Inlägg

Inlägg som Friterad har skrivit i forumet
Av Friterad
Skrivet av Jockew1989:

Ja fast först skrev du ju DU säger i ditt svar att det är uppenbart för att sedan i nästa mening säga att det inte var så utan att det var företag som blev drabbade.

sedan behöver man inte bli så defensiv direkt, jag frågade endast hur du kom fram till det och ditt svar ber "det är uppenbart"

Jag tycker idag inte att det var helt orimligt att anta att du hade läst något mer angående detta när man gör ett så tvärsäkert uttalande, speciellt inte som de flesta källor verkar rapportera motsatsen

Skickades från m.sweclockers.com

Så du läser inlägget en gång till men ännu har du inte fattat för du verkar totalt ointresserad av att svara på det jag skriver utan skapar strawman istället. Jag skrev att det verkar som det i allra högsta grad är myndigheter och företag som är drabbade:

"Nu verkar det dock som det i allra högsta grad var företag och myndigheter som blev drabbade. Men för vanliga användare så har en mer kunnig person större förståelse för hur viktigt säkerhetsuppdateringar är och att virus kan sprida sig på väldigt många olika sätt och platser."

Kanske inte är lätt att förstå vad jag menade efter första inlägget, men andra? Kom igen, kontext är viktigt.

PS: Med uppenbart menade jag att det är uppenbart att okunniga drabbas i betydligt större utsträckning än kunniga.

Av Friterad
Skrivet av Jockew1989:

Vad undrar du? Du påstår något du inte har några belägg för, hur är det inte att hitta på, att "alla vet det" är inget vidare argument heller då väldigt många saker väldigt ofta inte stämmer med vad man först tror

Till exempel tycker jag att det är mer rimligt att det är många företag som sitter kvar på w7 eftersom det inte bara är att uppdater hur som helst, men eftersom du säger att det inte är så måste du ju ha fått det från någonstans, det vore intressant att ta del av i så fall

Jag pratade inte om företag i mitt första inlägg du svarade på. Om du hade läst mitt svar till dig med en gnutta förståelse så hade du vetat detta

Av Friterad
Skrivet av Jockew1989:

ok så du hittade på alltså, för vad jag har hört utan att se belägg verkar det precis som du skriver vara mest myndigheter och företag som i hög grad oftast väntar med uppdateringar, varpå jag blev förvånad av ditt påstående och därav att jag undrade vart du fätt det ifrån, men då vet jag

Hittade på? Herregud, ibland undrar man alltså.

Av Friterad
Skrivet av Jockew1989:

Hur vet du detta, har du länk till studien? ja försökte leta men hittade den inte och sweclockers själva har ingen källhänvisning, skulle vara intressant att se vad de tror orsaken är

Du behöver ingen studie till något så uppenbart. Det var inte så att det inte fanns säkerhetsuppdateringar till W7, utan att man inte installerade dessa uppdateringar. Nu verkar det dock som det i allra högsta grad var företag och myndigheter som blev drabbade. Men för vanliga användare så har en mer kunnig person större förståelse för hur viktigt säkerhetsuppdateringar är och att virus kan sprida sig på väldigt många olika sätt och platser.

Av Friterad

Var inte dum nu bara kör på det viktiga först, dvs grafikkortet.

Skämt åsido, hade jag varit i din sits så skulle jag satsa på körkortet först och främst, man vet aldrig hur mycket man kommer behöva spendera på det. Väldigt olika från person till person.

Av Friterad
Skrivet av anon127948:

Bra betalt med tanke på hur mycket du prisar spyware10. Börjar bli värre än strejf snart.

Strejf har inte varit aktiv på länge, Ozzed har kanske fyllt hans plats på forumet?

Av Friterad
Skrivet av Nima2001:

Får du betalt av Microsoft? Det borde du få så som du håller på så fort du får chansen..
Sluta försök dumförklara alla som inte vill migrera till MS10. Du låter bara påstridig och löjlig.. Som en troende som försöker få en att konvertera till din religion.
Tack men nej tack

Nej, absolut är han inte betald, och det är vad som gör saken ännu värre.

Dom flesta som är infekterade överhuvudtaget är inte teknikkunniga personer, det handlar mindre om att det är W7 som är dåligt och mer om att användarna inte vet vad dom håller på med.

Av Friterad
Skrivet av oouhdawg:

Du är en sån person som endast gillar delen att köpa och bygga komponenter, men sen i slutändan inte använder datorn så mycket?

Att spela i 55K 30 FPS är ospelbart.

Spelar ingen roll hur snyggt ett spel är när det är ett bildspel mer eller mindre.

Flyt i bilden är snyggt i sig och är alltid en prio framför utseende!

30fps fungerar helt ok i många spel på konsol, det är mest i snabba spel på PC som kraven höjs lite. Dessutom är konsolspelare knappast lika vana som oss på PC sidan med minst 60fps och då är det inget problem.

Av Friterad
Skrivet av saturday_sun:

Av någon anledning bara älskar jag Gotham. Ny säsong ute nu..

Gotham, helt klart den bästa av alla DC tv-serier. Förmodligen för att det inte är CW som gör den

Av Friterad

Alla har ansvar för sina handlingar men det är ett problem med minderåriga som blir lättpåverkade och kan göra sig av med massor av pengar utan deras föräldrars vetskap. Det riktigt korkade med Steam är egentligen att åldersgränser är meningslösa då du bara kan ljuga om din ålder och du behöver inte "bevisa" att du är 18 och Steam-valuta kan du köpa i butik för kontanter. Föräldrar har eget ansvar givetvis men det försvåras när det är såpass enkelt att köpa utan deras vetskap.

Av Friterad
Skrivet av tvelander:

Bara kort, tex fury x va jag as nöjd.
MEN FINNS inga bra free-sync skärmar jag vill ha....

Det bara tar för lång tid innan små saker fixas... tycker är synd gillar AMD, och det är billigare.

Men pratar vi bland svenne-random ej kunniga så finns knappt amd för 5 öre.
Var enda butik vill sälja intel känns det som, och Nvidia, kolla bara på bundles på maskiner.

Jo men precis vad jag menar, i sin helhet så har dom inte lyckats så bra. Tror verkligen att om dom lyckas med det och något bättre PR så kan dom vända så småningom.

Jag förstår inte vart du vill komma riktigt, fula trix är inte direkt någon nyhet (bokstavligt talat dessutom, titta bara på hur gamla artiklarna är). Att bara skicka länkar utan någon kontext i vad du menar med det är helt meningslöst.

Av Friterad
Skrivet av Bewise:

Nvidia och Intel sålde ju bättre än AMD trots när de hade sämre produkter genom åren och sålde massvis bättre när de fick bättre produkter. Om det är förtjänst av fanboys, testsidor, mutor, vanligt folk, genuint bättre produkter eller tomten vet jag inte. Men märkligt att strömeffektivteten fick världens sving av viktigthet när de lanserade sånt i deras produkter, var som att skivat bröd hade kommit till.

Skickades från m.sweclockers.com

Ganska enkelt, marknadsföring. Sen tror jag inte riktigt strömeffektiviteten fick en plötslig sving bara för att Intel och Nvidia fick bättre strömeffektivitet för vanliga köpare, dvs den stora marknaden. Utan jag förmodar att det här gäller några få fanboys på forum som yttrar sig, brukar vara så. Ni pratar på ett vis som får det att verka som att hela marknaden gjorde en u-sväng. Ganska trött på konspirationsteorier om varför Nvidia alltid vinner pga dumma fanboys osv, varje gång AMD släpper en produkt som det råder missnöje om så är det fanboyism. Det är alltså aldrig AMD själva som misslyckas, eller? Inte alltid dom misslyckas med produkterna i sig utan det kan vara deras PR-avdelning som är flaskhalsen. Ryzen är väldigt bra IMO och skulle jag bygga nytt idag skulle jag utan tvekan köpa Ryzen. Men hur många utanför SweClockers forum känner till Ryzen? "Core i3,i5,7" har blivit så vanligt bland normen, dvs okunniga, att någonting annat finns inte. Försäljningen måste öka bland massorna och det är inte lätt för AMD nu.

Citat:

AMD ger inte bra intryck säger du, märkligt med tanke på att det är ganska mycket på grund av AMD som Nvidia och Intel ligger där de är, att dessa giganter har lanserat sånna fulländade produkter som du och jag som konsument kan inhandla.

Förklara gärna för mig hur det har någonting att göra med vad folk får för intryck av AMD genom deras egna produkter? Det är bra att du har uppfunnit hjulet men om någon annan har skapat ett bättre hjul så kommer jag skaffa det istället. Förstår du analogin? Uppenbarligen ger AMD dåligt intryck för många, eller tror du att Tvelander köpte AMD GPUer bara för att sedan prata illa om dom? Är dåliga recensioner på nätet bara Nvidia fanatiker som svartmålar AMD?

Av Friterad
Skrivet av tvelander:

Om vi ändå pratar om 7970, hade enorma problem i 7 månader, från 1-4 kort med frametimes och annat.
4x 680 funkade plugg and play noll problem utöver 2GB vram.

6000 serien va nice, men 580 3GB va bättre för SLI (det jag spela hade bättre stöd)

Även med mina 4x Fury X tog det bajs lång tid för free-sync i CF och window mode så blev ingen free-sync

Känns som AMD är långt efter Nvidia i release på saker.

Ja du får betala mer för Nvidia, inget snack.

Men orkar inte sitta vänta 7-8 månader som Nvidia löste från dag 1 när g-sync kom tex.

Precis, du som tillhör målgruppen som spenderar dessa summor kommer inte bry dig om mer än det bästa, intesant? Onekligen svårt för vissa att fatta att det inte spelar någon roll hur bra prestanda/krona AMD har om dom inte ger ett bra intryck på fler områden speciellt inte för dom som har fetare budget.

Av Friterad
Skrivet av Bewise:

Fanboys och några personer på Internet? Nu skämtar du väl, det var ju försäljningen som sa allt och pengarna som Nvidia samt Intel drog in?

Skickades från m.sweclockers.com

Ja och varken Nvidia eller Intel vann pga fanboys vilket är vad som en del försöker skylla på.

Av Friterad
Skrivet av Aleshi:

AMD hade betydligt strömeffektivare kort. Men det var fullkomligt ointressant då. Strömeffektivitet blev plötsligt relevant med GTX 680 från att vara fullkomligt irrelevant med GTX 580. Det intressanta var att det bara var intressant med GTX 680 vs. 7970. Men inte i övriga 600- respektive 7000-serien där nVidia inte hade övertag. Där var fortfarande strömeffektiviteten sekundär.
Samma sak vid övergången från P4 till C2Q. Strömeffektivitet blev intressant över en natt. Det var inte för att Intel följde marknaden. Det var för att de efter många år helt enkelt lyckats få fram en effektivare arkitektur än AMD.

Och det baserar du på (antar jag) några få personer som argumenterat för detta Online? Fanboys är som troll, dom är få men dom gör sig hörda, så för den som inte tänker sig för så kan dom verka många.

Av Friterad
Skrivet av Marsupilami:

Jag antar att minnesmängden anpassas till vad GPU-kretsen klarar av. Det är ingen idé att trycka in en massa minne om det är GPU:n som är flaskhalsen. Jag hade ett GT 530 med 2GB minne en gång, det var inte snabbare för det. Hade presterat precis likadant även om det haft 512 MB minne.

Men du förstår väl att det är bättre att kortet har mer minne än det någonsin kommer nyttja så att priset går upp helt i onödan! /s

Av Friterad
Skrivet av GilbertG:

Fast det är väldigt lustigt och intressant hur dessa opinionsyttringar alltid har sammanfallit nästan exakt med karakteristiken på Nvidias gällande arkitektur.

För det kan absolut inte vara åt andra hållet, att Nvidia anpassar sig efter vad folk vill ha, eller hur? Mindre maskiner rent generellt är mer populärt för folk vill inte ha en stor fet blyklump ståendes i sitt kontor, vardagsrum, eller var man nu har sin dator. Också en anledning till att Intel gjort väldigt bra för sig med hög prestanda i låg värmeutveckling. Eftersom det är till stor del folk som inte har någon koll överhuvudtaget på varken Nvidia, AMD, Intel, och för den delen inte hur Nvidias nuvarande arkitektur ser ut. Men trots det följer denna trenden så påstår jag bestämt att Nvidia och Intel följer marknaden och inte tvärtom.

Av Friterad
Skrivet av Bl4ckIce:

Folk lägger gärna ut extra pengar när det står Nvidia på kortet.
Skulle det stå AMD så förväntar folk sig "typ" halva priset för samma prestanda.

Varför kan man undra?

Vad har du fått det ifrån? Dom som köper 1080 Ti har knappast ont om pengar och vill ha bästa GPUn på marknaden. Skulle AMD släppa ett kort som var snabbare så hade samma personer köpt det nästa gång. Dock har tyvärr inte AMD lyckats komma med det värsta kortet av alla i sin generation i alla fall på ett tag.

När det kommer till mellanklassen/övre mellanklassen så är AMD/Nvidia ofta väldigt lika i prestanda även runt samma prisklasser. Men då får du också tänka på att bland den största kundkretsen (dvs dom okunniga) så är det många som t.o.m inte vet att AMD existerar men känner till Nvidia. Kallas marknadsföring. Bland oss med lite mer kunskap i området så är Nvidia bättre i fler kategorier, något som kanske är ointressant för en del med större chassi och mer luftrum är väldigt viktigt för någon med konsol-liknande kompakthet, dvs värmeutveckling, ljudnivå osv. Dessutom kan man inte direkt påstå att AMD har något fäste alls i den bärbara marknaden vilket är ganska synd. Men ett steg i taget får dom ta.

Av Friterad
Skrivet av jOnÄTÄn:

Jag är inte insatt i hur miljardärer osv får sina straff. Det är mer principen att man inte ska kunna betala sig fri om man mot förmodan åker fast, jag är emot. Säg straffarbete istället för fängelse då gynnar det ju landet, men har för mig det inte är tillåtet i Sverige.

☺️

Du tänker på samhällstjänst och ja, det kan jag hålla med om.

Av Friterad
Skrivet av jOnÄTÄn:

Så enligt dig är det ok att man kommer undan med böter. Eftersom det inte är farligt för andra med ekobrott. Alltså fritt fram för alla miljardärer att mygla, skulle de i värsta fall åka fast betalar de bara böter motsvarande det de tjäna på fusket och några % extra. Bättre med fängelse så det svider lite.

Jag tror inte du riktigt läste mitt inlägg. Fängelse om man är en fara för samhället. Ekonomiska brott kan vara en fara, fast en ekonomisk fara då, för andra. Men inte i det här fallet. I det här fallet så förlorar man potentiella kunder, dom förlorar inte något dom redan tjänat, inte så att dom blir rånade. Förresten sen när har miljardärer åkt in i fängelse för sådana brott tidigare? Pengar ger en del fina förmån, många väldigt rika kommer undan milt med sina brott oavsett vad lagen säger.