Inlägg

Inlägg som M3ntalist har skrivit i forumet
Av M3ntalist

RØDE Bordshållararm PSA1
Blue Microphones The Radius II Yeti Shockmount
Zowie EC2-A

^Wish list!

Av M3ntalist
Skrivet av Sten sax påse:

Skulle inte inet sälja blackouten för 899? Det är vad jag väntar på

Tack!

Nu kom jag på vad jag behöver köpa, ett shockmount och stand till yetin.

Av M3ntalist

Har allt jag behöver, men ändå är jag på jakt efter något jag inte vet vad det är ännu. Det finns säkert andra som kan relatera.

Av M3ntalist

Man skäms själv när man ser på videon fastän man inte har någon anknytning till AMD, typ samma känsla man får när man tittar på filmen Borat med Sacha Cohen. No, no. Just no, please.
Fan va pinsamt.... hnng!

Jag begriper inte heller hur de kan hypa ett prestandamässigt två år gammalt kort som dom gör???

Av M3ntalist
Skrivet av Mithras:

Synd att man inte kan ha Bahnhof, hade bytt utan att tveka.

Det är verkligen synd, men jag kommer byta till Bahnhof så fort jag har möjlighet. Det enda det här gör egentligen är att få fler att ta del utav Bahnhofs tjänster, IMO.

"no advertising is bad advertising" I det här fallet så är det en positiv marknadsföring. Kunden känner att Bahnhof värnar om ens integritet, vilket få gör.

Av M3ntalist

Kommer nog bli AMD för mig om informationen stämmer. Mitt senaste AMD kort var ett 4870 om jag minns rätt, så det var ett tag sedan.

Tråkig nyhet, men bra för AMD antar jag.

Skickades från m.sweclockers.com

Av M3ntalist
Skrivet av jH0Ni:

Jag uppfattar ditt inlägg som att du vill visa vad syftet med ULMB är, vilket jag redan vet Jag menade snarare att det trots högre rörelseskärpa knappt är användbart pga den låga ljusstyrkan. Spelade dock lite till med det senare, och det kan nog gå att vänja sig. Sittar man i ett mörkare rum ska det nog bli överkomligt. För effekten det ger är ytterst tacksam

Måste säga att de knappa timmarna jag suttit vid min skärm indikerar att jag fått ett bra exemplar, jag ser i stort sett INGEN som helst antydan till IPS glow, även om jag tar några steg bakåt och tittar från olika håll. Inga döda pixlar heller vad jag kan se. Tack Asus! Till min stora glädje kunde även ett 980ti (oklockat) driva BF4 i över 120 fps med allt på High. Nästan över förväntan där

Jo, precis. Jag trodde att du inte visste vad det var bra för, men du har uppenbarligen koll.
F*n va gött att du fick en så pass bra skärm, i synnerhet eftersom många tydligen fick dåliga skärmar på overclockers.net.

Av M3ntalist
Skrivet av jH0Ni:

Nu har jag hunnit testa lite initialt. Och det första som slår en är skillnad mellan 60Hz och 120+ Hz. Sedan är ju färgerna vackra så det förslår förstås, även om jag inte har så mycket öga för det där (det blir snarare flickvännen som får utnyttja). Tyvärr känns ULMB spontant helt värdelöst, då ljusstyrkan sänks så drastiskt att man knappt ser något i spelen..

Grattis!

ULMB

http://s22.postimg.org/dxgqecz8t/85_100hz_ulmb_ufo.jpg

144hz

http://s10.postimg.org/pu5dapkad/144hz_ufo.jpg

Jag får min PG279Q imorgon, känns som det var evigheter sedan den tillkännagavs på computex.

Av M3ntalist
Skrivet av jH0Ni:

Denna, PG279Q. Det känns nästan orimligt att de har fått in den i lager redan tycker jag. Men jag har utan tvekan fått mail där det står:
"Hej!

Order ******* har nu skickats från vårt lager. Ni kan följa leveransen genom att klicka på länken nedan. Om er leverans skickas i mer än 1 paket kommer ytterligare mail med försändelse-id."

Jag loggar in på Inet, trycker på "Mina Sidor", går in på "Orderstatus" och ser att det står "skickat".

Jag mailade dem och frågade efter skärmen. Dem hade inte skärmen inne och den förväntade leveransen är 2015-10-20.
Väldigt underligt måste jag säga. Jag avslutade mitt köp från Komplett eftersom netonnet har skärmen inne just nu och för den anledningen bokade jag skärmen med express leverans från netonnet istället. Bör ha skärmen hemma idag eller på fredag.
Hoppas att pengarna skickas tillbaka till mig snabbt ifrån Komplett.

Låt oss hålla tummarna för skärmar utan allt för mycke IPS glow, BLB och döda pixlar.

Av M3ntalist

Köpte skärmen från Komplett för några dagar sedan, hoppas innerligt att jag får en felfri skärm.
Dem hade satt datumet 15 Okt preliminärt, men nu är det 22 Okt. Vill ha skärmen nu.....

Av M3ntalist
Skrivet av TheSlicker:

Vad har nått du postade med det jag skrev att göra? Så klart det kan bli så illa att det försämrar upplevelsen men nu handlade det om skillnaden mellan "1ms" och "4ms".
Citattecken då det inte är en siffra att bry sig om när den är <~10 eller så då det blir fördröjning på andra håll oavsett vilket gör siffran för sig själv meningslös att jämföra skärmar med.

Edit: Snarare så förstärker det min poäng. Skärmen med längst delay, Samsung U28D590D, har i sin officiella spec en rating på 1ms vilket som kan ses på grafen är bullshit. Utan faktiska mätningar ska siffran helt enkelt ignoreras, därav 'inbillning'.

Ayyy lmao...facepalm!

Jag postade det som underlag till vad du skrev så folk förstår att det är rätt baserat på fakta. Jag har själv förklarat att det inte finns några skillnader och det kan du se på den näst senaste pg279q tråden. Fråga vad jag menar innan du går till attack.

Skickades från m.sweclockers.com

Av M3ntalist
Skrivet av Foxmaner:

Förstår däremot inte att ni kan ge titanx toppklass medans denna utmärkt med bara nederlaget "högt pris"
För fick förklarat för mig att när jag undrade över titanx:s topplass med prestanda/priset så sa ni att ni bara bedömer prestandan och inte priset.

Håller med att det är underligt i synnerhet eftersom Acer XB270HU fick toppklass i betyg, men inte PG279Q.

Foliehatten på.
Kanske är det så att Asus har varit jobbiga mot Thomas och han sätter hårt mot hårt. xD

Av M3ntalist
Skrivet av TheSlicker:

Med betoning på "inbillar". Tycker recensenten formulerade det fint: "Det ska till väldigt tränade sinnen eller stark tro på siffrors makt för att märka några viktiga skillnader mellan skärmarna i den här klassen."

^

http://s14.postimg.org/lsy5vl89d/Signal_input.png

http://pasteboard.co/16F4w4SB.png
http://pasteboard.co/16F7NSKl.png

Av M3ntalist

Tack för recensionen!
Det är synd att det inte fanns bilder som visade hur mycket/lite IPS glow och BLB skärmen har, men eftersom det är samma panel som Acer varianten så kanske det inte skiljer sig mycket.

Skrivet av krilleeee:

Nästa recension Acer Predator X34 eller Asus PG348Q ?

Jag vill hellre ha en recension på Acer XB271HU.

Av M3ntalist

Väntar hängivet på recensionen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av M3ntalist
Skrivet av Mocka:

Just därför jag tänkte på Pascal samt 980Ti SLI 1440p/165fps/Ultra settings/G-sync går inte att uppnå i alla spel med dagens hårdvara.

Jag håller med, men många fler spel än man tror får ut mycket utav en högpresterande CPU. Får t ex mellan 390-400fps i CS:GO. Vi kan iallafall gotta oss med Gsync när vi spelar triple A spelen.

Skrivet av Dave1080:

27 tum och 4 ms är inte optimalt för CS.

Asus rog swift PG278Q och dem flesta andra TN skärmarna marknadsförs som 1ms G2G, men det är få som är 1ms G2G igentligen. Detta kan du se på tftcentrals recensioner bland annat. Du kan skala ner när du spelar CS, det har jag gjort i alla år.

4ms G2G kommer inte märkas av, det är en myt. I synnerhet om du kommer up över 100hz. Det baserar jag på tester som jag och bekanta har gjort. Vi får fråga Thomas efter recensionen om vad han tycker om det, då han vet bäst va gäller skärmar.

Av M3ntalist
Skrivet av Broken-arrow:

Troligen pixelklockan eller vill sälja nya 900 serien.

Jäkligt synd att Asus har redan fingrarna i kakburken hos Nvidia. Annars hade vi haft en rog med free-sync :/ Ja pengarna styr hårt marknaden och kunderna får betala priset.

Yep, tror också att dem vill sälja mer av 900 serien eftersom Pascal snart kommer lanseras. Själv så har jag inte uppdaterat mina 780ti i sli och kommer inte göra det förens Pascal är ute.

Kan självfallet vara så att det inte går med dem tidigare korten, men då får nVidia/Asus gärna förklara varför.

Av M3ntalist
Skrivet av SeF.Typh00n:

Dom syftar väl på G-Sync här tror jag.

Jag är nästan säker på att man måste aktivera Gsync för att kunna överklocka panelen up till 165hz.

Av M3ntalist
Skrivet av Mocka:

Krävs ett riktigt biffigt kort för att verkligen utnyttja hela potentialen i denna skärm. Så Pascal + denna lär vara en bra idé (eller 980Ti SLI).

Det går tydligen inte att komma högre än 120hz om man inte har ett GTX 900-serie kort. Väldigt märkligt måste jag säga.

Notes/FAQ:
- 165Hz G-SYNC mode is ONLY supported on GTX 960 and above, GTX 700 series only support upto 120Hz!!
- 3x NVIDIA GeForce GTX660Ti BOOST GPU or higher in 3-way SLI configuration are needed, or GPU with 3x DP connectors for surround mode.
- Driver version 355.60 already released for all G-SYNC-supported graphics cards. If you are using GTX 9 series graphics cards, you can download 355.60 or latest version from NVIDIA website.
NVIDIA G-SYNC Technology only works with NVIDIAs graphic cards. Other GPUs are NOT able to support this technology.
- NVIDIA G-SYNC Technology automatically scales up your contents displayed to 2560 x 1440. The DisplayPort supports 2560 x 1440 up to 165Hz. The HDMI only supports 2560 x 1440 @ 60Hz.
- The ROG SWIFT PG279Q can support G-SYNC Surround (3x SWIFT PG279Q) up to 7680 x 1440 (*Driver version 355.60 already released for all G-SYNC-supported graphics cards. If you are using GTX 9 series graphics cards, you can download 355.60 or latest version from NVIDIA website.)
- PG279Q does NOT support NVIDIA 3D Vision .
- NVIDIA Ultra Low Motion Blur (ULMB) Technology works only at 85Hz, 100Hz, 120Hz.

Av M3ntalist
Skrivet av Adam West:

Då ser vi fram emot en recension

Skrivet av krilleeee:

wooo! Go Thomas! jobba på

Skrivet av crumpets:

inväntar swec recension

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Defender:

Väntar ivrigt på Recensionen...

Ser verkligen fram emot recensionen.

Skrivet av Schackmannen:

I vilka uppdateringsfrekvenser funkar ULMB?

Endast up till 120hz.

Skrivet av StuntmanMike:

Usch va dyrt. Hoppas den sjunker ordentligt i pris till årsskiftet. Annars köper jag nog ACERs variat istället. Ska ändå byta till ett vesa-fäste så ser ingen större nackdel med den.

Acer kommer lansera en uppdaterad variant utav XB270HU, så kallad XB271HU. Den kommer nog vara något billigare än Asus PG279Q. Ryktas om att Acer XB271HU kommer att kunna överklockas till 150hz, dessutom så är designen sjukt mycket finare än XB270HU.

Jag kommer köpa det som lanseras först.