Inlägg

Inlägg som Friterad har skrivit i forumet
Av Friterad
Skrivet av ClintBeastwood:

Ska jag ge dig en källa på att dom inte jobbade på något annat och sedan efter två år så ändrade dom inriktning till att göra WW2 för att Battlefield funkade bra i WW1? Ja, du hör väl själv hur jävla dumt det låter..

Behöver du inte, bara om du vill övertyga mig i detta nuet.

Av Friterad
Skrivet av ClintBeastwood:

Det var nog fan det dummaste jag läst här på Sweclockers. Grattis!

Jaså? Hurså? Allting är ju trots allt bara ett rykte så på vilket sätt blir det dumt att fråga efter källa?

Av Friterad
Skrivet av Mithras:

Tja, beror väl på hur du vill definiera det. Om du förlorar mot en idiot i en diskussion som är idiotisk, då är du dålig på att vara en idiot. Att vara dålig på att argumentera på en nivå som tillhör idioter, dvs. att vara dålig på att vara korkad, ser jag inte riktigt som en dålig sak. Är väl helt upp till var och en, dock.

Om man aldrig skall argumentera med en (vad du själv skulle stämpla som) idiot, och orsaken till detta är att man skulle förlora för att man dras ned till dennes nivå, så måste man utgå ifrån att man själv inte är så speciellt intelligent, utöver det vanliga dvs.

Går du in i en debatt med målet att vinna och inget annat så är det ingen konst att dra ner dig i en avgrund av idioti för en erfaren "idiot". Väljer du att istället gå in i debatten med målet att framföra dina ståndpunkter, mha möjligen fakta och/eller logik så är det betydligt svårare att bli nerdragen. Blir du slagen så är du inte "dålig på att vara korkad" utan dålig på att motargumentera.

Det som stör mig med citatet är först och främst 2 saker. Att det sägs att aldrig argumentera med en idiot (hur påvisar du deras idioti om du inte argumenterar mot personen?) och att man kan använda det för att stämpla alla som inte håller med till en viss grad, för idioter.

Själv backar jag från att kalla folk för idioter så mycket som möjligt (för ja, det gjorde du genom citatet, även om det var indirekt). Trots allt både säger och gör vi alla ofantligt idiotiska saker några gånger i livet, och alla är vi inte idioter, eller?

Av Friterad
Skrivet av Bassen87:

Intressant att folk fortfarande tror att vänstern och socialismen finns kvar, om ni har missat det hela så är det bara politiker som jobbar för stor företagen som är kvar.
Att de kallar sig för Socialdemokraterna betyder inte att de är vänster eller speciellt socialistiska, skillnaderna mellan Socialdemokraterna och Moderaterna är mycket få idag då de vill samma sak men tjafsar om till vilken grad detta ska utföras.

I USA är demokraterna höger medans republikanerna har blivit extremhöger, men återigen finns det ingen vänster som alla tycks snacka om.

Givetvis finns vänstern kvar men det är väldigt olika från land till land. När du säger att demokraterna i USA är höger så gör du det bara för att enligt vår svenska politik så skulle dom anses som höger. Höger och vänsterpolitik har i grunden med ekonomi att göra. I dagens samhälle så har det dock skiftat mycket och höger resp. vänster associeras med helt andra åsikter.

Skrivet av Bassen87:

Tvärtom fortsätt diskussionen så länge det inte spårar ur.

Att kalla folk som läser viss media för hjärntvättade men samtidigt tror att ens egen hjärna skulle vara intakt eller kalla folk som inte tänker på samma sätt som dig själv för idioter är saker som sägs när man inte har något motargument att komma med.

Helt fel att kalla folk hjärntvättade pga vad dom läser. Dock skulle jag inte vara långt ifrån av att kalla någon hjärntvättad om denne person bara läser en typ av media (dvs från samma vinkel) och inte ifrågasätter detta. Aldrig tittar på medians källmaterial osv.

Av Friterad
Skrivet av Mithras:

“Never argue with an idiot. They will only bring you down to their level and beat you with experience.”

Man kan undra vem som är den riktiga idioten som förlorar mot en.

Av Friterad
Skrivet av ClintBeastwood:

Dom arbetade med spelet i två år för att sedan ändra riktning.. ja, det är ju möjligt.

Om du har en källa som pekar på att det skulle utspela sig under WW2 sedan dag 1 så kan du övertyga mig att dom inte gjort ett WW2-spel bara för att EA/DICE gjorde det.

Av Friterad

Folk pratar som om detta är en permanent ban, vi får se när perioden är över om det gav något. Skall bli fler länder som ska få detta förbud vad jag hört, vet inte om det stämmer dock.

Av Friterad
Skrivet av Lothbrok:

Vilka klagomål om spelet i sig?
Läser ju aldrig något konkret utan "det är alltid samma sak om och om igen" aldrig något på djupet eller riktig kritik.

Klagomål =/= kritik.

Skrivet av ClintBeastwood:

Så du menar att dom såg att BF1 blev en succé innan dom började på spelet?

Hur vet du att det skulle vara ett WW2 spel i tidigt stadie? Dom kan lika gärna ha ändrat riktning. Troligare än att dom skulle haft dom tankarna från början eftersom dom bara gått längre och längre i framtiden för varje spel och mer Sci-fi liknande.

Av Friterad
Skrivet av fantomsmurfen:

Nästa CoD kan handla om WWII eller något senare historiskt krig enligt en hint på Twitter.

Knappast förvånande i så fall med tanke på att BF1 blev en succé och Infinite Warfare en fail.

Av Friterad
Skrivet av Lothbrok:

Läs valfri "cod bash" tråd och Battlefield nämns alltid.

Du kan ju gå in mer på djupet varför istället.

Gå in på valfri tråd på valfri sida om i princip vilken produkt som helst (som har minst en konkurrent) så kommer du se att det finns några få hardcore fanboys som alltid skriver skit. Nu pratar vi dock om klagomål om själva spelet i sig, det är stor skillnad mellan klagomål och en penismätartävling mellan Cod och BF.

Av Friterad
Skrivet av Lothbrok:

Du verkar lite triggad så lite sanning fanns det ju i det jag skrev.

Om du baserar sanning på att du tycker någon verkar triggad säger det en del.

Citat:

Och det stämmer i de flesta fallen.
Det har ju varit "Cod vs Bf" i typ 10 år nu.

Inga klagomål mot Cod är berättigade alltså utan det är bara triggade BF fans. Ok då vet jag. Tack du allsmäktige /s

PS: Jag har 10x mer speltid i Cod än Battlefield och det senaste utav dessa franchises jag spelade var Cod. Så att jag skulle vara ett triggat bf-fan är komiskt.

Av Friterad
Skrivet av Lothbrok:

Fast nu är det ju inte Codspelare som klagar utan det är de som inte alls köper spelen som klagar.
Codspelare köper spelen och spelar.
Sedan finns det såkallade Armchairgamers som inte köper men klagar ändå. Det är dessa som hörs mest. Oftast är det såkallade "elitist battlefield shoot doritos" gamers som klagar. Är väl deras Nostalgi då de växte upp med CoD och nu är det för "förändrat" så de måste klaga medans de lirar "supremefield #"

Och hur kan du veta detta? Låt mig gissa, du läser några inlägg på forum där folk klagar och bara antar att dessa personer inte köper spelen? Dom allra flesta jag ser som klagar, både Online och "IRL" så att säga är dom som köper spelen. Jag köpte Cod förr, inte längre, jag klagade då, inte nu då jag inte köper Cod alls. Kanske säger vad jag tycker spelet verkar enligt trailern men inte mer än så. Du får det till någon konspiration att Battlefieldnördarna minsann hatar på Cod bara för att det är Cod. Löjligt.

Av Friterad

Byter inte bara grafikkort sedan en tid tillbaka utan säljer hela datorn och införskaffar en ny. Det är faktiskt inte dyrt alls för vad uppgraderingen/bytet ger. Beror helt på vad man har för komponenter givetvis, t.ex AMD cpu vill man inte ha för det är högre efterfrågan av Intel. Tror inte jag kommer hålla på så speciellt länge dock, nästa gång kanske blir sista då spelandet inte är en lika stor del av min fritid längre.

Av Friterad
Skrivet av Lothbrok:

Väldigt få faktiskt. Framförallt om man läser på Sweclockers, Loading eller Konsollorienterade forum.

Varför vänta 2 år mellan spelen när man kan, som Activision, ha två studios som köttar ut varsitt spel årligen?
De säljer ju uppenbarligen och tjänar pengar på spelen.

Då har du inte hängt med alls. Varje gång nytt Battlefield är släppt är det massor av klagande. Förutom kanske nu med BF1, troligen för att det faktiskt var väldigt bra spel den här gången. Sen är det inte lika mycket som för Cod men det bevisar bara en sak, Battlefieldspelare är nöjdare med sina spel än Codspelare. Cod säljer fortfarande bara för att det finns alltid en skara fans som köper oavsett, men tittar du på siffrorna så säljer dom sämre än förr. Vad är det du försöker argumentera för egentligen? Att klagandet på Cod inte är berättigat?

Av Friterad
Skrivet av Lothbrok:

Bf3 - bf4 - hardline - bf1.

~5 år.

Alla har i stort sett identisk gameplay. Och samma halvdana fysik (fordon) och även buggar.

Vad försöker du säga? Hur många är det inte som klagat på Battlefield egentligen? Speciellt Hardline. Tänk också på att Cod har gjort ett spel varje år i 10 år, detta blir tionde året om man bara räknar med "Modern Warfare" och framåt. Men givetvis mjölkas BF också, nu handlar dock tråden om Cod.

Av Friterad
Skrivet av Lothbrok:

Folk klagade ju på att det alltid var samma skit.

De ändrar lite och förnyar.
Folk klagar ändå.

Men ingen klagar på BF vilket har i stort sett varit samma spel sedan 3.

Problemet är att man släpper nytt spel varje år, man kan inte mjölka hur länge som helst.

Av Friterad
Skrivet av fufuheo:

Ingen kan till 100% säkerställa att de aldrig fått virus, med eller utan virusskydd. Det är praktiskt taget omöjligt.
Frågan är hur mycket virusskydd egentligen skyddar om man använder umatrix och ublock samt undviker och ladda ner filer från sidor man inte litar på.
Borde inte bevisbördan istället ligga på de som påstår att "det är jättelätt att få virus enbart genom att surfa på kända sidor"?

Ett utav det bästa sätten att skydda sig är att ha en Adblocker installerad, och "sunt förnuft". Är man inne på en sida man inte känner till sedan tidigare så kan det vara en bra idé att söka på sidans namn på en sökmotor för att se sidans legitimitet, vad har andra sagt om sidan osv.

Av Friterad

Många kristna går också ur Svenska Kyrkan då man inte vill ha en statlig kyrka. Inget konstigt med att gå ur alls. Vill man kunna gifta sig "gratis" kan man ju alltid vänta med att gå ur SK tills efter att man har gift sig

Av Friterad
Skrivet av alex5555:

Jo, om det är som att tala med en vägg så tappar jag intresset ganska snabbt, men jag brukar försöka ett litet tag iaf. Får inte ge upp för lätt!

Hur många killar det är som frågar om en dejt? Kan bara svara för mig själv, men om det inte känns bra i chatten så frågar jag inte. Du menar att man borde vara mer direkt och skippa småpratet?

Ibland kanske, det beror ju på också, en del personer måste man nog nästan fråga ut ganska snabbt då dom tappar intresset fort.

Behöver inte vara att fråga ut tjejen direkt i och för sig utan att fråga om dom vill snacka via en annan app eller så. Skulle tro att det är större chans att man får svar om man är på Whatsapp eller något annat i den stilen där dom inte dränks av meddelanden från hundra olika killar samtidigt. Har haft konversationer betydligt längre på Whatsapp (dock så har det bara varit utländska tjejer för min del så inte lätt att träffas bara sådär). Värt ett försök om du inte prövat innan.

Av Friterad
Skrivet av VideoyGTX:

Kanske felet är att killar vill hitta tjejer som ser bättre ut än dem? Normalt så brukar det fungera bättre om mannen ser bättre ut än kvinnan. Mina släkter säger alltid att jag måste hitta någon som ser sämre ut än mig som är bra i köket och som kan ta hand om familjen. Annars så kommer det ej fungera. Och jag tror på dem.

Så är det absolut inte, det beror alltid på personen du träffar, för en del är utseende inte lika viktigt och det har ingenting att göra med deras egna utseende att göra. Sen så ska man givetvis inte ha extremstandarder, att man minsann ska ha en modell till flickvän/fru. För min del så är utseendet bara viktigt i den mån att jag känner en fysisk attraktion, och det kan faktiskt hända ibland att jag inte känner mig attraherad till en tjej trots att hon är snygg. Inte helt säker på varför, men i en vild gissning så skulle jag säga att en del som ser bra ut har ett bittert ansikte, vilket är en turnoff.

Skrivet av alex5555:

Alltså, jag har inte direkt haft problem att hålla liv i chatten faktiskt, fast det är i och för sig oftast jag som ser till att chatten inte dör ut. Tjejer verkar generellt ganska passiva på Tinder, det har bara hänt nån gång att en tjej skrivit till mig först (samtliga har varit fulla tror jag haha). En del svarar inte ens på första meddelandet som jag skickar, kanske är 1/3 eller något som inte gör det, så visst är det nog så som du säger att många bara är ute efter bekräftelse.

Det går ibland om man bara fortsätter prata och kommer på något som inte är dödstråkigt. Problemet är väl kanske att om bara den ena parten är intresserad av att chatta så är det den som får hålla liv i chatten, och hur kul är det? Motivationen försvinner ganska snabbt.

Förstår att för många så kan det vara svårt när det är så många killar på dessa sidor, en tjej matchar betydligt mer än en kille främst av den anledningen skulle jag tro. Jag kan tänka mig att en del tjejer som faktiskt vill hitta någon och inte bara vill ha bekräftelse, väntar på att killen skall fråga ut en på dejt. Hur många killar är det som gör det egentligen?