Inlägg

Inlägg som fiskmat har skrivit i forumet
Av fiskmat

Tack krilleoh! Det får bli ubuntu och jag tänkte använda SSH men jag visste inte att man kunde fjärtyra den grafiskt. Hur fungerar det?

Jag tror jag har fått kläm på hur jag installerar själva minecraftservern men vet inte hur jag installerar craftbukkit. Kan du förklara eller hänvisa till nån guide?

Tack!

Av fiskmat

Och fungerar det att använda bukkit på ubuntu server?

Av fiskmat

Har ingen erfarenhet av ubuntu server, har bara använt freenas. Men jag är definitivt villig att lära mig. Har funderat kring vilket os jag ska använda, har ca 6gb minne nu så 64bitars är givet. Funderade på windows 7 men rekommenderad mägd minne är 2gb vilket blir lite lite över till minecraftservern.

Men Lundahldaniel, har du nån bra guide om hur man använder ubuntu som os till en minecraftserver?

Av fiskmat

Okej, tack. Jag får väl helt enkelt testa med vad jag har och uppgradera om det är nödvändigt. Tack för alla svar här, det har varit till stor hjälp!

Av fiskmat

Nu känns det som att jag får lite olika vibbar här. Hur viktigt är det egentligen med en snabb hårddisk? Hur skulle en hårddisk med 5400rpm klara av det?

Av fiskmat

Okej, gott. Då får det bli bukkit. Är detta nått som är lätt att intallera och hantera? Om inte, finns det nån bra guide?:)

Av fiskmat

Okej, tack. Hade ingen aning om att 64bitars OS var ett krav så tack så mycket! Tror vi har fiberlina så det blir nog inget stort problem. Men hur långt tror ni att 4gb ram räcker, hur många spelare inne samtidigt?

Av fiskmat

Bygge av Minecraftserver

Nu är det dags att bygga en minecraftserver till min lillebror som han och hans kompisar ska kunna spela tillsammans på. Tanken är att de ska kunna va ca 10-20 spelare på servern. Det jag tänkte använda är en gammal dator som står och skräpar.

Specs:
Amd athlon x2 5600+ 2,8Ghz
2gb ddr2 ram
(ska köpa en ny hårddisk)

Nu är jag inte alls kunnig inom just minecraftserver och skulle vilja veta om ni tror detta räcker för mina behov? Och vad ska jag ha för hårddisk?

Om det är nått jag har glömt så säg till!

Av fiskmat

Okaj, tack! Får bli en funderare

Av fiskmat

Ny förstärkare Cambridge Azur 650A

Halåja!

Nu börjar det bli dags för en uppgradering av stereonaläggningen här hemma och när ska man göra det om inte under mellandagsrean. Nu är jag tyvärr inte den mest kunniga inom området men är ändå av det lite kräsna slaget när det gäller ljudkvalitet.

Jag kikade in på Hifiklubbens hemsida och hittade förstärkaren Cambridge Azur 650A med ett smaskigt reducerat pris: http://www.hifiklubben.se/produkter/stereo/forstarkare/cambri...

Den verkar ha fått ganska bra recensioner och nu är min fråga till er om ni tror detta är något att ha? Någon här kanske har nån erfarenhet av den här modellen eller av märket Cambridge i allmänhet.

Alla svar uppskattas och God Jul på er

Av fiskmat

Skulle precis börja lira när Steam började ladda ner något som verkade vara en uppdatering av spelet. När jag sen skulle spela så fungerade det inte längre att använda tab för att komma ut ur kistor och ens inventory. Lökigt när man har vant sig vid det. Någon som har märk samma sak eller kanske har en lösning? Står nu att jag har version 1.2.12.0

Av fiskmat

Aha. Många bra tips. Ska testa dessa så snart jag får tid.
Tack!

Av fiskmat

Åtkomst till FTP-server utanför nätverket?!

Haloj!

Har lekt ett tag med en gammal dator för att försöka få den att fungera som en ftp-server som man kan komma åt utanför nätverket. Jag kan dock inte få det att fungera.

Jag använder en gammal dator med en p4, ungefär 254mb ram och en 20gb ide-hårddisk.
Jag använder freenas och har fått själva ftp-servern att fungerar innom nätverket. Jag har öppnat port 21 , kollat så att min ftp-server är ansluten till port 21 och använt program för att vara säker på att porten är öppen men folk kan fortfarande inte komma åt den utifrån.

När folk försöker ansluta med min externa ip-adress så kommer krav på lösenord och användarnamn upp(precis som jag har valt) men när de har fyllt i de så börjar bara deras webläsare att arbeta och kommer aldrig in på sidan/servern.

Jag har funderat på om prestandan på servern är för dålig för att kunna köras utanför nätverket eller att routern behöver en nyare programvara för att kunne öppna porten(ny programmvara finns tillgänglig).

Har någon annan upplevt detta eller kanske vet vad felet skulle kunna vara?

Jag uppskattar all hjälp jag kan få!
Tack!

Av fiskmat

Okej. Tack. Jag tänkte köra lite biffigare än 450 watt så att jag inte behöver köpa ett nytt även om jag gör en rejäl uppgradering

Tack för alla svar!
Ha det gött!

Av fiskmat

Okej. Men vilket nätagg skulle ni rekomendera för mitt system då? Jag tänkte mig max 600w.
Motivera gärna varför just det

Av fiskmat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av propan
ACE är skräp, kan förstöra din hårdvara.
600W är overkill med tanke på dina nuvarande komponenter men med tanke på att du kanske vill köpa nytt i framtiden så är det upp till dig.

Så du rekomenderar altså att jag köper ett nytt nätagg trots att det jag har fungerar?

Av fiskmat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Joelgbg
definiera "problem"

http://www.inet.se/artikel/6900305/fractal-design-tesla-550w-...

bra nätaggregat, gratis frakt för sweclockers medlemar också

Det har hänt några gånger att jag inte får någon bild på skärmen när jag startar datorn. En gång efter kabeldragning och en gång när jag skulle koppla in en ide-hårddisk. Jag har kollat sladdarna noggrant!
Och jag kollade också grafikkortet. Inget fel på det. Inte heller skärmarna.

Av fiskmat

Okej.
Jag har en athlon 64x2 5000+
och ett nvidia 8600gt

så ingen mosterdator med andra ord.
Förresten, du nämnde ace nätagg. Jag har faktist ett ace nätagg. Jag har en del problem med dator och funderar på om det kan vara pga nätagget.

Gör ace väldigt dåliga nätagg? Så dåliga att du skulle rekomendera mig att byta?

Ursäkta alla frågorna:)

Av fiskmat

Jag har som sagt kollat alla sladdar och jag kör med 2 skärmar och jag får ingen bild på någon av dom så jag är nästan helt säker på att det inte är skärmarna som är problemet.

Men jag kan testa med ett annat nätagg.

Tack för tipsen!

Av fiskmat

Är detta nätagget bra?

Haj!

Hittade det här nätagget:

http://shop.compless.com/index.php?p=utforska&artid=50680

Nu undrar jag om det är något att ha?
Det verkar nästan för bra för att vara sant med det priset.

Om någon vet något om märket eller nätagget så säg till

Uppskattar alla svar!

//Hampus