Inlägg

Inlägg som xenopsy har skrivit i forumet
Av xenopsy
Skrivet av 007onex:

vart ändrar jag dns? och fixade det sig efter att du har bytt till googles dns?

Högerklicka på nätverksikonen och tryck Nätverk och delningscenter. Sedan "Ändra inställningar för nätverkskort" och högerklicka på din aktiva anslutning. Där inne högerklickar du på IP v4 och väljer mata in dns manuellt. Sedan kan du testa mata in 8.8.8.8 som primär och 8.8.4.4 som sekundär om jag inte missminner mig. Tror de va nått sånt. Fast jag fick problem med googles dns. Men kan kanske funka. Hoppas de hjälper.

Skickades från m.sweclockers.com

Av xenopsy
Skrivet av 007onex:

tjena!
ibland så händer det att sidor på internet inte laddar riktigt! Den enda som fungerar riktigt är Speedtest.net och jag kollar på hastigheten och hastigheten är det inget fel på(får 90/90 Mbt/s). Inget fel på min ping heller!
swecklockers och http://www.prisjakt.nu/pryl brukar vara de sidor som fungerar snabbast annars, men när problemet uppstår så laddar det som om de vore 12 kbit/s internetuppkoppling! Bilder kommer inte upp riktigt när sidan har laddat klart efter många minuter.Facebook går inte ens att använda överhuvudtaget.
någon som har nån lösning? alla svar uppskattas!
använder chrome! det händer samma sak på firefox
använder kabel och ej wifi

Kollat så att dns är rätt? Jag upplevde samma sak i stort sett när jag valt googles dns. (8.8.8.8)

Skickades från m.sweclockers.com

Av xenopsy

Jag har nu införskaffat mig en SPDIF kabel och får nu 5.1 att funka för det mesta utom Netflix-appen. Enligt Netflix själva måste man ha en receiver som stöder Dolby Digital Plus, vilket min receiver gör. Men får det inte att fungera ändå. Kollar man "Format som stöds" i ljudinställningarna på mitt Realtekkort finns det "DTS-Audio", "Dolby Digital" och "Microsoft WMA Pro Audio". Är det detta som är orsaken till att det inte funkar?

Har googlat men kan inte hitta något vettigt.

Av xenopsy

Ålder: 28
Plattform: PC
Spelar: Mestadels BF4, men även lite annat som faller mig in, just nu Goat Simulator och Diablo III

Av xenopsy
Skrivet av bergggren:

Installera denna drivis. Är till grafikkretsen på i7an som har hand om hdmiljudet:
Win 8.1 64 bit

https://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&Dwnld...

Läs denna tråd:

#14581860

Provat detta. Funkar inte :/

Av xenopsy
Skrivet av Oneone:

Tankar du senaste ifrån intel?

problemet är nog hårdvarurelaterat skulle jag gissa på, polarn har samma problem på sin laptop med nvidia kort ( äldre quadro ) där får man bild via HDMI men inge ljud... Han måste koppla digitalt eller analågtt.

Men ja det är dåligt men som sagt den borde ha stöd för det låter skumt...Du har ingen kontrollpanel som är separat för ljudet till intel då där man kan ställa om?

är det inbygt nvidia kort också? du skulle kunna testa att uppdatera dessa också med HD audio drivers osv ifrån geforce.com, testat?

Hittar ingen kontrollpanel för Intels ljud, endast den vanliga samt realteks.

Det är ett GTX 870M inbyggt. Kanske det kan ha att göra med den inbyggda energisparfunktionen där den stänger av det dedikerade grafikkortet och går på Intels HD 4600. Drivrutinerna är uppdaterade med på Geforcekortet.

Skrivet av mrqaffe:

Jag ver inte om det hänger ihop men Intel verkar ha dåliga windrivers och det kom en kommentar om det i testen av j1900.
Nämnvärt är att Celeron J1900 i dagsläget inte kan spela upp HD-ljudformaten över HDMI i Windows. Med Linux som operativsystem fungerar det enligt uppgift väl. Intels utvecklare undersöker av allt att döma problemet.
https://communities.intel.com/thread/52242
http://www.sweclockers.com/recension/18984-amd-athlon-5350-oc...

Ok. Då jobbar dom på problemet då, men det verkar vara mest relaterat till Win 8, då det funkade på förra som var Win 7. Jag ska kika på länkarna du skickat.

Av xenopsy
Skrivet av Oneone:

Testa att uppdatera drivrutinera för grafikkort samt intel ljudkortet, antar att du inte kan köra Digital ut? där kommer du antagligen få 5.1 direkt med Realtek kortet.

Har även provat avinstallera alla berörda enheter för att sedan installera dom och dess drivisar utan resultat. Jag testade även vår receiver med en annan enhet och då funkar det, men inte med denna dator.

Jag kommer skaffa en kabel till digital ut, men faktum kvarstår, varför funkar det inte på denna dator som är tre gånger dyrare än min förra som bara hade en sketen i3 cpu? Kommer inte ihåg vad den inbyggda gpu var, men jag är rätt säker att ljudet till HDMI gick via realteks ljudkort och inte Intel Display Audio som det gör på denna. Vet inte om det hjälper, men datorn jag har nu heter exakt G750JS-T4056H.

Förmodligen en dum fråga då det säkert är hårdvaran som styr detta, men skulle man inte kunna tvinga realteks ljudkort att styra HDMI ljudet och inte Intels?

Av xenopsy
Skrivet av HDG:

Vad använder du för program för att spela upp ljudet? T ex får VLC problem med utskick av 5.1 i vissa versioner (senaste som jag har fått att fungera är 2.08). Kolla om olika kombinationer av uppspelningsprogram och filer kan hjälpa.

Både VLC och Netflix-appen använder jag. Inga av dom kan skicka ut ljud i surround eftersom ingen surroundenhet är ansluten enligt datorn (fast det är det).

Såhär ser egenskaperna ut för min receiver: https://www.dropbox.com/s/omfl3s2ya74qrcg/Egenskaper%20LG-BDH...

Förstår inte varför det helt plötsligt bara stödjer 2 kanaler och inte 6..

Av xenopsy

5.1 funkar inte i win 8

Hej alla glada.

Förut hade jag en Lenovo-laptop med i3 processor och Windows 7. När jag koppla den till våran receiver via HDMI funkade 5.1 ljud.

Nu har jag köpt mig en ASUS G750 med i7 4700HQ och Windows 8.1 men 5.1 ljud funkar inte längre och går heller inte att välja utan det funkar bara med stereo.

Datorn känner igen receivern och använder Intel(R) Display Audio som vad jag förstått ska funka med 5.1, men ändå inte gör det för mig. Har googlat på detta men inte hittat nått vettigt.

Båda laptoparna har realtek ljudkort, och på den gamla har jag för mig att ljudet gick via just den och inte Intel Display Audio som det gör på denna. Hur kommer det sig att min nya dyrare laptop inte kan ge ut 5.1 via HDMI men den gamla kunde? Alla drivisar är up-to-date och inga felaktigheter kunde hittas enligt enhetshanteraren heller.

Några ideér någon?

Såhär ser det ut under uppspelningsenheter: https://www.dropbox.com/s/jp35kbx6xf6hc1m/Ljud.png
Och såhär ser konfigrutan ut: https://www.dropbox.com/s/0577727zshoy8kb/H%C3%B6gtalarkonfig...
Enhetshanteraren. Realtek finns, men den använder intels på receivern. https://www.dropbox.com/s/7b5vbsztj9pieas/Enhetshanteraren.pn...

Borde den inte köra via realteks ljudkort istället för att köra via intels?

HDMI är somsagt kopplad direkt till reciever, men datorn verkar tro att det är en TV med stereo.

Snälla hjälp

Av xenopsy
Skrivet av 173445:

Tack!

Är det någon fördel med GPU tweak jämfört med MSI afterburner?

Vet inte riktigt. Det var länge sedan jag testade MSI Afterburner. Men jag har kört GPU Tweak ett tag och är nöjd med det iaf. Den gör vad den ska.

Prova dig fram och ta det som faller dig i smaken

Av xenopsy
Skrivet av 173445:

Verkar inte finnas någon inställning i programmet så att överklockningen blir aktiverad automatiskt när man startar datorn? Såg att det fanns i MSI Afterburner. Ni som klockar, kör ni överklockning alltid eller kör ni igång profilen bara när ni spelar osv?

Har klockat mitt Asus gtx780 nu, kör 1080MHz Boost clock nu och 6800MHz på minnet och det verkar funka..
Har fått gå ner lite då högre frekvenser har gjort att BF4 hängt sig efter ett tag(svart skärm)

Klicka på Settings -> Tune -> TuneSetting och kryssa i "Keep settings for next start on close application".

Av xenopsy
Skrivet av raz0rblade:

Jag utforskade detta innan med. Problemet är att när ikonerna försvinner så tappar jag även åtkomsten till mapparna på servern. Eller rättare sagt, huvudmapparna visas, men är tomma, för att sedan helt plötsligt efter en stund får tillbaks sitt innehåll, varvid skrivbordet också fylls upp med alla genvägar.

Skrivet av jocke92:

Sega inloggningar tyder ofta på DNS-problem. Stora roaming profiler kan ställa till det.

I essentials kan man slå igång folder rediriction, som ett av stegen i installationen. Det pekar om lokala mappar mot servern, så att du kommer åt samma filer i tex. Mina dokument oavsett dator. Plus att den kör offline-files (eller om man fick slå på det manuellt) så att du kan komma åt dem även när servern är offline. Jag tycker funktionen är meningslös, men det är nog för att jag är van vid att spara mot uppmappade kataloger istället för Mina dokument

Folder redirection är på och funkar på alla datorer utom just denna. Sett från servern, verkar alla användare ha samma inställningar och jag kan inte hitta något som skiljer sig åt i problemdatorn. Ska testa att göra en omformatering av datorn och se om det hjälper.

Av xenopsy
Skrivet av JenzA:

har du kört rsop på klienten och kollat GPOerna hur dom konfar maskinen?

Nu blev det lite mycket här. Är ny på det här med hantering av server och klienter i en sådan miljö. Måste nog googla på det. Återkommer...

Av xenopsy
Skrivet av Lunatech:

På klienten. Kolla i systemloggen, allt som har med User Profile Service att göra kan förmodligen vara intressant. Har användaren i fråga en roaming profile? Det ser du på användarkontot - om profile path är ifyllt har han/hon roaming.

Jag kollade direkt på vad det stod för DNS på nätverkskortet. Av någon anledning, fråga mig inte varför, för jag har inte ändrat till detta, så stod googles DNS ifyllt (8.8.8.8). Har inte den blekaste varför det var ifyllt.

Hur som helst ändrade jag till våran rätt DNS och det verkar se bättre ut nu. Jag återkommer om problemet kvarstår.

Tack för hjälpen än så länge

EDIT 1: Det gick sjukt mycket fortare att logga in nu åtminstonde. Men det övergår mitt förstånd varför googles DNS var ifylld. Tankar där?

Av xenopsy
Skrivet av _niko_:

Vad säger dina event logs samt blir det samma fenomen om du loggar in med en annan användare eller testar att plocka ut klienten ur domänen och joinar igen? Långsamma inloggningar kan bero på fel DNS på klienten.

Ursäkta min noobiga fråga, men var hittar jag eventlogs? På klient eller server?

Av xenopsy

Ikoner försvinner på domänanvändare på klient-PC

Hej alla glada

Jag chansa och la detta på Server-forumet fast det gäller en Klient-PC, fast med domänanvändare. Flytta den admins om ni känner för det

Hur som helst. Sitter på en Windows 7 dator som har en domänanvändare som en Windows 2012 r2 Ess styr över.

Varje gång jag loggar in på denna dator verkar det som om man gör det för första gången när man lagt den i domänen (det tar lång tid).
När jag loggat in så ligger alla ikoner till vänster, trots att jag flyttat dom till andra ställen på skrivbordet (precis som om det var första gången när jag la in den i domänen.

Om man väntar si sådär 20 minuter, då försvinner alla ikoner och det verkar som att datorn är helt ny, bara standardikoner kvar.

Loggar man ut och in igen, ja, då tar det lång tid (precis som första gången) och alla ikoner finns på skrivbordet igen, men återigen till vänster på skrivbordet.

Någon som har en aning om vad detta kan bero på? Kan tillägga att jag gjort likadant på 4 andra datorer i nätverket när jag la in dom i domänen, men de har inte detta problem :/

Please help

Av xenopsy

Ok. Då va jag bara lite överparanoid Tack för hjälpen. Glad påsk

Av xenopsy

config.php i webbrooten

Hej.

Jag använder mig av one.com, men de har ingen "include_path" utanför webbrooten. Så då måste man sätta en config med anslutningsuppgifter till MySQL i webbrooten, men det känns varken bra eller rätt. Blir det inte lätt för obehöriga att komma åt configfilen då?

Tips någon?

Av xenopsy
Skrivet av iXam:

*fniss*
2014-3-14 = 1997.

Korrekt :
INSERT INTO days VALUES("2014-03-14");
Men du ska absolut använda datumcolumntyper!

HAHA. Jag såg det nu med. Vilket fail. Jaja, man kan inte va med jämnt

Tack för hjälpen alla i vilket fall som helst.

Av xenopsy

Formatering på CURDATE() MySQL

Hej. Håller på och experimenterar lite med MySQL.

Har skapat en kolumn VARCHAR(10) och inga andra konstigheter.

Av någon anleding blir formatet helt konstigt, exempel nedan:
INSERT INTO days VALUES(CURDATE()); Blir 2014-03-13. (med bindestreck)
INSERT INTO days VALUES(CURDATE() + 1); Blir 20140314. (utan bindestreck).
INSERT INTO days VALUES(2014-03-14); Blir 1997.

Gör jag något galet?
Vet inte riktigt vad jag skulle söka efter som belyste den här frågan.

MVH Robin