Inlägg

Inlägg som blade80 har skrivit i forumet
Av blade80
Skrivet av Dreijer:

Hej alla experter. Jag skall flytta och har platsbrist. Ni som är aktiva på marknaden i dag, vad tror ni att man kan begära för denna?
https://www.netonnet.se/art/hem-fritid/klimat-varme/luftkondi... Är 2000kr "hål i huvudet" på t.ex. Blocket?

Vänta tills det blir värmebölja ordentligt. Då blir det lättare att ta bra betalt. Men jag skulle inte betala mer än 1000kr för en sån där. Jag har en och den är inte speciellt bra. Låter mycket och får jobba hela tiden för att ett litet sovrum ska hållas kallt. Ställde in min lite större maskin och den behöver inte alls jobba lika hårt.

Av blade80
Skrivet av backspaze:

@Jumpcut japp det var ett rejält utbud så jag gjorde det enkelt för mig och bad dem ta en titt i den här tråden och återkomma med förslag på lösning.

@Nucky so close, "Kan fästas på rör upp till 30 mm diameter" och Multibrackets är 33,4 mm.

Det går ju att modda. Man kan ju köpa en mobilhållare so passar just din mobil exakt och sen montera den på ett fäste lik det som Nucky visade. Själv kör jag på mobilhållare från brodit. När jag byter mobil eller sätter dit ett mobilskydd så värmer jag bara plasten med varmluftspistol och format om plasten lite försiktigt. Funkar jättebra. Något sånt skulle jag gå på.

Själva infästningen kan man ju köpa separat samt mobilhållaren. Så gör man med brodits saker.

Av blade80
Skrivet av swesen:

Jag irriterar mig också starkt på ljud då jag har svårt att sova, men kanske ännu värre med värme. Vad har du för AC så man får ett hum om ljudnivån?

Den här har jag och den är ju lite overkill för ett litet sovrum.
Electrolux EXP35U538CW

Den här är tystast hittills men den är ju absolut inte tystgående, ingen portabel AC är det. Men vibrationerna är mindre från kompressorn och fläkten är väldigt behaglig på lägsta. Tvåslangsmodd är lätt värt också. Jag har två andra, en till på 12000BTU och en på 7000BTU.

En Whirlpool på 12000BTU men den vibrerar mer och låter lite mer.
Den på 7000BTU är högljudd som fasen och behöver mer genomströmning av luft för att kyla kondensorn så den låter som fasen hela tiden. Fläkten är lika väsnig som kompressorn på den. Alla dessa tre är tvåslangsmoddad. Alla mår mycket bättre av det.

Av blade80
Skrivet av swesen:

Kom på att om man får ner temperaturen på dagen så kanske den inte behöver vara på under natten. Om inte värmen från fasaden läcker in för mycket.

Det kommer bli varmt nästan direkt efter att man stängt av den. I alla fall så känns det så. I sovrummet har jag den på med en timer satt. Jag är minst känslig för ljud så jag stör mig inte på ljudet. Däremot frugan stör sig på minsta lilla ljud så hon får avgöra hur varmt det får vara innan oljudet från acn är värt det. Förra sommaren så var den då igång väldigt ofta.

Av blade80

Är det fortfarande lågt intresse för fönsterskakare?
Tex: https://citcop.se/produkt/enhetsaggregat-innova-09/

Jag skulle lätt kunna tänka mig en sån. Bara att bygga en liten ram som den kan vila på med lagomt stort hål för att göra allt tätt.
Jag har fått för mig att dom här är effektivare och låter mindre. Någon som har erfarenhet här?

Just nu så har jag dubbelslangsmodd på min Electrolux EXP35U538CW. Den är inte alls så farligt högljudd. Något som jag inte komma köpa fler av är dom här småskitarna på 7000-8000BTU i alla fall. Låter som fan och durrar och vibrerar och kyler väldigt dåligt.

Av blade80

Några starka minnen:

3dfx Voodoo och Quake.

Everquest på skolan på jullovet med polarna, första gången vi spelade ett MMO. Inga guider, bara ett rent äventyr. Allt var nytt och allt var ett äventyr.

När jag fick Red Alert 2 i julklapp och jag gick ner och spelade för mig själv. Helt uppslukad av spelet.

Dom första LANen med polarna när man spelade med Token-ring och termineringar.

Spela FPS med mus istället för tangentbord bara. Så svårt i början men så mycket bättre när man hade lärt sig.

Musik i Fasttracker.

När jag uppgraderade grafikkortet med dubbelt så mycket minne så jag kunde köra högre upplösning i Quake 2.

I nutid är det att få spela Rust.

Av blade80

20år om några månader, lika länge som min vattenkylda dator ha hängt med. Samma chassi, pump, radiator och CPU-block. Aopen, Eheim och Dangerden. Det var moddning av datorn som tog mig hit. Hälften av mitt liv har jag varit medlem här som många här ser jag.

Av blade80
Skrivet av MiniSwamp:

Tackar ödmjukast för alla tips.

Vad är skillnad på F, K och KF?

Kolla här:
https://techedged.com/intel-k-vs-kf-vs-f/

Av blade80

Ha, jag har månadens gubbgnäll.

Filmstaden i Umeå förbjuder medtaget godis. Man blir utsparkad om dom kommer på en. Snacka om att gräva er egen grav.

Ja och en sak till av ren vana...den eviga...kan folk lära sig BLINKA i trafiken!=!`!=!=!?=!?!=!=!=!?!?!?=?!?!?!!?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kan inte någon som inte blinkar när dom kör bil i trafiken svara här i tråden, varför? Är ni dumma i huvet på riktigt eller är ni så jävla viktiga så att alla självklart borde förstå vart ni ska?

Av blade80

Prova med en annan dator så ser du om det är något med drivarna eller din dator eller om det blir lika dåligt med en annan dator också.

När du får 350mbit med mobilen. Är det via Wifi. Eller kan det vara över mobila nätet? Stäng av mobila nätet och kör bara på wifi så ser du ju det.

Av blade80
Nytt bud: 800 kr
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av blade80

Det är härligt med en regering som ljuger om de höga dieselpriserna och varför dom är höga så dom tror sig själva. Det som är så hemskt är att dom ändå får vara största parti i Sverige. Det betyder alltså att majoriteten av den svenska befolkningen tror att det är vår sittande regering som är den bäst lämpade att styra vårt land. Det är för mig ofattbart, totalt ofattbart. Alla andra alternativ är sämre... Jag hoppas verkligen att sossarna är körda för överskådlig framtid från och med nästa val. Men jag är rädd att det finns för mycket mygel i svensk politik som dopar sossarna. Plus att det sitter i de svenska väggarna att rösta på sossarna by default. Ids man inte sätta in sig i politiken så är det sossarna som får många röster. Lite som andelen som är med i svenska kyrkan och betalar. Hade man behövt göra ett aktivt val för att vara med i svenska kyrkan så skulle inte många vara kvar.

Mjölka underklassen och medelklassen på skattepengar och släng sen till dom lite skorpsmulor för att valfläska till sig några extra nödröster. Och ställ till det för alla som är beroende av bilen privat och inom jobbet också. Sänk Sverige totalt och se oss bli urvridna vår tidigare så väl fungerande skola och omsorg ännu mer när ni ändå är i farten, vi står ju nära avgrunden nu redan. Sakta sakta fortsätter det bara sämre och sämre. Tror ni miljön och världen kommer tacka oss för att vi är så jävla duktiga och bidrar till en bättre miljö?!

Jag går och lägger mig under en sten så kan någon väcka mig när sossarna har förlorat valet tokfett och miljöpartiet är uträknade. Sen kan vi ge någon annan chansen att leda landet i fyra eländes-år och kanske vända på den här hemska trenden. Tack Sossarna och Tack Miljöpartiet för er totala inkompetens! Hoppas att det finns karma. Centern kan också gärna kicka Annie och börja om från början igen.

...over and out.

Av blade80
Skrivet av aragon:

Hej

Jag satt och tittade på bankkontot och såg då att vi snittar strax över 17000kr i matinköp i månaden dom senaste 6 månaderna, detta är då på 4 personer dvs 2 vuxna 2 tonåringar. vi talar nu ren mat inget godis/fika läsk utan råvaror. är inte detta väldigt högt?
ingen av oss är frossare, dock tränar frugan och ungarna mycket men det är fortfarande bara frukost,middag,kvällsmat. lunch äter ungarna i skolan och frugan har alltid matlåda med sig från middagen dagen innan (jag äter inte lunch)

personligen tycker jag detta är väldigt högt medans frugan tycker att det är helt rimligt,
vad säger ni om det? vad lägger ni i månaden på matvaror?

Då äter ni för 550kr om dagen i endast matinköp. Sen vad ni nu lägger ut för resten av det ni äter.

Ja det är nog över normalnivå för en familj på fyra. Det låter som att ni köper dyra saker om ni snittar på nästan 4000kr i veckan bara i råvaruinköp. Min familj lägger en fjärdedel av det per månad, då är det inkluderat allt vi äter, även godis och färdigmat. Vi är också två vuxna och två äldre barn.

Vart handlar ni och vad räknas in här egentligen? Är det bara "vanlig" mat eller är det något som ni betalar multum för? Dyrt köttkonto? Alkohol? Ni lär ju kunna behålla kvitton och se vad ni lägger pengarna på ganska enkelt.

Ni handlar mat för 200 000 om år alltså. OMG. Ja det är mycket.

Av blade80
Skrivet av Ostbullen:

"Regeringen föreslår en rad åtgärder med anledning av de ekonomiska konsekvenserna av Rysslands invasion av Ukraina.

Det handlar bland annat om en tillfälligt sänkt skatt på bensin och diesel från 1 juni till 31 oktober. Dessutom föreslås att reduktionsplikten för bensin och diesel fryses på 2022 års nivå under nästa år. BNP-indexering, som varit pausad 2021 och 2022, föreslås pausas även 2023.

Regeringen föreslår även en ny drivmedelskompensation – ett direkt stöd på 1 000 kronor till alla som har bil. För bilägare som bor i utpekade gles- och landsbygdsområden blir engångsstödet på 1 500 kronor. Paketet innehåller också ett ökat anslag på 3,9 miljarder kronor i klimatbonus för de som köper främst elbilar."

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/finansministern-har-presst...

Haha, så de som har mest pengar kommer alltså gynnas mest. För vilken normal familj har råd med nya elbilar? Nya bilar över huvud taget kanske man kan säga. Det är bara att titta på vilka som får dessa klimatbonusar. Det är inte dom som behöver dom i alla fall. Majoriteten välbetalda män som vill ha dyra leksaker.

Den här jävla regeringen som inte kan släppa det här med stimulanspaket och bidrag hit och dit. Sänk er jävla skatt och ta bort allt extra som kostar för att vi ska rädda klimatet. Håll er till EU-nivån. Sluta vara så jävla bror duktiga när skattebetalarna får stå för notan.

Jag hoppas att alla med hjärnan kvar kommer rösta bort den här clown-regeringen en gång för alla. Jag önskade att det vore val idag.

Av blade80
Skrivet av JonnieBaoge:

Jag har 3st lediga slots och funderade på om det var "lönt" att gå upp till 16 på ett nytt kort eller om alla skulle vara av samma size för bättre prestanda och därför satsa på fler men samma samma

Nu så klart beror ju minnesmängden du behöver på vad du ska göra med datorn. Det har du inte sagt. Vi kan börja där.

Av blade80

Snacka om meningslöst kort. Vad kan ett 3090 Ti göra som ett 3090 inte kan? Ja och så klart det ännu patetisk sjukt höga priset.
Vad man än säger om toppkort så kunde man inte köpa en begagnad bättre bil för ett toppkort förut. Inte ett konsumentkort i alla fall.

Om trenden kommer fortsätta så ska vi inte bli förvånad när motsvarande nya generationer kort kommer kosta 60-70k. Och då är det helt plötsligt inte alls speciellt dyrt med ett grafikkort för 10k...rena rama kapet tom...som presterar som ett toppkort gjorde för 3-4 år sen.

Ja vi får väl se. Men tiden där man kunde köpa ett bra mellanklasskort för 3000kr är nog över.

Av blade80

Det är köpjävulen som spökar för dig nu.

DDR4 räcker hur bra som helst. Lägg pengarna på uppgradering till DDR5 sen när det blir relevant, inte nu. Använd pengarna till något annat. Om du verkligen inte använder datorn till något som du är 100% säker på att du kommer ha glädje av direkt vill säga.

Jag skulle aldrig lägga extra pengar på DDR5, inte för dom extra slantar som man idag måste hosta upp. Köp då hellre mer DDR4-minne. Men du klarar nog dig bra på 32GB. Om inte så är det enkelt att köpa två stickor till senare.

Överklocka är det nog inte värt heller. Kör stock och ljut av uppgraderingen.

Av blade80
Skrivet av Psy_Lover:

Fungerar det om du bara skapar en enkel VBS fil, typ denna?

https://www.geeksforgeeks.org/how-to-make-save-and-run-a-simp...

För att utesluta att det är något i scriptet.

Japp har provat och det verkar inte vara vara beroende på hur scriptet funkar eller hur avancerat det är.

Av blade80
Skrivet av Psy_Lover:

Som sagt, jag hade nog skrivet om dem till något annat istället.

Vad gör scripten?

Jo men det vore ju bra att veta varför det här ens uppstår. Fungerar ju på vilken annan dator som helst. Windows 10 Pro. Är det ominstallation som gäller eller finns det ingen annan enkel lösning?

Av blade80
Skrivet av Psy_Lover:

Mest uppenbara, men kör du VBS-filen i en cmd startad som admin?

100 år sedan jag skrev och jobbade med VBS-filer, men jag hade om möjligt skrivit om dem till något annat, exempelvis PowerShell. Beroende på vilket OS du kör så kan det vara allt från lokala inställningar till installerat AV.

Körde som admin när jag teststade i kommandoprompten. Ingen hjälp.

Jag vet då inte vad jag ska göra åt det här. De vanliga tipsen som en googling ger hjälper inte. Typ de 6 vanligaste orsakerna.