Inlägg

Inlägg som fiskmat har skrivit i forumet
Av fiskmat

3700kr hämtar

Av fiskmat

Förstår om du vill sälja som komplett paket, men jag bjuder 300kr för ram-minnet och kan komma och hämta idag.

Av fiskmat

Vet inte heller om den är såld, annars bjuder jag 950kr + frakt

Av fiskmat

Bjuder 1100kr för CPU. Kan hämta

Av fiskmat

Bjuder 650kr + frakt

Av fiskmat

Moderkortet är MSI H61I-E35 och processorn är en i3-2100. Jag förväntar mig givetvis en flaskhals men frågan är ju hur mycket. Kan det vara värt att chansa, eller?

Av fiskmat

GTX 750 Ti PCI-e x1 till x16 adapter?

Haj,

jag har ett mini-ITX moderkort och skulle vilja uppgradera riggen med ett bättre grafikkort i syfte att spela. Problemet är att moderkortet bara har PCI-e x1 och jag undrar nu om jag skulle kunna använda mig av en PCI-e x1 till x16 adapter och koppla in ett GTX 750 Ti? Eller kommer det då bli några komplikationer eller stora prestandaförluster?

Tack!

Av fiskmat

Clockwork Orange.

En klassiker som jag hade missat, riktigt bra.

Av fiskmat
Av fiskmat

Denon AH-D510R Kan också vara värt att kolla upp, bra ljud. Dock lite över budget

Av fiskmat

Tjena,

Du kan ju först försöka bestämma dig för om du vill ha 5.1 eller 2.1. Men om du ska köra en stereoanläggning (2.1) så kan jag tipsa om Dali Zensor 1. Jag har de högtalarna till musik och är riktigt nöjd, men hur de är till film kan jag tyvärr inte svara på.

Men som oyegie sa, om man har tid och ork kan man försöka hitta ett par beganade hörlurar. Man kan få bra saker till ett billigt pris.

Av fiskmat

Tjena!

Nu är jag lite osäker på om du ska ha hörlurarna till musik eller gaming, men om det är musik som gäller så kan jag definitivt tipsa om Denon C-260R, riktigt bra lurar enligt mig. Om du vill ha on-ear-lurar så använder jag just nu aiaiai tracks vilka jag även tycker är riktigt grymma, dock inte för all sorts musik.

Av fiskmat

Haj!

Jag tänkte bara berätta att jag hade köpt telefonen jailbreakad men när jag sen uppdaterade till iOS 6 och den inte va jailbreakad längre så blev ljudkvaliteten genast mycket bättre.

Ett tips till de som har haft samma problem som jag

Av fiskmat

Ja det kanske helt enkelt är så. Bara konstigt att det är så stor skillnad då jag har fått uppfattningen att många tycker iPhone ger bra ljudkvalitet.

Vad tycker folk här på sweclockers? Har iPhone bra ljudkvalitet i jämförelse med andra "portabla musikspelare"?

Av fiskmat

Jag har lyssnat på musik i standardspelaren på iphonen också men även där låter det förjävligt. Har inte testat på ipaden dock

Av fiskmat

Ljudkvalitet iPad vs iPhone

Haj!

Jag har en ipad 2, en iphone 4. Jag har lyssnat extremt mycket på spotify via min iphone och tyckt att det är underbart men för några dagar sedan började jag lyssna på spotify via min ipad och insåg att det är en extrem skillnad i ljudkvalitet. Helt plötsligt känns ljudet i Iphonen väldigt platt och odetaljerat. Det är som natt och dag!

Jag har googlat runt lite men inte hittat något liknande problem och undrar nu: är det så här det är eller är min iphone ett måndagsexemplar? Någon här som har upplevt samma sak eller liknande?

Lyssnar för övrigt i 320kbit/s och använder ett par Denon AH-C360

Av fiskmat

Riktigt trevligt bygge! Jag har blivit inspirerad och tänker nog försöka fixa en likadan. Jag är ingen elektriker och undrar hur det skulle fungera att använda olika sorters fläktar, skulle det fungera? Om inte, vad är problemet?

Av fiskmat

Okej, men då borde servern jag har satt ihop klara i alla fall 10 spelare hårdvarumässigt, dock tror jag som sagt att det blir internetet som flaskar.

De nya specsen är:
i3 2100
msi H61I-E35 mITX
8gb RAM

Nu är det bara mjukvaran kvar att fixa vilket kan bli lite klurigt med tanke på att jag aldrig har använt mig utav ubuntu.

Av fiskmat

Okej, tack för svaret lundahniel.

Nu har dock projektet gått åt skogen då mitt moderkort inte vill ta emot nått grafikkort, har testat 3 olika. Nu funderar jag istället på att helt enkelt köpa nya komponenter så att jag slipper hårdvarukrångel och faktist har ett mer framtidssäkert system.

Här är en inköpslista som jag snabbt har kastat ihop: http://www.inet.se/kundvagn/visa/1473098/jacobs-server

Hårddisk och nätagg har jag redan.

Feedback på den här hade varit kanon!

Av fiskmat

Förresten, har lite strul med grafikkort och undrade om man kan köra själva servern utan grafikkort efter att man installerat operativsystemet eller om minecraftserver faktiskt kräver en grafikdel?