Inlägg

Inlägg som blade80 har skrivit i forumet
Av blade80

Hur går det här då?

Av blade80
Skrivet av rj45:

Det har aldrig funnits ett val för den vanlige arbetaren. Nu finns det ett val och det är tydligt vilka som hellre är på plats. Med det sagt så dömer jag inte de som hellre vill arbeta från kontoret. Men stereotyper finns, vilket jag nämnde i mitt inlägg. Vi som velat få arbeta hemifrån innan pandemin har inte fått det tidigare. Jag vet inte vad du vill komma till men det finns bokstavligen ingenting positivt med att sitta på ett kontor dagarna i ända. Oavsett vad du säger.

Skrivet av Trackmaster:

Klart det finns positiva saker med att vara på kontoret, samma sak som det finns positiva saker med att arbeta hemifrån.
Många trivs med att faktiskt umgås och socialisera sig med kollegor. Många som vill komma ifrån familjelivet eller känna att jobbet utför man på en annan plats än hemifrån, även om man sitter på ett kontor.

Det finns otroligt många saker som avgör en person känsla till var jobbet ska vara och behöver inte betyda att man är introvert eller extrovert bara för det.

När vi på min arbetsplats pratar om hemma eller på kontoret i stan så är det väldigt blandat. Men de flesta säger att dom inte vill bli av med kontoret i stan utan det vore trevligt att ses ibland. Vissa för att det hjälper arbetet i vissa lägen, när man ska samarbeta. De flesta försöker beskriva samma sak, något som fattas när man inte är tillsammans. Sånt här som händer när man jobbar under samma tak och kan prata om saker som borde göras men som ingen äger/har som arbetsuppgift. Men det skiljer ju såklart jättemycket beroende på vem man är som person och vad man har för arbetsuppgifter och hur man trivs.

Vissa trivdes jättebra hemma till en början men började mer och mer må sämre av att inte träffa folk, vissa har en helt annan upplevelse. Men det är bra att diskussionen har satt fart mer på allvar. Att få välja själv vart man arbetar kommer bli en del av kravlistan man kan ha när man söker jobb. Vissa företag föredrar nog att man inte tar upp kontorsyta, som är dyrt och då kanske har som krav att man arbetar hemma och andra är helt tvärt om. Vi har nog bara sett början på det här.

Jag jobbar i distansmötesbranschen själv så jag har fått se effekterna av detta väldigt tydligt. Vart det kommer ta vägen kan jag bara gissa om. Det jag vet just nu är att det kommer behövas mer distansmötesutrustade rum, små och stora. Det kommer också behövas tillfällen där man träffas face to face också. Ibland så kommer man över längre tid också behöva träffas face to face. Det beror helt och hållet på vad man jobbar med.

Av blade80
Skrivet av Kommenterande 2:

Men det är ju Telia som valde fraktsätt och Telia kan ju ha valt ett fraktsätt som inte ger rätt till ersättning för skada under transporten. Dessutom måste Telia fixa telefonen inom skälig tid vilket brukar betyda inom en månad från det att den lämnades in och det är inte säkert att Postnord-reklamationen hinner behandlas i tid för det för Postnord brukar kunna ta lång tid på sig. För övrigt är kundens rätt till att få varan fixad oberoende av om butiken får ersättning från Postnord eller ej.

Det är det jag tycker också. Jag skiter fullständigt i vad som händer bakom dörrarna. Jag har lämnat in en telefon som dom pajat. Då är det bara att hosta upp en ny telefon pronto!

Jag hoppas att TS får rejält med pengar för att det tar en så jävla tid också. Sånt här retar gallfebern på mig.

Jävla klåpare som sen också har mage att sen hoppa på kunden och påstå att det dom skrivit som bedömning av skicket av den inlämnade telefonen som totalt ogiltigt...om det var lagligt att slå folk ibland. Jag hoppas att det på riktigt finns karma sånna där gånger. Hoppas de inblandade tappar sina telefoner och får stå för kostnaderna själva. Gärna två, tre gånger också.

Av blade80

Men för i helvete! Du ska ju få tillbaka en hel telefon och om det tar dom tid att få pengar från någon försäkring eller hur dom gör har väl inget med dig att göra. Hit men en hel telefon nu för i helvete skulle jag sagt. Du är för snäll, ligg på dom och ställ till med en scen i butiken om dom inte ordnar detta nu. Det är helt jävla sjukt att en sån där stor kedja ska hålal på och dribbla.

Med åldern så har jag slutat att acceptera dåliga ursäkter. Man får ligga på lite och pressa folk. Du ska inte blanda dig i deras elände och göra det enkelt för dom. Det här är inte ditt problem att lösa. Du ska ha en mobil som är hel, slutsnackat.

Jag undrar hur många stackars kunder som får betala för sånt som klåpare på "verkstaden" pajar. Lika med bilar och reparationskostnader. Ett jäkla bluff och båg många gånger. Saltade räkningar och utbytta delar som inte alls behöver bytas. Allt för att tjäna pengar och allt för att slippa undan kostnader som egentligen verkstaden har förstört.

Det är sant att man blir mer och mer synisk med åldern, och det med full rätt. Jag får det bekräftat nästan varje dag när man är ute runt folk. Jag trivs bäst hemma där man slipper träffa några idioter.

Av blade80
Skrivet av X-ZoRe:

Tack till er båda:
Hittade denna som dessutom har två uttag och verkar lite mer robust med inbyggda varningsfuktioner mm och det bör inte vara några problem tror ni?
Datorn tar inte stryk av att effekten är högre än 65w utan den begränsar den till det visa transformatorn i originalsladden?
https://www.amazon.se/Power-Inverter-Charger-Voice-Broadcast/...

200W som anges är vad som den maximalt kan ge, du kan sätta i en glödlampa på 2w och då kommer den bara dra 2w. Eller om du har en rejält gamingdator med 180W nätagg så kan du även driva den utan problem. I ditt fall är det förmodligen en laddare på 65W som du ska driva. Sen kan du ju även ladda någon mobil och surfplatta samtidigt också som drar lite.

Det här kan du skala upp så mycket som du behöver. Det finns dom dom ger 500W, 1kW eller 2kW också:
https://www.amazon.se/Accessories-Inverter-Converter-Crocodil...

Av blade80
Skrivet av X-ZoRe:

Tack för snabbt svar!
Det hade ju varit magiskt att omvandla det till ett "vanligt uttag" men vågar man använda en sån utan att bilen brinner upp? Ser lite små farligt ut?
Jag är direkt dålig på ellära men om jag förstår dig rätt så är 65W tillräckligt för att datorn skall ladda men att men en sån converter så laddar den snabbare och med fördelen att man kan nyttja vilka laddningsmöjligheter som helst med vanligt uttag?

Jag tror inte att datorn laddar snabbare än vad den laddaren som du länkade till ger. Förmodligen är inte din väggladdare på mer än 65W heller. Däremot så får du ett uttag så du kan koppla in lite mer fritt vad du behöver, bara det inte drar mer än 150W. Jag kör en men den är på 75W bara. Men samma modell. Den där har du bara inkopplad när du är i bilen och har något inkopplat, så om du är rädd för att något ska börja brinna så vet du ju i alla fall att den bara är att koppla ur från uttaget när den inte används.

Av blade80
Skrivet av X-ZoRe:

Hejhej!

Som arbetsdator har vi denna modellen som funkar bra men batteritiden är katastrof - har bytt ut den två gånger till nya datorer men batteriet är lika kasst oavsett.
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=5531097
Tänkte därför köpa en billaddare till lapptopen och tänkte fråga om det är något speciellt man bör tänka på eller om det bara är att köpa vilken som bara den har USB-C?
Hittar ingen HP laddare original men hittade däremot denna:
https://www.inet.se/produkt/8304745/lenovo-billaddare-1x-usb-...

Kommer detta att funka att ladda min dator med eller rekommenderar ni något annat?

Mvh, Andreas

Det där kommer funka för det mesta i bilen som vill ha 65W och mindre som är type C. Så den där kan vara smidig att ha i ditt fall.

Det man också kan göra är att sätta dit en sån här istället så kan du använda originalladdaren i den och även koppla in annat med vanlig 220v plugg som inte drar mer än 150w:
https://www.amazon.se/Inverter-USB-Inverter-Converter-Charger...

Man kan köpa lite av varje här beroende på vad man behöver.

Av blade80
Skrivet av Laxpudding:

Går ju igenom 2020-modellerna i den vanliga guiden: https://www.sweclockers.com/artikel/30583-tv-guiden-2020-2021...

Q60T är mellanklass och ska gå på något med en begränsad inköpsbudget är mellanklass ett bättre val än budgetklassen. Nu är en PS50A416-plasma från 2008 så det mesta lär skilja sig rejält på alla sätt. Svårt att se att du skulle bli besviken i någon egentlig mening. Men det lär vara väldigt annorlunda, i alla fall inledningsvis.

Tack för det. Jo jag har läst igenom din fina guide.

Siktar man på en 75" så känns ju den här mest prispressad just nu om man tittar på konkurrensen runt 10k. Den här går ju att köpa för just 10k på Mediamarkt också. Det var lite därför jag tänkte om du själv hade något annat att föreslå än just den för samma pengar ungefär. Någon TV som helt enkelt är bättre.

Av blade80

Jag har sneglat åt Q60T. Vad säger du där Thomas om du skulle ge en personlig rekommendation? Jag sitter idag på en gammal Samsungplasma (PS50A416) på 10-12år+. Det är en 50" med 720p. Jag kar kollat runt bland budgetskärmarna på 75" och blir lite rädd att bli besviken om jag nu jämför mot min gamla plasma.

Om du skulle rekommendera en budget-TV på 75" för filmtittande. Finns det några att verkligen hålla sig ifrån och någon som sticker ut som faktiskt ganska bra för priset? Jag behöver inga extrafinesser utan tar det som jag får som en bonus. Jag har ett stort vardagsrum med 5+ meter fram till tvn med inte alltför mycket ljus mot tvn, i sånt fall drar jag för fönstren. Jag vet att jag ligger på bottenskrapet, men det brukar ju ändå finnas sånt som är bättre och sämre.

Av blade80

Är det någon som äger en budgetmodell på 75" som kan ha lite åsikter, både ris och ros?

Många gånger är de recensioner som man läser så onyanserade. Antingen kanonbra eller så är det bedrövlig. Det känns som att en tv inte kan vara både och.

Av blade80
Skrivet av Samsung:

Jag vill bara flika in att med dagens apparater varierar det kraftigt i hur bra deras smart-TV funktioner är. Dvs kommer menyerna vara slöa eller rappa som en snabb mobil? Kommer tv'n hänga sig i tid och otid?
Förr var jag mycket för bildkvalitén men efter att jag fått erfara en TV med...tveksam prestanda så har jag nu tänkt om och vill allra helst se att TVn bara fungerar utan krångel med rappa menyer.

Nåja, nu har panelerna utvecklats såpass så jag tror faktiskt att allt kommer vara en uppgradering över din plasma, beroende på vad du letar efter i din bild förstås.

Med det sagt så låter jag andra medlemmar tala för vilken modell som kommer passa dig bäst

//Pontus

Bra poäng med att även titta efter att det är en TV som bara fungerar också. Ingen Wifi som ska hänga sig i tid och otid eller sega menyer eller andra otrevliga saker som att den hänger sig. Typiska saker som man inte tänker på att man ens ska behöva tänka på.

Oj vilken konstig meningsuppbyggnad. Jaja, jag hade ju bara G i Svenska så.

Tack för bra input.

Av blade80

Jag vill ha en ny tv som ska vara stor - vilken kommer jag förmodligen bli nöjd med?

Jag ska köpa ny tv. Den ska vara i prisklassen budget/mellanklass. Idag har jag en gammal Samsung plasma på 50". Över 10år gammal.

Bilden som den ger är väldigt bra även idag med mina mått.

Vad jag vill ha idag är en på 75" helst inte mindre om någon inte kan ge mig en bra anledning varför jag ska gå ner i storlek.
Jag ligger helst under 10k i pris.

Jag har tittat på Samsungs Q60T på 75" och den verkar vara en bra kandidat på flera plan.
Även LGs UN7000-serie.
Samsung har ju billigare 75" också utan Qled som jag undrar om ni tycker att om är värda att överväga.
Phillis har ju sina olika modeller på 75" också.

Vad har ni för erfarenheter här?
Viktigast är bildkvalitet för priset. Lull lull är sekundärt.

Jag vet att jag måste kompromissa med saker. Men vilken modell är bäst i sin klass overall? Finns det någon tydlig vinnare eller är det olika saker man får göra avkall på bara?

Finns det anda skärmar på 70" som ni hellre skulle lägga pengarna på?

Som sagt, jag är ingen bildperfektionist, då skulle jag inte sikta på 75" för 10k. Men jag vill känna att jag köper det bästa för pengarna. Jag kan gärna vänta till Black Friday om det skulle göra någon skillnad. Men då kommer vi att få gissa oss fram till vad som kommer hamna där.

Jag är kanske är bortskämd med en Plasma-panel och de fördelar som den ger och kanske inte kan förvänta mig något lika bra. Eller är det så att allt nytt kommer vara bättre i bildkvalitet? Jag ska kolla på film och serier, jag har ett stort rum och min 50"-tv känns liten idag på kanske 5 meter från soffan. Det är väldigt lite ljus och blänk från fönstren så rummet är ganska mörkt.

Av blade80

Den verkar inte ha fått så bra betyg den där. Prestanda- och stabilitets-problem.

Av blade80

Det som är trevligt är att alternativen finns. Sen får vi ju se hur det kommer fungera i praktiken också. I teorin funkar ju allt bra.

Av blade80

Det satt ett 870m i den om det gör någon större skillnad. 2500kr. Är den värd det? Sprillans batteri och fint skick rent allmänt.

Av blade80

ASUS ROG Gx750

Hej,

Vad är en begagnad ROG GX750 med I7 4700HQ och 770m värd? 16B ram och 256gb SSD? Alla dom är 17,3" va?

Vad skulle ett ok pris vara om allt funkar?

Av blade80
Skrivet av ClubT:

Den där var också intressant, tack! Men butiken du länkade till verkar inte vara mycket att hurra över när man läser omdömen...

Nä dom är nog ett sånt där ställe som ligger på gränsen av vad som är ok enligt vissa. Men jag kommer nog beställa en sån där så kallad tystgående modell. Antingen den där eller den som är lite större men som ska ha ännu mindre ljudnivå.

Jag har tre modeller av ac. En Stor från Electrolux, den är tystast. Den andra mellanmodellen är från Whirlpool som har en fläkt som kan gå tyst men acn låter mer än den större och varje gång den ska slå på så är det så aggressivt och tydligt tillslag som är jobbigt. Sen är det den här lilla skiten på 7000btu som kostade typ 2000kr. Den går på fullt blås hela tiden på fläktarna och låter värst. kompressorn är inte det som låter mest.

Så en grej som man ska ha klart för sig är att bara för att det är större maskiner med mer kapacitet så betyder inte det med oljud. Hellre åt andra håller. Småskitarna brukar låta mest. Men det kanske finns undantag.

Av blade80
Skrivet av ClubT:

Är det någon som har erfarenhet av Cleverio Portabel AC med wifi 9000 BTU? Ser att Kjell rear ut den för 50 % just nu... Är det bättre och invänta andra reor, vad kan man förvänta sig inför hösten?

Skrivet av Herr Kantarell:

Detta var ju väldigt billigt. Man kan undra varför

Det där är ingen mer märkvärdig enhet än någon annan liten på 9000BTU. Ja den har en app, om man nu är beredd att betala mer för en sån.

Så skulle jag hellre chansa på en sån här, även om den bara är på 7000BTU. Ljudnivån som annonseras lockar. Om det nu stämmer.
https://outl1.se/portabel-ac

Av blade80

Jag har kylt min dator med vattenkylning sedan 20+ år tillbaka med samma cpukylare, radiator och pump. Danger Den Maze 2 och en eheimpump. Köörde även gpun kylt med vatten men nu när jag har ett så tyst 1070 med luft så fick det vara så.

Jag har gått i tankarna att byta ut den här när jag uppgraderar moderkort, cpu och minne till någon luftkylare. Jag har det dokumenterat i mitt galleri. Har även tänkt byta ut mitt gamla AOpen HX08 också samtidigt.

Av blade80

Frugan?!