Inlägg

Inlägg som clarko har skrivit i forumet
Av clarko
Skrivet av vikham:

Jag tror nästan det är sämre än att bara ha plasten. För det munstycket är mer liknande till tyg, och i tyg bildas det statisk elektricitet direkt så fort det gnuggas/stryks vid något. Det är därför man aldrig ska ha sockor på sig när man bygger datorer, dom kan ladda upp sig något enormt.

Men är "håren" av plast så kanske det inte är någon skillnad.

Håren är av plast faktist.. tror att den är just gjord för elektronik då jag inte kan se nån annan behov utav den. Men återigen.. jag har dammsugit med just de munstycket utan att det har hänt nåt i snart 2 år så

Av clarko

Hur funkar det med dammsugare och en sån hårig munstycke till? hört att dem funkar ganska bra.. så länge man inte slår metall mot metall i datorn om ni förstår vad jag menar.

Hur gör ni med platta ytor? tex dam på bakisdan av graffen eller dylikt? kan man dra en torr duk eller har ni andra tips ?

Av clarko
Skrivet av Orgondor:

Hej!

Jag har ganska nyligen gjort bytet och är riktigt nöjd så här långt.
Jag gick ifrån en 3GS till en Galaxy Note 2.

Positivt:
Valmöjligheter på hårdvarusidan
Att det finns väldigt mycket mer att välja mellan, både när det gäller storlek och design men också vad som sitter under skalet. Jag som tycker om att titta på film på telefonen och använder den lika mycket om inte mer som en leksak än en telefon skaffade Note 2:an för jag gillar den enorma skärmen och den har mycket kraft under skalet. Den har också en riktigt bra kamera både för film och bilder, något jag inte tittade på innan men har märkt tydligt efter jag började använda den.

Friheten
Detta är ju vad alla alltid nämner och jag håller med. Dock känner jag inte att det är fullt så revolutionerande som många "fanboys" verkar tycka. Det som gör det mest märkbart vid vanlig användning är i min mening widgets, som kan ge snabb access till information och funktioner på ett sett som inte går i iOS. Men jag har ännu inte sett någon anledning att roota telefonen eller byta ut UI't vilket förmodligen skulle innebära betydligt större skillnader (eller åtminstone ge möjlighet till).

Appar
Eftersom Google inte har samma regler för var som får släppas så finns det vissa typer av appar som du inte kan hitta på iOS. Exemplet som jag direkt tänker på är emulatorer som finns för flertalet äldre konsoler.

Negativt:
Appar
Det känns inte som att det finns färre appar, däremot så har jag stött på ganska många exempel där en motsvarande app till en som finns på iOS är betydligt sämre på Android. Till exempel så är både Sveriges Radios app och SVT Plays app riktigt dåliga på Android. Det kan ju ändras med tiden men det verkar som att Android-apparna ofta får en betydligt lägre prioritet än de till iOS.

Omställningen:
Jag skulle säga att omställningen är generellt lätt. Det knepigaste var för mig att lära mig en del nya kortkommandon och det var inte direkt svårt egentligen. Det hade förmodligen också gått mycket snabbare om jag bara satt mig och tittat igenom en av alla funktionsgenomgångar som man kan hitta på Youtube.

Saknar ifrån iOS:
Jag tycker faktiskt inte att jag saknar något ifrån iOS förutom kvaliteten på vissa appar som jag nämnde tidigare. Hade jag skaffat en budget telefon skulle jag kunna tänka mig att jag hade saknat det omtalade "flytet" i iOS men med JellyBean och den kraftiga hårdvaran i Note 2:an så flyter det på riktigt bra (bättre än vad min 3GS gjorde med iOS5).

Användning:
Jag använder min Android på samma sätt som jag använde min iPhone, vilket betyder att jag använder gps, skickar meddelanden, ringer, tittar på film, spelar spel, tar kort, håller koll på kalendern osv. Största skillnaden är kanske att jag filmat lite mer, men det beror mest på att Note 2:an gör det så mycket bättre en den gamla 3GSen.

Flytta över data:
Jag har inte flyttat över några meddelanden men jag flyttade alla bilder och alla mina kontakter.
Bilderna hade jag redan i dropbox och det var till och med förinstallerat på Note 2:an så det var knappt fråga om att flytta. En bonus var dock att jag fick 50 extra gig på mitt dropbox-konto när jag köpte telefonen (Tror det var Samsung som hade någon deal med dropbox).
Annars är det förstås också enkelt att bara flytta bilderna via en dator eftersom du kommer åt Androidtelefonens minne som ett usbminne när du kopplar in den i datorn.
Kontakterna exporterade jag till mitt Gmail-konto och jag fick sedan in dem i telefonen när jag kopplade det kontot som mitt Google-konto för telefonen (som iTunes kontot för iOS).

Känns ju ganska tradigt att du just jämnför en top modern telefon med en från historieböckerna. Du snackar lixom om 3GS. Du ska jämnföra Note 2 med iPhone5 eller i värsta fall 4S.

Nuff said!

Av clarko

Hur formaterar/installarerar man om en Macbook Pro 13" 2012 Mountain lion

Hej,

som rubriken säger. Hur formaterar man om eller installerar man om en Macbook Pro? Jag har varken fått skiva eller dylikt. Har läst lite i forumet att man ska lägga OP i en usb och starta om? jag köpte Mountain Lion via App store och innan dess fick jag datorn i den tidigare OP'n. Datorn köptes i juni.

tacksam för svar!

Av clarko

Kommer ihåg att Telenor hade dealen i December med: Signa upp en iPhone 4S och få en iPad 2 gratis på köper och så hade dem signa en iphone 4S och få en extra 4S för 399 kr/mån och detta var fastpriset.

Phonehouse hade: Köp en Samsung Galaxy S2 och få en 42 tums LED tv på köpet

ect ect... detta var under december månad förra året.. kommer ihåg det lite extra då man sammla på sig några extra gråa hårstrån.

Av clarko

Bäst abonnemang? och vad tror vi om framtide kampanjer?

Hej,

jag åkte på en stor nit förra året då jag valde att köpa min Iphone 4S med abonnemang från Telenor. Till min förvåning så började alla Operatörer att ge ut skrämmande låga priser med telefoner.. samt extra erbjudande när Julen närmade sig. Nu står jag i samma vägskäl då min 4S är lite trasig och jag behöver uppgradera mig. Ska man ta en iPhone 5 nu eller ska man vänta på monster erbjudanden.. kommer ihåg att man gav ut plasma TV/LCD, extra gratis Iphone 4S samt iPads för att få fler att köpa telefoner.

Vad tror ni? Kom ihåg att detta är inte en fråga om mobil val utan vad ni har hört och tror skall komma runt julrean när det kommer till Mobiler och Operatörer samt erbjudanden.

Av clarko

Skulle nog gå för iPad 4 eller iPad mini med appar som går att rita på.. det finns ju special pennor för iPads som fyller dina behov ganska bra.. fungerar för mig som är Medtech ingenjör då vår företag delar ut iPads till sina anställda för att grunden ska gå genom den (studier/anteckningar ect).

Av clarko

Nu är det så att anledningen till varför jag använder Macbook är för att jag håller delvis på med musik. Om någon har nåt annat att komma med varför just macbook inte ska va alternativet till media, hit me!!!!

Nuff said om varför jag använder Macbook Pro... så vad jag ser av vad jag läser så blir det nog verkstaden.. eller så trycker man tillräckligt mkt på dem tangenterna som är kladdiga så går det nog över

Av clarko

Tack! det funkade

Hur är det med Looking for group grejen då?

Av clarko

Jag har ju Macbook Pro 2012 13" .. och tangenterna fungerar dock lite sega jämnfört mot dem andra.. tänkte kolla bara om det fanns enkla saker utan att behöva göra nåt avancerat ?

Av clarko

ElvUI i MoP

Hej,

Installera ElvUI nyss och den var helt perfekt tills jag märkte att jag ej kunde få access till mina mounts eller LF dungeon systemet.. försökt banka på alla tangenter men allt kommer fram förutom just dem 2.. nån som har nån ide kring detta?

Av clarko

Kladdig tangentbord.. hemmafix!

Hej,

En vän råka spilla läsk på min Macbook och som tur va var jag snabbt framme med att torka och lägga datorn upp och ner... nu i efterhand så är tangenterna kladdiga och slöa... finns det nå tricks bakom detta? jag har försökt ta ut knapparna och rengöra men det är en jävla process... enkla tips uppskattas oerhört!

Av clarko

Har en Apple TV 3 själv och jag märkte kraftig lagg när jag körde stream (airplay) via WIFI. lösningen var att köpa Netgears N900 router som överför i superhastighet... nu streamar jag via iPad2, iphone och MBP utan lagg whatsoever

Av clarko

Om man ska dra en psykologisk aspekt i detta så tror jag att folk dras till utmaningar. Det man oftast inte kan få, jagar man. har spelat alla exp förutom Cat då jag la av pga att det va helt enkelt värdelöst men jag glömmer aldrig bort känslan man hade i TBC och vanilla.. hur attraktivt det va att kolla epic gears på andra gubbar då dem hade fått det via ragnaros eller Naxx. Jag tror det hela handlar om att det har blivit för enkelt att skaffa sig just Epic gears eller tiers och därav står folk i slutändan med att ha klarat alla bossar och alla dem bästa gearsen man kan ha utan att känna någon glädje.

Om folk kommer ihåg Vanilla och TBC så hann man faktist inte få alla gears.. det va ytterst sällsynt att man såg majoriteten med spelare ha allt man kan ha.. jag själv va bland dem bäst gearade magen i WOTLK men det är inget jag är stolt över i och med att 100000 andra hade samma grej som mig.

Så mer sällsynhet och flera instanser som är grymt svåra samt annorlunda drop rate som gör en Epic faktist Epic och inte an rare av något slag.

Av clarko
Skrivet av Söderbäck:

Vill man ha ny telefon för att visa upp som statussymbol så är det bara att vänta på senaste modellen. Ja, sedan kan man väl sakna någon specifik funktion på nuvarande modell på marknaden som man måste ha och därför kan vänta, men funderar du redan nu över S III så verkar det ju som att du inte saknar någon specifik funktion där.
Värt att tillägga är att även om man köper en ny androidlur just nu för att ha "det bästa" så kommer den ändå bli omsprungen på 3-4 månader oavsett när man köper eller vilken modell.

Själv undviker jag att vara först för att slippa diverse barnsjukdomar, både i produktionsledet och att lite mjukvaruuppdateringar ska rätta till småfel. Överlåter testkaninjobbet åt de som inte kan hålla sig ;).

Det behöver ju nödvändigtvis inte va så.

Själv väntar jag på S4:an då jag vet att den är mer anpassad till vad framtiden har att erbjuda. Nu med Netflix, 4G och gud vet vad som kommer att trilla in bland appar så tycker jag att en telefon som S3:a kommer ligga efter. S4:an kommer förmodligen att ha störra upplösning (då dem vinner marknad delvis pga det) det i sig kommer att bidra tillsammans med 4G kompatibilitet en mycket finns media upplevelse. detta är 2 bra anledningar till varför folk väntar och inte köper 3:an.

Av clarko

Fattar inte riktigt vad SoR är...

Om jag fattar det rätt så kan jag skicka en till nån och därav får den personen 10 dagar + en lvl 80 ? vad får jag som skickar då ? eller är det tvärtom? haha

Av clarko

Apple TV funkar igentligen bra med bara Apple produkter. Har 2x Macbook Pro (2011 och 2012) 2 ipads (1x Ipad 1 och 1x Ipad2) 2x Iphone 4s så jag har hela familjen. Men jag använder Apple TV mest med Macbook Pro och iPad i some cases. Har sett liknande trådar där det har diskuterats om vart flaskhalsen ligger och det ska va i Routern oftast då Apple tv är utvecklat för att klar 1080p hd streaming via wifi om du har bra nätverk då vill säga

Av clarko

Vill köpa en ny router som klarar av Apple TV3 HD streaming via WIFI

Hej,

Som rubriken säger. I dagsläget har jag en Router (Netgear Wireless-N WNR3500L RangeMax) som ej klarar av att streama via wifi. Det blir hackigt och den buffrar något enormt. Känner att trådlösa surfingen går allmänt trögt också. Har en del saker uppkopplade samtidigt (ca 5-6 devices) men behöver som sagt en router som klarar det mesta utan att ruinera mig. jag gillar Netgear familjen då den är lätt att använda och konfiguera. Har 100/10 fiber hemma för övrigt.

Tack för svar!

Av clarko

Tips och hjälp med Logic Pro 9

Hej alla,

Köpte precis Logic Pro 9 till min nya Macbook Pro och därmed behöver lite hjälp. Jag har gått igenom lite tutorials via Youtube och det verkar OK men jag får inte igång ljudet när jag försöker göra ljud i Logic. Jag misstänker att jag behöver ett ljudkort framöver men framförallt att det ska komma ljud ur Logic när jag leker med synten. Har någon nån ide vart problemet kan ligga?

Min andra fråga är tips på Ljudkort som är billiga och bra. Jag behöver ingen värsting utan nåt som funkar tillfälligt för att göra schysst musik med. Om ni även har tips på bra studio högtalare så kan ni även de skriva in här.

tack på förhand!

Av clarko

Står 0 nya föremål i ditt förråd men när jag klickar på det finns team fortress, steam och Dota 2 (10). När jag klickar på dota 2 ser jag massa gubbar bara... what to doo?