Inlägg

Inlägg som Friterad har skrivit i forumet
Av Friterad
Skrivet av Stoff3th3m4n:

Visst måste man komma med pseudoargument bara för att någon som kund tycker att en stor aktör gör fel som faller för löjliga påtryckningar.

Men visst, kör du på gällande att försvara de stora jättarnas girighet och klåfingrighet när det t om gäller äganderätt.

Du äger inte programvaran(i detta fall spelen) du köper, du har betalat en fast summa för att kunna "hyra" det i en obegränsad tid förutsatt att du inte bryter mot reglerna. Samma gäller ofta konton, att du inte äger kontot utan att företaget gör det.

Av Friterad
Skrivet av lord_vasagos:

Nä det är du som håller rekordet och försvarar nvidia och speltillverkare för en korkad lösning och har man lösa nycklar kan man i.a.f byta dom mot något annat spel eller så men är väll så med fanboys att allt nvidia gör är heligt

Ja jag försvarar Nvidia, för dom har inte gjort något fel. Speltillverkarna har faktiskt inte heller gjort något fel, dom hade ju aldrig brytt sig om folk inte utnyttjade situationen (köpa grafikkort, sedan skicka tillbaka via ångerrätten efter att ha använt nyckeln). Fanboy är man verkligen inte för att försvara märken/personer/företag när dom inte gjort något fel. Bara för att du blir lite sur för att du inte kan sälja en nyckel för någon hundring som du har fått gratis gör det inte dom till några stora stygga bolag.

Snacka om "problem".

Av Friterad

Tar gärna invite om någon har över!

Av Friterad
Skrivet av lord_vasagos:

betalar man 8000-10000kr för 2 grafikkort så ska man väll inte behöva få dubletter för några fåniga regler från nvidia och är väll att bli bestraffad när ena kittet med spel är helt useless

Det är inte Nvidias regler, det är spelutvecklarna som vill ha det så. Nvidia tjänar ingenting på att göra detta.

Nej det är ingen bestraffning att få något man inte behöver/vill ha. Du betalar inte för det och du är helt medveten om att du kommer få dubbletter. Detta måste vara rekord för den dummaste anledningen för ett klagomål jag någonsin har läst.

Av Friterad
Skrivet av lazat:

Nej, det är inte fel. Om man väljer att som globalt bolag göra affärer inom EU så åtar man sig att följa dess lagar och regler. Försöker man sätta konkurrensen ur spel så bestraffas man som globalt bolag om man blir dömd skyldig.

Annars blir EU tandlöst mot större globala företag, dom sätter härma konkurrensen ur spel, för det kostar dom så pass lite ändå förhållandevis. Är man med i leken så måste man leken tåla.

Skickades från m.sweclockers.com

Ja, dock så skall man inte straffas utanför EU så att säga. Som sagt är inte procentenheten det jag syftar på alls. Tänk även på att detta är baserat på omsättningen.

Av Friterad
Skrivet av lazat:

Ja om det inte svider för företaget rejält så kommer dom bara fortsätta att göra som dom gör och sen ta böterna. Ekvationen måste vara att det ska vara väldigt riskabelt (läs dyrt) att försöka sätta fri konkurrens och eu:s fria rörlighet ur spel så att företagen håller sig inom reglementet.

Skickades från m.sweclockers.com

Det är inte procentenheterna som jag bryr mig om, dom får gärna betala, men att basera det på den globala omsättningen är fel när detta gäller inom EU.

Av Friterad

Vänta nu ska dom betala 10 procent av den globala omsättningen?

Av Friterad
Skrivet av lord_vasagos:

fint om man köper 2 kort och blir bestraffade dubbletter eller redan är ägare till spelet är det värdelöst med extra kopia och bf4 hade jag nog haft 4 exemplar av vilket känns jävligt onödigt så ska väll vara upp till var och en vad man gör med sina koder om man nu ger bort dom eller säljer dom

Herregud, hur kan man säga att man blir "bestraffad" för att man får 2 av samma spel för att man köpt 2 av samma grafikkort? Eller för att man redan äger det? Du betalar inte för det, Nvidia och AMD har sådana deals för att locka fler kunder, priset är lika utan en bundle.

Av Friterad
Skrivet av Viochee:

Många missar att det kan vara spelutvecklarna som ville ha det så

Ja, vad vinner Nvidia på det? Inte ett skit.

Av Friterad

Eller så kör man W10 utan att aktivera det, går fortfarande att använda

Av Friterad
Skrivet av Ziddie:

Bankernas 10-års ränta kan ses som en bra indikator på att bankerna med alla sina skickliga ekonomer inte tror att räntan kommer att stiga de närmaste åren.

Vågar du verkligen ställa dig på tvär mot trenden genom att anta att du har rätt och alla banker har fel?

Bankerna har haft fel förr men vad gäller bostäder så behövs det bara mer och mer så priset lär inte sjunka.

Av Friterad

Dom fick ju en del skit vilket dom förtjänade givetvis. Gillar Battlefront för det mesta, det är väldigt skön känsla i spelet. Problemet är först och främst alldeles för få maps, dåligt för dom som vill köra SP samt bara en era i Star Wars. Vore sjukt nice om dom lade till Clone Wars eran men förmodligen blir det TFA eran istället. Men hoppas kan man!

Av Friterad

För dom som kan tänka sig att använda ett OS som är begränsat vad gäller programvara kommer ju verkligen vilja köra Windows Cloud före något annat. Lycka till Microsoft, ni lär behöva det.

Av Friterad
Skrivet av henkiii:

Du missade när Gothia law hade planer på att skicka ut hundratusentals utpressningsbrev till "helt vanliga svenssons" eller?

Maffian hatar ungdomar, men den hatar även artister.
Maffian bör stävjas, inte tillåtas köpa lagar av våra politruker.

Skickades från m.sweclockers.com

Snälla lilla det är väl för allt i världen två helt och hållet skilda saker?

Av Friterad
Skrivet av anon264921:

Fastän Trump har skulder har han byggt ett imperie, var är ditt? Vet du bättre en han hur man gör business? Har han kommit dit han är genom att vara en idiot? Ditt snack om att han ska införa enorma tullar för Mexiko har 0 verklighets förankring, när världsekonomin har börjat lida då kan du klaga. Du Kritiserar Trump och kallar hans administration för inkompetenta när dem hittills gjort 0 fel.

Skulle inte säga att Trumps administration är perfekt på långa vägar, det är ingen som är perfekt. Exempelvis är det ganska dumt att försöka få Mexiko att stå för muren när kostnaden för USA är väldigt liten samt att om något så skall man inte försvaga Mexikos ekonomi, det är trots allt främst av ekonomiska anledningar som folk utvandrar från sina hemländer. Idag är det väl egentligen inte heller alla som är mexikanare utan många kommer ännu längre söder ifrån. Så 0 fel kan jag inte hålla med om.

Av Friterad
Skrivet av Tumnus:

Tyckte folk om Hitler också.. och Stalin.. Och Mao. Gick ju bra..

Godwins lag. Kul att ena sidan använder halmdockor, den andra Godwins lag. Hur många gånger har inte folk framfört Trump som Hitler sedan han blev kandidat egentligen? Jag sa förut att jag pratade om citatet och inte om dig, komiskt nog så bekräftar du citatet själv genom att gå ner på den nivån som dina motståndare är.

Av Friterad
Skrivet av andra94:

Vem har haft lite golfturer/middagar med några skivbolag eller liknande?

Kriminell aktivitet skall inte straffas alltså? Dom jagar inte vanliga svensson som streamar på Dreamfilm, utan dom som delar materialet otillåtet.

Av Friterad
Skrivet av GilbertG:

Ja, jag tror säkert indianerna vill bli av med alla invandrare. Dvs 95+% av USA:s befolkning.

Jojo för folk som har bott i ett landområde sedan många generationer tillbaka är ju precis vad innebörden av "invandrare" är.

Av Friterad
Skrivet av Tumnus:

Så fort någon använder halmgubbar för att föra sitt argument vidare så förlorar denne.

Jag pratade om citatet inte om dig.

Av Friterad
Skrivet av Mithras:

Sant. Du har rätt i allmänhet. Svårt att veta vad definitionen av en idiot faktiskt är. Däremot finns det vissa saker som är typiska för idioter när det gäller debattsammanhang, och således de jag väljer att aldrig argumentera mot:

1) Använder halmgubbar
2) Använder falska dikotomier
3) Använder sig av petitio principii.
4) Slår ifrån sig bevisbördan
5) Använder sig av falsk ekvivalens
6) Använder sig av Tu quque (stavning?), vilket är argumentet att om den som själv säger något hycklar, så faller argumentet.
7) Stämplar den andre och hävdar att den andre är X eller Y (i detta fall "vänstervriden så det går inte mer") oavsett vad den andre säger, även om den andra säger att nej, det är jag inte, mina åsikter ligger inte där.

Och eftersom personen jag kallade idiot indirekt (nåväl, ganska direkt faktiskt) använde sig av majoriteten av dessa så slog jag fast att personen i fråga är en idiot. Alla kan visserligen säga något dumt, som du säger, men när man upprepade gånger utnyttjar dessa verktyg för idioter, då blir det svårt att hävda annat än att personen faktiskt är en idiot.

Ptja, du har väl tur att man oftast inte blir straffad för att kalla någon idiot indirekt här på SweC