Inlägg

Inlägg som M3ntalist har skrivit i forumet
Av M3ntalist

Alltid trevligt att få höra om det senaste från er. Tack!

Av M3ntalist

Har inte hittat det jag vill ha än. Hoppas på att det blir fler butiker under dagen som har rea. Är ute efter en SteelSeries Rival, en router och en arbetsstol.

Av M3ntalist
Skrivet av mfm:

För att G3 laggar så in i h-e och överhettar för minsta lilla? Och skärmen ser ut som kattskit? Vilket är tråkigt, för ville köpa en egentligen.

Sen är det lite humor att tråden är full med folk som sitter med mobilvärldens motsvarighet till 17" 1280x1024-skärm, 8800GT-kort och Core 2 Duo och sen säger att de inte behöver uppgradera...

Skrivet av mfm:

Jag har provat LG G3 i butik, det tar en hel sekund från att man trycker på launcher-ikonen till att menyn kommer upp. Och det är lika även om jag gör det fem gånger i rad, riktigt illa. Sen ser färgerna helt urvattnade ut utom på 100% ljusstyrka (som telefonen själv kommer sänka så fort den blir lite varm).

Har haft min LG G3 i några månader och har aldrig haft problem med lag. Den överhettade en gång när jag var på kolmården och spelade in i sommar värmen. Många tycker att luren är snygg och stilren, kommer ofta folk fram och undrar va det är för telefon.

Skärmen är grymt fin, snabb och batteriet håller länge. Ljusstyrkan är på inställd på auto (default) men man kan själv bestämma hur ljust man vill ha skärmen.

http://www.youtube.com/watch?v=pbwjTVqwYS0

Av M3ntalist

Har läst mycket om det här nu och det verkar som dom flesta håller med om att single core performance är viktigast. Det blir väl fler spel som kommer nyttja mer än 4 cores flitigt i framtiden.

Tack för ert svar!

Av M3ntalist
Skrivet av stn1337:

Hade hoppats på att ASUS ROG skulle sjunka i pris men kanske blir en Acer istället då om priset hamnar i en mer vettig prisklass.

Om FreeSync blir populärt så lär priset på GSync skärmar sänkas rent logiskt. Just nu finns ingen konkurrens, där av priset tror jag.

Av M3ntalist

Dom Koreanska giganterna ska alltid jaga varandra.

När LG G3 sålde bättre än Samsung S5 i hemlandet Korea så bestämde sig samsung för att fixa en ny lur med samma dimensioner (S5 Prime). Inte relaterat men ändå kul.

Jag ser verkligen fram emot Sweclockers recension utav FreeSync. Är det något att hurra för så blir det ett AMD kort och FreeSync vid release.

Av M3ntalist

Z97 vs X99. Prestanda jämförelse i spel.

Tanken är att (möjligen) köpa ett X99 system om prestandan i spel är betydligt bättre.

En fråga till er som har ett X99 system. Det handlar endast om prestanda i spel!

Har som avsikt att ha en duel med en kille på ett gaming forum, 4790k (5.1Ghz) vs 5820k ( 4.5Ghz). Vi har tillsammans tänkt jämföra prestanda på ett antal spel för skojs skull. Min motivering till varför jag kommer ha bättre prestanda är att dom flesta spelen inte använder sig utav fler än 4 cores om ens det. Spel som använder sig utav 4 cores+ flitigt är ytterst få. BF4 etc, ett fåtal helt enkelt.

Han påstår att eftersom han har fler cores så arbetar applikationen bättre. Självfallet gör det de, men inte på spel anser jag.

Dom flesta spelen använder ett core mycket och andra mindre, därför tror jag att jag kommer få bättre fps eftersom jag har bättre single core performance.

Båda har Gtx 780 sli.

Dela gärna med er utav era erfarenheter och tankar kring detta.

Tack!

Av M3ntalist

Edit: Jämförandet får ske någonannanstans.

Av M3ntalist

Fan va nice gubben. Ser fram emot att se vad du får med ett X99 system.

Av M3ntalist
Skrivet av Zotamedu:

Nej det är rätt få som tycker att Computex var ett skämt. Det är väl du och CJ1strem som fått för er att det är skit utan att egentlige förklara varför. Jag har inte sett eller hört någon som faktiskt var där vara kritisk utan det verkar vara ett fåtal användare som hävdar att det är skit baserat på ganska exakt ingenting. De var tydliga med att det som visades på Computex var tidiga prototyper. Enda rätt bra jobbat att gå från tidiga prototyper till lansering på ett halvår.

De hade för övrigt ett andra demo på Computex med en skärm som där de kunde stänga av och sätta på Freesync. Men det är klart att du inte nämner det.

Varför tror du att det kommer bli sämre? Är det för att det inte sitter en lös dyr FPGA i skärmen? Eller är det för att det är öppet eller är det helt enkelt fel färg på loggan?

Självfallet ska jag motivera varför jag tycket så.
Notera att jag inte har sett Sweclockers intervju eller nyheter. Har haft Engelska sidor som informationskälla.

Det har att göra med upplägget, mm och att man inte har fått så mycket att gå efter. Mycket snack har det varit, och som jag skrev så hoppas jag att det blir bra, men med endast drivrutiner så kommer det bli lika bra som Gsync? Känns lite far-fetched. Har inte sett demon på Computex där dom stänger av och sätter på FreeSync, länk tack. Dessutom så ska man ju ha två likadana skärmar om man ska illustrera vinst, vilket dom inte hade. Man får känslan att nu vill AMD bara hänga med och det blir bara en sörja utav det.

Jag vill inte bidra med negativ energi, det är inte min avsikt. Jag är bara skeptisk. Jag är bara en konsument, där den bästa tekniken finns dit vänder jag mig till oavsett färg på loggan.

Av M3ntalist

HaHa. Förlåt mig TS, jag fick ett gott skratt. Det stämmer att det är kylpasta som Solding redan har svarat på. Stock kylare är däremot inget att rekommendera.

Av M3ntalist

Hur mycket du kan överclocka din CPU beror på ett antal faktorer. För att få reda på att du har fått en bra batch kan du testa 4.6Ghz 1.2V.

Vet inte riktigt vad jag kan hjäpa dig med, förklara gärna vad du vill ha hjälp med specifikt så blir det lättare.

Av M3ntalist

Det jag ser fram emot är att FreeSync kan komma att pressa prisen på en Gsync skärm. Tror fortfarande inte att det kommer att bli lika bra som Gsync men jag hoppas att jag har fel. Det är bra med konkurrens.

Hur kommer det sig att det fortfarande inte finna bra bevis på funkonalitet. Computex var ju ett skämt, det tror jag dom flesta håller med om.

Två olika skärmar.
http://www.youtube.com/watch?v=Dv0nOBAXaCA

Av M3ntalist
Skrivet av Zotamedu:

Nej det har de aldrig sagt. Däremot påpekade de att deras demoskärmar som de använt har baserats på befintlig hårdvara med ny mjukvara. Från det var det vissa tekniksidor som tolkade in att vissa skärmtillverkare kanske skulle släppa uppdateringar och från det tolkade vissa läsare att skärmar definitivt skulle få uppdateringar. AMD påpekade att de använde befintlig hårdvara för att visa på att deras lösning är förhållandevis enkel och billig ut ett hårdvaruperspektiv.

Håller med dig. Tror inte att Freesync kommer att leva upp till förväntningarna, något som talar ännu mer för detta är deras resterande produkter.

AMD = Eldorados Rödbetssallad

Nvidia = Rydbergs Rödbetssallad

Så har det varit och jag tror att det fortsätter i samma spår, tyvärr. Dessutom så skulle det innebära att jag måste köpa ett amd kort, vilket aldrig kommer hända som det ser ut idag.

Av M3ntalist

I would advice you to not rely on the onboard GPU, get yourself a decent graphics card instead.

As for the motherboard, I'd go with Gigabyte personally since I've been having better performance with it (overclocks better) and the software that follows has been working with out issues compared to other brands that I've tested over the years. Do you have a budget? It's kinda hard recommending hardware you should purchase when I don't know what you're willing to spend.

Are you interested in using pre-made liquid cooling?

Av M3ntalist
Skrivet av putte_br:

Jag uppdatera sidan mellan 19.00-21.00 vardagar när jag har tid efter jobbet.
Sen på helgerna när jag har tid.

Har familj och är mycket oline med telefonen och läser på forumet. listorna tas när tid finns

Sen missa du mallen och jag ska göra den och det tar lite tid och jag tar alla klubbarna i en viss ordning varje dag

Men nu finns du med i listan.

Putte_br

Tack Putte_br. Förstår att du har mycket att göra men klubbarna som du har uppskattas mycket. Fint utav dig att ägna tid åt att göra det roligare på Sweclockers. 😊

Av M3ntalist

Inb4 Asus fanboys. Det enda jag har märkt av genom åren är att Asus programvara är skräp. Ljudet som skulle va så bra på senaste ROG modelerna är också väldigt, väldigt dåligt. Nu försöker Asus dessutom patentera extra pins som dom "upptäckte". Hur kan man patentera något man inte ens har utvecklat? Absurt, milt sagt.

För mig så handlar det om att produkten lever upp till marknadsföringen den har genomgått.

Av M3ntalist
Skrivet av thereal_twisted:

5.1G på 1.35V är inte illa alls. Bra cpu, om det är någorlunda stabilt

Spelade i några timmar utan problem om det säger något. 😀

Skrivet av eppebansen:

vad får du i cinebench 11.5?

Har tyvärr inte stresstestat ännu, kommer förmodligen göra det i helgen.

Är Putte på semester eller? I can't see my bloody name on the list......😜

Av M3ntalist

http://valid.x86.fr/0hj1s1
Cooler Master Neptune 280l

Av M3ntalist
Skrivet av Lastviking:

Nu när de flesta har haft sin cpu ett tag vad kör ni den i 24/7?

Min går i :
4802mhz
1,28 vcore
4600mhz nb

4.8Ghz/1.27v.