Inlägg

Inlägg som s0sdaf har skrivit i forumet
Av s0sdaf

Tar dom gärna, kan hämta! Hur mycket väger dom ungefär?

edit: Hittade vikten på 70cm-varianterna, verkar vara 4kg för paret, så gissar på cirka 5kg eller 2.5kg styck för dessa då? Behöver inte ha exakt vikt, vill bara veta vad som är rimligt för att frakta dom, om man kan ta dom under armen eller om man behöver lasta dom på något, dom såg väldigt stora/tunga ut på din bild, men om dom bara är 90cm och i trä borde det inte vara några problem?

Av s0sdaf
Skrivet av Gender Bender:

Hade varit intressant om den körde Windows. Även om Linux är att föredra så är spelutbudet uruselt, och köper jag en enhet för Steam så vill jag kunna spela alla spel som jag äger på Steam. Detta var utan tvekan den främsta anledningen till att Steam Machine floppade. Finns liksom ingen poäng i att köpa en spelmaskin som inte har några spel.

Så Proton räknas inte?

Av s0sdaf

Fick full pott för en gångs skull

Minns hur man satt å läste om de flesta av dessa i PC För Alla som liten, så var tvärsäker på dom flesta. Gissade på någon enstaka och fick rätt även på den tack å lov!

Av s0sdaf

Tycker att Thinkpad X220 är den perfekta laptopen, en sådan med nyare CPU/GPU etc skulle vara kanon.

Det viktiga är alltså:

  • Tangentbordet (inget chiclet keyboard, tack. Hellre traditionella scissor switches/lågprofil mekaniska. Tar gärna en något tjockare dator om man kan få detta)

  • Trackpoint (gärna med hög polling rate)

  • Mycket hög byggkvalité

  • Lättmeckad

  • Många anslutningsmöjligheter (tycker det är suveränt med funktioner som Ultrabay SATA adapt., Ultrabase, men också relativt många USB2/3-portar (tycker 3st totalt räcker bra), ExpressCard slot, DisplayPort, HDMI, Ethernet. Även många anslutningsmöjligheter internt; m.2/PCI-E)

  • Fysiska brytare för sekretess/säkerhet (Mic Mute, WiFi, Bluetooth)

  • Ergonomi/användarupplevelse

  • Skärmen får gärna vara IPS/OLED men behöver inte vara högupplöst. 120hz+ skulle dock vara trevligt, är ett nöje att använda datorn när den känns mer responsiv!

Använder därför X220 tills vidare då den passar mina behov utmärkt, men på sikt kommer den behöva uppgraderas.

Av s0sdaf

Köper gärna konsolen för 5500kr, borde kunna komma förbi för avhämtning på måndag. Var i söderort är avhämtningen? Skicka gärna PM om du inte vill skriva det direkt i tråden.

Av s0sdaf
Skrivet av rinosaur:

Webhallen har misslyckats med alla spel spel jag förbokat hittills, inkl. diablo 3 så där skulle jag inte sätta mina pengar på att få nånting i tid.

Tråkigt. Har själv inte haft några sådana problem med andra spel jag bokat via Webhallen vad jag kan minnas, men även om det skulle inträffa berör det inte mig, måste inte spela på releasedagen. Förbokar bara om det ger ngn bonus som tillgång till alphan.

Skrivet av Haziza:

WoW Classic fick ju bara en digital release så antagligen blir det väl samma med D2R tyvärr!

Dock är ju WoW ett always online-spel, D2 har ju däremot singleplayer. Misstänker att det därmed kan behandlas lite annorlunda.

Av s0sdaf
Skrivet av mkl:

Förstår jag det rätt att även om jag nu skulle köpa "GTA V: PS4" till mitt PS5 i PSN store så skulle jag behöva köpa "GTA V: PS5" när den släpps ifall jag skulle vilja ha det? Alltså att man inte får tillgång till uppgraderingen automatiskt. Är det bekräftat? Det var lite vagt när jag undersökte det

Så tolkar jag det ja, iom att dom hade en trailer för PS5-versionen osv. Har inte sett att någon annan spelstudio skulle gå ut med en större reklamkampanj för en gratis patch.

Av s0sdaf
Skrivet av rinosaur:

Som diehard diablo 2 fan tycker jag att en preorder borde vara ett krav för att få testa tech-alpha tbh

Då får dom ju se till att preorder finns också. Webhallen lyser med sin frånvaro t.ex. Är också diehard D2 fan men tänker inte köpa det om det bara släpps digitalt.

Av s0sdaf

Användare: @TheAxelNilsson
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Frakt med Posten + Swish
Produkt: Blackmagic Intensity Pro 4K

Positivt:
Mycket trevlig och hjälpsam säljare som hade gott tålamod med alla mina frågor om de medföljande tillbehör som jag ville dubbelkolla att de fanns kvar. Skickade mycket snabbt och packade väldigt väl! Varan i toppskick! Har kört den i nästan en månad nu och kunde inte vara mer nöjd!

Negativt:
Ingenting.

5/5!

Av s0sdaf
Skrivet av erkkn:

Hej, näe det är inte därför. Har bara inte spelat det än så vore kul, den typen av spel är såna jag gillar! Första var ju fantastiskt!

Ok!

Dock kan det ju tänkas att de släpper en PS5-förbättrad version i framtiden. De har ju en planerad för GTA V. Dock ingen gratis uppgradering för de som redan äger spelet, utan de måste köpa PS5-versionen igen.

Av s0sdaf

Bjuder 800 + frakt

Av s0sdaf

Är det verkligen skärmsläckare då, d.v.s någon animation som körs? Inte någon form av energisparläge?

Av s0sdaf

Om man kör 1080p på den då med 2x integer/unfiltered scaling? Nvidia har väl det som alternativ i sina drivers numera? Blir ju en aning pixligt, men borde inte vara så märkbart, men det blir åtminstone inte suddigt.

Av s0sdaf

6/10, trodde jag skulle kunna detta bättre :/

Av s0sdaf
Skrivet av erkkn:

Kan man ladda ner Red Dead Redemption 2 till PS5 via PlayStation Store?

Det spelet har ingen PS5-version, endast PS4, men eftersom PS5 är bakåtkompatibel så funkar det på den också ja.
Förvänta dig dock ingen större förbättring i upplevelsen över en vanlig PS4 Pro.

https://store.playstation.com/en-se/product/EP1004-CUSA08519_...

Av s0sdaf

Bjuder 300kr på D-Link DIR-880L, kan hämta upp!

Av s0sdaf

Jag tar den + frakt, skicka PM till mig så diskuterar vi vidare.

Kollade lite recensioner också, vissa nämner även att det kan följa med en S-Video-adapter (den lilla kabeln upptill).

https://www.picclickimg.com/d/l400/pict/173965506841_/Blackmagic...

Skicka gärna med den också om den ingick.

Av s0sdaf

Vad jag kan se ska det ingå en adapterkabel till porten bredvid HDMI-portarna. Har du kvar den?

Denna:

https://resource.holdan.co.uk/Blackmagic%20Design/images/Intensi...

Av s0sdaf

Saknar verkligen alternativ för USB kablar, Typ-A till Typ-C med USB 3.0 (eller högre) hastighet. Har sökt igenom i princip varenda svensk återförsäljare och hittar i bästa fall något budgetmärke, något som jag inte vill välja när det kommer till denna typ av kabel som utsätts för mycket slitage. Webhallen erbjöd för några år sedan denna som hade passat mig perfekt: https://www.webhallen.com/se/product/273124-Anker-USB-A-C-Pow... men den har ironiskt nog utgått ur sortimentet, till synes utan någon ersättare

Det jag sedan hittade var denna:
https://www.webhallen.com/se/product/326928-Anker-PowerLine-I...
beställde hem den och det visade sig såklart att det var helt fel, då den inte alls stödjer USB 3.1 som produktspecifikationen hävdar. Står klart och tydligt på flera ställen på kartongen att den enbart stödjer USB 2.0. Blev retur på den. Dom har dessutom en nästan identisk kabel, https://www.webhallen.com/se/product/326929-Anker-PowerLine-I... - som korrekt listas utan "USB 3.1" i specifikationerna. Undrar hur det blev så...

Väldigt frustrerande hur som helst, verkar som jag tvingas importera en kabel för att få rätt kabel för mig av god kvalité.

Andra produkter jag gärna hade sett är lite mer nischade tillbehör för TV-spelskonsoler, t.ex. OSSC (och gärna Pro-modellen när den släpps!). Dom kanske kan bli lite mindre nischade om de börjar erbjudas av en större återförsäljare.

Av s0sdaf

Med inspiration från denna artikeln:

https://www.extremetech.com/computing/299030-could-killing-of...

så ser jag fram emot när moderkort inte längre behövs

Tycker det lät ballt att kunna kyla CPUn från båda sidorna!