Inlägg

Inlägg som Komplett har skrivit i forumet
Av Komplett
Skrivet av SectionX2:

@komplett vad hände med köp nu och betala om 6 månader? hittar bara 2 månader.

Om du i kassan väljer "Betala ett fast belopp" så får du sedan fler alternativ i steg två. 6, 12, 24 & 36 månader.

//Erik

Av Komplett
Skrivet av rwkk:

Aj, hade glömt bort denna döda tråd

Den får liv lite då och då

//Erik

Av Komplett
Skrivet av Snickarboa:

Hijackar in mig för att leverera anekdot.

Beställde 5 diskar på senaste bonanzan, dom kom skramlande löst i kartong. Orkade inte göra nåt väsen av det då alla butiker gör likadant med ungefärlig början för 12-15 år sen.

Många vittnesmål har levererats på det här temat här i forumet genom åren, och att även hårdiskar skickas på det "moderna" sättet utan dämpmaterial i lådan som håller glapp borta är verkligen en travesti. Men som sagt, alla gör det så inget angrepp på komplett från min sida, jag är bara flabbergasted över att det får fortgå.

Skrivet av evil penguin:

Det var i början av året, januari kanske?

Jag följer upp era kommentarer här så vi håller oss till topic i 4090 -tråden
Tack för er återkoppling. Jag ska ta det vidare med lagret och undersöka hur det ligger till i dagsläget. Jag återkommer med svar här.

//Erik

Av Komplett
Skrivet av Strife91:

Sjukt taggad på nästa Bonanza. Antar att det är minst en månad kvar.

Ingen vet

//Erik

Av Komplett
Skrivet av gaillard:

Så idag fick jag mitt RTX 4090 från komplett och märker av att den hoppar omkring i lådan. Jag öppnade upp paketet och märkte att de har inte lagt någon fyllning för o hålla den på plats. Hoppas den fungerar... Är detta normalt?

<Uppladdad bildlänk>

Kul att du vill dela med dig av din upplevelse och ställa frågan här på SweC. Du kan pinga oss med @komplett så missar vi inte att svara

Ditt paket är helt normalt paketerat. Kortets kartong hålls på plats inuti pappkartongen genom att vi skär ner och viker in kanterna så att den inte ska skramla runt. Den kan fortfarande glida lite i paketet men det är helt normalt och utan risk.
Grafikkortet i sig ligger också i en skyddande kartong med skumgummi eller, i vissa fall, papp -som skyddar kortet ytterligare.

Med vår nya förpackingslinje (som nyss fyllde ett år) så reducerar vi paketens storlek samtidigt som vi eliminerar behovet att onödigt plastemballage. Här kan du se en kort vieo hur paketen viks in för att fixera innehållet utan plast.
https://www.facebook.com/Komplettse/videos/939560580800221

Hoppas du är nöjd med kortet (kan man vara missnöjd när man köpt ett 4090? )

Skrivet av evil penguin:

Det där har nog gått alldeles utmärkt. Har svårt att tro att det faktiskt hänt något eftersom själva produktförpackningen i sig skyddar rätt bra den också.

Jag tycker isf det är mer anmärkningsvärt att de även skickar hårddiskar sådär. (De hänvisar till att de ska minska slösandet med plast och/eller annat material)

Hur längesedan beställde du hårddiskar av oss? Jag vet att det tidigare var en period när hårddiskarna inte alltid packades perfekt. Även om en avstängd hårddisk ska tåla ganska stora krafter så är det ju inte helt optimalt om de inte ligger fixerade eller emballerade. Skicka gärna order eller kundnummer som PM så ska jag ta det vidare med logistikavdelningen.

Skrivet av marcusOCZ:

Mitt kom nakent från Komplett. Men jag säkrade det på vägen hem.

<Uppladdad bildlänk>

Om kortet kom helt utan emballage så har något gått fel, såvida du inte hämtade ut det i vår pick up point?
Kan du skicka mig ditt ordernumemr som PM så tar vi en kik på det.
Tack på förhand.

//Erik

Av Komplett
Skrivet av Hulamaan:

Jag har precis köpt en plug & play dator från Komplett och från min erfarenhet kan jag inte rekommendera dom för jag hade mycket problem när jag fick datorn, den funkade inte och behövde skicka den till Norge samma dag jag fick den för reparation och visade att dom inte hade testat den, och grafikkortet var dead on arrival.

Sedan hade jag mycket problem mellan allt det där, där dom ville ta betalt två gånger mm så jag kan personligen inte rekommendera dom. Vänd dig istället till Inet eller Webhallen om du kan förhoppningsvis har dom bättre service.

Det är alltid tråkigt när man råkar ut för en DOA. Ovsett om man beställer en Komplett-PC med eller utan Windows så genomgår alla datorer ett gäng grundliga tester så att vi kan garantera att datorn är i tipp-topp skick när den lämnar vårt lager. Trots bra emballering och stötsäkring så kan det hända att enskilda komponenter inte överlever transporten. Det är givetvis beklagligt. Jag hittade din tråd om ärendet och vi följer upp där också.

Skrivet av Dragone:

Min polare hade just samma problem..
Hans dator fick åka 3(!) gånger till reperation.
3'e gången den kom tillbaka så fungerade den felfritt dock.

Också komplett.

Dom va ju smidiga och ersatte frakten osv.. men hade nog själv valt en fysisk butik av bekvämlighet.

Detta låter inte alls bra. Att en DOA-dator får åka fram och tillbaka för reparation hör absolut inte till vanligheten. Kan du be din polare återkomma via PM så ska vi titta närmare på vad som gått snett här.

Skrivet av havaste:

Ser ju onekligen trevligt ut med ett 4070. Hur enkelt/billigt kan man få tag på windows tros, återigen dålig koll tyvärr.

Det finns alltid olika bra erbjudanden och att utse vad som är absolut bäst prestanda för pengarna i precis detta nu överlåter vi med trygg hand till den kollektiva expertisen här på SweClockers

Att bygga själv eller köpa färdigt har sina olika för och nackdelar. Några av de fördelar vi erbjuder med Komplett-PC är att du får 3 års garanti på hela datorn, oavsett garantitiden för de enskilda komponenterna. Du slipper såklart felsöka, koppla in nya komponenter för att hitta vad som är fel. Efter att du pratat med vår kundservice och vi misstänker ett hårdvarufel så skickar du in datorn, vi felsöker och åtgärdar. Bygger du själv eller köper en "skruva-ihop-tjänst" så ingår oftast inte samma typ av garanti.

Alla våra datorer testas grundligt och vi garanterar 100% funktion och kompatibilitet när du köper en Komplett-PC, det gäller såklart även om du anpassat den innan beställning.

När det kommer till Windowslicenser så skulle jag inte rekommendera att köpa en billig licens för under vad som är marknadspriset (någonstans runt 1200kr). Även om licensen tekniskt sett fungerar så är det, som @Kamouflage konstaterar, inte långt ifrån en piratkopia.

Vår kampanj" Månadens Gamingdeal" uppdateras varje månad så har du is i magen så kan jag hinta om att det kommer lite Ryzen-baserade modeller på kampanj om ca en vecka

//Erik

Av Komplett
Skrivet av Uroth:

Försökt läsa mig till, men allt verkar lite luddigt.
Kan man efter 24 månader lämna tillbaka produkten och välja att inte fortsätta med FLEX alls utan att åka på någon restavgift av produkten? Alltså betala i 24 månader, lämna tillbaka varan, inga fler månadsbetalningar, done?

Nej. Du kan slutbetala eller ingå i ett nytt Flex-avtal efter 24 månader. Skulle du avsluta av talet efter 24 månader och lämna tillbaka produkten så skulle det vara en typ av hyra/leasing och det är inte vad FLEX är.

Skrivet av Oscarhama:

Kan jag betala extra ibland om jag har extra pengar att spendera?

Nej, inte utan att avsluta själva abonnemanget.
För att du ska kunna byta produkt efter avtalstiden behöver du förhålla dig till avtalad månadskostnad. Du kan däremot slutbetala restbeloppet, alltså den totala lånesumman hos Resurs Bank, när du vill. Inga extra avgifter tillkommer när du slutbetalar i förtid, jämfört med om du behåller din produkt efter avtalstiden. Den exakta summan att betala uppges av Resurs Bank.

Observera att du endast kan slutbetala det totala restbeloppet och därmed avsluta ditt FLEX-abonnemang. Du kan inte förhandsbetala månadskostnaden för själva abonnemanget, eller förhandsbetala alla månader som en klumpsumma.

Hoppas att det blev lite tydligare

//Erik

Av Komplett

Som alltid, riktigt kul att läsa dessa matiga artiklar av @Laxpudding!

Skrivet av D.:

Väntat länge på en bra skärm med 4K/UHD på minst 40".
Men nog skulle priset behöva sänkas lite, istället för att höjas från vad den kostade när den kom.
Kan inte någon av butikerna (@Inet, @Webhallen, @Komplett, @Netonnet) köra något bra erbjudande på denna snart?

Blir nog antingen denna el Samsungs nya 57", som nog lär dröja.

Nu är detta inte en "skärm" men är inte denna ganska nära i specs? LG 42" OLED 4K TV OLED42C35LA Och med 2000kr cashback blir det betydligt billigare än ASUS monster

Annars har vi just nu ett demo-ex av ASUS PG42UQ om det kan passa.
Om inte så är det nog spargrisen som får sätta livet till.

//Erik

Av Komplett

Quizzen är avslutad och vi vill rikta ett stort GRATTIS till @annamattias som kammade hem SweClockers favoritprodukt, alla kategorier, AMD Ryzen 5800X3D!

Och tack till alla som deltog!
Då vi hade råkat få olika garantitider för svart & viut modell av NZXT Kraken Z53 så godkänner vi både 2 och 6 års garanti som korrekta svar.
Vi reagerade lite på att det var oroväckande många som svarat " Lil NAS X" på fråga 3

Rätt svar i quizen.

F: Vilken upplösning har Meta Quest 2 per öga?
S: 1832 x 1920px

F: NZXT Kraken Z53 är utrustad med en 2,36" färgskärm, RGB och en effektiv 240mm radiator. Men hur många års garanti har produkten?
S: 6 år

F: WD Red är WD's diskar anpassade att fungera bra i NAS-enheter. Vad heter systemet/mjukvaran i disken som är en av komponenterna som gör den "NAS-vänlig" ?
S: NASware (Inte Lil NAS X )

F: Corsair är en av de största minnestillverkarna och har RAM i flera olika serier. Vad heter deras mest påkostade lineup av minnen för kosumenter?
S: Dominator

Av Komplett
Skrivet av Thomas:

@Komplett Det är olika garantilängd på vit och svart Kraken enligt era produktdata.
Båda har samma i själva tabellen, men den ena har 3 ggr längre i brödtexten.

Aj då, det ska vi rätta till så det står samma sak överallt. Takc för att du noterade det.
//Erik

Av Komplett

Stort tack till alla som önskat, tjatat, tyckt till, tipsat och hängt med här i tråden Väldigt kul att se engagemanget och vi är glada att vi kunde uppfylla några av era önskningar.
Vi hoppas kunna komma tillbaka med en ny Bonanza senare i år, blir det i sommar så lovar vi mer fläktar! :)Vi får se vad framtiden har att erbjuda.

För arkivet kommer här gårdagens alla deals. Vilka deals tyckte du var bäst?

Överstuket pris är ordinariepris före Bonanza-rabatten, obs att vissa produkter redan hade ett nedsatt pris FÖRE vi drog av ytterligare på priset under Bonanza RX 6800XT var ett sådant exempel.

ASUS ROG Flow X16 16" WQXGA 165 Hz med XG Mobile RX 6850M XT - 37990/27990
Acer Predator Orion 3000 - 11990/9990
Philips 34" Curved gamingskärm 34M2C8600/00 - 14490/9990
Komplett a133 Epic Gaming PC - 14999/9990
Gainward GeForce RTX 3070 Ti Phoenix - 7329/6779
Meta Quest 2 Elite Strap - 799/649
Meta Quest 2 Carrying Case - 799/649
Meta Fitness Pack Accessory - 899/799
Meta Quest 2 Elite Strap with Battery - 1790/1490
Meta Quest 2 VR glasögon 128gb (vit) - 5490/3590
SviveG Chair Phoenix T3 ML Black - 3790/1990
NZXT H5 Flow Mid Tower (svart) - 1249/599
NZXT H5 Flow Mid Tower (vit) - 1249/599
NZXT H7 Flow Midi Tower (Svart) - 1729/999
NZXT H7 Flow Midi Tower (Svart/Vit) - 1790/999
Corsair K70 RGB PRO CHERRY MX Red - 1199/999
AMD Ryzen 5 7600X - 3090/2490
Logitech G Pro Trådlös Gamingmus Shroud - 1099/599
ASUS RT-AX82U V2 Router - 1899/1299
Corsair RM850x Shift 850W PSU - 2190/1699
Nätverkskabel Cat6 blå 1,5m - 119/29
iiglo nätverkskabel Cat5e 3m - 139/29
iiglo nätverkskabel Cat5e 3m - 119/29
Corsair RM750e 750W PSU - 1149/849
IIGLO AIR DUSTER 60W USB BTA-303 - 1290/899
WD Black SN850X NVMe SSD 2TB - 2049/1499
WD Red Plus 8TB NAS HDD 8 TB - 2499/1749
XFX Radeon RX 6800 XT MERC 319 - 7199/5999
PNY GeForce RTX 4080 VERTO - 15834/12999
Kingston M.2 NV2 PCIe 4.0 NVMe SSD 2TB - 1090/899
AOC 27" gamingskärm Q27G2E/BK - 2790/1899
Corsair iCUE H100i ELITE RGB CPU kylare - 1749/999
Wilfa Vanilla ICMS-C15 - 2790/1990
Philips Essential HD9252/70 Airfryer - 1490/999
KENSON Datorhållare Cyclon - 749/499

Tack för denna gång!

Nästa vecka utser vi en glad vinnare av en 5800X3D

//Erik

Av Komplett

Imponerande resultat från många här! Snyggt
Kul att så många nappade på verktygskitet. Koden slutar nu gälla men det kanske blir fler chanser framöver. Och glöm inte att jorda er när ni ska skruva.

Några av alla som delat och kommenterat i tråden kan se fram emot en liten överraskning, PM kommer till några utvalda

Snyggt jobbat alla!

//Erik & Andreas

Av Komplett

Kul att så många ville hänga med oss på Bonanza i dag! Vi hoppas att ni lyckades hitta några guldkorn.
Kampanjen rullar vidare fram till 22:00 men då är det "hard stop", så passa på om du ska fynda inann dess.

Men 22:00 bjuder vi istället på en quiz där du kan vinna något, riktigt, riktigt, eftertraktat

Stort tack för i dag!

//Erik & Ole

Av Komplett
Skrivet av Sarato:

Priset verkar inte stämma. Skriver man in koden så verkar 6800XT landa på sitt ordinarie pris:
Subtotal:
Total rabatt:
Totalt:
8.419,00
- 1.220,00
7.199,00

Skrivet av Snickarboa:

Får inte priset på 6800XT, rabattkod gäller ej står det....är det redan slut ?

Skrivet av Alrik:

bara så alla vet, rabattkod är Snusious inte Kaleid. Testade först Kaleid men så såg jag att dom nämnde Snusious

Blev en liten copy-paste miss där. Koden är "Snusious" och inget annat. Det är fixat nu //Erik

Av Komplett

Nya deals har landat! Rensa cachen och in och kolla om du hittar något

Skrivet av Kaleid:

Inets Kingston NV2 M.2 NVMe Gen 4 2TB för 1090kr blir nog svårslaget
______
För egen del nyfiken på en tjockare fläkt, (märkligt att den inte finns i 140mm variant)
https://www.komplett.se/product/1197638/datorutrustning/dator...

Hold my beer.

Skrivet av General Nord:

Roligt initiativ @Komplett !
Vad sägs om ett RTX 4080 för 13990kr?

Nej! Vi kör 12990 istället

Skrivet av Snusious:

Är i jakt på ny GPU. Något av följande så hade man gjort slag i saken:
RX 6800 XT under 6500 kr.

Upp till bevis nu då!

Skrivet av Funket:

Gärna någon PSU minst 750w och kanske en CPU kylare (Noctuan?)

Exakt 750W kan vi bjuda på

Skrivet av shugge:

Favorit i repris? 😊

Iiglo handhållen dammblåsare

Vi kan lösa den till rabatt men inte lika hårt som förra gången.

Skrivet av Swedman18:

Wd850x 2 tb för 1500kr hade vart nåt

Låt oss säga 1499 då?

Skrivet av Kaleid:

Kanske en större 5400rpm hdd denna gång. Ej under 8TB, och ej SMR

✅ Större
✅ 5400rpm
✅ Ej under 8TB
✅ Ej SMR

Done deal!

Skrivet av Sjoooberg:

- 5800x3D
- Skärm, 1440p, minst 144hz, Freesync, EJ CURVED

Det kan vi fixa. AOC 27" gamingskärm Q27G2E/BK till ett gött pris.

Skrivet av Gender Bender:

https://i.pinimg.com/474x/0f/25/ee/0f25ee2d869ef533343ffaed0b830...

Skrivet av Spao:

När det inte blev någon Nvidia shield kan det kanske bli en glassmaskin? https://www.komplett.se/product/1183145/hem-hushaall/koksappa...

Glassigt!

Skrivet av DavidtheDoom:

Doomfryer! Doomfryer! Doomfryer!
The legacy must live on!

"Vi kan ikke la svensken være bedre enn oss, vask SSD"

Dags för: DoomFryer II - Smell of fries

Also: VASKA!!!

Skrivet av Petyr:

Hade gärna sett den här datorhållaren till ett mer humant pris: https://www.komplett.se/product/839516/datorutrustning/kontor... 😁

Såklart ska du ha en CPU-hållare

//Erik

Av Komplett
Skrivet av andra94:

@Komplett vart är fläktarna o AC? Det är ju "sommar"

Om det blir fler Bonanzor så kanske det kommer AC och fläktar på den? vem vet

//Erik

Av Komplett
Skrivet av Sarato:

Får felmeddelande på NZXT H5 (Vit) att den dealen har gått ut när jag skriver in rabattkod. Är det fel på koden?

Vi nådde taket för den svarta och råkade stoppa den vida i samma veva. Det är nu fixat
Men det är inte många kvar av den vita så passa på!
//Erik

Av Komplett
Skrivet av Icetec:

Trådlös mus hade ju varit något, trist att den som finns har nån sorts streamer(?)branding. Jag är för gammal för det.

Det kan du enkelt lösa med denna
https://www.kontorsgiganten.se/markpenna-artline-70-permanent...

//Erik

Av Komplett
Skrivet av rwxr:

Om ni kan ge lite mer på AVA högtryckstvättarna så köper jag dirr. Det är dags för vårstädning av uteplatser m.m

Tyvärr, priset är redan pressat.

Och så lite expectation management. Det kommer INTE att komma någon 5800X3D i kväll. Men lite annat gott

//Erik

Av Komplett
Skrivet av Shadee:

@komplett Jag får inte iväg min order för Meta Quest 2. Har valt faktura som betalsätt och identifierat med bank-id. Vad kan vara fel?

Får följande meddelande
"Beklagar, något gick fel. Vänligen kontrollera att alla fält är korrekt ifyllda och prova igen, eller välj ett annat betalsätt."

edit: Vet att alla uppgifter är rätt eftersom jag redan lagt en beställning idag utan problem.

Ta och chatta eller ring vår kundservice så ska vi se vad vi kan göra. Jag kan tyvärr inte hjälpa dig här i forumet //Erik