Inlägg

Inlägg som Friterad har skrivit i forumet
Av Friterad
Skrivet av Danmyr:

@Friterad: Återigen handlar det om subjektiva uppfattningar om Media Markt verksamhet rent generellt, inte faktisk kompetens hos personalen i varuhusen vilket var min poäng. Vidare är MM den enda elektronikkedjan i Sverige som är certifierade av ISF för bl.a. kalibrering av bildskärmar och monitorer. Sen självklart har MM större brister på vissa områden gentemot andra konkurrenter, men vad händer när konsumenten helt plötsligt inte kan få produkten demonstrerad före det faktiska köpet? Att använda en produkt och utvärdera den i hemmet är inte syftet med öppet köp, inte heller finns det något lagstöd som vissa mindre vetande verkar tro. Kontentan är att om MM skulle försvinna (eller Elgiganten för den delen) så är det vi konsumenter som förlorar på detta i längden, nuff said..

Fast faktisk kompetens har dom ju inte heller, bara för att dom kan kalibrera monitorer gör det dom inte kompetenta.

Förstår inte ditt argument heller, jag kan få produkter demonstrerade i fler butiker än bara Media Markt och Elgiganten. Så vad är problemet? Faktiskt så har jag nog inte besökt en elektronikbutik utan några produkter man får pröva på väldigt väldigt länge.

Av Friterad
Skrivet av Danmyr:

Var har du hittat statistik gällande kompetensen hos företag X i förhållande till Y? Subjektiva uppfattningar från personer utan insyn i verksamheten är ju lika givande som att pixxa i motvind, på ett ungefär.. Hur tror du handeln kommer påverkas av att elektronik endast inhandlas via e-handel, när ex. Media Markt försvinner och eventuellt Elgiganten, var ska du som konsument då "kolla på" produkten du tänker köpa rent fysiskt? Goddag yxskaft!

Ptja, det kan man ju ta reda på lite genom att titta på omdömen på Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/butiksinfo.php?f=579

Av Friterad
Skrivet av BlackBird:

@Tumnus: Knappast. Bara att kolla här på forumet. Folk är snåla och köper hellre online bara det är några kronor billigare. Att lador som Siba och Mediamarkt skulle ha dålig service är mest en myt. De är knappast sämre än någon annan butik. De som jobbar på respektive avdelning har rätt bra koll skulle jag vilja säga.

Om folk skulle bry sig mer om service än priser hade det varit näthandeln som kämpat i motvind.

Siba har haft väldigt bra service/support enligt min erfarenhet, t.o.m den bästa. Media Markt har jag nog bara handlat på en gång utav dom tusen gånger man varit där pga skitpriser och säljare som nosar i arslet konstant.

Av Friterad
Skrivet av Eric Hjalmarsson:

Nej men tillverkarna av FreeSync skärmar måste inte betala till AMD för att de använder FreeSync tekniken (medan tillverkarna av G-SYNC skärmar måste betala till Nvidia.)

Nästan alla nätaggregat klarar ett RX 480. Det var dock på tal om en eventuell framtida multi-GPU lösning med CF.
Ett nätaggregat (av låg kvalité) på under 700W kan ha svårt att klara av två RX 480.

Jojo, men det betyder inte att dom är så mycket billigare till slutkunden. Visst kan du få FreeSync för under 2000kr men vem i all-sin-dar vill köpa en FreeSync skärm i den prisklassen? Du får ju bara 60Hz, kanske möjligtvis 75Hz. Känns ganska meningslöst med G-Sync/FreeSync i såpass låga frekvenstal. Du må behöva lägga 3k för en G-Sync skärm men det är 144Hz.

Även med lägre kvalité så tror jag inte det är ett problem att driva 480 i CF. Dock för att vara helt ärlig så tycker jag CF/SLI är dåliga lösningar på grund utav dåligt stöd osv. Skulle aldrig köra det själv i alla fall.

Men verkar som TS kör på 1070 istället.

Av Friterad
Skrivet av Havregröt:

Rx 480 är strömsnåla..man skulle nog kunna köra 2st Rx 480 med ett 600W nätdel med guldstämpel från en bra tillverkare.

Du låter som att du drar ett AMD kort över alla AMD kort..

Glöm inte GTX480..enligt din logik är alla nVidia kort också energihungriga..pga ett kort?!

G.Sync kostar..varför betala när man kan få samma sak gratis?

Lite fanboy fanatism eller?

BTW:
http://www.tweaktown.com/tweakipedia/115/rx-480-dominates-gtx...

EDIT: Fast Sync verkar vara något, ska kolla mer på denna mjukvara.

Vadå samma sak gratis? Följer Freesync skärmar med på köpet till AMD-kort eller?

Han har inte fel i att AMDs kort drar mer ström generellt än Nvidia. Väldigt långsökt att ta ett exempel från ca 5 generationer tillbaka, det är totalt irrelevant. Dock så klarar nog nästan alla nätaggregaten ett 480, har man låg effekt på agget så kanske man inte får lika optimal strömförbrukning för aggregatet men hur mycket det påverkar i praktiken är ju en fråga för sig.

Av Friterad
Skrivet av belga:

Poängen är i mitt ursprungliga svar på att det skulle vara "kommunist swe" som ligger bakom.
Jag pekade ut att om man ska skylla vad man uppfattar som felaktiga domslut där företagsintressen väger tyngre än medborgarnas så är det kapitalism som ligger närmare till hands och inte kommunism. Det votäre mer korrekt att skylla på "kapitalist swe" istället. Fortfarande fel, men mindre fel åtminstone.

Korrekt är att använda ingetdera. Ett mer kontrollerat samhälle, oavsett om det kan påverkas av företag eller inte, har inte att göra med varken kommunism eller kapitalism, då dom har först och främst med ekonomin och ägande att göra. Sen så är det klart som du säger mer korrekt, även om det är fel, att kalla det kapitalist swe.

Av Friterad
Skrivet av foxzox7:

Man undersöker omgivningen. Olika temperaturer ger olika geologiska avtryck som kan översättas till en specifik temperatur förvånansvärt exakt. Googla på det, en ganska intressant läsning

Som jag trodde då. "Googla på det". Jag har läst en del om detta men jag har inte hittat någon förklaring på hur du kan räkna ut exakta temperaturer, bara ungefärliga.

Av Friterad

Nu är det bara speltester man vill se.

Av Friterad
Skrivet av foxzox7:

Jo, det gör vi. Det finns fler sätt att ta reda på medeltemperatur än att göra mätningar.

Exakt hur gör du och exakt hur precis är den? En graf säger ingenting utan en förklaring på hur man vet det som står.

Av Friterad
Skrivet av Tumnus:

http://earthobservatory.nasa.gov/Features/WorldOfChange/decad...
http://climate.nasa.gov/vital-signs/global-temperature/

Här har du mätningar som visar hur värmen successivt ökat sedan 1800-talet. Sedan 1930-talet har den globala uppvärmningen ökat i snitt med nästan en grad.

Under hela jordens livslängd har det hela tiden skett temperaturförändringar och det globala klimatet ändras med tiden oavsett om vi använder fossila bränslen eller ej. Värmen har ökat sedan 1800-talet, ja, men gjorde man mätningar innan dess? Nej. Medeltemperaturen på jorden kan lika gärna ha varit högre flera gånger under den tiden människan levt. Det vet vi inte.

Jag tycker att det är bra om man vill jobba för miljövänligare alternativ, för även om den globala temperaturen inte skulle sänkas så är föroreningar ett stort problem. Däremot tycker jag inte man skall behandla folk som inte håller med för idioter. Nästintill varenda person jag har sett som "förnekar" klimatförändring tror i själva verket, som Leoms, att det är mestadels sådant vi människor inte kan påverka.

Av Friterad
Skrivet av belga:

Jag menar att varken kommunism eller kapitalism fungerar var och en för sig. Ren kommunism kommer alltid misslyckas och ren kapitalism kommer alltid misslyckas.

Okej, jag förstår inte vad poängen är dock. Det du säger är som att påstå att vatten är vått. En värld utan regleringar och lagar fungerar inte och det är därför det inte finns, och aldrig har funnits, vad du kallar ren kapitalism. Kommunism fungerar inte av en annan orsak och det är att det inte stämmer överens med verkligheten med hur vi människor fungerar.

Av Friterad
Skrivet av belga:

Jag sade inte att kommunism och kapitalism i sig är extrema, jag sade att ingen av dem fungerar om man driver dem långt nog.

Sen kan man ha lite kommunism, eller lite kapitalism, eller delar av båda. Bäst verkar det fungera när det finns en hälsosam balans mellan dem, ungefär som med allt annat. Regleringar vet jag inte vart du får ifrån. Om något så motverkar regleringar att kapitalism drivs för långt. När det gäller exempel på att kommunism inte fungerar så är det ju ingen brist på dem. Kapitalismen däremot har ju aldrig fått gå så långt att den imploderat så som kommunismen har gjort, men konsekvenserna av kapitalism som får löpa amok är ju inte så svåra att förutse.

Men säg att man skulle låta kapitalism styra. Regleringar, översyn och allt annat kastar vi för argumentets skulle ut genom fönstret och vi låter kärnan i kapitalismen styra. Här ska det tjänas pengar! Egenintresse över allt! Vad skulle hända?

För att hålla sig till ämnet vi pratar om så skulle det ju vara helt ok att köpa en domare, eller några politiker. De tillhandahåller ju en tjänst, så högst bjudande borde ju självklart kunna förvärva denna tjänst. De får sitt egenintresse uppfyllt och den som köper tjänsten likaså. Förloraren blir de som inte har finanserna att få sin vilja fram. Faktum är att man kan nog förvänta sig en prislista i lagboken, eller på arbetsförmedlingen. Vill man ha ett viss jobb? Hur mycket är man villigt att offra för det? Vilka lagar man följer vore en kostnadsfråga. De i maktpositioner skulle styra i sitt eget syfte och det skulle självklart gå ut på att behålla dessa positioner, inte att tjäna befolkningen.

Ren kapitalism faller på sin egen orimlighet precis som att ren kommunism gör det. Kapitalism fungerar bara i måttlig mängd, och det tempereras med inslag av kommunism i form av regleringar. Så nej, reglerad kapitalism gör inte risken mindre att makthavare tar mutor. Vad det däremot gör är att mutor anses fel och olagligt. I en oreglerad kapitalism vore det inte ens en muta utan ett fullt regelmässigt förvärvande av en tjänst.

Sen har vi i detta landet inte ett så stort problem med mutor i den formen folk ofta tänker. Det är sällan det förekommer "gör såhär så får du X pengar under bordet". Det vi istället har är den där sliskiga, mjäkiga självtjänandet som gör att det där beslutet någon politiker tänkt ut inte blir av, för sagda politiker vill inte riskera sin möjliga framtida position hos företagen som skulle drabbas. Det finns inget uttalat att de kommer få ett jobb eller nått, men ingen vill klia katten mothårs för mycket för "tänk om" när den folkvalda karriären är slut.

Jag syftade på din sista mening: "Vilket är varför varken kommunism eller kapitalism fungerar när det blir för renodlat/extremt."

Av Friterad
Skrivet av Mauk:

VAAAAAAAAAAAA!?!?!?!?!?!!?!?!? Diskuterar vi inte blockering av hemsidor på internet?
Oavsett spridning eller handling ska väl det motarbetas så långt det går?

Jojo men när jag pratade om problemen som jag hade i fokus handlade det om dom fysiska handlingarna mot barnen.

Jag anser ju att brotten har väldigt olika grad på hur grova dom är, antar att du också gör det. Därav prioriteten.

PS: Får säga att det känns som vi har talat olika språk från första början.

Av Friterad
Skrivet av Mauk:

Men VAFAN! Att blockera en internetsida kräver väl i stort sätt inga resurser alls jämfört med att jaga förövare och servrar utomlands?(om det nu ens är möjligt)
Eller vad menar du?
T. ex
Att BBB blockerar en hemsida bevisligen tillägnad barnpornografi i azerbajdzjan är mer resurskrävande än vad, vad är alternativet? Att MUST skickar en insatsstyrka?

Att blockera en sida måste väl ändå ha en viss krävande process? Om inte, så ja, touché?

Av Friterad
Skrivet av Mauk:

Vad menar du här? Att tillåta sidor med barnporr inte har med spridningen av densamma att göra? På riktigt, jag förstår inte hur du tänker.

Ärligt talat vet jag inte hur jag ska bli mer tydlig än jag var i det inlägget.

"Jag pratade inte om spridningen utav barnporr utan om handlingarna mot barnen."

Av Friterad
Skrivet av VresiBerba:

Ja, och det är alltså ett brott mot dessa samma barn du gör dig skyldig till när du surfar in på en barnporrsida. Det borde då, enligt ditt egna resonemang, vara helt i sin ordning och fullständigt rimligt att stänga ner åtkomsten till dessa sidor. Eller hur. Det är fullständigt barockt att ens föreslå att blockering av barnporrsidor inte skall förekomma och istället ersättas av varningar, bara för att man målat in sig i ett hörn på grund utav samma resonemang gällande torrentsidor.

Jag menade inte att man skall sluta blockera och ersätta blockeringen med varningar. men jag motsätter inte varningar (oavsett vad det varnar om). Anledningen till att jag tog upp varningar från början var för att jag läste att man använder varningar inom detta idag.

Du måste förstå att jag inte är starkt emot blockering av barnporr specifikt, utan att som jag har sagt, "två fel gör inte ett rätt". Ibland så krockar det, och här krockar idén om att staten inte skall blockera och att barnporr inte skall visas.

Av Friterad
Skrivet av Mauk:

Sur? Nej. Mörkrädd? Ja. Det visar ju din ståndpunkt.
När du konfronteras med dina egna inlägg så "Trycker vi ord i munnen" på dig.

Inte alls.

Ett exempel:

"Har du någon källa på att minska spridningen av barnpornografi inte har någon som helst effekt?"

Jag pratade inte om spridningen utav barnporr utan om handlingarna mot barnen. Kanske misstog du mig, och det kan jag förstå om du inte läste alla mina inlägg från början.

Av Friterad
Skrivet av VresiBerba:

Nu var det ju faktiskt du som bokstavligt talat sade att man hellre skall ha en "varning" när man surfar in på en barnporrsida istället för en blockering. Så påstå inte att de åtgärder du förespråkar är på något sätt bättre. Såvida du förstås inte på allvar hävdar att en varning är mer effektiv och ett mycket bättre sätt att begränsa barnporrsidor på internet än att helt sonika inte visa sidan överhuvudtaget.

Se bara på ditt inlägg och titta tillbaka, detta är ju exakt det som jag sagt hur många gånger som helst. Fel fokus. Du fokuserar på att man skall lägga massor av resurser för att blockera sidor pga lagen som säger att man inte får sprida och se på barnporr, medan jag hela tiden säger att det viktigaste som man behöver mer resurser till, är att förhindra att detta sker från första början. Fokus på gärningsmännen, dom som driver sidorna och dom som utsätter barnen för detta. Du behöver absolut inte hålla med, du kan tycka att jag har fel, it's okay! Men om du fortfarande inte förstår mitt resonemang så har jag nog förlorat allt hopp om att jag någonsin skall kunna förklara mig för dig.

Av Friterad
Skrivet av VresiBerba:

Men du påst... detta är ju löjligt.

Jag påstår vad? Att du sagt något som du inte sagt?

Citat från mitt tidigare inlägg: "När jag skrev "det löser inte problemen" så menade jag inte att du påstått det, utan det var menat som att fokus ligger på fel saker."

Skrivet av Mauk:

Igen har stoppat ord i din mun utom du själv. Eller medger du inte följande?:

Barnpornografi är enligt lag förbjudet och sedan 10 år tillbaka blockerat i den mån det går av ISPer.
Din åsikt angående detta är att det är fel, möjligtvis ska en varning visas om att du beträder olagligt material?

Har du INTE påstått detta?

Två fel gör inte ett rätt. Jag tycker att man skall använda bättre sätt för att stoppa brott vilket har varit mitt kärnargument i detta hela tiden. Ni bortser helt och hållet från min retorik och går istället på vissa ord och meningar som ni inte gillar. Och om du blir sur för att jag inte svarar på din fråga rakt av, så ska du veta att jag inte ger enkla svar till frågor som behöver ett utförligt svar.

Edit: Med brott menar jag mer specifikt brotten mot barnen vilket jag tidigare menat är det jag tycker är viktigast.

Av Friterad
Skrivet av VresiBerba:

Ett strawman-argument går ut på att medvetet vilseleda ett argument genom att strunta fullständigt vad skribenten har argumenterat, i mitt fall att det begränsar tillgången och är därför en bra åtgärd, och istället för att bemöta det argumentet, ta upp ett annat argument som ingen någonsin har varken påstått eller argumenterat, i ditt fall att det inte stoppar eller eller löser problemen.

Det du gör är alltså definitionen av en strawman;

"A straw man is a common form of argument and is an informal fallacy based on giving the impression of refuting an opponent's argument, while refuting an argument that was not advanced by that opponent. One who engages in this fallacy is said to be "attacking a straw man".

The typical straw man argument creates the illusion of having completely refuted or defeated an opponent's proposition through the covert replacement of it with a different proposition (i.e. "stand up a straw man") and the subsequent refutation of that false argument ("knock down a straw man") instead of the opponent's proposition."

https://en.wikipedia.org/wiki/Straw_man

Helt fel. Jag struntade inte i vad du argumenterade, SOM SAGT TUSEN GÅNGER så menar jag att det är fokus på fel saker. Att man inte gör ett direkt svar på ett argument är inte ett strawman.