Inlägg

Inlägg som xenopsy har skrivit i forumet
Av xenopsy

Wake On LAN via publik IP slutar fungera efter liten stund

Hej.

Jag satte upp TeamViewer att köra Wake On Lan via offentlig adress. Det fungerar fint hela vägen, förutsatt att det är inom ca 5 minuter.
Datorn går att väcka från soft off via routerns (ASUS RT-N66U) Wake On Lan verktyg oavsett hur länge det gått, men utifrån går det inte. Har provat med andra WOL verktyg utan att lyckas.

Jag har t.o.m. gjort en .bat-fil med texten "arp -s 192.168.1.129 xx-xx-xx-xx-xx" xx = Mac adressen utan att det blir bättre.

Detta har jag gjort i routern:
-Öppnat port 9 till 192.168.1.129 (Har även provat 255 i slutet som instruerat i några guider)
--- Provade även sätta 9 i lokal port på routern
-I nätverksverktyg > Wake On LAN har jag lagt till 192.168.1.129 xx-xx-xx-xx-xx i Offline listan
-I DHCP manuellt tilldelat IP 192.168.1.129 till xx-xx-xx-xx-xx.

Det känns som om problemet ligger i routerns konfiguration eftersom datorn går att starta från routern oavsett tid. TeamViewer och w3dt.net/tools/wakeonlan ger samma resultat efter några minuter (men eftersom de fungerar initialt bör den öppna porten och ddns vara korrekt konfigurerade).

Ah, hjälp mig snälla, hittar inte felet.

Av xenopsy

Jag beställde i söndags kväll (23/7) och fick bekräftelse direkt efter. Däremot har ordern inte ändrat status från "Beställning" än. Nån mer än jag som beställt och inte fått uppdaterad status? Tycker det är dåligt med information från Oculus sida angående leveranstider och eventuella förseningar.

Av xenopsy

Mitt mål egentligen med USB-modemet är helt enkelt att servern alltid ska ha tillgång till internet. Så om det fasta bredbandet lägger av så går servern över på USB-modemet.

Endast servern ska ha tillgång till USB-modemet, inget annat i nätverket. Men av någon anledning så har några av klienterna gått över på USB-modemet.

Standard gateway är vår brandvägg med adress 192.168.0.1 och Servern styr DHCP och har adress 192.168.0.3.

Jag har ändrat prioriteringen på nätverksadaptrarna så att USB-modemet ligger sist.

Av xenopsy
Skrivet av ekstam:

Vad får du får ip via usb-modemet? Ett NAT-at IP eller ett publikt? Om NAT-at - har du möjligtvis då flera routes till samma nät? Vad finns för nät i andra ändan av din VPN-tunnel? Routas dom vidare till dig?

Skickades från m.sweclockers.com

Glömde säga att det är bara servern jag inte kommer åt via VPN, jag kan komma åt klienterna.
Usb-modemet ger en lokal ip (192.168.42.35 och en gateway adress på 192.168.42.160)
Servern själv har 192.168.0.3 och den agerar gateway.
Alla VPN anslutningar blir tilldelade 192.168.250.x adresser av brandväggen (de lokala klienterna är på samma som servern 192.168.0.x).

Kanske märks, men jag har inte jättemycket erfarenhet när det gäller servar.

Av xenopsy

Windows Server 2012 och mobilt bredband och VPN

Hej alla. Nu kommer jag med ännu en fråga relaterat till Windows Server 2012. Jag blir inte klok på ett problem jag har.

Först en enkel nätverkskarta:

VDSL-Modem > Brandvägg > Switch > Server (DHCP) och Klientdatorer

Anslutet till servern är även ett USB-modem som backup ifall fasta bredbandet går ner. Denna biten fungerar fint och gör vad den ska. Det enda som inte fungerar är klientdatorerna, men de är inte lika viktiga.

Fokus ligger på att servern alltid ska ha tillgång till en anslutning.

Men när det vanliga internet fungerar, då händer det IBLAND att det inte går att ansluta via VPN.
Om man inaktiverar och aktiverar (eller bara inaktiverar) det mobila bredbandet fungerar VPN igen. Men VPN går inte via stickan utan via den fysiska Brandväggen.

Jag har även ändrat prioritering för nätverksadaptrarna både genom att ändra Metrics i IPv4 och i Avancerade Inställningar under Nätverksanslutningar.

http://labs.supinfochina.com/en/change-network-card-priority-in-windows-server-2012-r2/

http://techsultan.com/set-different-default-network-card-windows-2012-server/

Något som skulle kunna vara en anledning, är att båda står att de är anslutna till samma domän. T.ex "Domain01.local".

Av xenopsy
Skrivet av NinTrance:

Hej!
någon som får det o funka med SLi?
bara ena gpun som blir belastad för mig.
har två GTX 1080 founders.

De verkar inte ha stöd för det än.

Av xenopsy
Skrivet av hjarterkung:

Hej

Har en arbetssttion på jobbet med min stationära dator.

Men jag får hela tiden in andra bärbara datorer som jag behöver göra åtgärder på....

Jag vill på något smidigt sätt bara plugga in den bärbara datorn så jag kan styra den från min normala skärm och tangentbord/mus.

Vad behöver jag införskaffa för saker så jag snabbt på skärmen kan växla över till den bärbara och även växla över tangentbord/mus att styra den inkopplade datorn?

KVM Switch är smidigt. Kolla på t.ex. Dustin.

Av xenopsy
Skrivet av spawnstah:

Server har en massa tjänster och funktioner avstängda som normalt inte används. Tex är det nog under 1 promille av alla servrar som har en telefon i kopplad.
Sätt upp en test server att testa och leka med. Mycket möjligt du behöver lägga på wireless stödet också och starta tjänsterna.
Det är inte heller omöjligt att du behöver modifiera drivrutinen så den stöder server os och inte bara klient. Tex Intel har nätverkskort som by default bara stöder klient elker server, men moddar man inf filen så kan man installera den på andra OS också.

Skickades från m.sweclockers.com

Det var en enkel lösning på detta visade det sig... Det räckte med en omstart efter installationen av WMP.

Av xenopsy
Skrivet av snajk:

Mediaplayer behövs så vitt jag förstår bara ifall du ska ansluta telefonen som en mediaenhet, via MTP eller Media Transfer Protocol, och det ska du ju inte. Så du får välja att ansluta telefonen för usb-debug i utvecklarinställnignarna eller för filöverföring, som brukar gå att välja i telefonens drop-down vid anslutning. Vet inte vilken av dem som behövs för det du behöver riktigt.

Ja, som du sa. Jag har nu gjort enligt guiden och nu kommer jag åt filerna i enheten. Däremot så visar enhetshanteraren att drivrutiner saknas och jag kommer inte åt den via COM. Fungerar ju bra på mina andra maskiner med Windows 10 utan några konstigheter.

Av xenopsy

Server 2012 och drivrutin till telefon

Hej. Min google-fu har troligtvis svikit mig.

Jag har för avsikt att koppla in en telefon, Samsung S6, till servern med Windows Server 2012 R2 Essentials.
Men jag stötte på lite problem. Telefonen kommer upp i enhetshanteraren, men den vill inte installera några drivisar. Jag hittade information här: http://windowsphone.stackexchange.com/questions/9388/why-is-my-lumia-not-recognised-when-plugged-into-windows-server-2012-r2/9391#comment11068_9391.
Det verkar vara en bra guide, men kan det verkligen stämma att man måste aktivera Skrivbordmiljo (Desktop Experience) och installera Windows Media Player för att man ska kunna installera en drivis till en mobiltelefon??

Jag är egentligen bara ute efter att kommunicera med den via en egen applikation via COM, men måste installera drivisar för att komma åt COM...

Av xenopsy

Uppdatering!

Detta fel är INTE relaterat till Exchange utan till alla app-aviseringar. När man fått en avisering och inte "kvitterar" den, så blir nästkommande avisering från samma program tyst. Om man "kvitterar" aviseringen, t.ex swiper bort den på låsskärmen, då ljuder nästkommande avisering.

Då är frågan, hur löser man detta? Återkommer om jag hittar något.

Av xenopsy
Skrivet av HerrNilsson:

Vilken kalenderapplikation använder du?
Har du testat att ta bort samtliga Exchange-konto från telefonen, rensa appdatan för kalenderappen och lägga in det igen? Om inte så gör det.

Originalkalendern är det, men den används inte.

Har gjort som du föreslagit utan att det hjälpt.

Saker jag gjort:
Inställningar > Batteri > Batterioptimering > Outlook : "Optimera inte"

Inställningar > Appar > Outlook > Behörigheter : "Kalender, Kontakter, Lagring, Plats och Telefon"
Inställningar > Appar > Outlook > Aviseringar : "Prioritet"

Outlook > Inställningar > Aviseringar : "All e-post"

Så ljudnotifieringarna verkar ske lite slumpat, ibland får jag det och ibland inte. Även om jag låter telefonen vara låst och ligga på bordet och skicka e-post till den med några minuters mellanrum så kommer det inget ljud på alla (även om de hämtats).

Är det något hårdkodat batterisparläge jag inte vet om eller vad kan det vara? Börjar bli lite tröstlöst det här.

Av xenopsy

Android 6 och Exchange notifikationer

Hej.

Jag har en exchangemail som används flitigt och är beroende av att få ljudnotifieringar. Det visar sig att det fungerar lite som det själv vill. Vi får mailen, men det är inte alltid ljudet spelas upp. Detta har inte varit några problem på tidigare Androidversioner.

Jag har testat både Exchange via Gmail och Outlook och båda har samma problem.

Telefonen jag har är CAT S60 och jag har även varit i kontakt med CAT.

Av xenopsy

Jag lirar gärna lite med andra också. Mitt namn är samma som här "xenopsy".

Av xenopsy
Skrivet av Mange43:

@xenopsy:
Skriv gärna om det hjälpte med att byta drivrutin,

Det blev samma sak med 375.70 och BF1... Förmodar att det är senaste patchen från DICE som orsakat detta, eftersom det fungerade fint innan.

Av xenopsy

Vad alla var negativa då... Just nu sitter jag med en brevpress för 7000 kr eftersom att jag inte kan köra SLI just nu. Däremot upplever jag inga som helst problem när jag kör med ett kort. Jag trodde det bara var SLI-relaterat (blinkande texturer). Men ska testa köra med den gamla drivisen när jag kommer hem och se om det går bättre.

Av xenopsy

BF4 Nvidia surround GTX 670 SLI skumt problem

Jag testade för första gången att köra med tre skärmar i surround och spelade BF4 häromdagen.
Det tog längre tid än vanligt och ladda spelet samt att jag endast fick max 14 FPS i början. Efter jag ändrade upplösningen fram och tillbaks till 5760x1080 så flöt det på rätt bra. Ca 70 FPS som medelvärde.

Men idag när jag skulle spela hjälpte ingenting. Oavsett vilka ändringar jag gjorde så låg det på 10-14 FPS. Men kollar man loggarna så var inget av hårdvaran maxat. GPU låg på max 40%, GDDR5 låg på runt 1000 MB, CPU max 80% och RAM runt 6 GB.

Jag kör Win 10 (ren installation) och allt är up-to-date.

Google brukar vara min vän, men fick upp hur mycket orelaterat som helst.

Någon mer här som kör liknande konfiguration med surround, bf4 och win 10?

Av xenopsy

Felsöka SMS PDU

Hej.

För några år sen hade jag problem med en tjänst som skickade automatiskt genererade SMS. Då de som tillhandahöll tjänsten inte ville kännas vid att det var fel på deras grejer var jag tvungen att själv försöka hitta felen.

Då var det en liten oktet som var fel i PDU'n, vilket ledde till att telefonerna inte ville visa dessa SMS för att den väntade på näste del av det SMS som aldrig kom.

Lyckligtvis hittade jag det felet med hjälp av ett program som hette InspectSMS som visade den PDU som telefonen mottagit (även om alla andra program inte kunde visa dessa SMS).

Nu är det så att jag misstänker att samma problem uppstått, men samma visa igen där de som tillhandahåller tjänsten återigen inte vill kännas vid att de har fel. Och nu finns inte heller det program jag använde senast för att felsöka.

Har ni några tips på program som kan hjälpa mig?

Av xenopsy

För att spinna vidare lite på detta får jag lite lustiga resultat.
Om man matar in följande:
gMapControl1.SetPositionByKeywords("Fornminnesvägen, Anderstorp");
får jag resultatet Fornminnesvägen i Timmersdala som inte ligger någonstans i närheten.
Lägger jag in postnummer framför orten, t.ex. "Fornminnesvägen, 334 31 Anderstorp" får jag däremot ett korrekt resultat.

Av xenopsy

Åh tack så mycket. Nu har min huvudvärk försvunnit. Det hjälpte Nu kan jag knacka vidare