Inlägg

Inlägg som s0sdaf har skrivit i forumet
Av s0sdaf
Skrivet av Leiri:

Fungerar Adobe Suite än? Alternativet som alla tjatar om till Photoshop är ju ljusår bakom sett till funktioner.
Jag spelar mycket online så Linux går ju bort där.

Har framgångsrikt kört Photoshop genom Wine på Linux i flera års tid
Spelar även en del online genom Wine/Proton

Av s0sdaf

De va mycke AI-genererade artikelbilder numera... ganska komiskt.
Vad sjutton är Surete Vaud?

Av s0sdaf

Ser hellre att de gör ett till Mirror's Edge

Av s0sdaf

Men vänta nu... Bara för att de inte använt ClearType har de väl ändå kört subpixel-rendering? Letade på lite random äldre screenshots på Chrome och vad jag kan se när jag zoomar in använder alla subpixel-rendering...

Av s0sdaf

Kan nog inte ge ett rakt svar på det, utan det beror på vad det är för dator och hur den används.

Generellt brukar jag försöka att förebygga så att datorn inte behöver städas från första början; se till att man har svala, gärna (semi)passiva komponenter, eller fläktar som går på lågt varvtal. På så sätt suger inte datorn i sig så mycket damm.

Hellre att datorn får hamna lite närmare bristgränsen för temperatur än att fläktarna varvar och dammar igen, vilket på sikt försämrar kylprestandan och leder till en ond spiral: fläktarna snurrar fortare för att kompensera och datorn dammar igen ännu fortare. Bara inte datorn överhettar. Brukar köra energisparläge/underklockning/-voltning, sänka grafiken i spel och njuta av tystnaden.

Sen finns ju andra knep som att inte ställa datorn på golvet (där det oftast är dammigast), använda dammfilter (och rengöra dom regelbundet), skapa ett lätt övertryck i chassit (mer insug än utblås) så att inte luften sugs in genom alla (ofta ofiltrerade) sprickor och öppningar.

Av s0sdaf

Testa att sätta 1.1.1.1 som DNS-server manuellt?

Av s0sdaf

Precis, bara ta bort dom. Sen markerar du den icke-allokerade enheten och trycker på Nästa, så skapas partitioner och formateras automatiskt. Ingen direkt mening att välja "formatera" innan.

MBR används när du bootar i "legacy/BIOS mode" och GPT i "UEFI mode" (krävs även för secure boot). Det som avgör är hur du bootar stickan. När du hamrar på F12 (eller vilken knapp som nu öppnar boot-menyn på ditt moderkort) så brukar stickan visas två gånger (ena i legacy och andra i UEFI mode), såvida inte legacy mode är forcerat via dina BIOS/UEFI-inställningar.

Så beroende på i vilket läge du bootar i kommer den per automatik att använda MBR eller GPT. Notera också att MBR endast stödjer partitioner upp till 2TB i storlek, GPT klarar enormt mycket mer.

Varsågod

Av s0sdaf

Enklast om du verkligen vill ta bort allt är att göra just det; radera samtliga partitioner i listan (ibland kan dock själva återskapningsstickan dyka upp i listan, och den ska du såklart inte radera. Kolla enhetsnummer samt partitionsstorlek för att lista ut vilken det rent logiskt kan vara)

När du raderat allt kan du sen trycka på den partitionslösa disken du vill installera på, så kommer installationsprogrammet automatiskt skapa de partitioner som behövs (boot och recovery-partition, samt den huvudsakliga C:-enheten). Den andra disken (om du nu ville radera den också) kan du skapa en ny "Enkel volym" på efter installationen i Start > Kör (eller Win+R) > diskmgmt.msc

Av s0sdaf

Viktigast är att den har fysisk butik och tar kontanter!

Av s0sdaf

Frågan är ju dock om inte problemet är värre än så? Vad jag kan se på fotot på Twitter så är det standardutgåvan som avbildats på kartongen, inte Digital Edition. Isåfall är det ju riktigt illa, men jag kan tyvärr se att Sony faktiskt gör det, då de väl bara vill tillverka en SKU (alla tillverkas som digital edition och disk drive monteras på denna i samband med att den packas i kartong, om den ska säljas som Standard Edition).

Av s0sdaf

Tar gärna allt, kan hämta!

Av s0sdaf

Ställer mig på kö. Har möjlighet att komma förbi Spånga (eller närområdena) idag.

Av s0sdaf
Skrivet av Abubu:

Hur ser man det förutom stämpeln på etiketten…?

Står även "GAME" istället för Nintendo GameBoy i plasten över etiketten (är lite svårt att se på fotot men man ser att det är lite text i mitten istället för att fylla ut hela ytan, särskilt om man zoomar in). Typiskt för bootlegs. Exempel (plaststämpeln, ej etiketten):

https://i.etsystatic.com/21583221/r/il/267f71/2566676097/il_full...

Av s0sdaf

En sådan förtjusande avslutning på quizet, det satte ett stort leende på läpparna Tackar för den!

Av s0sdaf

Kan bara hoppas att Power blir bättre, kommer inte sakna Mediamarkt. Blev bojkott av dom efter allt trams man fick stå ut med i deras butiker:

Förstörda originalförpackningar p.g.a. att man satt larm på dom och dragit åt snöret för hårt men trots det ingen rabatt

Ofta hopplösa priser, där saker även vid rea som de verkade så stolta över kunde kosta mer än hos konkurrenter

"Jag har öppnats"-klisterlappar som i bästa fall man kunde få en liten rabatt om man påpekade det, men bara efter man pratat med säljare

Ingen ordning mellan prisskyltar och produkter, jättesvårt att veta vad som kostar vad. Produktens namn stod inte på prisskylten och produkten stod heller inte alltid *vid* prisskylten. Ibland kunde man lista ut det genom att titta på streckkodens nummer och matcha det mot en del av det nummer som stod på prisskylten.

Vid flera reor var man tvungen att köa för att få varan prissatt av en säljare innan man kunde gå till kassan. Kunde ofta ta 30 minuter, och sen kassakön på det, annars var det ordinarie pris som gällde i kassan.

Men droppen för mig gick när de började ha elbolagsförsäljare förklädda till Mediamarkt-personal ute på butiksgolvet som skulle störa och försöka få en att byta elbolag när man bara var där för att handla något annat. Efter det blev det bojkott. Kul att se att det gav resultat.

Av s0sdaf

Hör av dig om du lyckas fabriksåterställa den trots allt.

Av s0sdaf
Nytt bud: 600 kr
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av s0sdaf

Köpte ett 1050Ti under 2017 eller 18 (minns inte exakt och hittar inte orderbekräftelse längre), mest i besvikelse. Velat ha ett nytt kort sedan typ 2014 men år efter år har alla toppmodeller varit undermåliga för mina behov, så var tvungen att byta upp mig till någonting enklare för att kunna hålla ut (spelen jag ville spela ville inte ens starta, och om jag inte kunde maxxa det ens med den tidens toppkort så kändes det inte som att det var någon mening att spendera någon större summa). 4090 börjar se bra ut, men är inte övertygad än. Om man kan få den prestandan nästa generation för runt 10 000 så tror jag det äntligen är dags, men är även villig att betala mer om ett dyrare kort är markant starkare.

Av s0sdaf

Ställer mig på kö. Kan plocka upp när som helst!

Av s0sdaf

Är nog ganska average bland nördar

https://img.10fastfingers.com/speedtests/generate_screenshot_res...

https://i.imgur.com/rGOaqWu.png

Är väl mer stolt över mitt rekord i att skriva alfabetet: ~1.5s