Inlägg

Inlägg som crew seven har skrivit i forumet
Av crew seven
Skrivet av MadMantiz:

Varför är det så krångligt göra sig av med gamla bildäck?

Har ett gäng gamla däck på fälg i ett uthus, riktigt gamla däck utan tillhörande bil. Återvinningen vill inte ha dem, Ragnsells vill inte ha dem därför att det är för få och hänvisar till däckfirma där de är köpta men vi vet ju inte var de är köpta eller ens till vilken bil de en gång hört. Däckfirmorna vill inte ha dem på fälg utan det ska i så fall vara separerat, annars skulle de ha betalt för att ta emot dem. Min sambo som ringde till Ragnsells tröttnade på allt jidder och att det ska vara så märkvärdigt att göra det rätta och sa lite bitskt att det är ju inte så konstigt att folk lämnar däck i skogen och det kanske är så man ska göra. Men det rekommenderade förstås inte Ragnsells (inget vi ska göra heller). Så de får väl ligga kvar till jag tröttnar och gör mig av med dem på något fult sätt efter att solen gått ner.

Irriterande.

Har du kollat appen tiptapp? Kostar några hundralappar men dom kommer och hämtar det du vill bli av med.

Av crew seven
Skrivet av lappen81:

Den här tråden dök upp i flödet du har första inlägget, den andra tråden har jag aktivt kommenterat.
Jag misstänkte det jag har också tryckt ut sånt, det jag då ville komma till då allting är subjektivt och alla reagerar olika (och inte alltid konsekvent) så kan det också vara så att även dom inläggen som du har upplevt som dryga kanske inte alls var menade som det, eller så var dom det vi vet inte.

Och då kommer jag till min subjektiva uppfattning, mitt inlägg är helt onödigt och skapar inget diskussions värde men sitter och väntar på att alyx ska bli installerat.

Så kan det va ber om ursäkt om du känner dig förolämpad, det va inte alls min mening fler borde komma ut i världen

Edit: detta menar jag för dig lita aldrig på att nån mjukvara är säker

Av crew seven

Använd mallar som redan finns på nätet ta hjälp av nån på AMS 2000kr är mycket att punga ut när man inte jobbar.

Av crew seven
Skrivet av lappen81:

Tycker du att det här inlägget följer din uppmaning?

Du har grävt långt du det va faktiskt inget illa menat alls utan att vissa är lite för paranoida än dom borde vara. Mer som en uppmaning get out there.

Av crew seven
Skrivet av darknessviking:

har hört att det finns nåt game pass grej till xbox som gör att man kan köpa tre år för ganska liten summa.

finns det nåt liknande till playstation? typ köpa playstation plus för mycket mindre osv?

Finns massa dealar men är en gråzon om det är lagligt, så hittar du nå pass som inte fungerar så klaga inte.

Av crew seven

Spelen tar ju bara mer och mer utrymme, sen beror det väl lite om om du kan hålla dig till att bara ha några spel på datorn eller om du spelar flera olika titlar samtidigt.

Av crew seven
Skrivet av yugurt:

Coolt! men samtidigt tråkigt. trodde vi kunde se fram emot läckor av udda hemmabyggda mining OS för ps4.

Funderade faktiskt på det förut kan man installera typ Win7 eller Ubuntu på en ps4?

Av crew seven

Gnäller på mammor som inte har koll på alla barn de är ute med. De kör en barnvagn med yngsta kidsen och sen låter de resten springa runt hur som helst sen ska dom gärna prata i mobilen också. Oftast ser jag detta i tunnelbanan där det är livsfarligt för barnen att springa runt och leka kull eller köra nån sparkcykel, en liten knuff och du kan ligga på rälsen.

Av crew seven
Skrivet av improwise:

Att ingen av oss känner till någon sådan lösning behöver dock inte innebära att dom inte finns, vilket är en anledning till denna tråd. Sen är så klart ingenting helt säkert men det gäller väl IT säkerhet överlag.

Jo vi känner till lösningen tejpa för kameran eller dra ur alla sladdar.

Av crew seven
Skrivet av improwise:

Lite sidenote men även "telefonen" är ju något av en rysare med sina inbyggda mikrofoner och kameror. En av anledningarna till att jag numera skippat root/jailbreak osv helt.

Varför skulle nån vilja "hacka" just dig?

Av crew seven
Skrivet av improwise:

Detta fungerar rätt hyfsat så länge man bara har möten som är inplanerade i god tid och inte allt för många, men när kollegor ringer upp via t.ex. Teams isf via telefon utan förvarning så är nån minuts trixande varje gång, om det nu behövs, en deal breaker i längden. Men kan man få det att fungera utan denna typ av problem så känns det kanske som den bästa mellanvägen mellan användbarhet och säkerhet.

Då svarar man inte och skickar ett meddelande typ hej jag ringer upp om nån minut när jag är redo.

Av crew seven
Skrivet av improwise:

Detta är alternativ ett i OP och där står även varför iaf jag anser att det inte fungerar.

Allt går att "hacka" är man så paranoid som du verkar va så är det bästa att täcka över kameran helt.

@ehsnils det löser man via mixern bara muta helt.

Av crew seven
Skrivet av improwise:

Stänga av webcam via hårdvara
Här räknar jag in t.ex. dra ur sladden till externa webcams, disabla interna i BIOS osv. Detta fungerar rätt hyfsat ur ett säkerhetsperspektiv, men desto sämre ut en användarperspektiv, i en värld där man hyfsat snabbt kan behöva aktivera dessa, tom om man får ett oplanerat samtal på Teams.

Stänga av Webcam via mjukvara
Här finns det olika varianter, allt ifrån rena mjukvaruswitchar till att t.ex. disabla drivrutinerna till enheterna. Inget av dom känns dock riktigt helt lämpliga, rena mjukvaruswitchar osv känns inte direkt säkert, medan att disabla drivrutinera är något säkrare men då genast leder till problem med de flesta program som då glömmer bort enheterna och att det därför inte fungerar när dom aktiveras igen. Dessutom känns alltid mjukvara osäkrare än hårdvara.

Stänga av Webcam via OS
Iaf i Windows finns det numera inställningar för att på OS nivå styra tillgången till webcams. Min erfarenhet är dock att det i praktiken fungerar uselt, och att detta med att lägga in att vissa program ska få använda webcamen men inte andra i princip aldrig fungerar utan det blir allt eller inget som gäller.

Vill man va fullständigt säker så får du göra som Mulder i X-files sätta svart eltejp över kameran

Av crew seven
Skrivet av mrqaffe:

Det är ju ett kort med sataportar så kolla bootordningen efter du kopplat i det.

Jag har en nyare dator som behöver fler sata portar så tänkte att detta blir perfekt men fick tyvärr inte igång den med det kortet, fungerar utmärkt när kortet inte sitter i behöver man nån adapter?

Av crew seven

Ja väldigt lika.

Av crew seven

Vad är det för kontakt?

Hej hittade ett sata kort i gömmorna men har förmodligen inte kvar moderkortet det använts till men vad är det för kontakt? Provade bara för skojs skull med en ledig pci plats på en nyare dator men då ville den inte starta.

https://www.bildtagg.se/file/w3i0xyasnw9jkjjhnhkpu48r

Av crew seven

Nån sa till mig att alla djur har sin roll i systemet men mygg, knott och fiskmåsar förstår jag inte vad de gör för nytta?

Av crew seven
Skrivet av JonasT:

https://static-ecapac.acer.com/media/catalog/product/cache/6523387fa80e14e7b37310b4db9abc2c/t/h/thronos.jpg

Då är frågan om man ska investera i Cooler Masters "ägg" eller Acers ovanstående Thronos.

Hade hellre valt Thronos.

Av crew seven
Skrivet av Buulaa:

Nu inväntar man folk som klagar på att det är miners fel att det inte finns några ps5'or i lager.

Rubriken är lite missvisande det va ju inte själva "farmandet" eller konsolerna som va olagligt utan att man snodde el. Va väl nån mätare nånstans som lyste rött.

Av crew seven
Skrivet av jnsson:

Ja, i den form att varan kostar pengar när du köper den. "Om resan till Sverige sker med flyg eller färja i kommersiell trafik får du tull- och skattefritt ta med dig varor för 4 700 kronor. Om resan sker på annat sätt kan du ta med dig varor för 3 300 kronor utan att betala några avgifter. Varorna måste transporteras personligen!" Källa: https://www.tullverket.se/sv/privat/handlaiettannatland/frago...

Det va ju verkligen ingen stor summa om man åker på till exempel shoppingresa.