Inlägg

Inlägg som blade80 har skrivit i forumet
Av blade80
Skrivet av astrob0y:

Så personligt och närgående det blev på en gång. Jag kommer inte svara på det du har skrivit då jag här inte vill dra in något av det privata i en sån här diskussion. Förstår inte varför du gör det om jag ska vara ärlig. Men visst, min tid är dyr och värdefull. Jag misstänker att de flesta känner så.
Och varför är köp i spel lika med kvalitetstid av spelande?

Om en person resonerar att alla som inte håller med dem i deras tankebanor är p12 så får man ta att svaret blir lika seriöst och smalt. Personen som jag s v a r a de på hade ett sånt resonemang. Och trevligt att du väljer att citera mig och samtidigt ta bort Vi spekulerar ju bara eller hur? Varför?
Ditt sätt att dels vara väldigt närgående i första stycket, citerar enbart halva min mening, samtidigt som du väljer att ifrågasätta ålder gör ditt inlägg konstigt.

Japp. Om man köper ett spel och sen lägger ner ännu mer pengar på något som ger en fördelar i ett tävlingsinriktat spel så bör man ta sig en funderar. Det är ett spel med tävlingsmoment. Om A köper fördel i ett tävlingsinriktat spel så måste B även göra det för att jämna ut oddsen. Det är inte enbart en möjlighet. I detta fall var fördel väldigt liten, men trots det en fördel. O måste du verkligen spendera pengar i ett sån spel för att få en bättre upplevelse? Ditt resonemang finns säker hos många, många som köper andra tjänster som aimbot och liknade.

Äntligen något som var relaterat till tåden. Ja, de gör det för pengars skull. De erbjuder den här tjänsten pga att microtransaktionerär är något som generar mer pengar och det är något som vi spelare kommer få se allt mer av i framtiden. Och det är bara att acceptera.
Dock så ser jag det här som ett dåligt exempel på hur microtransaktioner används i ett spel. Varför. Jo för att det är ett lagspel, där man tävlar emot varandra och man ska inte på något sätt kunna köpa till sig fördelar gentemot andra...på något sätt. Spelet blir något helt annat, en trist variant av vem som bränner mest pengar på låtsasvärlden är den som i slutändan vinner. Tidsapekten är något du verkar ha hakat upp dig på här och jag gissar på att alla har lite om tid - så det känns bara som ett ihåligt argument för att den här tjänsten ska finnas.

Att köpa till sig vapen och andra saker som man kan inhandla skulle av flera personer anses som att få en ökad glädje i spelet och det kan jag då sätta som att man får mer kvalitet per satsad timme i spelet enkelt förklarat.

"Men om man har en sån taskig förmåga att ta vara på sin tid så , att man måste köpa till sig saker i spel så bör man ju se över hur man hanterar sin tid. Kanske sluta med sitt trista jobb och göra något annat trevligt. Vi spekulerar ju bara eller hur? "

Vi spekulerar ju bara eller hur? som du skriver är ju bara ett sätt för dig att få en möjlighet att slippa besvara det övriga som du skriver före. "Taskig förmåga att ta tillvara sin tid" Så skriver uppenbarligen en person som har gott om tid över till fritidsintressen och som inte har så bra insikt hur det är att vara flerbarnsförälder.

"Kanske ska sluta med sitt trista jobb och göra något annat trevligt" Totalt irrelevant om vi nu ska diskutera vad som har med tråden att göra. Sen vad du menar med det fick jag aldrig något svar på. Ålder verkade vara akilleshälen här. Du vet att ålder inte bara är en siffra?! Exakt vad menar du med? "Kanske ska sluta med sitt trista jobb och göra något annat trevligt" Hur relaterar du det till tråden?

"Vi spekulerar ju bara eller hur? :)" ja som sagt, klassisk fulretorik så man kan få förolämpa lite utan att behöva stå till svars för det man skrev innan.
Du är duktig att undvika frågor genom att haka upp dig på att vi gissar din mentala ålder.

Du får gärna förklara vad du menar med:

"Men om man har en sån taskig förmåga att ta vara på sin tid så , att man måste köpa till sig saker i spel så bör man ju se över hur man hanterar sin tid. Kanske sluta med sitt trista jobb och göra något annat trevligt. Vi spekulerar ju bara eller hur? "

...och vad det har med tråden att göra.

För att gå ontoppic:

Jag tycker att det är helt ok att sälja upplåsningar. Vissa har mycket tid och andra har mycket pengar eller i alla fall mer pengar. Det är ingen rättighet att få spela spel utan alla gör det med egna förutsättningar. Vissa har inte ens råd att köpa en dator eller ett konsoll för att spela, vissa har både råd att köpa dator, spel och upplåsningar och tid att lägga ner att spela. Inget är fel med något utav det tycker jag. Varför det skulle vara på något sätt fult eller fuskigt att köpa sig upplåsningar förstår jag mig inte på faktiskt. Som sagt, vissa har tid och andra har pengar, andra har både och.

Av blade80
Skrivet av astrob0y:

Hej, jag är inte p12 och vet att inte alla har tid att spela ett spel. Men om man har en sån taskig förmåga att ta vara på sin tid så , att man måste köpa till sig saker i spel så bör man ju se över hur man hanterar sin tid. Kanske sluta med sitt trista jobb och göra något annat trevligt. Vi spekulerar ju bara eller hur? Eller så borde man väl ta sig en funderar över varför man köper ett spel för att sen betala igen. Bara korkat.
Och ja, det är dyrt. Och för en nybörjare så är det relativt trevliga saker som erbjuds.

Man kanske vill spela men har inte tid att lägga ned 2-3 timmar per dag utan kanske i bästa fall 2-3 timmar i veckan. När du har vuxit upp och skaffat barn så förstår du hur värdefullt det är med tid så kommer du tveklöst att ändra uppfattning. Den här tiden du har "ledigt" från alla måsten och är intresserad av gaming vill du ha kvalitetstid i ditt spelande och kan man köpa sig lite mer kvalitetstid så är det ju perfekt.

"Kanske sluta med sitt trista jobb och göra något annat trevligt" säger du. Du kan bara inte vara seriös när du säger något sånt. Ska folk säga upp sig för att få mer tid till lek och spel? Vem ska betala räkningarna tänkte du då? Du är inte P12 säger du, tonåring är du i alla fall låter det som på ditt sätt att resonera.

Sen säger du också att man borde ta sig en funderare varför man köper ett spel över huvud taget för att sen betala ännu mer. Vissa betalar med tid och andra betalar med pengar för att låsa upp saker. Vissa har mer tid och andra har mer pengar...väldigt enkelt. Det är ju bra att möjligheten finns. Ingen är ju tvingad till något.

Sen kan man givetvis diskutera om det är för att tjäna pengar eller inte att de gör på detta sättet. Min gissning är att tjäna pengar och det gissar nog de flesta. Jag skulle gjort samma sak om jag kunde.

Av blade80
Skrivet av kv:

någon aning om vad som passar?

http://www.sweclockers.com/nyhet/15238-arctic-slapper-acceler...

Verkar väldigt lovande.

Av blade80
Skrivet av Silvershadow:

Tja.

Jag har bytt processor i tjejens laptop. En äldre Fujitsu siemens dator som hade en AMD sempron 3200+ (2.0ghz) processor från början.
Bytte först till en AMD Turion 64 x2 på 1,6ghz och fick bättre resultat i windows prestanda test. Bytte nu till en AMD Turion 64 x2 på 1,9ghz och fick sämre reslutat. Hur kommer det sig?? Bios är uppdaterat och allt annat också. Bios visar rätt processor och inget knas med hastighet eller annat.
Kör Windows 7, men dessvärre 32bit när det borde köras i 64bit. Kan det ha betydelse?

Spec cpu:

1,6ghz : http://www.cpu-world.com/CPUs/K8/AMD-Turion%2064%20X2%20Mobil...

1,9ghz : http://www.cpu-world.com/CPUs/K8/AMD-Turion%2064%20X2%20Mobil...

Är det en TL-50 och en TL-58?

Vad säger cpu-z?

Går båda upp i korrekt hastighet vid last?

Vad får du för värden i andra testprogram?
Testa lite olika benchmarkprogram och kolla specifikt på cpu-prestanda.
Windows egna testprogram är bara ett av flera så kör flera program.

När du använder datorn till dagligt bruk, märker du någon prestandaskillnad?

Skriv ner vad du får för värden i alla olika testprogram så kan vi hjälpa dig att bedömma om det är normala siffror.
Då kan vi ju också säga om det är windows egna testprogram som failar.

Det spelar ingen roll om det är 32- eller 64-bitars windows i detta fall.

Av blade80
Skrivet av martincool:

ursäkta att ja inte svarar på frågan men har funderat på byta cpu i min laptop bra länge. hur vet du vilka cpuer som passar bios och vart köper man laptop cpuer?

ebay, tradera, datorbutiker både online och butiker.

Av blade80
Skrivet av kv:

köpte detta kort igår, läste lite recensioner och liknande innan såklart och allt verkade bra. Bra prestande, bra kylning och hyfsat tyst. men.. det låter som en dammsuger, Dragit ner det till 40% som är minsta i MSI afterburner (oerfaren när det gäller att ändra i BIOS på GPU) men det låter ändå alldeles för mycket, finns där något annat lite lättare man kan göra för att sänka ljudnivån? bryr mig inte om ljudnivån under speltid.

Byta kylare.

Av blade80

Alla har ju samma begränsningar och möjligheter....förstår inte problemet. Det var för enkelt att få bra K/D i helli tidigare. Förstörde ballansen.

Att du personligen drabbas för att du campar helli är väl ditt problem. Take it or leave it!

Pengarna tillbaka.....jo men tjena...

Av blade80

"Det ska räcka till för att driva spel i 4K-upplösning" Ja då jäklar ska de vara ett krutpaket under huven. Jag undrar hur de ska lyckas att få bort all värme samtidigt.

Jag undrar vad det blir för fps i de spel med 4K-upplösning, lite marknadsföringssurr känns det som att snacka om 4K-upplösningar.

Av blade80

En sak som skulle vara väldigt intressant vore hur bra ett sånt här kort skulle prestera i låt säga min burk med en Q6600@3.8Ghz
Finns det några sånna här tester som jämför grafikkort och olika cpuer i olika spel? Har för mig att sweclockers gjorde någon sån grej även om den inte var så omfattande.

Just 4Gb-varianten är väl inte så intressant men Ett GTX680 i ren allmänhet och andra värstingkort på just en gammal quad som är klockad.

Av blade80
Skrivet av hjorten66:

Jag personligen skulle inte ens tänka en tanke på att köpa något billigt nätaggregat.Då nätaggregatet är själva hjärtat i en dator "om man säger så". En gång gjorde jag ett stort misstag och köpte ett nätagg vars namn jag inte ens vill ta i min mun.Efter den läxan så passar jag mig noga för billiga aggregat..Oftast så får man det man betalar för,kvalité kostar.

Själv har jag precis avverkat ett Zalmanagg på 600W (http://www.dustinhome.se/zalman-600w-hp-silent/product/501009...) som kostade mig 1150kr när jag köpte det, så även om man kan tänka sig att dyra agg är bra agg så kan man hitta riktigt bra och billiga alternativ också. Bättre att läsa tester där aggen är ordentligt genomgången.

Nu kör jag på ett AXP-agg som håller väldigt fina världen även under load. AXP-agget kostar runt 350kr nytt och är väldigt fint och billigt.

Av blade80

Åter igen, sluta tänk i dom banorna. Du ska inte behöva tänka på sånna här saker. Spela de spel du vill. Det är ett spelkonsoll så då får tillverkarna stå för problemen om det uppstår några.

åter och åter igen...välj inte spel efter hur du tror din PS3a pallar utan spela de spel du vill spela.

PUNKT SLUT!

Av blade80

Ja AMD har ju inte sovit sedan se släppte sitt värstingkort såklart så de lär ju komma något nysläpp nu snart.
Nvidia ligger ju efter AMD för tillfället, allt sedan Fermiförseningen och de har aldrig kommit ikapp med nysläppen.

Av blade80

En fundering, är det en socket 775-P4?

För in sånt fall kan du fynda en billig C2D och klocka skiten ur den så får du en betydligt bättre rigg åsså slipper P4an flaska grafikkortet också. Med fynda menar jag 100-150kr för en E6300 eller likanande.

Av blade80
Skrivet av SuperChefen:

Vad är det för fel på Corsair?

Vet du var man kan köpa dessa?

Jag skrev ju fel också, AXP ska de vara:

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=156086

Där har du prisjakts ställen. Jag kan köpa från lokala butiken här i Umeå för 420kr.
Du får leta själv lokalt eller beställa.

http://www.sweclockers.com/recension/12226-nataggregat-i-budg...

Här är testet.

Av blade80

Jag kan rekommendera Xion / ZXP 630W eller deras 500W nätagg. Budgetagg som fick bra betyg här på sweclockers i deras test.
Kör med det själv nu till en Q6600@3.8Ghz och ett GTX465@880Mhz utan problem, jag kör på 500W-varianten. Du klarar dig med ett 500W-agg utan problem även med toppkorten om du håller dig till de med en gpu och en värstingcpu idag. Inga problem!

Av blade80

Jo så var det, nytt agg = funkis.

Jahapp, läste på om mitt zalmanagg som jag hade tidigare och det verkara vara fler som har haft samma problem. Aggen dör strax efter att garantitiden hade gått ut. 600W med heatpipekylning. Jag trodde att det skulle palla längre men men, vi får väl se hur det nya agget klarar sig då. en tjundedel av zalmanagget i pris hur som. Ett klipp enligt mig.

Vi får väl se också om det här agget klara av mitt system vid full load också.

En Q6600@3.8Ghz och ett GTX465@880Mhz och två diskar. Vad drar det här systemet som max tror ni? 450W?

Av blade80

köp en pc-speaker eller låna ur en annan dator. Jag fick hjälp av den när jag felsökte datorn förut. Finns små som man bara hakar på pinnarna på moderkortet så får du eventuellt pip från den.

Av blade80

Utan problem kommer du klara dig med ett 550W kvalitetsagg. Bara att tuta och köra oavsett kort

Av blade80

Så, hur går det?

Har du läst och tagit till dig tipsen här?

Av blade80
Skrivet av hullan:

Okej, kanske har ni rätt och jag nojjar lite.

Hur är det med Bad company 2 som kör på frostbite 1,5 - är det lite mindre stressande för ps3an?

Du ska inte ens tänka i de där banorna. Ha du köpt ett konsoll gör att spela på så spela på. Går det sönder pga, överhettning så bör du ju få ett nytt
på garantin. Jag skulle inte vara orolig utan jag skulle njuta av spelen. Dock så är BF3 på konsoll inte så kul enligt mig men är det kul för dig så varför sluta spela?!