Inlägg

Inlägg som M3ntalist har skrivit i forumet
Av M3ntalist
Skrivet av HallonsyltarN:

Det är som dag och natt, att faktiskt kunna tabba ut i spel och inte lagga på lägsta inställningarna är trevligt precis när jag hade byggt den trodde jag dock att jag fått sämsta cpun någonsin då den gick till 100 grader i stock under prime95. Läste sedan att prime95 inte fungerar bra med haswell. Efter test i aida64 blev jag ganska lättad kan man säga

Då jag är helt ny till överklockning så undrar jag om cpun skulle ta skada om man fläskade på 1,5v för att kunna få en validering i 5Ghz och sedan sänker volten igen? Helt onödigt egentligen men 5Ghz-klubben vore kul

Det rekommenderas att man inte går högre än 1.35v utan en riktig vattenkylnings lösning, dvs inte h100i som jag också har till min i7 4770k. Inte värt risken helt ärligt. Det är heller inte troligt att du behöver 1.5v för att nå 5Ghz och det är alldeles för mycket volt för att en h100i ska palla med om nu CPU'n skulle klara det.

Av M3ntalist
Skrivet av gugel:

Har ingen erfarenhet av just ljudkorten men tycker att Asus hårdvara står ut väldigt bra. Deras mjukvara däremot, det är ren skit ibland. Allt detta skit om on-the-fly OC o.s.v. är rent skräp. Dessutom deras utilities som ska kontrollera fläktar och dylikt är inget att lita på. Layouten är hemsk också. Jag gillar deras high-end hårdvara och premium produkter då de håller vad det lovar. Men jag kommer aldrig använda hårdvarutillverkarnas mjukvara som är 'universal'. Aldrig fått något att fungera utan att behöva googla i 5 timmar för att sedan komma fram till att jag är en av de få som har dålig röta. Håll dig till hårdvaran. Läs gärna många reviews när de marknadsfört något specifikt som ljudkvalite o.s.v. Är det så att några få har problem så är oddsen ganska stora att du också kommer ha det. Men om folks problem visar sig vara annan hårdvara eller mänskliga faktorn så brukar det vara ganska lovande.

Skrivet av ggwp:

Är det bara jag som aldrig installerar någon softvara från moderkortstillverkare?

Varför installerar ni skiten?

Har alltid försökt mig på deras mjukvara, men det funkar inte som ni säger. Mycket utav deras markandsföring bygger på mjukvarorna som medföljer, tex ROG. För mig så har Asus förlorat premium känslan dom en gång hade, nu är dom stora och har pengar, dvs dom pumpar ut skit medans dom andra tillverkarna (underdogs) har bättre mjukvara och kort enligt mig.

Av M3ntalist
Skrivet av HallonsyltarN:

Kör 4,6 med 1,28v kylt av en h100i. Självklart är inte 5Ghz nödvändigt men som du säger är det ju roligare for the lolz att klocka så högt som möjligt. Bytte till datorn i sign från en 4 år gammal laptop så kul att kunna klocka nu

Du uppgraderade från en fyra år gammal laptop, då är det fantastiskt ju. Måste flyta som inget annat om du jämför med din laptop :D.

Av M3ntalist
Skrivet av HallonsyltarN:

jag har L420B877 och min vill inte gå högre än 4,7 på under 1,3V så hade inte särskilt bra tur i lotteriet

Det är ju faktiskt inte dåligt om du har en bra CPU kylare. Kan man klocka till 4.6Ghz på 1.2v så har man en riktig bra CPU tydligen. Helt ärligt så är det nog ingen som tycker att det är nödvändigt med 5+Ghz till vardags, är mer en kul grej.

Av M3ntalist

Jag måste va den enda personen som inte har förtroende för Asus produkter. Har Z87 Maximus Hero och ett Z97x Gigabyte gaming G1. Gigabyte kortet kostade några hundralappar mer men f*n så mycket bättre det är. Asus marknadsförde ganska mycket om att moderkortets ljud skulle va så bra men det var det inte, det var sk*t och ska man jämföra det med Gigabytes Creative då är det som dag och natt. Dessutom så är det massor med softwares som inte funkar som dom ska, buggiga som in i helvete.

Har flera andra Asus kort och frågar man mig så har Asus hjärntvättat folk via marknadsföring till att tro att dom är bäst, vilket dom f*n inte är.

Ju större radiator desto bättre kommer det kyla din CPU. Vad har du för chassi?

Av M3ntalist
Skrivet av Mange43:

Vad är det för batch som ska vara så bra?
Jag har L 419B627
Har dock endast klockat via Aisute programmet till 4800 mhtz.och minnena till 2000 mhtz.

Tydligen så ska L4 kunna överklockas högre än L3, sen så presterar alla tyvärr inte lika bra. Klocka gärna själv eftersom Aisute och andra överklocknings program använder sig utav mer volt än vad som behövs. Orkar du läsa igenom denna tråd så kommer du se att dom som har bäst resultat har L4 batchen. Sweclockers genomförde tester på L3 och då klocka den inte heller bra, fyi.

Edit: Batch L420B765

Av M3ntalist

På ROG modelen så är det många som har haft problem med Asus ai suite 3. Tydligen så försvinner inte programvaran helt vid avinstallation. Det ska finnas ett verktyg till att radera det helt, kanske finns det för dom vanliga Asus moderkorten också?

Edit 2:

Av M3ntalist
Skrivet av SSGS:

Nej för den visar ju "bara" 4,9
Galet fint ex du har.

Party pooper :/. Du har rätt dock, har överklockat till 5.4Ghz så det ska nog inte vara några problem att delta nu.

Skrivet av HallonsyltarN:

Helt sjukt exemplar du fick. Min krashar efter 5 sekunder i 4,7 med 1,34. Har den stabil i 4,6 men det kräver 1,295v. Dock helt nöjd med det men hade varit kul att kunna klocka högre

Jag hade "tur" den här gången så jag kan relatera med vad du beskriver. Till skillnad från alla andra gånger så köper jag inte vid release längre, jag väntar och samlar information. Sen så ringer jag butikerna eller besöker dom och frågar om en viss batch finns att köpa.

Av M3ntalist
Skrivet av SSGS:

Tänkte först struntat i 4790K och köra 4770K ist. Idag ångrar jag inte att jag köpte 4790K
Har laddat kaffebryggaren och ska klocka tills ögonen blöder

Haha :D.

Nu kan jag va med i 5Ghz klubben.

http://i62.tinypic.com/2s6v6ac.png

Av M3ntalist
Skrivet av SSGS:

Neh nu jävlar ska jag starta datorn igen och klocka vidare.
Aldrig haft bättre cpu. Möjligtvis min gamla 2500K

Samma här du, alltid vart den som får dyngan, milt sagt. Denna gång så är man en winner haha. Vi fick en bra batch, det kan man lungt säga.

Av M3ntalist

Kyler med en Cooler Master Neptune 280l push pull. Har överklockat igen, denna gång till 4.8Ghz med endast 1.25v.

http://i60.tinypic.com/1530c5y.png

Av M3ntalist
Skrivet av Svensktiger:

Intressant det om XMP.
Vad kör du för minnen ? för vill dom ha 1.65v i XMP så kan det ju definitivt ställa till det för CPU'n.

Sen så låter ju inte 1.35v@4.4 med en 4770K så farligt faktiskt.
Inte optimalt såklart men inte heller ovanligt skulle jag tro.

Använder patriot 1600mhz ddr3 pvt36g1600elk till Hero VI kortet. 1.65v är vad som behövs. Jo 1.35v kanske inte är så farligt men nu behöver jag endast 1.2v för att nå 4.6Ghz vilket jag är väldigt nöjd med :). SS på föregående sida.

Av M3ntalist
Skrivet av SSGS:

Med nöd och näppe;)

Kör med 4,6 på 1,2 och fungerar fint i både intel burn test samt aida64.
Testade 4,7 och den bootade men strax därefter så kom den där jävla ":("
Så testar just nu 4,7 på 1,27 och so far so good.

Har en i7 4770k och Asus maximus hero VI som behöver 1.35v för att nå 4.4Ghz, har också haft många problem med Asus moderkortet. Inget kvaletativt kort om man frågar mig, sen så kan de va så att jag fick ett måndags ex. Kunde inte ha xmp på heller för då fick jag blue screen.

Nu funkar allt så bra. Härligt är det när det blir som man hoppas haha. Dela gärna med dig med SS. Får inte vi samma resultat så måste det ju vara moderkortet som påverkar resultatet.

Av M3ntalist
Skrivet av SSGS:

5.0 på 1,49v var nemas problemas tills jag körde intelburntest;)
Håller fortfarande på att leka med min.
Återkom gärna med resultat också;).
Vad har du för Mobo?

Har ett Gigabyte moderkort. 4.6Ghz på 1.2v.

http://i57.tinypic.com/24ln2g0.png

Av M3ntalist

Har du inget jobb? Går du fortfarande i skolan? Om inte, sluta snåla. 😉

Av M3ntalist
Skrivet av SSGS:

Har själv L40B765 batch. Har inte hunnit testa den heller. Återkommer.

Har samma batch som dig, köpte mitt från Webhallen. Cpu vcore på auto var 1.35 lol. Ställde vcore på 1.18 (4.4Ghz). Måste säga att det ser ut som att man kan överklocka som fan med denna batch. Kommer vänta en vecka innan jag överklockar dock.

Av M3ntalist

Antar att det beror på vad du får för CPU. Min 4770k klarar inte 1600Mhz i 4.5Ghz, då får jag blue screen. Core is king, säger J.J på Asus och att man kan behöva sänka hastigheten rejält för att kunna clocka CPU'n på vissa batch.

Av M3ntalist
Skrivet av Ragnarok:

Jag gick ifrån en 4770k @ 4.5ghz på ett Asus z87 moderkort till en 4790k @ 5ghz på ett Asrock z97 extreme6 moderkort.
Troligen absolut inte värt det om man tänker i penga banor, men roligt med ny hårdvara att leka med!

*Min gamla 2600k gjorde 4.6ghz fast min gamla 4770k var redan snabbare än den på 4.3ghz.

Vad fick dig att köpa Asrock z97 istället för att använda din nya CPU på din gamla Asus z87 som jag antar är kompatibel?

Av M3ntalist
Skrivet av The.Bull:

http://ladda-upp.se/files/2014/b107629.jpg

Skall fortsätta uppåt, den gör 4.8ghz på 1.250v (har den på 1.3 nu brukar ta i lite extra ibörjan så man inte blå skärmar av för lite volt)

Fan va gött. Jag brukar inte bli avundsjuk, har inte den egenskapen men nu fan kan jag inte låta bli.

Har en 4770k som gör 4.5Ghz på 1.350v och 1333Mhz dram frequency. Funderar starkt på att köpa en 4790k nu, men med turen jag har så kommer jag säkert få en desto sämre cpu än min nuvarande 4770k.

Av M3ntalist

Har precis samma problem, Asus Maximus Hero. Ska köpa ett nytt batteri imorgon. Tack Caroline.