Inlägg

Inlägg som Friterad har skrivit i forumet
Av Friterad
Skrivet av Pelegrino:

Varför skulle vi hjälpa "din kompis" att bryta mot hans föräldrars regler? En vild chansning är att han inte är myndig vilket innebär att de lagligt tar besluten åt honom. Som ovan nämnde, prata med föräldrarna istället. Eller tryck på resetknappen, funkar också...

Spelar egentligen ingen roll alls om han är myndig eller ej då hans föräldrar betalar för internetåtkomsten. Internet är ingen mänsklig rättighet som en del tycks ha fått för sig.

Av Friterad

Nej tack jag behåller min skalle för mig själv

Av Friterad
Skrivet av Ozzed:

Jag har själv testat och det fungerar felfritt.

Jag har kört bil många gånger utan att krocka.

Av Friterad
Skrivet av Tumnus:

Inte mer än någon annan container.. eller vill du påstå att containtrar per automatik blir mycket dyrare för att de går att låsa?

Har blandat ihop dig med en annan så jag missuppfattade din grundtanke, excusez-moi

Av Friterad
Skrivet av BlackBird:

Fast om du driver ett företag så vill du kanske inte att ditt företags reklam ska visas i samband med konstiga klipp. Ditt reklamklipp ger pengar till reklamskaparen. Om du är normalt funtad så vill du nog inte finansiera vilka idioter som helst. Sen är väl grejen medn Pewdiepie mest det att hans produktionsbolag ägs av Disney, och de vill inte ha något antisemitislt innehåll alls, varken på skämt eller allvar. Det är de som ger han pengar - deras beslut. Lär inte gå nån nöd på honom hur som

Handlar antagligen snarare om publicitet, dom sket fullständigt i Pewdiepies skämt fram till då WSJ skrev en artikel. Det finns andra som Disney arbetar med som skämtar om judar osv men det är inga problem för det har inte exploderat i media som med Pewdiepie.

Dock förstår man Disney att dom gjorde så, hade förmodligen dom flesta gjort, skamligt är det dock utav WSJ som publicerade ett utav dom mest lögnaktiga och missledande artiklar jag någonsin sett om en individ.

Av Friterad
Skrivet av Tumnus:

Vet inte vilka containrar du har sett men varenda en jag haft och göra med både inom jobb och i privatlivet har haft någon form av låsanordning på sig. Det är liksom inget högteknologiskt vi snackar om här utan antingen en regel med ett kraftigt lås på eller en kedja.

Det kostar pengar, du tror väl inte att dom är någon form av välgörenhet?

Av Friterad
Skrivet av Maximo:

Vilka ger myndigheter rätt att kräva avgifter av medborgare?
Medborgarna ger "dom" den rätten...

Nej medborgare har inte givit dom rätten, man har helt enkelt bara ignorerat när politikerna ger sig själva dessa rättigheter.

Av Friterad
Skrivet av GilbertG:

Fin whatabout-ism. Att andra länder är sämre gör ju inte USA bra. Sen är kapitalism på intet vis en garanti för demokrati, frihet och välstånd, kapitalism går alldeles utmärkt ihop med diktaturer.

Kapitalism är en form av frihet, en fri marknad. Dock har det ju inte att göra med yttrandefrihet.

Av Friterad

Dom senaste åren har man väl köpt ett beggat Wii, inte mycket mer. Deras begagnade spel är ju överprisade som sjutton (exempel: skulle köpa ett Wii-spel till Wii't som jag köpte hos dom och där låg Super Mario Bros begagnat för 500kr, medan jag senare såg på Prisjakt att jag kunde beställa nytt för 199kr). Nya spel är i alla fall oftast dåliga priser på också. Var nog bara en gång dom senaste åren jag köpte ett spel där och det var när jag förbokade GTA V, men då var det eftersom dom hade samma pris som alla andra i princip och det var lätt att bara kunna dra till butiken och hämta då det är såpass nära.

Av Friterad

Vad ger dom rätten att kräva en avgift mer än att dom är kåta på pengar?

Av Friterad
Skrivet av anon264921:

@AmdX2:

Spelet är League of legends, ranked games. Allmänt dåliga spelare, afkers, feeders och trollers gör mig vansinnig. Det värsta är när laget man möter börjar skriva " Easy" i all-chat när dem enbart vinner pga de punkterna jag listade ovan.

Spela i party med vänner? Ta en paus från spelet? Alternativt skaffa en slagsäck du kan drämma till när du känner dig frustrerad

Skrivet av Extremaz:

Ha något lätt vid sidan av som du kan dra igång direkt efter gamet.

Typ att du alltid har en serie att kolla på, så dra igång ett avsnitt när du är arg och sitt och kolla på serien istället.

Själv brukar jag kolla på roliga klipp efter en trist match. Humor besegrar allt!

Av Friterad

Jag tycker argument som att "dom gör bara sitt jobb" inte riktigt håller. Det är ingen ursäkt för att störa folk.

Av Friterad
Skrivet av Segmonsson:

Jag är själv utbildad säljare och jobbar idag med bilförsäljning. Har gjort det i snart fem år så tycker att jag själv har ganska bra koll på hur det funkar.

Jag gjorde en rolig grej för ett tag sedan.

Jag brukar i regel inte svara när telefonförsäljare ringer då dom oftast inte respekterar ett nej.
Men denna gången fick jag för mig att, vafasen. Jag ger dom en chans.
Hon ringde från c-more / Comhem.

Hon tyckte givetvis att jag skulle ha c-more play och jag fick ett specialerbjudande på 99kr/månad och efter 12månader börjar det kosta 249kr/månad. Då fick jag ett utbud med c-more kanaler samt c-moreplay med film samt serier etc.

Jag frågade om det var någon bindningstid.

-Nej det är ingen bindningstid, svarade hon

Är det någon startsavgift?

-Nej helt uppläggningsfritt Svarade hon

Är det någon uppsägningsavgift?

-Nej det är fritt att avsluta Svarade hon

Sen sa jag. -För att sammanfatta så kostar det 99kr/månad istället för 249, Det är ingen bindningstid och ingen startavgift, och priset 99kr/månad gäller i ett år. Sen blir det 249 om man inte säger upp det innan dess?

- Ja detta stämmer svarade hon.

Nu klipper jag många hörn i storyn men det är för att försöka sammanfatta hela samtalet lite. Det pågick i en kvart med info samt frågor.

Jag tar det, sa jag.

Jag tänkte att jag kan ju testa utbudet och känner jag mig inte nöjd så kan jag säga upp det utan någon avgift.

Det gick några dagar. Fick inloggningsuppgifter etc.

Efter några veckor fick jag första fakturan. Kommer inte ihåg vad den var på med strax över 300kr. Startavgiften som inte skulle finnas där, fanns tydligen där.

Försökte ringa dom och säga upp det. Bundet i 12 månader.

Jag får ju så klart skylla mig själv. Jag lekte med elden. Jag tänkte att det kanske var någon varmhjärtad tjej på andra änden luren som bara försökte göra sitt jobb. Men jag blev helt tokblåst.

Har en annan historia jag kan dra en annan gång när tjejen kom hem och hade haft ett fantastiskt samtal med tre där hon "Fick" en Ny iphone och en "Gratis" Ipad. Sen las allt till på hennes befintliga faktura där hon redan betalade av sin gamla iphone och ipaden kom med ett separat abonnemang samt det kom hem en faktura på 4500kr. Men den tar vi en annan gång..

Skulle vägrat betala, det är ju knappast lagligt att sitta i telefon och rakt uppochner ljuga om vad som gäller.

Av Friterad

Håll laptopen uppochner

Skämt åsido, men när jag söker på problemet verkar det vara en bugg i senaste Chrome uppdateringen för vissa personer. Prövat köra på en äldre Chrome version?

Av Friterad

Får tillbaka nästan exakt 6000:-. Blir nog att köra in dom på sparkontot eller något

@sjuhundratjugo Det måste vara arbetsgivaren som drar för lite skatt på din lön och det får du ta upp. Hellre att man får tillbaka pengar än att behöva betala mer skatt.

Av Friterad
Skrivet av olle1884:

Filmbolagen tror fortfarande att mer lukrativa sätt är möjliga.
Helt fantastiskt trångsynt. Kanske är vi svenskar dock lite hemmablinda eftersom integrationen av internet-baserade tjänster i samhället ligger långt före t ex USA.

Ptja, Amerikanska utbudet av Netflix är ju faktiskt värt pengarna så det känns som vi ligger efter.

Av Friterad

Använder inte PT längre men gjorde det för några år sedan. Synd att det inte lyckats komma någon legit tjänst som kommer i närheten av hur bra PT var (och fortfarande är antar jag). Man kan tycka att filmbolagen borde nappat vid det här laget men icke. Hade gärna betalat 300kr/månaden för en tjänst med ett tillräckligt brett utbud. Det värsta är väl egentligen att många nya filmer inte kommer till exempelvis Netflix, även efter ett år och vem vill betala en månadsavgift när man ändå måste köpa filmer enskilt som inte släpps på tjänsten? Dom skulle faktiskt kunna ha olika alternativ, ett billigare med sämre utbud och/eller mer riktat år serier, och ett alternativ för att kunna se alla dom senaste filmerna som precis släppts på DVD/Blu-ray

Av Friterad
Skrivet av hakro807:

Dagens pirater behöver ta sig i kragen. Det går bra att tanka hem både film och serier från uppenbart illegala tjänster utan att ha dåligt samvete, men när rättvisan knackar på dörren börjar det bölas ordentligt. Om något bör vi väl applådera att begära summorna är relativt vettiga, i.e. kostnaden för något års användning av 1-2 likvärdiga legala tjänster (Spotify+Netflix etc).

Skickades från m.sweclockers.com

Jo för hotbrev/utpressningsbrev mot personer som fullt möjligt kan vara helt oskyldiga (en IP-adress bevisar inte ett skit) är ju rätt väg att gå.

Av Friterad

Som vanligt tror man att man bara kan lösa alla problem genom att slänga på lite skatter. Det är ju inte företagen som får straffet i slutändan ändå så det är ju inte positivt på något sätt.

Av Friterad
Skrivet av Ozzed:

Det var ju inte alls det jag sa, men det spelar nog ingen roll för jag tror inte ett enda inlägg jag bemött har varit baserat på vad jag faktiskt sa. Att sedan kritisera mig för att inte okritiskt hylla Wikileaks när de ensidigt bara gräver fram saker om människor och organisationer, det tycker jag är skrattretande så det står härliga till

Jag har en röst i valet, precis som du.

Jodå

Citat:

Om sedan de säger är "sant" eller inte skiter jag fullständigt i. Jag tillhör verkligen inte den skaran människor som tycker att "sanningen" trumfar allt utan man får passa sig helt enkelt.

Bara för att Wikileaks enligt dig för en agenda som du är emot så är det ointressant om de uppgifter dom tillbringar är sant eller ej. Sanning är sanning oavsett var den kommer ifrån.

Jag kritiserar inte alls dig för att du inte hyllar Wikileaks, snacka om att vrida på orden rejält. Jag kritiserar att du inte bryr dig om ifall dom har rätt om någonting bara för att du tycker att dom är partiska.

Sedan så är det faktiskt inte alls så att dom skulle vara några extremister som dansar efter högerns pipa, vilket flera redan motbevisat dig i tråden. Givetvis kan dom ha en agenda och vara partiska precis som alla andra, det gör inte sanningen mindre betydelsefull.