Inlägg

Inlägg som xenopsy har skrivit i forumet
Av xenopsy

Exceltabell med "Joins"?

Behöver lite hjälp tack :/

En rad, kallad "Typ" innehåller tre olika värden. Alltså "Person", "Område" och "Kontroll".
Det jag vill är att om värdena är Person eller Område ska dom läggas framför "Kontroll" värdets Namn.
Kolla illustration nedan:

Citat:

Om orginaltabellen ser ut såhär:

Rad Typ Namn
1 Person Robin
2 Område Sthlm
3 Kontroll Ett
4 Kontroll Två
5 Kontroll Tre
6 Kontroll Fyr
7 Kontroll Fem
8 Kontroll Sex
9 Kontroll Sju
10 Kontroll Åtta

Så ska den andra ta informationen från första och lägga
ut det på följande vis

Rad Person Område Namn
1 Robin Sthlm Ett
2 Robin Sthlm Två
3 Robin Sthlm Tre
4 Robin Sthlm Fyr
5 Robin Sthlm Fem
6 Robin Sthlm Sex
7 Robin Sthlm Sju
8 Robin Sthlm Åtta

Den övre tabellen är från MSSql och kopplad till excel, men vill att den ska visa så som den nedersta tabellen. Kan inte komma på hur jag ska göra.

Av xenopsy

kalender med olika behörigheter

Hej alla. Skulle behöva lite vägledning här. Först och främst bör jag påpeka att jag är rätt färsk med både administration av databaser och programmera i php.

Men till saken.
Jag har ett litet projekt som mer eller mindre är en kalender som man bara ska kunna se som inloggad, i detta fallet en forumsida med phpbb som bas (öppen för förslag dock). Det ska finnas olika behörigheter beroende på vilken användargrupp man tillhör. En "normal användare" ska kunna lägga till events på kalendern, men inte kunna ta bort. Sen en grupp som bara kan se och en grupp som kan ändra allt.

Så min tanke är ju då att använda mig utav phpbb med calendar mod. Det gick bra att köra in phpbb i wampserver för att testa. Men jag är helt tappad när det kommer till att få in kalendermodden. Kan inte hitta några bra guider för nybörjare och det har inte gått så bra med mina försök att installera den.

Men har ni några andra förslag (behöver inte vara phpbb relaterat heller) på vad man kan använda eller hur man kan installera calendar mod så skulle jag vara väldigt tacksam.

Allt måste kunna nås från nätet kanske jag bör tillägga.

Av xenopsy

Ingen som har en aning? Provade även med nya drivisar till moderkort och allt annat jag kunde komma på... Otroligt störande problem detta.

Antivirus hittar inget konstigt heller....

Av xenopsy

Lustigt problem med mus och tangentbord

Har den senaste veckan upplevt ett rätt konstigt problem med mus och tangentbord. Det började med att musen ibland tappar kontakten till datorn. Men idag så började både tangentbord och mus blinka. Det var typ som att dom förlorade kontakten varannan gång. Tangentbord blinkar, sen börjar mus blinka men inte tangentbord. Sen Tangentbord med inte mus. Å så fortsatte det så och jag var tvungen att starta om datorn.

Kan inte hitta några fel på drivrutiner iaf...

Mina pc specs finns i sign.

Av xenopsy

Det löste sig. Jag missade att det fanns en produktnyckel til windows under batteriet i datorn. Jag hade använt Key-finder och använt den nyckeln som kom upp där. Men tydligen var den inte korrekt.

Av xenopsy

Lenovo clean install.

Hej alla. Nu är det så att jag skulle formatera om disken på en Lenovo Thinkpad Edge. I och med att jag inte fått någon recovery disk från Lenovo så körde jag med en clean install av Windows 7 Prof 64. Men nu så säger den att min produktnyckel inte stämmer och att det blivit nått galet med verifieringen av BIOS.

Tydligen är detta resultatet vad som händer om man inte använder Lenovos recovery disk. Men var får jag tag i en recovery disk. Kan inte hitta på deras sida och deras support verkar ju inte vara det smidigaste att ha att göra med.

Så finns det nån som kan hjälpa mig här lite?

Av xenopsy
Skrivet av azezl:

Själv så kom min upp under nån meny, kommer inte ihåg vilken meny men typ "Media" eller vad den kan heta.. bara att klicka för att ladda ner..

Min kommer inte upp nånstans. Har letat överallt... Det e väl nått fel på min PS3 då.

Av xenopsy

Har tittat i "Whats New" med. Finns inget netflix. Får väl vänta å se om det dyker upp.

Av xenopsy

Jag hittar inte heller netflix på mitt PS3. Den är up to date. Har kollat både i ps store och xmb under tv. Någon speciell inställning man måste ha som jag förbisett?

Av xenopsy
Skrivet av Earthchill:

Missade att det var kalkylark och inte motsvarigheten till Word. Det verkar som om filerna får att öppna i Excel (har ingen att prova med). I så fall kan du ju göra ett macro eller om du har lite programmeringsvana skriva ett script/program som använder Excels COM-objekt och öppnar och sedan sparar alla filer som PDF:er.

Inte helt trivialt men är det verkligen många filer kan det vara värt besväret...

Får se om jag kan slänga ihop nått på C sharp. Men det är ju inte helt lätt men förmodligen värt besväret. Ska titta lite mer på det.

Av xenopsy

Kikade på båda programmen och de verkar inte stödja xlr

Av xenopsy

Konvertera många xlr filer till pdf.

Hej alla.

Jag har ett litet bekymmer. Problemet är att jag har en MASSA gamla xlr-filer som jag skulle behöva göra om till pdf-filer för att kunna läsa dom i en Androidbaserad plattform.

Visst, man kan gå in i MS Works och skriva ut varje fil som PDF, men detta skulla ta flera dagar att göra.
Google brukar vara min vän, men denna gången svek han mig.

Det finns även "online-converters", men det går inte det heller då det är något känsligt innehåll.

Hjälp skulle uppskattas.

Av xenopsy

iGPU borta efter BIOS Flash

Har nyligen fått hem Asus Z77 Sabertooth och i5 3570k. Använde Lucid Logix MVP med HD 4000 och GTX670 utan några större problem. 3D mark 11 utan mvp var i runda slängar 8500 poäng och med mvp ca 11500 poäng.

Men då jag va lite nyfiken så fick jag för mig att nu jävlar ska här uppdateras i BIOS. Sagt å gjort. Jag drar hem version 1403 och använder Asus BIOS Update och gör en "lyckad" installation. Men, till min förvåning, när windows startat upp så kommer det upp ett felmeddelande från Lucid Logix att ingen integrerad gpu längre finns tillgänglig.

Jag kollar i enhetshanteraren under Displayenheter där det förut fanns Intel HD 4000 och GTX670, men nu finns endast GTX670 kvar.

Jag försökte reseta cmos, utan resultat.
Försökte byta tillbaks till den gamla bios versionen utan resultat.
Installerade om nuvarande bios utan resultat.
Gått in i bios utan att hitta någon inställning som kunde rätta till problemet.
Provade även lägga in Intel HD 4000 i "Lägg till äldre maskinvara"-funktionen i enhetshanteraren.
Till sist provade jag "Sök efter maskinvaruförändringar", även det utan resultat.

Googlat har jag gjort utan några vettiga resultat förutom att själva processorn kan ha pajat. Så jag vänder mig hit på detta forum och hoppas att någon kan komma med några tips på vad som bör göras.

Hjälp skulle uppskattas. Börjar bli desperat här.

Edit: Hittade problemet. Så löjligt enkelt så det är pinsamt. Men för alla andra som kanske råkar ut för samma problem så skriver jag iaf vad jag gjorde.
Man var helt enkelt tvungen att ställa in igpu på multi monitor. (Jag hade tolkat det som att man bara ska ha den på om man har fler skärmar, men de va tydligen inte endast det). Så nu funkar att prima igen. *puh

Av xenopsy
Skrivet av Outman112:

Tjena, om jag skulle vilja spela battlefield bad company 2 på datorn med ps3 kontroll hur ska jag göra.
Jag har laddat ner motionjoy, det funkar på fifa och lite andra spel men på just BBC2 funkar det inte.

Är det någon som vet hur man får det att funka?

Vet inte om du redan löst problemet, men jag kör på ändå.

Se till att du har senaste versionen av DS3 Tool. Version 0.7.
Starta den och gå in på driver manager.
Tryck "Install all"
Tryck "Load driver"
Koppla ur och in kontrollen igen när programmet är färdigt.
Gå in på profiles och klicka Playstaion 3.

Testa om kontrollen, framförallt stickarna, funkar genom att gå in på Game Controller Panel > Egenskaper och rör stickarna och se om nått händer på skärmen.

Av xenopsy
Skrivet av Outman112:

men xenopsy fick det att funka då borde det gå?

ja men det gör inget

Jag kan återkomma med hur jag gjorde. Är dock inte hemma för än ikväll så jag kommer med svar då.

För övrigt så använder jag själv bara kontollern när jag kör flyplan och helikopter. I det övriga är det värdelöst i min mening.

Men det är krångligt och jobbigt att ansluta skiten. Och av någon anledning så startar alltid mitt ps3 så fort jag drar ur usb kabeln från pc och ps3 kontroll.
Men jag återkommer senare.

Av xenopsy

Jag fick det att funka. Men man fick ange vilka knappar som gjorde vad dock.

Av xenopsy

Mer eller mindre, att det inte går att lira mp på AOEII... Men om någon lyckats så får ni gärna hojta till iaf....

Av xenopsy

Age of kings problem

Blev lite sugen på att lira Age of empires: Age of kings.
Mitt första problem: När man använder skivan som vanligt och ska starta spelet dyker endast laddningsskärmen upp och sen försvinner den utan att det händer något mer. Tydligen ett vanligt problem med Windows 7. Så enda sättet att lösa det problemet, vad jag har läst, är att köra på no-cd crack. Så nu funkar spelet och singelplayer utan problem.

Till mitt andra problem, orsakat av lösningen på mitt första: Kan inte lira mp över lan då den vill ha en cd inmatad. :/

Har googlat efter eventuella lösningar men det dyker bara upp en massa skit. Så tänkte höra om någon har lyckats kringå detta problem med detta spel från stenåldern på en windows 7 maskin.

Regards

Av xenopsy

Ska försöka pilla på volten lite med sen.

Till add9400's kommentar: Tänkte inte så mycket på att överklocka kortet när jag köpte det. Men blev sugen på att prova helt enkelt. Så jag är med andra ord lite efterklok. Som jag skrev i inledande text så är jag rätt nöjd ändå.

Av xenopsy
Skrivet av 0lsson90:

Som Uzanar säger, kortet är fabriks överklockat till gränsen. Du kommer inte få ut mycket mer än det du har.

Ja man får väl bita i det sura äpplet för att man inte kollade upp oc möjligheterna nogrannare innan man köpte kortet. Tack ändå för hjälpen.