Inlägg

Inlägg som xenopsy har skrivit i forumet
Av xenopsy

C# Få fram postkod från GPS-koordinater

Jag labbar lite med en applikation där jag kan få fram koordinater utav adress och ort. Men jag försöker även få fram postnummer.
På t.ex. maps.google.com kan man få fram koordinater, postkod, adress och ort.

Men för närvarande använder jag GMaps biblioteket, men jag kan som sagt bara få fram koordinater.

Så jag har ett Windows Form där gMapControl1 är kartan.

gMapControl1.MapProvider = GMap.NET.MapProviders.GoogleMapProvider.Instance;
GMap.NET.GMaps.Instance.Mode = GMap.NET.AccessMode.ServerOnly;

gMapControl1.SetPositionByKeywords("Hantverkargatan 1, Stockholm"); //Man kan söka på adress eller
gMapControl1.Position = new PointLatLng(59.327468, 18.054144); //söka på koordinater

string coordinates = gMapControl1.Position.ToString(); //Om jag sökt på adress, kan jag få fram koordinater

Dokumentationen är smått bristfällig (eller så är det jag som inte fattar), så någon som vet hur jag kan få fram postnummer genom adress eller koordinater med hjälp av Gmaps biblioteket?
Eller finns det något annat smidigare sätt tror ni? Kunde inte hitta något vettig på Google.

Av xenopsy

Jag såg felet själv nu. Blir lite blind ibland

det var $mimeBoundary som var boven i dramat. Råkade skriva $mime_boundary på några rader. Problemet löst.

Av xenopsy

PHP mail() Outlook-formatering

Hej. Jag har ett märkligt problem där mailens MIME-text syns och bifogade filer blir också bara till text endast i Outlook. Men via webmail ser dom korrekta ut. Har kollat på flera olika datorer och deras outlook, man ser fortfarande MIME texten. Hursomhelst, såhär ser koden ut:

$headers = "From: $fromEmail"; $headers .= "\nMIME-Version: 1.0\n"; $headers .= "Content-Type: multipart/mixed;\n" ; $headers .= " boundary=\"{$mimeBoundary}\""; $subject = "=?utf-8?B?".base64_encode('Mail från hemsidan')."?="; $fromMessage = "This is a multi-part message in MIME format.\n\n" . "--{$mimeBoundary}\n" . "Content-Type: text/plain; charset=\"UTF-8\"\n" . "Content-Transfer-Encoding: 7bit\n\n" . "Namn: " . $fromName . "\nTelefon: " . $fromPhone . "\nEmail: " . $fromEmail . "\n\n" . $fromMessage . "\n\n"; foreach($_FILES as $files){ $tmp_name = $files['tmp_name']; $type = $files['type']; $name = $files['name']; $size = $files['size']; if(file_exists($tmp_name)){ if(is_uploaded_file($tmp_name)){ $file = fopen($tmp_name, 'rb'); $data = fread($file, filesize($tmp_name)); fclose($file); $data = chunk_split(base64_encode($data)); } $fromMessage .= "--{$mime_boundary}\n" . "Content-Type: {$type};\n" . " name=\"{$name}\"\n" . "Content-Disposition: attachment;\n" . " filename=\"{$fileatt_name}\"\n" . "Content-Transfer-Encoding: base64\n\n" . $data . "\n\n"; } } $fromMessage.="--{$mime_boundary}--\n";

...och såhär ser det då ut i outlook:

This is a multi-part message in MIME format. -- Content-Type: text/plain; charset="UTF-8" Content-Transfer-Encoding: 7bit Namn: Robin Telefon: 0701234567 Email: some@mail.com test 3 --==Multipart_Boundary_x494bf91406f7ad34a9df4d534b2cd8e6x Content-Type: image/jpeg; name="6_2.jpg" Content-Disposition: attachment; filename="" Content-Transfer-Encoding: base64 /9j/4RR3RXhpZgAATU0AKgAAAAgABwESAAMAAAABAAEAAAEaAAUAAAABAAAAYgEbAAUAAAABAAAA agEoAAM(.... ....)L/B/uxp3+f8AqX/Qg1P/AJcX/lma/ev/AMdjP++cRpX/APXHo3/vaf8A2f/Z --==Multipart_Boundary_x494bf91406f7ad34a9df4d534b2cd8e6x--

Någon som blir klok på det? För det blir inte jag. Kan tillägga att jag kör via One.com.

Av xenopsy
Skrivet av MurdinE:

Jag har en Nexus 5 och Lollipop flyger fram. Men sett många haft prestandaproblem på S5. Det alla verkar rekommendera och det som löser problemet för de flesta är att göra en factory reset. Lite drygt, men inte värre än att allt går sirap.

Skrivet av Broken-arrow:

systemåterställning som tidigare pratar om är enda lösningen. Har hjälpt alla som haft strul vad jag sett.

Ja det kanske är lika bra.

Men vad tycker folk om designen då?

Av xenopsy

Någon mer än jag som fått sjuk sämre prestanda i sin S5 efter Lollipop?? Att trycka upp programhanteraren tar bokstavligen 3 sekunder. Innan kom den fram på en gång.

Av xenopsy
Skrivet av Fronix:

Alltid något fel, tycker slangarna passar bra. Ger en känsla att själva bilen är använd för något.

OP:
Riktigt snyggt och kreativt!

Riktigt nice bygge. WOW säger jag bara. Det där med slangarna tycker jag bara var häftigt, det ger på något vis ett lite mer rått utseende

5/5 Muttrar

Av xenopsy
Skrivet av KaraBullen:

Kära Bullen, jag är i livskris...
Nej då, så illa är det inte. Och förstår om det här inte är ett forum för livscoaching, men jag vill ändå försöka ställa en fråga ang. IT-branschen.

Jag är 30-ish år och har ett stort intresse för IT. Men jag har aldrig formellt utbildat mig åt det hållet eller jobbat med det. Men ibland undrar jag om jag skulle våga ta steget att helt byta linje i livet och testa på. Vår familj har småbarn och det känns inte som rätt läge i livet att sätta sig i skolbänken. Jag bor inte heller på någon plats där det finns särskilt mycket IT-jobb, så det är svårt för mig att testa jobb-intervjuer bara för att se om de leder någonstans. Ett jobb inom IT skulle förmodligen innebära att ta med familjen och flytta.

Min erfarenhet av datorer rör framförallt Linux som jag kört typ heltid de sista 7-8 åren och innan det från och till i ytterligare kanske 7 år. Förutom som Desktop-OS så har jag kört några egna servrar och hostar numera en hemsida på en VPS åt en ideell förening.

Jag har intresse programmering, men det enda språk jag egentligen kan är Python som jag känner mig rätt trygg i. Likaså Django har jag skrivit några mindre projekt i. HTML/CSS har jag också ägnat hyfsat mycket tid åt, men tyvärr är jag tämligen oestetisk (brukar skylla på färgblindhet).

Sedan finns många andra språk som man lekt mer eller mindre med genom livet som: Javascript, C++ och Java exempelvis.
Ett annat intresse är IT-säkerhet. Jag är inget proffs men försöker hänga med vad som händer och förstår och kan beskriva termer som stream ciphers, block ciphers, csrf, XSS, SQL injections, hashar, salt och varför bcrypt/scrypt är bättre idag än exempelvis sha1 etc. etc. etc. Tror att jag har ett grundläggande säkerhetstänk också.

Det finns många små och stora saker som jag skulle vilja lära mig, men inte har haft tid att sätta mig in i som: Vagrant, Ansible, CoreOS/Docker, Golang, AngularJS etc. etc. etc.

Rent personligt tror jag att jag har fördelar som att jag är social och intresserad av att lära mig mer (och förstås inte bara inom det jag angav ovan).

Nu till mina frågor som jag särskilt vill rikta till er som är i branschen: Skulle det finnas möjlighet för en lekman som mig att komma in i IT-branschen utan formell utbildning? Vad skulle krävas och vilken typ av arbete skulle jag kunna förvänta mig skulle ge napp att söka? Vad skulle kunna ge mig en start i branschen? Helst skulle jag inte flytta till Sthlm, Malmö eller Göteborg utan snarare Norrköping, Linköping eller Jönköping. Några andra tips till mig?

J****r vad jag känner igen mig där. Ingen formell utbildning heller men vill gärna jobba inom IT-säkerhet och digitalt skapande då jag verkligen brinner för det. Jag måste bara ta mig i kragen och våga söka jobb dock. :/

Av xenopsy

C# MySQL DataAdapter AES-kryptering

Hej alla glada.

Nu vänder jag mig till er igen med en tankenöt, skulle jag tro.

Jag har en DataGridView kopplad till en DataAdapter via ett DataTable, det vanliga vad jag förstår.
Generellt är detta smidigt då om man ska uppdatera ett table krävs mycket litet kod, typ "da.Update(dataTable);".

Men då jag vill ha högre säkerhet så har jag testat med AES kryptering på kolumner med känslig information. Att fylla mitt dataTable är ingen konstighet, problemet är att jag fyllt det genom att avkryptera med MySQL, t.ex "SELECT CAST(AES_DECRYPT('col1', SHA2('lösen', 512))) col1 FROM table1". Gör jag så så arbetar jag ju inte direkt på kolumnerna, utan temporära, vilket sätter käppar i hjulet när jag ska köra Update.

Så frågan är, hur ska jag på smidigast sätt uppdatera "table1"? Jag har googlat men bara hittat eventuella lösningar med sjukt många rader kod. Tankar idéer?

Trevlig fredagskväll på er alle

Av xenopsy
Skrivet av Sp0de:

Kanon tack, skall kolla in Mr 1 Buying! Kanonide att tanka hem filmerna, tänkte aldrig på det. Codeacademy gillar jag skarpt, de har pedagogik som passar mej

Ja jag blev tipsad om Codeacadamy rätt nyligen. Blir lite som ett spel där.

Hursomhelst, nått som är smidigt att komplettera med är att studera och testa färdig kod till saker och ting. Som denna: Android Hive, där man får bra info om hur en API fungerar (nu står det till android, men du kan använda den till annat med). Kan va värt att dra hem och kika på med

Av xenopsy
Skrivet av Sp0de:

Tackar för input. Jag upplevde/upplever samma sak som du då jag bestämde mej för att göra detta, exaktare information om hur allt hängde ihop. Nu känns det mycket bättre fastän jag inte börjar med kodningen än. Jag tror mej ha lyckats bilda en bra bild om hur det hänger ihop.

Tack för tipset om säkerhet, har du någon bra site var jag kan läsa på mera om detta som novis (mao inte förutsätter att jag vet en he del från start)? Skall googla på saken senare, på jobb nu

Har bekantat mej en del med W3Schools och flertalet andra siter under de sista två veckorna. Bra att veta att du föredrar W3Schools, skall koncentrera mej mera på den.

Har försökt hitta offline guider och material men allting som känns som min novisnivå är online, inget fel med det så länge man har internet tillgängligt...jag spenderar många helger på ställe där jag inte har internet och då blir det genast lite knepigare. Någon som kan tipsa var jag kan hitta dylika offline guider och material?

Tack på förhand,

Jan

Mr1 Buying på youtube är lärorik om man är helt novis. Där har han en j*kla massa klipp om lite olika språk. Däribland PHP. Du kan ju dra hem hand klipp med youtube downloader så kan du se de offline. Men Online är också codeacadamy riktigt bra, dessutom interaktiv och ganska rolig faktiskt.

Av xenopsy
Skrivet av Sp0de:

Vad kul att höra, vad har du pllevt som knepigast/svårast hitintills?

Tack för tipsen och erbjudandet om hjälp vid behov. Känns tryggt att ha några att vända sig till ifall det börjar strula/kärva för mycket.

Det svåraste i början tyckte jag var att förstå hur allt lirade tillsammans. Men jag började med enklare MySQL querys i C# (jag vet, borde inte krånglat till det och istället kört PHP först), för att sedan läsa på lite mer om säkerheten, till exempel med enkla medel skona sig mot SQL Injections med prepared statements. En bra guide, eftersom du vill köra vi webbläsaren, är W3Schools formulär en bra början.

Men som sagt, kan jag hjälpa ska jag försöka göra det med.

Av xenopsy

Det här liknar ett projekt jag nästan är färdig med, och det utan några större förkunskaper i början. Jag använder mig av MySQL och C# Forms huvudsakligen. Men bygger i detta nu ett API (med PHP) för åtkomst via en android-app. Det finns asbra guider lite överallt, men tycker w3school och youtube varit till störts hjälp hittills för att lära mig. Givetvis har några snälla själar här på Sweclockers varit till mycket hjälp här i början. Jag har lärt mig mycket under resans gång, men det har som sagt, tagit många timmar. Men tycker man det är roligt är det helt klart värt det.

Kan rekommendera att du bygger upp en api som sköter alla requests, så kan du köra alla möjliga applikationer mot det API:t. Dra hem Advanced REST Client till Chrome så har du ett smidigt verktyg att testa API:t med.

Detta är som sagt inte mitt yrke, utan nått jag gjort för att jag tycker det är riktigt kul med programmering. Så lita inte på allt jag säger då jag varken har formell utbildning eller arbetat inom detta. Men jag hjälper gärna till och slänger in mina erfarenheter om du kan ha nytta av det...

Av xenopsy
Skrivet av Swebeam86:

Hejsan, jag är i behov av en ny laptop känner jag då min nuvarande är närmare 5 år gammal och klarar av långt ifrån alla av de nyare spelen.
är inte så jätte haj på grafik kort och sånt men har kikat lite på denna, vilket ligger i absolut maxpris för min budget.
vad anser ni? släng gärna upp egna rekomendationer
http://www.inet.se/produkt/1972411/lenovo-y50-70-i7-16gb-256g...

Jo men den verkar väl vettig. Men kolla denna, kostar 400kr mer dock. Men det är större skärm plus att jag älskar att utblåsen är riktade bakåt. Skönt om man har den i knät. Jag har en liknande, fast med 870M.

Av xenopsy
Skrivet av zosma:

Vad finns det för bra och billiga molntjänster där man kan ha backup på alla bilder. Behöver inte vara någon automatisk backup, men där man utöka utrymmet för rimligt pris. Eller är det bättre att köra med massor av externa hårddiskar. För antar att man förr eller senare behöver komma upp i flera TB. Dock vet inte riktigt än. Köpte en systemkamera nu, och bilderna blir lite större när man fotar i raw.

Jag kör dropbox. Hur nöjd som helst. Fick uppgraderat till 1 TB nyligen om man kör PRO för 99kr/månad. Helt klart värt pengarna i min mening

Av xenopsy
Skrivet av AlbertMwugabi:

Buggar finns det alltid. Hade något liknande när jag installerade BF3 när det begav sig.

Min värsta är ändå den här DROPBOX!

Haha. Wow. Ja det var fort

Av xenopsy

Galet snabb nerladdning på Origin.

Hej alla swecare.

Denna frågar jag bara för att jag är nyfiken, inte för att jag klagar uppenbarligen.
Jag har 30 MBit/s VDSL från Telia, men jag laddar hem 25 MB/s (läs Mega Byte) i snitt. Det är typ tio gånger mer än vad jag ska kunna ladda hem i. Spelet jag drar hem är Titanfall som är 52 GB och har laddat ner 25 GB på 30 minuter.

Hur går det ihop?
https://www.dropbox.com/s/euxe7bdn8jg5hhg/hastighet2.jpg?dl=0

Av xenopsy
Skrivet av FullMoon:

Jag har sedan jag var liten varit intresserad av datorer; och då menar jag framförallt på mjukvarufronten; dvs programvaror, operativsystem men även olika onlinetjänster; molnet osv.

Har alltid varit fascinerad av att man kan SKAPA saker med hjälp av kod/programmeringsspråk.
Jag har flera gånger försökt mig på programmering; Java, c, c++, Python.
Tog hjälp av Youtube (kollat flera olika tutorials), Codecadamy och har även läst en högskolekurs på 7,5 Hp (c++ programmering).

Kursen fick jag underkänt på tyvärr, men det stoppade inte mig för att lära mig. Började kolla lite tutorials online, använde mig olika böcker osv.
Fastnar alltid på delarna "funktioner" "arrays" och "operatorer".

Tyvärr, efter flera försök så ger jag nu upp. Jag har ett genuint intresse för programmering; och all respekt till de som kan koda. Lite synd att det inte funkar för mig, då jag verkligen tycker det är spännande.

Har några funderingar dock;
Hur startade ni med er programmering? Hur gick ni tillväga?
Tror ni att man kan "födas" till programmerare... dvs att man har det extra lätt för att lära sig kodning? (vet att det låter lite flummigt)
Jag har aldrig varit bra på matematik. Kan det ha något med saken o göra? Hur pass relaterat är matematik till programmering?

Eftersom jag alltid varit intresserad av att "skapa" något digitalt/mjukvarumässigt så planerar jag att gå vidare till design; photoshop, illustrator, indesign osv. Det är mer "straight forward" känns det som. Alternativt att jag börjar utforska mer på serversidan av Windows och lära mig mer om operativsystem.

Även om inte programmering funkar så finns det alltid andra vägar i den digitala världen. Programmering verkar inte funka för alla.

Jag har inga formella utbildningar, men tycker att det börjar funka rätt hyfsat med programmeringen. Något jag startade med var Home and Learn som var riktigt bra och informativt. Efter det fortsatte jag med Mr1Buyings youtube-guider. Men som en ovan sa, sitt och analysera koden, prova göra små ändringar i början. Så har jag gjort, och jag har inte ens gått Matte B.

Tycker man något är roligt, ge inte upp hoppet. Själv kommer jag aldrig få jobb i denna yrkeskrets, men tycker det är skitkul så jag kör på fritiden helt enkelt.

Av xenopsy
Skrivet av Teknocide:

Jag brukar testa APIer med Postman

Tack så mycket. Jag ska kolla på Postman

Skickades från m.sweclockers.com

Av xenopsy
Skrivet av Teknocide:

Har aldrig arbetat med Slim men vad du vill göra är att hämta JSON ur requestets body: http://docs.slimframework.com/#Request-Body. Du behöver deserialisera innehållet från ->getBody() till en associativ array med json_decode innan du kan plocka ut datan.

På klientsidan vill du sätta content-type till "application/json". Om det är ett HTML-formulär det rör sig om är det attributet enctype som styr detta.

Jag hittade felet. Eftersom jag använde Advanced Rest Client App och skrev in i Payload, skickar den det urlencoded. Så det jag gjorde innan var tydligen att jag försökte med json_decode på något som inte ens var json... Får hitta nått annat att testa med. Förslag?

Av xenopsy

Problem med JSON requests

Hej alla glada. Jag har lite problem med att hämta JSON post requests i min api som använder sig av Slim.
Problemet är att jag vet inte riktigt hur jag ska få in det som JSON istället för vanlig post via urlencode. Såhär ser min kod ut. Det här är nytt territorium för mig :/ Det funkar dock finfint att köra via x-www-form-urlencode, men vill köra med json istället. Delvis p.g.a det förstnämnda verkar har problem med UTF-8.

$app->post('/customer', 'authenticate', function() use ($app) { $response = array(); $sCustNr = $app->request->post('custNr'); $sSurName = $app->request->post('surName'); $sLastName = $app->request->post('lastName'); $sStreet = $app->request->post('street'); $sCity = $app->request->post('city'); $db = new DbHandler(); // hämta kunderna $result = $db->getCustomer($sCustNr, $sSurName, $sLastName, $sStreet, $sCity); $response["error"] = false; $response["facility"] = array(); // loopa genom resultaten while ($task = $result->fetch_assoc()) { $tmp = array(); $tmp["custNr"] = $task["custNr"]; array_push($response["facility"], $tmp); } echoRespnse(200, $response); });

Själva getCustomer funktionen:

public function getCustomer($custNr, $surName, $lastName, $street, $city) { if($custNr == '') { $custNr = '%'; } if($surName == '') { $surName = '%'; } if($lastName == '') { $lastName = '%'; } if($street == '') { $street = '%'; } if($city == '') { $city = '%'; } $stmt = $this->conn->prepare("SELECT * FROM facility WHERE custNr LIKE CONCAT('%', ?, '%') AND surName LIKE CONCAT('%', ?, '%') AND lastName LIKE CONCAT('%', ?, '%') AND street LIKE CONCAT('%', ?, '%') AND city LIKE CONCAT('%', ?, '%')"); $stmt->bind_param("sssss", $custNr, $surName, $lastName, $street, $city); $stmt->execute(); $output = $stmt->get_result(); $stmt->close(); return $output; }

Kan tillägga att jag använt mig av denna guiden