Ljudnivå & Temperatur

Ljudnivåer

Systemets fläktljud får anses vara rimligt trots att fläktarna är förhållandevis små. Dessvärre lider mitt exemplar av ett rätt rejält elektriskt oljud som skalar med överföringshastigheten till lagringsenheten. Det är närmast olidligt att ha exemplaret jag testar uppe på skrivbordet.

I övrigt låter fläktarna såklart rätt friskt när ett tyngre program startas eller en vanlig last såsom spel eller liknande är igång. Grafikkortet är även det helt exponerat med de öppna panelerna så även detta hörs rätt tydligt när det är under belastning. I just min maskin höll sig grafikkortet dock svalt och lät inte nämnvärt mycket.

Temperatur

Även om just ljudnivån lämnar en del att önska är grafikkortets temperaturer imponerande låga med maximal uppmätt temperatur om 70 °C vid körning av MSI Kombustors inbränningstest.
Istället för mäta absolut temperatur kikar jag på hur prestandan förändras vid riktigt hög belastning på grafikkortet i ett gäng syntetiska tester.

När grafikkortet belastas med MSI Kompustor nås en maximal temperatur om 72 °C Över tid och den genomsnittliga temperaturen var 70 °C.

Prestandan faller helt klart under varmare situationer men inte så mycket som jag väntade mig. Även fläktarnas ljudnivå håller sig på rimlig nivå. Tappet i prestanda är främst vid flertrådade laster vilket även var väntat. Temperaturbudgeten räcker helt enkelt inte till alla sex kärnor samtidigt som grafikkortet pustar på.