Utvändigt

NaosQG-1.jpg
NaosQG-2.jpg

Egenskaper

Värde

Tillverkare

Mionix

Modell

Naos QG

Mått

130 x 85 x 39mm

Vikt (utan kabel)

108 g

Knappar

7 Stycken

Brytare

Omron

Sensor

Pixart PMW 3360

Känslighet

100–12 000 DPI

Uppdateringsfrekvens

125, 250, 500, 1 000 Hz

Mionix Naos QG är en vidareutveckling av Naos-familjen som finns i ett flertal olika utföranden. Den gemensamma nämnaren bland dessa är den ergonomiska formen, där valet av sensor är det enda som skiljer dem åt.

NaosQG-3.jpg
NaosQG-4.jpg
NaosQG-5.jpg

Den gråfärgade musen är av storlek större med ergonomisk anpassning för högerhänta, och i dagsläget finns ingen modell för vänsterhänta. Båda sidor av musen är urholkade för att ge passform för tummen på vänstersidan samt ring- och lillfinger på högersidan.

NaosQG-6.jpg

På musens främre del sitter det gummiklädda rullhjulet med en mekanisk avkodare med 24 steg. Utöver det är rullhjulet även belönat med RGB-belysning som är styrbart via mjukvaran. Ovanför hittas två knappar som i referensutförande är programmerad som DPI- respektive profilväljare.

NaosQG-9.jpg

Vänstersidan huserar även de två sidoknapparna som är placerade precis ovanför tummen. Knapparna i sig har en matt beläggning likt DPI-knapparna, som samtidigt är något lenare än resterande konstruktion.

NaosQG_lights-1.jpg
NaosQG_lights-2.jpg
NaosQG_lights-4.jpg

Självfallet är Naos QG utrustad med RGB-belysning på rullhjulet samt bolagets logotyp på pekdonets bakre del. Med hjälp av mjukvaran kan belysning styras i olika effekter och färger.

NaosQG_lights-3.jpg
NaosQG_lights-5.jpg

För att kunna se blodflödet i handen används ett starkt grönt ljus som absorberas av de röda blodkärlen. Denna lyser upp varje gång musen flyttas eller om handen kommer i kontakt med sensorerna, som om de inte täcks skiner rakt mot användarens ögon vilket kan upplevas irriterande. Lyckligtvis går detta att inaktivera i mjukvaran.

NaosQG-8.jpg

Undersidan av musen är klädd med fyra stycken glidkuddar, som då ger stöd åt musen i alla dess riktningar. I mitten hittas även Pixart optiska sensor PMW 3360 som tillhör en av marknadens bästa i dagsläget.

NaosQG-10.jpg
NaosQG-11.jpg
NaosQG-12.jpg

Mionix Naos QG är kompatibel med en mängd olika handgrepp. Däremot måste botten av handflatan ha kontakt med sensorerna för att Quantified Gaming ska ge någon effekt. Det begränsar det till Palm- eller Claw-grepp.

NaosQG-14.jpg
NaosQG-15.jpg
NaosQG-16.jpg

För att visa storleken ytterligare har redaktionen letat upp Steelseries Rival 700, vilken är väldigt lik sitt mindre syskon Rival 300, samt Zowie EC2-A. Som synes bygger Naos QG mycket på bredden samtidigt som den är lägre än de andra.

NaosQG_lights-6.jpg

Med musen greppad med Palm-grip hamnar både ring- och lillfinger något utanför det tillhörande stödet på pekdonets högra sida, vilka då skrapar i musmattan.

NaosQG-7.jpg
NaosQG-13.jpg

USB-kabeln har en längd på 1,8 meter och är relativt formbar. Kabeln är hopvikt i kartong och kan då behöva en viss tid innan den har rätat ut sig igen. Slutligen skickar Mionix även med en snabbstartsguide och ett knippe klistermärken i olika storlekar och former.