Inlägg

Inlägg som clarko har skrivit i forumet
Av clarko

Super tack för bra svar och info! känns väldigt tryggt! Jag har inga fysiska skador alls på kortet då den har används typ 2-3 dagar och jag har satt den korrekt. Enda är ju slitaget av där man sätter skruvarna i chassit men den borde dem fatta?

Lite bilder för att va tydligare kring noll fel på kortet:
https://imgur.com/a/eQEMSBG

Av clarko

Ny Gigabyte RTX 3070 Vision OC problem

Hej,

Tänkte att jag kollar med er kunniga innan jag inleder den svettiga kriget mot butiken jag har köpt den hos.

Jag har haft grafikkortet ca 1 månad och idag när jag starta den så fick jag gröna linjer och gröna prickar på halva skärmen. Sen blev det helt svart. Testade ta ut DP kabeln och satte den i den andra uttaget i grafikkortet, samma problem! Jag tog ut grafikkortet och satte den i brorsan burk, samma problem. Min fråga är: Hur funkar garantin? Och om nån av er har haft liknande problem, hur har ni gjort? och om ni fick garanti, vad är viktigt att påpeka och säga? Vill hålla tungan rätt i mun då jag vet från egen erfarenhet att vissa support fiskar fel svar så att dem kan ge den kalla handen. Känns så jävla surt när man har lagt såååå mkt pengar och sen hamna i denna situation från ingenstans!

Tacksam för all tips och hjälp!

Av clarko
Skrivet av Asyvan:

När det står ny CPU installerad brukar det även stå Press F1 to enter setup. Eller nåt sånt.
Och det funkar inte menar du?

Nej, den säger inte nåt om F1 och den funkar inte förövrigt Jag har läst i forum och ändrat om lite i kablarna för min AiO sladdar där många löste problemet så, men det funka inte heller.

Kolla bild nedan kring vart jag hamnar någonstans...

https://imgur.com/vNnSvMQ

Av clarko

Asus Rog Strix z490-F Gaming, i7 10700k, RTX 3060Ti

Hej,

Har byggt klar nybygget och allt verkar grönt enligt moderkortets egna lampor samt även när jag landar i första bilden innan den bootar vidare. Mitt problem är att jag kan inte komma in i BIOS. Mitt tangentbord lyser och Asus första skärm dyker upp där den säger att man ska trycka på F2 eller Delete för att komma in. Jag har ju inte windows installerat än så jag kommer ju inte längre än att jag får denna bilden ”American Megatrends” och allt är OK och det står ”New CPU installed, Please enter setup to configure your system” Jag antar att jag behöver liksom be datorn boota genom Windows USB installeringsstickan? startskärmen säger att allt är grönt till och med? Har försökt flasha om bios via flash knappen och en usb flash i, allt gick galant men samma problem, flasha tillbaka, samma problem. Blir tokig! har till och med gjort en CMOS nollställning via pinnarna. Är det tangentbordet det är fel på? har googlat runt men ingen verkar komma fram till nån konkret lösning!

Snälla hjälp!

Av clarko

Uppgradering eller ej?

Hej,

Är inne på spåren att uppgradera min burk här. Mina specs idag är:

Chassi: Kab Fractal Design Define R6 Blackout TG
Moderkort: MK MSI Z370 GAMING PRO CARBON AC
Processor: CPU Intel Core i7 8700K 3.7 GHz,12MB, Socket 1151
Grafik: GK MSI PCIe GTX 1080 GAMING
Ram: Corsair 16GB (2-KIT) DDR4 3000Mhz Vengeance LPX
HDD: SSD 500GB Samsung 860 EVO
Kylning: KCorsair Hydro H115i PRO RGB 280mm Radiator
Ström: Corsair RM750X 750W v2

Till mina frågor:
1. Är det värt att uppgradera till en RTX 2080 kort begagnat eller 3060Ti?
2. Upggradering av RAM? till 3200hz eller liknande?
3. Ser ni någon flaskhals i burken som kan va värt att uppgradera?

Jag spelar (eller tänker spela) Cyberpunk och CS mestadels.

Av clarko

Videokamera för streaming

Hej,

Har köpt nu allt man behöver för live streaming (ska streama guider, produkter samt spela lite) och behöver en kamera som ger en bra skärpa, ljus och bra kvalle allmänt på videon. Jag kommer spela in utanför, bortom en dator samt kopplad till en dator som en webbkamera. Webbkamera varianten är viktigast och jag har testat både Razers värsting samt Creative och logitech utan lycka så därav videokamera framför webbcam. Skulle uppskatta om ni kunde länka lite kameror som är kompatibla till detta och även påpeka för mig om det är nåt mer utöver det jag behöver.

Jag har följande:

Yeti Blackout mikrofon
AVerMedia extreme gamer
Burk som har:

i5 6600k
1070 graffe
16gb ddr4

Tacksam för hjälp!

Av clarko

MSI KRAIT GAMING X3 kommer inte åt bios

Hej,

Jag försöker komma in i bios men min tangentbord verkar inte få ström innan den går in i windows. Jag matar som bara den på DEL knappen men känns helt omöjligt. Strömmen hinner inte nå min tangentbord innan bios skärmen försvinner. Jag har inga andra tangentbord heller och det har aldrig vart nåt problem innan

Har en XTRFY RGB

tacksam för alla tips!

Av clarko

Ska starta en radio och Podcast..

Hej,

Jag och ett par vänner tänkte starta en Radio kanal och därav min fråga:

Tips på tjänster? Vi är villiga att betala en liten slant för det bara om det är användar vänligt samt bra. Gärna en tjänst som kan kopplas mot android och iphone så att lyssnarna kan va flexibla. Vi kommer att använda oss utav en Macbook Pro, DJ Mixerbord samt mic för att prata i.

En bonus hade vart om man kan spara sändningarna (Podcast) så att användarna kan ladda ned showen i efterhand.

Tack på förhand!

Av clarko

1-7 är de kanaler jag önskar till TVn. Samt 100/10 fiber i bredband är mina önskemål. Allt annat är bara bonus!

Av clarko
Skrivet av MultiMan:

Viasat Premium kostar 368kr/månad förutom ditt abonnemang. Berätta istället hur fakturan är specifierad istället för att bara gnälla, då kan du få vettiga svar om vad som är rätt eller fel. Att du skulle betalt 450kr inklusive Viasat Premium kan enbart vara pga något kampanjpris du erhållit tidigare. När det tar slut gäller ordinarie pris och om du tecknat mitt i en månad kan du åka på att betala mer än en månad precis vid övergången.

Det låter dock som att priset är det viktigaste och inte kvaliteten på tjänsten, så var noga med att säga det, så minskar du risken att bli missnöjd vid ett eventuellt byte.

Fel!

Jag betalar 249 kr för viasat premium.

jag har absolut inga problem med att betala en extra slant för kvalitet. Men TV + Bredband + Viasat = 1044 kr är väl lite att ta i från Telias håll? eller du kanske betalar 2000kr i månaden för sånt för du verkar ju tro att detta är ett OK pris att betala. Jag har bott själv i 10 år och har aldrig fått betala så mycket för så lite. Comhem ger mig TV (8 valfria kanaler) + bredband 100/10 för 300 kr i månaden. Med viasat blir det ca 550 kr vilket är halverat emot Telia. Comhem har dock sina brister när det kommer till kvalite så därav min fråga till andra som använder andra operatörer om dem har nåt att rekommendera?

Sluta dummförklara folk pga ditt ego!

Av clarko

Telia är och förbli Felia

Hej alla,

Jag har nu under 3 år i min bostadsrätt haft telia som operatör. Kört både TV, bredband och telefoni via dem vilket var väldigt lysande när dem hade paket på 399-500kr + Viasat premium. Nu under senaste månaderna märker jag att fakturan bara växer, växer och nu har jag fått nog. Fick nu en faktura på 1044kr för en månad med samma tjänster som jag har haft i 3 år nästan. Alltså från 450 kr - 1044 kr utan att ens ha beställt nåt nytt eller haft kontakt med dem. Nu tänkte jag avbryta mina tjänster med Telia och dem erkände mer eller mindre att den kostnaden är inte hållbar.

Nu till min fråga:

Vilka liknande leverantörer skulle ni rekommendera? Jag är intresserad av bredband och TV främst men är lite osäker på kvaliten på de olika leverantörerna. Jag vet att min kompis är väldigt missnöjd över bredbandsbolaget och jag själv är nu missnöjd över Telia. Comhem har ett rykte för att ha allmänt dålig kvalite på internet. Jag spelar en hel del och man ser verkligen skillnad på pingen i spelen när en person sitter på comhems nät. jag är intresserad över erbjudanden och riktiga kap framförallt!

Tacksam för svar!

Av clarko

NTLDR saknas i min USB

Hej,

Mitt problem är mer att jag formatera min dator via en XP skiva men sen så va det tydligen fel på skivan så jag har vart tvungen att avbryta installationen av Windows XP. Jag tankade hem isotousb mjukvaran på min andra dator och skapade en Windows XP via USB för att kunna göra en ominstallation av XP via den men har nu NTLDR fel och har testat göra om boot usb flera men kommer inte förbi det. Any clue? alla svar uppskattas!

Av clarko

Hej,

Jag har samma problem. Mitt problem är mer att jag formatera min dator via en XP skiva men sen så va det tydligen fel på skivan så jag har vart tvungen att avbryta installationen av Windows XP. Jag tankade hem isotousb mjukvaran på min andra dator och skapade en Windows XP via USB för att kunna göra en ominstallation av XP via den men har nu NTLDR fel och har testat göra om boot usb flera men kommer inte förbi det. Any clue? alla svar uppskattas!

Av clarko

Kan inte skapa en Windows 7 eller XP boot usb

Hej,

Jag har suttit nu i X antal timmar och försökt skapa en XP eller Windows 7 boot usb. Jag har tankat ned en del program för detta och detta främst för XP då jag ej hittar Windows 7 iso fil (Microsoft Hemsida har tydligen tagit bort iso nedladdning). Jag har användt mig utav IsotoUsb och får det ej att fungera. Jag skapar en bootable USB av XP men får error när jag bootar då det står att NTLDR (vet ej om jag har skrivit rätt namn) saknas.

Jag behöver Major help här. Alla länkar med fulla guider ect är helt välkommet. Jag har sökt en hel del men hittar bara halva guider. Skulle vilja ha en guide som även ger mig länkar där jag tankar hem Windows 7 eller XP iso plus mjukvara.

Tack på förhand!

Av clarko

Tack för svaret!

Då kör jag vidare med DVI.

Av clarko

HDMI vs DVI

Hej,

jag undrar om vilken anslutning man ska välja och varför?

jag kör WoW och BF4 och undra om HDMI är bättre än DVI när det kommer tilll kvalite, grafik, prestanda och FPS?

Jag kör i dagsläget med DVI och det har fungerat hyfsat men HDMI intresserar mig av nån konstig anledning

Av clarko
Skrivet av Knuckles:

Du har kollat alla avdelningar i butiken? Tuxedon finns till höger om kassan, intill väggen på höger sida

Tuxedon existerar inte pga online uppdateringen. den har låst hela singel playe

Av clarko

Nån som har en uppdatering kring detta med online/singel player buggen? har dem löst det eller är lösningen fortfarande att man formaterar och börjar om från början för att köra story mode?

Av clarko

Jag är lixom 60% in i spelet.. orkar inte köra hela spelet igen från början.. läggar av med skitet och kastar hundskit mot rockstar hellre!

Av clarko
Skrivet av Mars SSX:

Som jag uppfattar det är problemet så här: Du kan inte hitta eller köpa en Tuxedo. Den ska finnas i en Ponsonby's butik. För mig var den helt till höger i en "suits" avdelning nära till en "shirts" avdelning. I listan man får upp när man köper så låg den väldigt nära topppen. Hoppas det hjälper.

Finns ingen Tuxedo att köpa. Har kollat det 100 ggr för att säkerställa