Montering av komponenter

Montering av komponenter i barebone-enheten går kvickt förutsatt användaren låter beräkningsmodulen sitta kvar i chassit.

BXNUC9i7QNX_A_10.jpg
BXNUC9i7QNX_A_11.jpg
BXNUC9i7QNX_A_12.jpg
BXNUC9i7QNX_A_15.jpg

Två skruvar i chassits bakdel gör det möjligt att öppna upp genom att montera av sidopanelerna.

BXNUC9i7QNX_A_37.jpg
BXNUC9i7QNX_A_38.jpg
BXNUC9i7QNX_A_39.jpg
BXNUC9i7QNX_A_42.jpg
BXNUC9i7QNX_A_43.jpg

Ytterligare två skruvar kan lossas på beräkningsmodulen och fläkt, och fläktkåpa och kylning för M.2-enheterna kan vikas undan. Det sitter ingen tejp eller skyddsfolie på den värmeledande tejpen för de två M.2-enheterna. Kylblocken för M.2-enheterna är fjäderlastade mot enheten för att ge god kontakt.

BXNUC9i7QNX_A_46.jpg
BXNUC9i7QNX_A_47.jpg
BXNUC9i7QNX_A_48.jpg
BXNUC9i7QNX_A_49.jpg

Beräkningsmodulen och eventuellt grafikkort kan monteras i den fullstora PCI Express-platsen tillsammans med eventuellt annat instickskort. Glöm inte strömkabel till mer strömtörstiga grafikkort. Metallbygeln som sitter tvärs över chassit går att skruva loss för större grafikkort.

BXNUC9i7QNX_A_51.jpg

Förväntad tidsåtgång är kanske tjugo minuter för en total nybörjare och en erfaren datorbyggare löser detta på fem till tio minuter. Det enda som var problematiskt för mig att montera i chassit var grafikkortet, vilket i mitt fall knappt fick plats. Det kan också ses som att det passade in helt perfekt, beroende på eget perspektiv.

Överlag skulle jag hävda att proceduren är en angenäm sådan men den mer svårtillgängliga M.2-anslutningen är betydligt stökigare att komma åt. Hela systemet kan plockas isär lika smärtfritt även i monterad form.