Inlägg

Inlägg som M3ntalist har skrivit i forumet
Av M3ntalist
Skrivet av krilleeee:

dom nämnde iaf Swift PG348q som likt acers x34 kommer har 100hz(medgsync)troligen för oss som letar efter 21:9 skärmar!

Vid 36:47 för er som är intresserade!

Jag är väldigt intresserad utav x34'n också, men eftersom jag lirar shooters mest så har jag svårt att släppa 144hz. Det är nog den största anledningen till att jag troligtvis kommer köpa PG279Q. Jag vill också testa på 165hz, eller 200hz som Acer ska lansera.

Är skärmen 165hz out of the box eller måste man överklocka den? Man får reda på mer om produkter som man har hört om idag än det som Asus presenterade på Computex. Varför ska det ta sådan tid att informera fans, varför ens presentera en produkt som inte är färdigställd?

Gamers som spelar shooters kommer söka sig till höga refresh rates, där av kommer PG279Q vara i focus. x34 vill jag ha till single player spel och media framförallt. Visst man kan skala ner om man behöver det, men det är fortfarande bara 100hz. Vilket räcker för dem flesta. antar jag.

Av M3ntalist

Länk till Asus IFA konferens: https://www.youtube.com/watch?v=LOprIWTPoHE

Asus nämner inte ens PG279Q.....................

Av M3ntalist
Skrivet av 1up:

Är det så långt kvar till att displayport flaskar?

Displayport 1.2 är fortfarande standard på skärmar och grafikkort och därför så finns ingen flaskhals. Skulle däremot DP 1.3 finnas på skärmen, men inte på grafikkortet eller vice versa så skulle det flaska då DP 1.3 har större bandbredd, alltså klarar mer. Så har jag förstått det i varje fall.

Av M3ntalist
Skrivet av Laxpudding:

2560x1440 pixlar i 200 Hz kräver en pixelklocka på över 850 MHz och en god bit över gränsen för DP 1.2 och därmed sannolikt de idag befintliga grafikkorten.

2560x1440 pixlar i 165 Hz kräver en pixelklocka på ganska precis 700 MHz. Med lite marginal inom spec för DP 1.2 och troligtvis inom praktisk gräns för de flesta moderna grafikkorten vilka också är kapabla att rendera hyfsat nya eller lättdrivna spel i 2560x1440 och 165 fps.

Det kan också vara den praktiska gränsen för tillgängliga kretsuppsättningar till skärmen.

Så 165 Hz är gissningsvis en gräns som rymmer vad etablerad standard, grafikkort, skärmkretsuppsättningar och själva LCD-panelen orkar med i dagsläget.

Acer ska lansera en skärm som är på 144hz som standard, men kan överklockas till 200hz (2,560x1,080). Vad har du för tankar kring detta, Thomas? Vill ha kött på benen innan jag köper någon utav dem nya skärmarna. Skulle gärna vilja köpa både en curved skärm och en vanlig 27", men då måste jag skicka iväg sambon så jag inte får stryk.

Länk till Acers IFA konferens. https://www.youtube.com/watch?v=v483dBwE2ps

Av M3ntalist
Skrivet av Broken-arrow:

Kommer det funka ihop med g-sync?

Frågan är sen vilka spel som ska orka driva så många FPS förutom CS (ja går ju driva många spel på low, men medium/high är mer intresant):)

Mycket nytt nu va gäller skärmar, det man trodde inte var möjligt pga olika limitationer är nu möjligt. Har inte hört något om att det ska funka med G-Sync i 165hz, men jag kommer att fråga och leta efter information på dom olika sidorna.

Av M3ntalist

Enligt, Gibbo från overclockers.co.uk så kommer Asus troligen att överklocka denna panel till häpnadsväckande 165hz.

Hi there

Not sure if already mentioned but Asus will probably overclock this panel to a staggering 165Hz as well.

http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?t=18674039&pa...

Av M3ntalist
Skrivet av eucalyptus:

Typ CS, då skalar den bara ner så du kör CS i en 16:9 bild?

Det kan man, men man förlorar även när det gäller refresh rate (100hz vs 144hz). När DP 1.3 blir standard så kommer det säkert finnas böjda skärmar i 144hz. Skulle tippa på 1 till 2 år tills dess att det blir standard på kommande skärmar och grafikkort.

Kanske kommer Pascal med DP 1.3?

Av M3ntalist
Skrivet av eucalyptus:

Inte enligt rykten, det är confirmed av Acer själva! Du får kolla runt lite, om man hänger på tftcentral och overclock.net så missar man inget.

Sweclockers är snabbare med vissa nyheter och produktinformation. Testerna är också väldigt bra utförda, i synnerhet om man jämför med andra. Gillar alla sidorna du nämnde dock.

Av M3ntalist
Skrivet av eucalyptus:

Själv har man beställt Acers nya Predator X34, 21:9, 3440x1440P 100Hz med G-sync, Curve & IPS, kan inte bli bättre, den må kosta lite mera än en vanlig skärm, men det är helt klart värt det!!!

21:9 är framtiden, inga blackbars när man kollar film osv. Visserligen kan man skala film i 16:9 till att skippa black bars, men endå..

Det är en fin skärm, no doubt, men det är inte så trevligt att spela FPS och liknande med en så bred skärm. Skulle nästan vilja påstå att reaktionen försämras då man behöver ha koll på ännu mera yta. Racing spel och MMOs blir nog trevligt dock, imo.

Av M3ntalist

Äntligen, har väntat på information om denna skärm sen computex. Tack!

Av M3ntalist
Skrivet av Wyver:

Man ska komma ihåg Microsoft kan inte fråga om allt... det blir övermänskligt för alla normala användare.. själv skulle jag inte ha något intresse av att gå igenom alla möjliga alternativ som kan tänkas finnas i inställningarna.

På samma vis kan de inte ha allting avstängd som standard.. för då skulle majoriteten inte ha möjlighet eller intresse av söka i Inställningarna för saker om de har nytta av att ha påslaget.

Så det här enda vettiga alternativet, att ha det påslaget som standard. Som sagt det står i användaravtalet om tar sig tid att läsa det... Annars har man ingen rätt att klaga... Personlig åsikt

^ Detta gäller också för dem som inte vill ha dessa inställningar påslaget. För oss i Sverige så kommer detta säkert inte vara lika stort som i USA där folk betalar för mängden bandbredd som används, det handlar mer om integritet för mig personligen. Det innebär ju att win 10 inte är gratis i USA, men också att dom kommer fortsätta betala för bandbredd dom inte nyttjat framöver.

Av M3ntalist
Skrivet av LeVvE:

Jag skulle aldrig kunna köra default på ALLT.

Det är just såna som hen som kommer va positivt inställd till en inopererad chip i nacken när det väl är dags.

Av M3ntalist
Skrivet av anon200632:

Synd det inte finns en funktion som man kan bocka i så man slipper se sådana här kommentarer

Bra funktion då jag har 5 datorer i nätverket hemma.

Facepalm

Att du har möjlighet att uppdatera dina 5 datorer har inget med att jag ogillar bloatware. Vissa tycker att det handlar om att ge och ta, just det är jag positivt inställd till generellt. När det handlar om företag som vill åt mina resurser och information är jag mer än återhållsam.

Dessutom så är det många som inte ens känner till att windows använder deras datorer (bandbredd) för det syftet.

Av M3ntalist

Inställningar > Uppdatering och säkerhet > Avancerade alternativ > Välj hur uppdateringar levereras

Bort med dyngan.

Edit: DanneCool hann före mig.

Av M3ntalist

Ladies and gentlemen, Jonas Thörnqvist is no sell out. Brutalt ärlig recension.

10/10

Av M3ntalist
Skrivet av Laxpudding:

Syftet med återkallande var att de första skärmarna hade fel firmware som frame-skippade i 144 Hz och i praktiken bara körde 120 Hz. 35-90-Freesync-begränsningen ligger så långt jag förstått det hela i hårdvaran. I scalern som driver själva panelen och det kan inte avhjälpas med ny firmware. Snarare så att ersättaren till MG279Q, när och om den kommer, har en mer kapabel hårdvara.

Tack för förklaringen, Thomas.

Av M3ntalist

???

Var inte tanken med att kalla tillbaka skärmarna så att freesync begränsningen från 35 till 90 skulle åtgärdas? Tycker nästan synd om dom som har väntat på denna skärm.

Av M3ntalist

Att det på papper är lika bra prestanda på AMD och Nvidia korten betyder inte att bägge presterar lika bra. Nvidia har i stort sett alltid presterat bättre i diverse spel. Vet man inte det så är man inte en gamer som har varit med länge.

Känner en före detta Nvidia anställd som blev en developer på ett gaming företag. Han sa att det är mycket fulspel i den värden och att man i stort sett såg till att det var bättre kompabilitet med Nvidia korten. Tro på det eller inte, just my 2 cents.

Av M3ntalist

Är inte informationen om när Win 10 ska lanseras under en NDA? Lite märkligt att det är AMD som avslöjar release datumet.

Jag ser fram emot directx 12, MKV kompabilitet och att kunna streama xbox one spel till pc och vice versa.

Av M3ntalist

Har kört med Gigabyte i flera år och alltid varit nöjd. Köpte Asus bräda eftersom min kompis Christian som är en Asus fanboy lyckades övertala mig. Inte lyssnar jag på han igen, lol. Köpte en Gigabyte bräda och en 4790k några månader senare. Nu har jag en 4770k med asus rog som en streaming dator till följd utav detta, vilket är ok, I guess.