Inlägg

Inlägg som Komplett har skrivit i forumet
Av Komplett
Skrivet av Chmat76:

15 000 kr Vi börjar med ett litet snålbud tänker jag.

<3

Av Komplett

Buda hem en Komplett-PC med RTX 4070 Ti - till förmån för Min Stora Dag

Nu har du chansen att buda hem en riktigt vass, handbyggd gamingdator och samtidigt göra skillnad för barn som kämpar mot sjukdomar eller med olika diagnoser.
Till förmån för Min Stora Dag auktionerar vi ut en påkostad gamingdator som flankeras av en T-shirt, tackbrev och en överraskning. Ett speciellt tillfälle att kamma hem en fet dator och samtidigt bidra till en god sak.

Vi har skruvat ihop en dator med en AMD Ryzen 7 7700X -processor och ett RTX 4070 Ti OC-grafikkort, 2TB SSD och massa annat som får spelen att flyta på som smör i en het stekpanna.

Vad är Min Stora Dag?
Min Stora Dag uppfyller önskningar och skapar glädjefyllda upplevelser, så kallade Stora Dagar, för barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser. En Stor Dag ger kraft att fortsätta orka kämpa i en tuff vardag.
200 000 barn och unga i Sverige kämpar med en allvarlig sjukdom eller diagnos. Genom att samarbeta med Min Stora Dag bidrar Komplett till att fler barn får uppleva livsviktig glädje. Bland annat genom att skapa stora dagar och bidra med önskade gaming och teknik -produkter. Men framför allt, tillsammans med våra kunder, samla in pengar så att fler barn kan få sina drömmar uppfyllda och en paus från sin tuffa vardag.

Se hur vi bygger våra Komplett-PC i SweClockers reportage: SweClockers besöker Nordens största datorfabrik.

Specifikationer för datorn
Komplett-PC a196 Epic Gaming VGPU)

Detaljer
Efter avslutad auktion och betalning direkt till Min Stora Dag så kommer datorn med posten.
Datorn, tillsammans med T-shirt, stressboll, brev och överraskning, skickas till vinnaren. Fri frakt ingår

Bud läggs via annonsens budfunktion nedan.
Auktionen pågår till och med söndag 2023-09-03 23:59
Lycka till med budgivningen!

//Gänget på Komplett.se

Läs hela annonsen här

Av Komplett

Stort tack till alla för dessa fina bidrag! Det är lite klyschigt att säga men vi hade lite svårt att utse bara tre vinnare när det var så många ville visa upp sina ASCII-skills och skapa något härligt retrodoftande

Stort tack och stort grattis till @decee, @hgbf & @skxpe! 🎉

//Erik & gänget på Komplett.se

Av Komplett
Skrivet av SylarQQ:

Hej komplett

Jag svarade aldrig på ditt senaste svar ang mitt returnummer

Men tyvärr är jag tillbaks igen med en fråga. Skickade tillbaka mitt defekta grafikkort till er. Pratade med eran support och eran terminal tog imot min retur 27/6. Det har har snart gått mer än 3 veckor och har inte hört något från er. Hur kan det ta så sjukt lång tid att skicka en retur till er?
Mvh Simon

Hej!

Tre veckor ska det inte ta. Vänligen ta kontakt mer vår kundservice så får vi undersöka vad som hänt. Ring oss på 031 710 20 00 eller använd chatten på komplett.se så kikar vi närmare på detta direkt.

//Erik

Av Komplett
Skrivet av muSashi:

Så kunden gjorde fel och registrerade ärendet som RMA istället för ångratköp, är det korrekt uppfattat?

Ursprungligen så var ärendet registretat i kategorin för retur & service, men @moyozuz539 ringde sedan in för att ändra/förtydliga att han ville göra ett återköp, något som tyvärr inte nått hela vägen fram till returavdelningen.

//Erik

Av Komplett
Skrivet av moyozuz539:

Fick pengarna tillbaka idag

Vi beklagar verkligen att det blev fel och att återbetalningen drog ut på tiden.
En kort förklaring om vad som hänt. Ett missförstånd uppstod när du skickade in skärmen för retur (återköp) och den blev behandlad den som ett serviceärende. Efter kontroll så skickade vi tillbaka skärmen till dig. Sedan gick den i retur till oss för att krediteras, dock fastnade den hos Postnord och gick till ett utlämningsställe i Ljungby istället för att transporteras till vårt lager.
Våra rutiner triggar ingen återbetalning innan produkten är inregistrerad hos oss, därför blev ärendet väntandes på att skärmen skulle "studsa klart" i posten.

Fint att vi blev varse om detta så vi kunde lösa det så snabbt som möjligt. Skärmen är återkallad och lär dyka upp hos oss inom någon vecka. Men du ska såklart inte lida för dessa fel och vänta ytterligare, pengarna är nu återbetalade.

Har du (eller någon annan) frågor eller funderingar om ett ärende så ta kontakt med vår kundservice så kommer kollegorna där att se på ärendet och hur vi kan lösa det.

Skrivet av GuuFi:

"Nej, Gjorde en retur men dom trodde jag ville ha den servad eller nåt."

Känns ju stabilt att Komplett hanterar ett serviceärende genom att helt enkelt bara skicka tillbaka varan utan att ens kolla på den.

Får Gamers Nexus vs Newegg vibbar över detta.

Ärendet behandlades inte som ett återköp utan ett service (RMA)-ärende. Enligt rutin så testades skärmen och konstaterades vara fullt fungerande innan den rengjordes och returnerades till @moyozuz539.

Edit: såhär fungerar returer till oss: https://www.komplett.se/kundservice/produkthjaelp-och-retur/r...
På logistikcentralen i Ljungby vidaresänds paketen till vårt lager och returavdelning.

//Erik

Av Komplett
Skrivet av macmann1:

Fick respons från Steelseries nu, där man hänvisar till fraktregler hos FedEx:

Hello,

Unfortunately, the batteries are not available to be shipped to your in your country due to regulatory restrictions.

You may use a local retailer to obtain replacement batteries. Below is the battery type:

160240 lithium batteries
Please check HERE for more information

Så ja, det fick bli ett par ersättningsbatterier. Samma som ovan men lite dyrare från batteriexperten. Men ja det vore ju kanon om återförsäljare tar in

I går fick vi svar från vår kontakt på Steelseries. Originalbatterierna säljs i dag endast i deras egen webbshop och inte hos någon ÅF. Men De skulle ta det vidare internt för att se på möjligheten att sälja batterierna till kunder i vår region. Min gissning, baserat på svaret du fick, är att det inte är helt trivialt att "bara" lägga ut de till försäljning.

Gött att du (och vi) fick svar och en lösning på detta.

//Erik

Av Komplett
Skrivet av moyozuz539:

Kontaktade precis chat, dom har motagit den nu tydligen, men enligt mina sidor så är det på Willys ljungby
Och den ska skickas igen.
Jaha sa jag, vart ska ni skicka den nu frågade jag men fick inget svar. helt otroligt.

Tjena moyozuz539. Här ser det ut som om något har gått ordentligt fel.
Det vore uppskattat om du skickar oss ditt kund eller returnummer via PM så ska vi titta närmare på ärendet, se vad som hänt och se vad vi kan göra annorlunda.

Tack @xSean145 för att du pingade oss och uppmärksammade oss på detta.

//Erik

Av Komplett
Skrivet av macmann1:

Ah, vad bra. Det är ju lite av poängen med detta headset. Helt klart en funktion jag skulle sakna om jag bytte

Ja, jag håller med. Än märkligare tycker jag dock det är att Steelseries uppenbarligen själva har batterier men väljer att inte sälja dem i europa.

@Inet @Komplett @Webhallen , ni är inte lite sugna på att plocka in batterier

Tack för tipset. Jag har fört frågan vidare till vår inköpare som gör en värdering om vi tar in dessa.
Leveranstiderna kan eventuellt vara något längre om dessa inte finns i närområdet, så är det bråttom så kanske tredjepartsbatterier får duga tills vidare.

//Erik

Av Komplett
Skrivet av rallyharry:

Någon som har erfarenheter av leveranstider på komplett-pc datorer?

Såg artikeln som var i betalt sammarbete med komplett där dom fick datorn på 3 dagar utan att ha blivit prioriterade enligt komplett själva vilket låter lite otroligt faktiskt.

Det vore intressant att höra fler kunders upplevelser.

Observera att produktions och leveranstiderna varierar, beroende på bemanning och orderingång. Produktionstiden brukar vara längre under sommarveckorna och i högsäsong runt black week och jul.
På produktsidorna för Komplett-PC ser du aktuell produktionstid som just nu har vi en produktionstid på 4-5 vardagar från det att alla komponenter finns i lager. Det gäller även standardkonfiguration. På dessa 4-5 dagar har du även leveranstid som varierar beroende på valt fraktsätt.

//Erik

Av Komplett
Skrivet av Swedenleaf:

Jag införskaffade nyligen ett moderkort från Komplett, jag var i kontakt med dem och de skulle göra ett ärende på detta trots att jag nämnde en trasig pin på moderkortet. Är det bara bortkastad tid att skicka tillbaka kortet då ni på komplett alldeles säkert kommer hävda att jag förstört det, eller ska jag lämna in det för lagning till någon som kan laga det utan att lämna kortet till till er.
Kanske har det nåt med garantin att göra om nån annan lagar det och inte någon av era underentreprenörer?

Tjena.
Ursäkta att svaret här kommer först efter semestertiderna. Du har under tiden kanske redan varit i kontakt med vår kundservice/retur och fått mer info eller lösningar?

Jag kan inte svara specifikt för ditt ärende utan bjuder på ett generellt svar.
Böjda pinnar klassas i regel som handhavandefel och tillverkarens garanti för produkten är då förbrukad. Vad som gäller för enskilda tillverkares garantier vet jag inte. Men jag TROR inte att en tillverkare ger garantier på ett moderkort efter att det reparerats av någon som tillverkaren inte godkänt eller hänvisat till.
Vi förmedlar eller tillhandahåller inte sockelreparationer. Därför rekommenderar jag att du hör av dig till tillverkaren för att få mer info om hur deras garantier gäller efter en reparation och om de har rekommenderade servicepartners eller verkstäder som de kan hänvisa till.

Ha det fint.
//Erik

Av Komplett
Skrivet av Steffo792000:

Tack Komplett för uppfylld önskan och ett nytt nätaggregat<Uppladdad bildlänk>

Nice

Skrivet av qnorsten:

Nu har jag äntligen haft tid att börja leka med nya klockan, än så länge är jag supernöjd för priset. Min första smartklocka också:)
Får se senare idag om jag är lika nöjd med monitorarmarna.

Alltid kul med första smartklockan Hur var armarna tyckte du?

Skrivet av Nimman:

Köpte med klockan, helt underbar produkt!
Haft 3st billigare varianter och de har alltid krånglat, setat dåligt och varit plastiga.
Denna är riktigt skön att ha på sig och är snygg.

Dock så hände något tråkigt igår, min mus har börjat klappa ihop och jag ångrar mig otroligt mycket att jag inte kan köpa corsair musen för det priset som var då.
Får köpa en billig rackare och invänta ett bra erbjudande igen..shit happens

Ajsing! Men håll ut, "back to..." kampanjerna är igång, kanske hittar du någon bra deal på en mus.

Skrivet av Anjovo:

Hur blev det med tävlingsresultatet? Skulle inte det varit den 9?

Det är klart, vinnaren är utsedd och har redan fått sin SSD och vattenpistoler, inte för att det behövs nu när vädret är som det är
Annonsering av vinnaren hamnade lite på efterkälken såhär i semestertider. Det var @mbillgren som kammade hem priset denna gång. 🎉🎉
Det är även publicerat här: https://www.komplett.se/kampanj/151370/tavlingar

Rätt svar i quizen.

1) Inom SSD-lagring så är "QLC" en vanlig förkortning. Vad betyder QLC?

  • Quad Link Connect

  • Que Load Collect

  • Quad Load Cell

  • Quad-Level Cell

2) Corsair är bland annat kända för god kvalitet -vilket är genomgående för i stort sett alla produktområden de ger sig in i. Redan 2015 testade JonasT ("praktikanten") en produkt som han gav utmärkelsen "Bra produkt" och en positiv del var "God kvalitetskänsla". Vilken produkt rör det sig om?

  • Corsair Gaming Strafe RGB MX Silent

  • Corsair K60 RGB Pro

  • Corsair K100 RGB

  • Corsair RM750x

3) Corsair har en bred produktportfölj med bland annat fläktar, RAM, SSD, kylning, skärmar & gaming-laptops. Men vad har det (ännu?) inte i sitt sortiment?

  • Moderkort

  • Thunderbolt-dockor

  • Stolar

  • Omgivningsbelysning

Och mbillgrens fantastiska(?) ordvits var: "Vad skriver minnestillverkarna på för att få vara listade på moderkortets QVL? Ett RAMavtal ;)"

Ett axplock av de datorrelaterade (ord)vitsar vi fick in

  • En kollega till mig gnäller jämt på vårat filsystem. Han heter Fil lip

  • Varför fick datorn ett straff? För att den körde utan att ha rättigheter!

  • Det finns två typer av människor. 1) De som kan extrapolara från inkomplett-data.

  • Var bör någon som vill spana in olika datormöss vända sig? Ett museum.

  • Varför fanns ingen HDD på bonanza 7? För dem var SATAns dyra.

  • Det har upfunnits en ångdriven bil, den rullar fram på SteamDäck!

  • Vad sa Noctua-kylaren till sin partner 13900KS? Du var mej en het en!

  • Varför stoppade praktikant-Jonas in tallrikar och glas i datorn...? Han installerade Hård-Disk!

  • På bensinstationsen använder man inte PC för Roy och roger har en mac ihop

  • Vad blir åtta hobbits? En hobbyte. Tack för mig, jag hittar ut själv

Ha det gött!

//Erik & Noa

Av Komplett
Skrivet av SylarQQ:

Hej komplett

Jag har väntat i snart 7 dagar på att få en fraktsedel till min retur, hur kan det ta så fruktansvärt långt tid?

Mvh

Tjenare SylarQQ,

Det låter onekligen påtok för länge, om det bara är fraktsedeln som saknas. Om du vill återkomma till mig med ditt retur- eller kundnummer i ett PM här på Sweclockers kan jag ta en närmare titt.

Vänligen, Noa, Komplett.se

Av Komplett
Skrivet av Nozomi:

Vad är Walley för något? Är de pålitliga? Varför fungerade inte Komplett bank eller Resurs eller Klarna?

Hej Nozomi!

Jag ser att jag bommat ett svar här, får be om ursäkt för det. Walley är helt enkelt, sedan i maj, leverantör till flera av våra betallösningar, delbetalning köp nu - betala sen, o.s.v. Som alltid när vi tittar på och väljer samarbetspartner är det en kombination av faktorer som är aktuella, flexibilitet, kundfokus, vilka tekniska lösningar man kan tillhandahålla, etc. och vi ser dem absolut som pålitliga.

Uppstår det däremot några specifika frågor om t.ex. villkor eller liknande är det bara att höra av dig till vår kundservice.

Vänligen, Noa, Komplett.se

Av Komplett
Skrivet av Snusious:

Hmm min order har fortfarande inte börjat behandlas av komplett :(.
Jaja får vara glad att jag fick en order lagt överhuvudtaget antar jag. Kan vänta några veckor med att bygga nya PCn :).

SSDn sålde slut och över förväntan, vilket innebar att ett antal kunder inte fick av det innevarande lagret och därför får vänta på nästa leverans till oss.
På din ordersida kan du se aktuellt leveransdatum. Har du frågor om ordern eller leverans så kontakta vår kundservice så hjälper vi dig.

Skrivet av Hyglott:

Mitt borstmunstycke såg inte riktigt ut som de på bilderna...
<Uppladdad bildlänk>

Vi beklagar att den inte håller måttet. Det ser ut som att den legat lite inklämd under transport. Se om du enkelt och snabbt kan räta ut det med hjälp av värme från en hårtork eller lite varmvatten. Annars kan du såklart kontakta vår kundservice så hjälper vi dig.

//Erik

Av Komplett

STORT TACK FÖR DENNA GÅNG!

Vi är så glada över att ännu en gång fått riva av en Bonanza med alla goa SweCare! Vi vill rikta ett stort tack till alla som önskat, tyckt till, tipsat, tjatat om produkter och hängt med här i tråden

Vi är hedrade över engagemanget och glada över engagemanget och diskussionerna som förs här. Vi hoppas att några hittade något de verkligen behövde(villhöver) och att ni som inte fick just er önskan uppfylld, vill komma tillbaka till framtida Bonanzor.

Nu tar många av oss på Komplett lite semester och är tillbaka i augusti. Inget är satt i sten men kanske kan vi klämma in en till Bonanza innan Black Friday (Week)

För arkivet kommer här måndagens alla deals. Var det något du gärna hade lagt en order på?

Överstuket pris är ordinariepris före Bonanza-rabatten, obs att vissa produkter redan hade ett nedsatt pris FÖRE vi drog av ytterligare på priset under Bonanza Svive Triton Mini 60 var ett sådant exempel.

AMD Ryzen 7 7800X3D - 5790/4490
Cosori CP158-AF black - 2199/999
NESCAFÉ® Dolce Gusto® Genio S Touch - 1249/499
Galaxy Watch4 Classic 46mm BT Silver - 4309/990
Svive Triton Mini 60 red switch Gaming Tangentbord (svart) - 299/199
Iiglo handhållen dammsugare - 2190/999
Xiaomi Smart Air Fryer Pro BHR6943EU (hvit) - 1990/999
Corsair HS80 RGB Trådlöst Gaming Headset (svart) RF - 1599/899
Corsair Gaming Nightsword RGB Mus RF - 799/399
Philips Café Gaia HD 7547/80 Kaffebryggare - 990/499
Bayonetta 3 - 599/399
Mario Strikers: Battle League Fotball - 549/349
Zotac GeForce RTX 4080 Trinity OC - 16929/12999
iiglo Monitorfäste Gasarm för 1 skärm - 749/399
iiglo Monitorfäste Gasarm för 2 skärmar - 1395/749
Corsair MP700 M.2 NVMe SSD 2TB - 3790/2790
Cooler Master V850 Gold I Multi PSU - 2409/999
Cooler Master V750 Gold I Multi PSU - 2299/849
Cooler Master HAF 500 Midi Tower (svart) - 1580/999
Cooler Master HAF 500 Midi Tower (vit) - 1499/999
ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti - 12990/10490
Dreame L10s Ultra - 11990/9990
Corsair Dominator Platinum RGB DDR5 6000MHz 64GB - 4490/3990
Corsair MP600 PRO NH NVMe M.2 SSD 2TB - 1849/999
ICY BOX IB-377-C31 HDD chassi - 439/219
iiglo handhållen dammblåsare - 1290/599

Stort TACK till alla för denna härliga Bonanza

//Erik, Ole & sommarjobbsNoa

Av Komplett
Skrivet av Blueie:

NEEEJ Seriöst!, jag pratade med tjejen vid matbordet vid 18 om denna, och att jag var ledsen att ni inte släppte den på Bonanza:n. Och så ser jag nu att ni körde den under kvällen, vilken jävla miss. Trodde inte ni skulle komma med nya dealar under kvällen

Sorry Men vi komemr med stor sannolikhet att ta med den blåsaren på andra kampanjer eller kanske en kommande Bonanza?

Skrivet av Köttburken:

en liten extra bonanza men ingen 5800X3D

Sitter du och väntar på "One more thing..." ?

Skrivet av LaoLao:

Den här gången blev jag nästan lite besviken. Med tanke på ovanstående snurrade min hjärna iväg och trodde att ni skulle lyckas. Aja. Ni lovade ju faktiskt inget, så jag får väl skylla mig själv...

Vi är ledsna om vi fick upp din förhoppning. Vi vet att du önskat detta ett tag och vi tar med önskningarna in i bedömningen om vad som kan komma med på en eventuell, nästa Bonanza. Fortsätt önska så får vi se vad som kan komma upp nästa gång

Skrivet av Apanx:

lol, lmao

<Uppladdad bildlänk>

Innehållet verkar dock vara intakt

Dold text

Oj då! Som tur är så är det ju just denna typ av situationer som emballaget ska fylla sin roll. Men dra gärna ett mail med bilderna till vår kundservice så att vi har det dokumenterat OM det skulle visas sig vara något problem med innehållet.

//Erik

Av Komplett
Skrivet av grizzly666:

Verkar som att det krävs rejält anonymiserad data för att det ska klara tex GDPR, min gissning är att kompletts anonymisering troligen inte är direkt bättre än tex CDON/Tele2/DI/Coop i denna nyhet.
https://www.sweclockers.com/nyhet/36717-imy-bolag-maste-sluta...

Så kanske dags för komplett att ta en fundering på att sluta använda google analytics helt o hållet?

Tjabba grizzly,

IMY:s granskning(ar) och beslut vet jag att mina kollegor är på bollen om och även om jag i nuläget inte kan svara på vad det kan finnas för lik- eller olikheter är våra egna processer något vi absolut tittar närmare på just nu.

Vänligen, Noa, Komplett.se

Av Komplett
Skrivet av AlexCooper:

Ledsen för att kanske göra er besvikna. Men Alina har denna på kampanj, för 699 kr:
https://www.alina.se/Produkt.aspx?site=prisjakt&T2=IIAIRDUSTU...

Men bra försök! Keep 'em coming!

Aj då, slarvfel att inte dubbelkolla mot prisjakt denna gång! 😞
Ja men då kör vi 10st fram till 23:00 och kör ner priset till 599kr
Samma kod. "blåsning"

Ping @jocke83

//Erik

Av Komplett
Skrivet av bartil:

Det var fel av mig, kollade för slarvigt och trodde det var samma pris.
Detta är nog samma erbjudande som Komplett dock:
4070 ti strix för 11499

Nix. Vi sålde den för 10490kr

//Erik