Inlägg

Inlägg som s0sdaf har skrivit i forumet
Av s0sdaf
Skrivet av martyyyyy:

Tack så mycket.

Ajdå, det här med minnen hade jag inte räknat med..

Kanske finns det en liknande sida för att se om min nuvarande kylare Noctua NH-U9B SE2 passar till nya processorn?

Se https://noctua.at/en/nm-am4-mounting-kit - med ett sådant ska den passa

Av s0sdaf

För att bäst svara på frågor som denna söker vi upp tillverkarens egen produktsida för moderkortet i fråga, en sökning på "ASUS TUF B450-PLUS GAMING" tar oss till https://www.asus.com/Motherboards/TUF-B450-PLUS-GAMING/ och sedan klicka sig fram på Support, CPU / Memory Support. Där hittar vi en lista med alla CPU:er som stöds av denna modell, och då kan vi se att Ryzen 5 - 2600 stöds.

Ville gå igenom stegen, för de är desamma för i princip vilket moderkort som helst oavsett tillverkare, så hittar du själv i fortsättningen

Tänk även på att det nya moderkortet använder minne av typen DDR4, antar att du har DDR3 i din nuvarande PC så du kommer behöva köpa nytt minne också.

Av s0sdaf

GeDoSaTo gör precis detta, http://blog.metaclassofnil.com/?page_id=582 (vet ärligt talat inte om du kommer kunna ta screenshots i den högre upplösningen eller om den bara skalar ner åt dig, har inte testat programmet själv).

Vet även att Unreal Engine 3-spel (t.ex. Mirror's Edge) har ett kommando som heter "tiledshot" som låter dig ta sjukt högupplösta screenshots (detta har jag testat själv och kan bekräfta att det funkar, har tagit screenshots i 32K utan problem).

Av s0sdaf

Vad får dig att tro att det har specifikt med switchen i routern att göra?

Av s0sdaf

Tror dom flesta som inte bryr sig använder sig utav sin ISP's DNS-server, som autokonfigureras via DHCP. Då skickas frågorna ju knappast över hela Internet, dom behöver ju bara gå till ISP:n, vilket bör vara ditt första hopp i routingkedjan.

Av s0sdaf

Jag har haft mycket bra erfarenhet med denna, om ditt kort nu har HDMI-utgång:

https://www.elfa.se/en/hdmi-to-vga-converter-aten-vc810/p/300...

Tack vare den kan jag köra mitt 1050 Ti, PS4 och Xbox One på min CRT och även min gamla projektor som bara har VGA

Den stödjer massor av lägen (1024x768 @ 120hz men även 1920x1080 @ 60hz och möjligen högre, har inte testat) och tar även bort HDCP, tycks inte lägga till någon märkbar fördröjning, kräver ingen extern strömförsörjning och levererar en knivskarp bild som inte tycks ha någon ghosting alls.

Av s0sdaf
Skrivet av Alling:

Alltså sorry, men jag ser inte relevansen/värdet i detta argument alls, varken i kontexten av det inlägg jag ursprungligen tyckte var obegripligt eller i någon annan kontext.

Tror för övrigt aldrig att någon kallat en lågupplöst video uppspelad på en 4K-skärm för "inte äkta 4K", som om det ens vore någon sorts 4K. Den frasen brukar nog snarare användas i betydelsen "4K-upplöst material med lägre bitrate än [jag tycker att] 4K-material borde ha".

Det jag ville ha sagt var att jag tror inte det ursprungliga argumentet syftade till videon alls, utan till bilden som matas ut på skärmen. Varför det togs upp alls vet jag inte, men jag tyckte att jag förstod vad som menades och försökte hjälpa till att klara upp det för andra som inte gjorde det.

Av s0sdaf
Skrivet av Alling:

Det var nog det märkligaste argument jag någonsin läst på SweClockers. @ågren noterar att Netflix rekommenderar "minst 25 Mb/s per stream för att kunna titta på innehåll i Ultra HD", varpå du alltså menar att man rent tekniskt kan kalla en videoström med upplösningen 1 × 1 för "4K", bara användaren har en 4K-skärm? Har noggrant synat den citerade texten ur användaravtalet samt dina inlägg i tråden flera gånger och kan inte finna någon annan tolkning.

Nej videokällan är absolut inte 4K, men videon som matas ut i realtid blir ju det när den är i fullskärm, fast uppskalad (dvs inte äkta 4K). Det försvarar absolut inte Netflix's otydlighet, håller helt med om att dom gjort fel.

Av s0sdaf
Skrivet av Alling:

Skrivet av JeanC:

"Men om du bara går efter upplösningen så ser du ju tekniskt sett 4K pixlar på din 4K skärm; även om många färger bara är duplicerade. Vilket är min poäng"

Wat?

Ja, det är ju det som är uppskalning, förutsett att man kollar i helskärm alltså. Om du ser på en bild som består av en röd pixel, i fullskärm, så att den skalas upp på ett sätt så att den sträcks ut över hela skärmen, så blir samtliga pixlar på din 4K-skärm röda, alltså samma som om du skulle sett på en 4K-bild som bestod av enbart röda pixlar.

Av s0sdaf
Skrivet av berne:

Stämmer inte, har bytt flertal läsare utan några problem.
Bara att öppna upp den å byta. Relativ simpelt finns lite olika sätt, man kan tex bara byta sj armen, byta bara ”ögat” osv.
Men det är enklat ingrepp tyckte jag i all fall. Är man bara försiktig å tar god tid på sig så löser du det sj TS
EDIT: eller så jag har haft en jävla tur, har Varje gång köpte exakt samma läsare, med samma namn. Kanske skiljer sig åt om man köper olika V. Av läsare

Skickades från m.sweclockers.com

Hm, det är ju smidigt isåfall. Men något måste det ju vara med det eftersom folk pratar om det och gör tutorials osv.
Trodde det var lika illa som på Xbox 360 där man behöver dras med korrekt DVD key osv.

Av s0sdaf
Skrivet av gnun:

Okej, vem gör sånt?
Vad kostar det?

Känns som det inte är värt att lägga för mycket på en så gammal grej, en hel begagnad ps3 borde ju gå att hitta rätt billigt annars.

Man får kolla YouTube-tutorials (sök på "remarry PS3"), eller om du lyckas hitta någon som gillar att mecka med PS3 som kan göra det åt dig antar jag.

Av s0sdaf

Om du behöver byta hela bluray-enheten så kan det innebära en hel del krångel då PS3:an och bluray-enheten måste "giftas" innan de fungerar ihop (det är i grund och botten till för att försvåra piratkopiering). Lättast är nog om du istället reparerar den enhet som nu sitter i, om den är defekt.

Av s0sdaf

Om du försöker få ner temperaturerna genom att sänka grafikinställningarna, tänk då på att också använda Vsync och/eller någon framerate limiter, annars kommer spelet försöka rulla på i så hög framerate som möjligt och då belastas kortet högt ändå.

När du kör i windowed/borderless lär inte Vsync-inställningen i spelet ha någon effekt, utan det beror istället på om Vsync är aktiverat på ditt skrivbord (vilket det oftast är).

Av s0sdaf
Skrivet av Enzy:

Den är samma på både sidan och routern.

Okej, då ligger felet någon annan stans. Har du undersökt om någon mjukvarubrandvägg (t.ex. Windows inbyggda brandvägg) kan vara orsaken till problemet? Har du möjlighet att testa att öppna portar mot en annan dator bakom samma router?

Vad det gäller netstat ska lyssningsportar synas där oavsett om din port är öppen i din router osv. eller ej, men kan vara lite förvirrande med hur UDP-portar visas i netstat, som spel ofta kör.

Av s0sdaf
Skrivet av Enzy:

De är stängda oavsett om CS eller min dedikerade server är uppe. Kan ansluta via lokal IP men inte publik, vilket funkar när portarna är öppna.

Enligt hemsidor med port testare så är de stängda. Och ser även att portarna inte är igång via "netstat -aon" i CMD.

Jag har ingen aning om de använder CGNAT. Min IP är statisk, både lokal och WAN.

Tack för svaren.

Om du testar som jag föreslog så får du dock reda på svaret.

Av s0sdaf

Har du bekräftat att din ISP inte använder CGNAT (tveksamt iom att du säger att den är statisk men vette fasen)? Du kan göra detta genom att kolla vilken din WAN IP är i din routers interface och jämföra den med den du ser på t.ex. http://www.myip.net/

Om de är olika så använder de CGNAT och då är det anledningen till att portarna inte går att öppna.
Är båda IP samma så beror felet på något annat.

Av s0sdaf
Skrivet av Shrudder:

Så vitt jag vet så fanns det inget 9700, om man bortser från mobila varianter. Du kanske tänker på dubbelmackan 9800 GX2? 9000-serien var väl egentligen mest ett namnbyte av den uppdaterade 8000-serien (G92) och inget som man såg som en ny generation då. Det var en kortlivad generation då AMD/ATI lanserade HD4000-serien och Nvidia sin 200-serie.

https://cdn.sweclockers.com/artikel/diagram/516?key=395dba269500c0066440a815e66ccfd2

Skulle vara Radeon 9700 från 2002 möjligen, men verkar ju osannolikt

Av s0sdaf
Skrivet av perost:

Enligt denna Ebay-annons så verkar det vara en R2 Model M3.

Orsaken att den har både en PS/2 och en RJ45 verkar vara att man ska kunna seriekoppla den med en mus, se denna Thinkpad-manual (sid 125 som de är märkta i PDF:en). D.v.s. man kopplar in en mus i numpaden och sen numpaden i datorn, och så kan man använda båda. Jag hittade även denna Reddit-tråd som visar samma sak.

Ah, så klisterlappen har väl lossnat då.

Av s0sdaf
Skrivet av aggrocult:

Det är väldigt tomt på undersidan, bara gummitassarna den står på :/ Ska försöka kirra en bild lite senare.

Jasså, säker på att det inte står något modellnummer någon annan stans då?

Av s0sdaf

Står det inget modellnummer på botten? Hade varit schysst med foto av den sidan också.