommer vägra hitta en lösning i det långa loppet men vi får se..

rättsamhället känns väldigt otydligt här.

Vad händer om någon blir hemlös? Har banken plötsligt rätt att låsa alla ens tillgångar likt de gjorde med mig??