Inlägg

Inlägg som M3ntalist har skrivit i forumet
Av M3ntalist

Saknaden utav Piratebay är STOR!

Ser verkligen fram emot att sidan startas upp igen. Det finns många ersättare, men det finns f*n ingen som är lika bra.

Av M3ntalist

Jag skulle inte överklocka med programvaran eftersom det inte blir lika noggrant som om man själv gjorde det. När jag testade så hade programvaran ställt volten på 1.48, 4.9Ghz. Det som igentligen behövdes var endast 1.29v och värme utvecklingen minskade markant.

Du behöver inte göra så mycket i bios/uefi. Under RATIO=46 och volt på 1.20, sedan sparar du och datorn rebootar om. Fungerar det så har du en above average processor engligt J.J från Asus. Testa dig fram det är inte farligt, inget konstigt kommer att hända så länge du inte ökar volten för mycket. J.J från Asus påstår att fram till 1.35 så är det säkert med vanliga kylare.

Av M3ntalist
Skrivet av xfade:

"Cut off one head and two more shall take its place. "

http://i58.tinypic.com/169gcno.png

Det går inte att stoppa information så länge internet är tillgängligt för gemene man. Trodde dom verkligen att folk skulle sluta dela information för att Piratebay är nere? Så dumma kan dom inte vara.

Av M3ntalist
Skrivet av thomas_skane:

Borde ju dock egentligen vara tvärt om. Att man ska streama spel från den starka enheten till den svaga.

Det vore riktigt nice det med.

Av M3ntalist
Skrivet av Gender Bender:

Vågar man gissa på någon form av streaming-tjänst där man kan spela sina Xbox-spel på Windows 10 och vice versa? Skulle inte sitta fel att kunna spela sina Xbox-spel på datorn när TV:n är ockuperad. Man har ju blivit lite bortskämd att alltid ha möjligheten att kunna spela med Wii U Och det är ju en teknik som mer eller mindre håller på att bli standard. Nvidia, Steam m.m. erbjuder redan liknande tjänster.

F*n va bra det skulle vara om det gick att streama xbox spelen till datorn. +1

Av M3ntalist
Skrivet av hznn:

Visst, men om han har 300mhz mer och får mindre poäng, hur förklarar du de?

Du har inte högre poäng. Du hade det bara när jag inte hade hypher-threading påslaget. Läser du inte inläggen?

http://www.3dmark.com/3dm/5019222?

Jag har en i7-4770k och en i7-4790k.

Av M3ntalist
Skrivet av M3ntalist:

Vill gärna se dina scores. Länk tack.

Physics Score 13684 (4.9Ghz). http://www.3dmark.com/3dm/5019222?

Edit: Glömde tillägga att jag har hyper-threading påslaget den här gången.

Skrivet av hznn:

http://i58.tinypic.com/20zwhv7.png

http://i57.tinypic.com/2hzu2o0.png

Räcker dessa bevis? har kört AIDA64 1h+ med utan avbrott!

EDIT: Har mer Psysicspoäng än dig fast jag har lägre klock! Intressant! ?

^Du missade att jag gjorde testet igen med hyper-threading på och fick ungefär 600 Psysics poäng högre än dig. Det var som jag sa, hyper-threading påverkar resultatet markant.

När det gäller graphics score så är det din 780ti vs min 780. Har två gtx 780, men den ena har jag i mitt z87 system med en i7-4770k (som inte kan klockas högre än 4.4Ghz) och maximus hero VI.

Skrivet av hznn:

Kör du vatten eller? 34 grader full load? låter lite lågt ?

Tog SS efter att prestanda testet hade slutförts, där av den låga temperaturen. Ja, jag kör på vatten.

Av M3ntalist
Skrivet av Lastviking:

M3ntalist hade du hyper threading på när du körde Aida?, om du hade det på så har du ett bra ex.

Jo jag hade hyper-threading på. Det som är ännu trevligare är att temperaturerna är så låga eftersom jag inte behöver mycket volt. Hade max 67 grader i full load under hela testet.

Av M3ntalist
Skrivet av hznn:

Nej inga haters, men som han skrev.. Ta fram "bevis" eller screens tar inte lång tid eller är svårt .. Men många skippar det och skryter gärna. Jag får säkert upp min i 5ghz.. Men då vill ja veta om den är STABIL med! Annars ingen vits att skryta

EDIT: Såg att du kör 5ghz.. Min körs i 4,7ghz och jag får totalscore: 11928 Graphics: 13863 Physics: 13098 Combined: 5470
Att du får så mycket mindre med likadan CPU + 300mhz mer verkar ju lite fel/skumt...

Vill gärna se dina scores. Länk tack.

Physics Score 13684 (4.9Ghz). http://www.3dmark.com/3dm/5019222?

Edit: Glömde tillägga att jag har hyper-threading påslaget den här gången.

Av M3ntalist
Skrivet av hznn:

1. Varför inte ha HT på?

2. Så mycket ska det inte skilja på Pshysics (CPU kraft)

3. Du har nog inte en stabil klock... nåt verkar galet

http://i58.tinypic.com/3588511.jpg

Imorgon blir det 5Ghz.

^Kan nog lungt säga att jag har en stabil klock.
Ska testa 3dmark igen med hyper-threading på. Ska nog göra er nöjda.

Av M3ntalist
Skrivet av Lastviking:

Skumt

Jag visade bara en 3dmark körning för att vissa hur lätt det är att köra det i 5ghz, att få cpun stabil i 5ghz är en annan femma :).

Kör med hyper threading på när du kör testerna lättare att jämföra då, jag kör alltid med hyper threading på.

Ska försöka med hyper-threading på i helgen, men jag har haft svårt att komma högre upp än 5Ghz med det påslaget efter den senaste bios uppdateringen.
Jo precis, det är inte lätt att hålla det stabilt över 5Ghz alls, i synnerhet om man kör prestanda tester. Märkligt att det ska vara sån stor skillnad på stabilitet och volt. Behöver 1.285/1.290 för en stabil 4.9Ghz överclock, men när jag ska upp till 5Ghz så måste jag ha 1.35+. Mycket mer volt för en liten prestanda skillnad.

Gjorde det mest för att delta i Putte_br's prestigefyllda 5Ghz Klubb.

Av M3ntalist
Skrivet av MarkoV:

På vilket sett hade han en dålig attityd? Han sa bara vad han tyckte, om det är någon som har en dålig och dryg attityd här så är det du!
!

Är inte dryg alls, tvärtom jag är väldigt trevlig och hjälpsam som person. TS letar efter folk att spela med (en svensk community). Hur fick han hjälp genom att säga att Svenskar har en kass attityd överlag?

Måste säga att det är märkligt att ni säger så då dom flesta jag har träffat har varit riktigt trevliga och hjälpsamma. Jag medger till att jag blev lite väl irriterad och jag kunde ha framfört min åsikt på ett finare sätt. Ofta så beter sig folk på ett sätt på grund av en anledning, man kanske själv gjorde eller sa något för att reta upp någon utan att man själv vet om det. Kan vara en anledning till att han inte har träffat trevliga Svenskar i spelet undrade jag.

Var inne i en Svensk gemenskaps server för några dagar sen och träffade flera roliga personer. Många var yngre tyvärr, men jag hade kul med dom ett tag efter jobbet.

Antingen är det många Ryssar här på Sweclockers eller så är det något jag har missat, men man kan väl inte säga öööö alla från Sverige better sig som skit i CS när ni själva är Svenskar. Det blir bara skumt.

Av M3ntalist
Skrivet av Laggzor:

osäker på om jag stött på nån svensk i cs go med schysst attityd nånsin, verkar vara en av de sämsta nationaliteter online

Kanske för att du har den attityden själv? Blir så less på folk som dig som påstår att svenskar har en kass attityd. Nej, så är det inte alls. Den andra CS tråden som blev omgjord på grund av titeln osv så kom det in folk som sa att ryssar var trevligare ( bätte folk helt enkelt ). Det var dum jävlar, nuff said.

Svenskar är bland dom trevligaste människorna som finns. Jag är själv inte etniskt svensk men jag är född här. Ni som tycker på så sätt borde flytta till ryssland, ni skulle nog få er en tankeställare.

Blir fan förbannad när jag läser såna kommentarer.

Av M3ntalist

Förstår inte resultatet. Måste vara nåt skumt som hände. WR holder High Score 2308 ( Your Score 2333 ). Kan någon förklara, måste vara något jag missar.

http://i61.tinypic.com/14nenua.png

Av M3ntalist
Skrivet av Lastviking:

Nja det är mera att trådskaparen skryter om att han har sin cpu i 5ghz stabilt cpuz screen + 3dmark är lätt att fixa i 5ghz men inte att få cpun stabil i det.

AIDA64
OCCT

Kört i en timme med screen på det med temp o allt skulle jag vilja se :), så kolla vad du kan köra de testerna i max mhz i en timme vore väldigt trevligt

Du postade ju 3dmark link och sa att andra skulle göra detsamma som "bevis". Tydligen inte tillräckligt att göra det du bad om................
Nåväl, får göra det i helgen, har ungen denna vecka.

Skrivet av hznn:

Nej inga haters, men som han skrev.. Ta fram "bevis" eller screens tar inte lång tid eller är svårt .. Men många skippar det och skryter gärna. Jag får säkert upp min i 5ghz.. Men då vill ja veta om den är STABIL med! Annars ingen vits att skryta

EDIT: Såg att du kör 5ghz.. Min körs i 4,7ghz och jag får totalscore: 11928 Graphics: 13863 Physics: 13098 Combined: 5470
Att du får så mycket mindre med likadan CPU + 300mhz mer verkar ju lite fel/skumt...

Har inte hyperthreading på, kan vara därför. Sen så har du en 780ti och jag har en vanlig 780. Det bör påverka resultatet.

Av M3ntalist

@hznn och Lastviking.

http://www.3dmark.com/3dm/4984710?

4998 Ghz. Vill ni ha över 5Ghz+ så kan jag fixa det imorgon. Det är ganska sent nu. Vill också påpeka att det känns som att ni är haters. Det är inte så att man skryter om något heller så det gör det hela ännu märkligare. Ni kanske inte menar så, men jag uppfattar det på så sätt.

Av M3ntalist
Skrivet av sTEAK-_-:

Vilken fläkt kan det vara som spökar då? Kollade tempsen på hwmonitor och ser att temperaturen på CPU'n går upp varje 0.5sec.

Öppna upp chassit och lyssna!

Vad menar du med att det spökar? Tror att du syftar på att fläkt hastigheten ökar ibland, om det stämmer så beror det på att fläkt hastigheten ökar beroende på processorns temperatur. Det ska va på så sätt men du kan ställa in egen önskad hastighet (RPM) med programvaran som medföljer till ditt moderkort.

Av M3ntalist

Tjena ZappKiller.

Har också fått tag på en bra CPU. Är väldigt nöjd, i synnerhet eftersom jag inte brukar ha tur i silikon lotteriet.

5Ghz+ 1.35v. http://valid.x86.fr/0hj1s1

Av M3ntalist
Skrivet av Alexander7938:

Det är väl inte så snällt mot de ryssar som faktiskt är skitsnälla. Tycker många gånger det är svenskar som är extremt otrevliga när man brukar spela - slänger ut sig vulgära rasistiska ord och spyr hat över minsta incident... I alla fall när jag spelar känns det som fler svenskar är dryga än ryssar. Tycker också det är skitkul att ofta får ryssar skit bara för att de är ryssar!

Har inte spelat CS länge men jag har spelat online i många år. Har inget emot ryssar men vill helst inte spela med dom på grund av tidigare erfarenheter. Väldigt många utav dom fuskar. Om inte det är hacks så är det macros och man kan göra mer med macros än att skjuta snabbt.

Sen så får jag sämre hit reg på dom, antar att det är för att dom har duvor som skickar packets.

Av M3ntalist
Skrivet av amanito:

Gäller det även om man beställer hem möbler? Ikea ligger ett par mil bort för min del och behöver köpa ett nytt skrivbord så det skulle vara perfekt om man fick det leverar hem gratis!

Skickades från m.sweclockers.com

Fri frakt gäller inom SVERIGE!

Svar: Ja.