Inlägg

Inlägg som hejsann har skrivit i forumet
Av hejsann
Skrivet av lambdan:

Inte särskilt ofta, och inte särskilt hårt heller, men det behövs inte för det här tangentbordet.
Vill inte börja slå här nu på natten men spelade in en liten film så ser du hur löst keycapsen sitter och hur lätt det är att "ploppa" port dem. Behövs ingen keycap puller här inte

https://i.imgur.com/fTileKY.gif

WAOW [edit].. dumt att det finns så dåligt (oavsett pris).

Av hejsann
Skrivet av Segas:

Jag reagerade också på det stycket…varför sitter Nvidia med sådan mjukvara?

Tvivlar starkt att det skulle va nått större huvudbry att svänga ihop för dem vad.. 5KB kod? (och få det till rätt ställe).

Av hejsann
Skrivet av Mugen08:

Men Å är väl ändå den korrekta symbolen för Ångström?
https://en.wikipedia.org/wiki/Angstrom
"The accepted symbol is "Å", no matter how the unit is spelled. However, "A" is often used in less formal contexts or typographically limited media."
Ok att det inte handlar om faktiska mått men tycker ändå det känns konstigt att se mtp A=ampere.

Du han före..
Intel 18Å Rätt ska vara rätt. Jag menar hedra med en felstavning? (smarthuvvena borde klara "alt-143" ;).

Av hejsann

SÅ nu kör swecl pixelart för nyhetsbilder ... ok X)

Av hejsann

OM man räknar byta ut mellanslag från ett skrotat likadant keyboard så ja. ;p

Av hejsann

CRT!

Av hejsann


→Intresseklubben antecknar!

Av hejsann

5! meter.. jag som behöver 10, inget köp då. (Kanske bra för komplicerad dragning i game-rig eller nåt.. um X)

Av hejsann

Hade lika gärna kunnat kört XP om de inte blivit o-stött (av spel mm). Bytte sent till 7an.. 11 pft! ger 0 bananer.

Av hejsann
Skrivet av Kallamamran:

Att det är ett begrepp från tidigare betyder inte att det är bra... Precis som "blur" i Photoshop inte ska översättas till "ludd", så ska inte "raytracing" översättas till "strålspårning". Det blir bara larvigt...

Tycker jag 😉

(OT)
Är ju ovanligare med "strålspårning", båda är lika jobbiga att uttala.
Ordet associerar skojigt, är väl därför. Tycker t.ex ordet är roligare att säga(/läsa) än "räjjträjsing" (överdrivet uttal).

Ogillar förövrigt när vanliga ord ersätts utan bra/"viktig" anledning som "Airport" har (saknar ändå "Flygplats", tråkigare när kultur tappas). Ex. på dåligt är då "SALE" istället för "REA" m.m.

(Men "ludd-effekt"... mera sudd, smet, vaselin kanske (efter blur då). Jaja! )

Sängjätten heter nu SENG btw... URL-anleding bara? Stört och felstavat iaff. *flips table*

Av hejsann

crt!

Av hejsann

3000 intresse @ -9000

Av hejsann

Handlar om ett sånt där "skal för sunke-mobilen-headset".
http://www.utopia360vr.com/virtual_reality_eu.aspx
Etiskt plågeri osv

Av hejsann

Annat:
I skrivbordet.

Tog bort bakskivan på stora skrivbordsskåpet.

Av hejsann

Den som vill kan nog bara löda över brytarna från silent mössen till sin egen.
avlånga (vanliga formen väl?)
omron D2FC-F-7N:
razor mini click, logi m585, m590
https://youtu.be/hrQ5mPSrcds?t=72
https://www.amazon.com/D2FC-F-7N-Switch-Microswitch-Switches-...

4kantig (om man nu har sån form)
logi m330
https://youtu.be/NlhOK8ui69U?t=87

"90%".... Inget klick, men inte "gummiknapp-tyst" heller tyvärr.. (kanske skal-knappen som klapprar).
https://youtu.be/3kRfSpTMLAs?t=186

EDIT:
OJ skrev för länge ... @drwlz han före.

Av hejsann

|¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨|
|¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ (pip)¨|
| ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨/¨¨¨¨¨¨¨¨|
|_________o______|
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨/|\

Av hejsann

De heter Bauhütte MAO bahytt.. så va dom än säljer, nej tack!

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/62/Les_in...

Av hejsann

(◦ o⊙)

Av hejsann
Skrivet av Shiprat:

Men guud vet du hur orent guld kan vara??

Jag kör alla mina signaler i 400v 0.1a genom ett totalt vakum som jag fångat i en burk framställd i ett Brazilianskt kristall-oscillator labb drivet av tyska nazistforskare under WW2 för att utvärdera USAs förmåga att bygga kvartsradios med sydamerikanska kristaller. Det är inte svårt att skapa en egen sådan, instruktioner nedan (budget ca 0.5 årslöner, pappas eller mamas årslön spelar ingen roll för vi har jämställdhet i Sverige):

Den består av en homogen symmetrisk molekyl (symmetrisk alltså typ förutom hålen och att den är runt och avlång, symmetriskt utöver det då alltså) handslipad ur Brazilians kvarts och sedan förstärkt med ett yttre heltäckande van der waals fält (läs på om hur man gör i böcker om tyska experiment ca WW2 all info finns där) som antingen skyddar mot noise eller skapar noise- forskar vet inte än idag vilket!

Vakumet framställs organiskt när jag på fester börjar beskriva min ljudutrustning för en attraktiv kvinna - ett totalt vakum om ca 2kvm uppstår snabbt mellan oss och jag kan då fånga det i burken med en modifierad cykelpump eller bröstmjölkspump.

En kärna av sten hålls centrerad med formad najtråd (från typ XL bygg eller nåt bah) mitt i vakum kammaren för att absorbera mystiska frekvenser från bortom vetenskapens kännedom- en norsk herre bytte stenen mot min farfars land i dalarna på 80-talet med löfte om att den hade en magisk karaktär och den har inte svikit mig än!

Om du hittar en liknande sten så är det lätt att avgöra dess kvalitet med en geigermätare- om den vid 10cm separation håller samma snittliga tick/sek som 12 multillicerat med BPM i Van Halens "Ain't talking 'bout love" så är den förmodligen lite väl het- du kan hålla den inklämd i armhålan medan du sover, därefter borde den vara okej i ca 8h.
Om den håller takt med 12*BPM i Eurythmics "Sweet Dreams" så är den lagom, men kan hottas upp för mer något som kräver mer aggressiv transient attack genom att köras i mikrovågsugnen en stund i ett glas mjölk (ej pastöristerad!)
När du mäter med geigermätaren, tänk på att rikta både mätaren och stenner söderut då nordpolen är en stor källa av dåliga vibbar.

När stenen är centrerad i kammaren drar du en kopparfläta som du oxiderat lätt med risvins-vinäger (minns inte vilken region exakt men ska komma från bergen i Japan och vara gjort på handskalat ris) genom den, se till att göra detta i totalt mörker så vakumet inte hittar ut.
För jorden drar du väldigt försiktigt in en gammaldags stängseltråd av den typ som används i elektrifierade stängsel för kossor och dylikt - de har överlägsna ljudegenskaper vilket är varför alla ljudeffekter för de gamla star wars filmerna inklusive Chewbaccas vrål framställdes enbart med elstängsel (numera får man inte lagligt använda sådana metoder för att framställa ljud ur skådespelare men jag har hört att många studios i USA fortfarande använder dolda tasers insydda i dräkterna under produktion för att få naturliga skrik)

Innan du frågar för övrigt- ja, det är alltså bara en ljudkanal. Det kanske låter konstigt för en lekman men jag skulle rekommendera att läsa på om stereo/mono och varför Nikola Tesla själv vägrade gå i närheten av en stereo-kapabel maskin utan att först a fyllt öronen med silverberikat audiophile-grade vax- du får allt ljud du behöver ur en monokanal, så vad kommer ur den andra? Jo, antiljudet, och om man tar en titt på hur världen ser ut idag så förstår man vilken fasansfullt farlig uppfinnelse det var.

/s

+1
Bitvis ungefär som audiophilestyle-forum tråden... X)

Av hejsann

Nått litet fast dovt ljus på datormusen (ev. bra för hitta) oftast handen över sen ändå, men avskyr allt annat, särskilt i mörka rum.
Trodde högre om sweclockers.. BESVIKEN! (┛◉□◉)┛彡┻━┻

edit:(röstningen har ioff en rätt tvär kurva.. ställer tillbaka bordet).