Inlägg

Inlägg som clarko har skrivit i forumet
Av clarko
Skrivet av Notevenmad:

Medans jag håller med dig om att något måste göras med Fire, så är övriga 2 mage spec väldigt bra. Med rätt gear är Arcane förmodligen bäst av samtliga specs i spelet, med ett eventuellt undantag av Affliction. Frost är inte lika gearkrävande som Arcane och trycker ut otroligt bra skada när man vant sig vid det. De flesta som sitter och klagar på att mages är dåliga kan inte spela eller anser att OP=ok och balanserat med övriga klasser=dåligt.

Och för att svara på frågan: Både ja och nej. Du kan följa alla ändringar genom att köra PTR till och från, och ibland skickar de ut blue posts med PTR ändringar.

Absolut! dem andra är otroligt bra men väldigt tråkiga. Det jag syftar på är att dem enbart nerfar oss och redan till MoP gjorde dem våran rotation otroligt svår, inte omöjlig dock men tillskillnad från dem andra klasserna där vissa klasser (nämner inga namn) kan göra våran dps x 2 med 3 knapp tryck.

Arcane testade jag med RoF utan någon lycka men Frost har jag ej testat än, ska nog göra det idag. Har lagt ner otroligt mkt G på att gemma om vilket är otroligt tråkigt!

Av clarko

Finns det nån sida där man kan läsa eller få ett hum om hur framtida uppdateringar ser ut? skulle va intressant att se vad Blizzard gör just i Mage frågan. har läst flertal andra forum och alla mage spelare är enade att nåt måste hända i våran klass. Warlock, Hunter, DK, Rouge Priests är OP om man jämnför med Mages i detta läga. Då pratar jag inte med folk som har ilevel 490 uppåt utan normal gearade classer som mig.

Av clarko

Testade Arcane nyss och det gick inge vidare. Jag har dock tagit Haste istället för Mastery som secondary. Detta för att man inte ska ha mastery försen man är ilevel 490 eller nåt som det stor innan av nån. Ingen skillnad.. ligger mellan 50-60k dps ändå

Hur ska man använda invocation och ändå hålla 90% av manan uppe? helt omöjligt i mina ögon.

Av clarko

Detta med rune of power är jag lite kluven i.

Rune if power är så otroligt jobbigt att handskas med då du måste flytta dig hela tiden. Jag föredrar att köra evo och låta 25% spell power va uppe så fort den går bort.. då är du enort flexibel.

Min fråga är helt enkelt.. hur klarar ni er med rune of power? förstår att det är busenkelt när det är ren dps bossar man kör mot.

Av clarko

Går det inte att göra om på nåt sätt och visa hur jag bör fixa mina reforges? typ reforga och gemma om på webben så att man ser hur det blir? Om nån som har ork eller kunnig kan göra det vore det hyggligt

Av clarko
Skrivet av Notevenmad:

Tjena!

Ett tips är att lära dig frost. Funkar bra mycket bättre än fire, speciellt med lägre ilvl. Fire blev nerfat för lite mer än en vecka sedan och är ett av de absolut sämsta DPS specen i spelet. Crit multipliern är sänkt från 1.5 till 1.25 vilket gör att hela strukturen på specet är förstört. Man får väldigt sällan Pyroblast! procs och chansen på Heating up är också lägre, så står mest bara och spammar fireball hela tiden och refreshar bomb.

Så det lär läge att köra Frost ändå? ska kolla in det idag.. helt annorlunda rotation dock men det ska nog gå med lite övning

Av clarko
Skrivet av Black_Pete:

Självklart är ilvl ett höftat mått på hur bra grejjer är men då gearet är menat för healers/hybrid fallerar den kalkylen (tänk melee dps i tank gear)

JC är som de andra med rena stats (enchanting/alchemy/inscripiton) medan engineering är en int-proc som är något bättre dock kan JC ge dig crit istället för int så den väger lite tyngre än de andra. Min poäng var mest att du skulle göra dig av med mining

Som ersättning för din spirit gear i väntan på drops rekommenderar jag 458 från rep eller pvp-gear med också 458 då pvp gear är likvärdigt med pve gear av samma ilvl då dessa stats är fristående från de vanliga.

Din OH kan du behålla men en 463 OH uppgraderad till 471 är bättre än den.

En dum fråga kanske... Hur uppgraderar man gearen?

jag ska helt klart kolla in det idag. Har mkt guld så det ska nog gå bra om man kan köpa till sig nåt så klart... annars får vi hålla tummarna att mina gears droppas från LFR För återkomma till Proffessions.

JC - kan ge mig bra gems (även +int) eller?
Inscription - kan ge mig enchant på ringar som är helt OP eller har jag fel? kanske är enchanting

Av clarko

Att tillägga varför detta är så viktigt är ju pga att vi är ju bara till för dps. Vi kan varken heala eller tanka så vårt enda jobb i raid är dps. Utan dps så tillför vi 0 rent ut sagt och våra postioner i guilds blir helt värdelösa.

Av clarko
Skrivet av tekFreP:

Jag helt ny på spelet och har en lvl 90 fire mage (blev det igår).. Känner lite att jag har samma problem som du, har ordnat med glyphs efter att ha insett vid level 89 att man bör ha det, (lol) och även bytt från living bomb till nested *vad det nu hette.. men funderar på att byta tillbaks,, måste verkligen hitta nåt bra sätt att få ordning på min dps., Ibland så ligger jag i topp på dps men nästan enbart på längre fighter vid tex bossar så har jag en chans att åtminstone inte ligga sist..

Alla tips är ju underbart välkommet mottagna även från min sida.. Verkar va väldigt viktigt med att få ut combustion, sprida den osv och det vet jag att jag måste öva på..

Absolut! och talents ska spenderas beroende på vilken boss man möter. En boss som har mkt packs och mobs eller en boss fight med 2 bossar så är ju tex LB bättre alternativet då Inferno Blast sprider LB till andra mobbar och därav utökar din DPS kraftigt. Men sen gäller ju det som du säger.. .vilket är väldigt oklart med just rotationen. När ska man trycka in Combusion? man kanske ska skita i Fire. Enligt forum som jag läser så har den nerfat sönder Fire och sedan tidigare Arcane. Så frost kanske är det enda alternativet?

Av clarko
Skrivet av Black_Pete:

wowreforge.com

Många som du stirrar sig blinda på ilvl, tråkigt när gearen är rätt usel att använda som caster. Crafted 450 är bra mycket bättre än ditt 463 till exempel. Enda gångerna det är ok med spirit gear är för att klara ilvl-kraven för hc-dungeons eller LFR och då räcker det att det ligger i väskan, dock inget man ska göra om man faktiskt inte kan prestera på dessa nivåer utan gear men det är sällan svårt. Det enda undantaget för att använda är när det kommer till våran 2nd BiS ring som just är spirit men detta är p.g.a. att den har ilvl 516 och tredje bästa ring har 489 och den är bara ytterst lite bättre med en skillnad på 27 levlar.

Lite små-jobbigt då man antar att ilvl ska va en sort regel om hur bra gearen är. men man kanske kan kolla lite och se om det finns nåt bättre.

att återkomma till mina Proff. Är inte JC bättre än Engineering? Jag kan ju göra monster gems?

Av clarko
Skrivet av Black_Pete:

Använd hellre wowreforge efter att ha kört simulationcraft för att få så korrekta stat weights som möjligt.

Dock missa jag att du är goblin då har du lägre haste cap så skippa den meningen.

Mr robot prioriterat hit cap fel då den alltid vill att du ska nå cappen vare sig du är högt över eller inte. dock är du inte mycket över så det kan faktiskt vara den mest optimala för ditt gear men med wowreforge kan du minmaxa till världens ände

Såg också att du lyckats skaffa 3 healer items skynda dig för guds skull att göra dig av med dem då spirit gear slås av caster gear med bra mycket lägre ilvl.

Ska testa wowreforge.. är det en addon eller är det en hemsida?

ang Spirit gear så har jag inget alternativ... hellre det än låg lvl gear.. så är det väl om man inte platsar i main raidsen i guilden då dps är allt verkar det som. Just därför jag desperat försöker få ordning på min mage. om mina guild kompisar dpsar bättre med sina alt mages och har skit gear rent ut sagt.. då är det ganska skämmigt kan jag säga dig

Av clarko
Skrivet av Black_Pete:

Hej Clarko.

Lite svårt att ge råd på spelstil utan logs men när det kommer till gear finns en del du kan förändra. Gemma inte expertise över intellect då du kan reforga dig till cappen (andra staten på hit gear kan med fördel reforgas till expertise), reforga hellre så att du är nära hitcappen istället för att gå över då det är hard cap och all rating över cap är slöseri. Fixa enchanten på din cloak då den är ditt starkaste kort som tailor. Byt ut mining mot någon annan valfri proff då stamina bonus är ytterst värdelös, engineering är bästa så vitt jag vet efter tailoring) fixa soft haste cap på 3056 rating för extra tics på combustion och bomb.

Det är väl det jag kommer på såhär på rakt arm

Jag använder ju reforge lite eller vad det heter. Så du menar att den kan göra fel? Om jag gemmar om så att jag satsar på Intellect än Hit + nåt annat? Jag kör ju Ask Mr Robot men det kanske man inte ska göra? för jag gör ju exakt som den säger

Plus att den kommer reforga från crit säkerligen då jag är ganska beroende utav Crit

Av clarko

Och hur ser det ut för dig? vad har du för gear och dps ? jag har en känsla av att nåt är fel.. just med fire så är man beroende av proccar vilket gör mig helt beroende av crit. jag har 25% crit med arcane brilliance och Molten armor. I raid har jag ju en del mer buffs plus pots men som sagt.. får inte till criten. OBS är hit capped!

Av clarko

Allmänna Mage tråden

Hej,

Jag har spelat Mage sen vanilla men hade ett uppehåll när Cataclysm kom och har nu kommit tillbaka när MoP släpptes. Jag vet inte hur det är med er men för mig va det en chock att komma tillbaka. allt var annorlunda och det var ju kul försig! Men från att kunna sin character utantill till att va helt nybörjare var ju inte så roligt. Har nu vart 90 ett tag och krigat med att farma gear. har nu lvl 480 i snitt vilket är helt ok. Men nu till min fråga:

Jag läser olika forum och ser på olika videos för rotation för mages i olika speccs. Jag testar och försöker öka min dps (ligger på 50-60k) men när man sen pratar med mage alts i guilden där dem har hälften av gearen som jag har så lyckas dem lika bra. Detta förvånar mig och jag fattar inte vad jag gör fel. Jag har ju bra gear och enligt många ska jag ligga mkt högre (på en stabil 80-90k dps).

Kör Fire nu då Arcane va total stopp. Fire är också lite enklare än Arcane och Frost, lite därför.

Hur ska jag göra? Vad gör jag fel? har läst icy-veins och noxxic guider och gått igenom noga. Youtube har inte så mkt att erbjuda i nuläget, men det är kanske nåt jag har missat även där?

Om ni har tid och ork... är erfarna Mageare så kom gärna med tips och kanske låta detta va en allmän forum för oss Mages som spelar aktivt eller icke aktivt.

http://eu.battle.net/wow/en/character/skullcrusher/Xatraz/sim...

Lite info om gear ect.

Tack på Förhand!

Av clarko

Finns det något annat program än Powerpoint? där den genereras som en .exe väldigt enkel och programmeringsfri?

Av clarko

Hjälp med Office 2010 - Powerpoint

Hej,

Försöker göra guider till en mjukvara som jag jobbar med. Har lagt in Hyperlinks via Powerpoint och när jag kör powerpointen så får jag varningsmeddelande från Office security. Min fråga är hur jag kan fixa mina videos så att den går igenom Office security utan varningsmeddelande. Kan man lägga till exceptions? för om jag ska ge ut denna powerpoint till kunder och dem får varningsmeddelandet också så blire det ju lite ironiskt

tack på förhand!

Av clarko

Hittar inte adaptern till Logitech G19, vad göra?

Hej,

Jag köpte en Logtech G19 för drygt ett år sen. Flyttade med sambo till en ny lägenhet och nånstans därmellan så har jag tappat bort adaptern som ger mig backlight samt mina macros att fungera. Tänkte kolla om man kan köpa adaptern separat? har kollat på deras hemsida och dem säljer inte adaptern men undrar om det finns adapter som inte är logitech men ändå fungerar i Clas ohlson eller dylikt.

Av clarko

90 Mage lvl 480 söker svensk/nordisk guild

Hej alla,

Som ni ser på titeln ovan så är jag intresserad av att hitta en svensk/nordisk guild. Jag kör för tillfället i skullcrusher i och med att jag har lirat i The Codex sen starten av min wow karriär. kört sen vanilla men sen hade jag uppehåll under hela Cata. Jag är väldigt rutinerad då jag har vart officer samt Class leader flertal gånger.

Jag är trött på skullcrusher då det har knappt några spelar i severn och söker en aktiv och social/rolig guild där man kan prata svenska.

Ålder: 27
Bor: Stockholm

http://eu.battle.net/wow/en/character/skullcrusher/Xatraz/sim...

Av clarko
Skrivet av Orgondor:

Nu har ju TS inte en 4S eller en 5a men jag förstår vad du är ute efter. Jag har dock handskats med iPhone4, 4S och 5 en del eftersom både min mamma och pappa har iPhone, och där är man ju techsupport som vanligt. I min mening är skillnaden extremt liten, visst "flytet" blir bättre på dom senare men det var inte som att min 3GS kändes extremt seg i jämförelse.

Annars är det väl kameran som är bättre och jag känner inte att jag lade speciellt stor fokus på det.

Jag tycker inte att något av det jag säger om iOS är annorlunda på de senare iPhone-modellerna men jag missade att nämna att jag använt dem alla, men det har jag, så nu kanske det känns mindre "tradigt"?

Absolut! om du har testat dem nya modellerna så förstår jag. det är ju din personliga åsikt..

Jag har ju bytt fram och tillbaka flertal gånger.. frihet i ett OP är inte allt bra heller.. vi vill i slutändan ha stabila OP som inte behöver troubleshootas hela tiden. Android har ju en del nackdelar när det kommer till stabilitet.. just friheten påverkar ju själva hårdvaran då just frihet är mycket scam... du har mycket virusar som knockar ut telefonen.. och själva flytandet i sin tur blir allt mer flaskigare beroende på vilket skit du tankar ned till din telefon.. Min HTC Sensation S dog av sig självt.. min Samsung Galaxy S2 dog 2 gånger om.. men min iPhone har aldrig svikit mig.

Av clarko
Skrivet av Waste:

Hur ska han jämföra med en telefon han inte har? Nu får du förklara dig. Han berättar om sitt byte och det är det som efterfrågas i tråden.

Jo, men åt andra sidan så pratar man om hårdvara på något sätt. Om man vill prata för så ska det va jämnlika. Jag kan ju inte jämnföra en Volvo 240 och en BMW M5 2012.. förstår du nu?

IOS är IOS men även där pratar vi om IO5 och inte IO6? rätt ska va rätt.. det är allt jag vill påpeka..