Inlägg

Inlägg som Callemedskägget har skrivit i forumet
Av Callemedskägget
Skrivet av Aphex:

Ni återkommer till att skägg ej är krav, ska det tolkas som att ni erbjuder tjänsteskägg?
Förmånsbeskattas det?

Ja.

Skrivet av mrqaffe:

Men det är meriterande att vara snaggad, är det ok om man gör en överkamning med skägget om man är kal på hjässan ?
https://i.imgur.com/cndgJSS.jpg
Och vore det inte bättra att göra som en del andra företag och se till att det bara är IE som fungerar, det ger ett mer seriöst intryck och en unik upplevelse när man provar nån mer omogen webbläsare.

Hår disponeras på valfritt sätt.

Av Callemedskägget

Jag vill inte påstå att jag gjorde en bättre video med samma källmaterial. Men det gjorde jag.

Av Callemedskägget
Skrivet av reflux:

Man kan ju också tänka sig att Sony betalat för att få premiärvisa innehåll från spelet i samband med avtäckandet av PS5, och att CDPR då tvingas skjuta upp sin egen visning.

Möjligen, tror dock inte Sony skulle fokuserat på spel till nuvarande generation i ett event för next-gen men kan absolut ha fel.

Av Callemedskägget
Skrivet av Swurre2019:

Som sagt innan... Tusentals dör av Corona i USA men så fort någon kastar en flaska genom ett fönster så får de styrande skrämselhicka och allt måste försemas... CDPR är ju rädda att förlora hype om sin produkt.

Det var nog den mest förenklade beskrivningen av situationen jag läst på hela internet. Grattis!

Massiva protester i mer eller mindre alla stater, i en av världens största marknader. Det är såklart upp till dig att ifrågasätta om spelbolagen ska ta ställning i denna, högst aktuella fråga, eller i andra liknande saker som sker världen över på regelbunden basis. Och slutklämmen, att CDPR är rädda att förlora hype kring sin produkt; med tanke på hur internet har reagerat på dessa förseningar är nog PR-smällen hårdare av att försena sändningen än att faktiskt genomföra den.

Av Callemedskägget

Produkt: Xbox Game Pass Ultimate
Länk: https://www.xbox.com/sv-SE/xbox-game-pass#join
Kategori: Spel
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5289673
Pris: 10 kr
Tidigare pris: 135 kr

edit: 10 kr gäller första månaden för nya prenumeranter. Abonnemanget övergår sedan till ordinariepris på 135 kr månaden.

Av Callemedskägget
Skrivet av cyklonen:

Är FZ-Calle smyggöteborgare?

Haha, kanske i sinnet!

Av Callemedskägget
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Absolut, hellre video än ingen alls. Det var inte så jag menade utan mer att man inte fastnar och nöjer sig med detta när allt detta är över.

Vi längtar nog alla tillbaka till kontoret

Av Callemedskägget
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Det ser hemmatrevligt ut i guess. Men i stora hela hoppas jag det återgår till det med professionella stuket framöver igen.

Alternativet är ju att knappt göra video alls hemifrån, vilket vore trist.

Haha! Skägget är så vilt nu, risk att det ryker innan jag kan gå till en barberare igen.

Av Callemedskägget
Skrivet av Gamsurn:

Suck, ID gör för bra spelmotorer. Trodde det här året skulle bli när jag uppgraderade datorn, men mitt i5 4690k, 8gb minne och nvidia 1080 lirar i 75-90fps i 1440p ultra nightmare.

Bara att fortsätta hålla i plånboken och "vänta på nästa generation".

Man trodde ju att den magiska såsen skulle sina när Carmack drog. Nope!

Av Callemedskägget
Skrivet av marcusOCZ:

För att det är en speldator.

Nejdå, denna cpu är medelmåttig till spel skulle jag tro. Men produktivitet är det ok på.

Tänkte hämta den från Kenneth i veckan och testköra lite 4K-renderingar.

Av Callemedskägget
Skrivet av Skumtomten:

”Bygga data”

Haha, sagt med all välmening

Av Callemedskägget
Skrivet av Oneone:

tänker mig som att det första att när man skadar en fiende så är det bara att köra en glory kill det är lixom det som är tänkt eller fungerar det inte likadant , det blir ett bra flow då tyckte jag i första spelet iaf.

Problemet för mig är att du måste göra det oftare och att det tillsammans med flame belch och motorsågen stjälper mitt flow snarare än hjälper det.
Se exemplet ovan med minobossen.

Skrivet av fiend:

@CalleFZ: Var säkert några år sen som jag skrev här, men måste hålla med dig i recensionen för din del. Det är för mycket fokus på "glorykills" och för lite på att kötta och mata på. Jag har spelat Doom, Doom2 och favoriten Quake1 sedan begynnelsen och detta koncept faller mig inte alls i smaken.
Kunde de inte gjort ett system som var lite mer "oberoende" av glorykills. De som vill leta ammo/hälsa.. och de som hellre vill göra Glorykills istället för att ladda upp vapen och hälsa.

Var nästan sugen att köpa detta spel, men har ångrat mig då det är långt ifrån hur jag vill spela mina spel tyvärr. Ett bra betyg och bra recension!

Tack, och välkommen tillbaka! Hade jag dött bestämma hade det varit hårt knutet till svårighetsgraden. Det är ju det till viss del men låt mig åtminstone uppgradera annonspaketen ytterligare.

Skrivet av FattarNiInte:

Spela på en lättare nivå och gör inga glory kills då. Problemet löst.

Som jag försökt förklara tidigare så hjälper svårighetsgraden till viss del eftersom du kan bära mindre än hälften av ammon gentemot 2016.

Av Callemedskägget
Skrivet av Oneone:

har FZ hört talas om glory kills? De ger väll ammo

Ja, men du kan ha betydligt mindre ammo i detta och vad är kul med att behöva jaga svaga fiender mitt i en eldstrid. Saxar in ett exempel jag skrev på FZ:

"Du möter ibland riktigt starka fiender, snudd på minibossar, som tar ett par minuter att ha ihjälp. Maurader som exempel, innan du lärt dig kontra hans attacker. under striden kommer du förmodligen få slut på ammo och du kommer förmodligen få låg hälsa. Spelet löser detta genom att regelbundet spawna just svagare demoner under dessa möten så att du i princip hela tiden ska kunna fylla på ammo, armor eller hälsa. Så istället för en intensiv fight måste du regelbundet fly, släppa fokuset på minibossen och istället fylla på de klent tilltagna reserverna.

Uppsidan på detta är som jag försökte förklara i recensionen att du, när allt väl klickar, känner dig smått oövervinnlig. Och det uppstår många "shit, där var jag nära och dö"-situationer som du lyckas rädda genom att göra en glory kill i sista sekund."

Skrivet av toboraton:

Det kanske blir ytterligare en klyfta mellan Doom-fansen. Detta är trots allt två helt nya och moderna tolkningar på ett kärt och gammalt koncept, medans Eternal har höjt ribban på vad dom tror fansen vill ha mer av. Utvecklarna har ändå visat stor transparens med vad dom ville uppnå så jag tror inte folk, åtminstone dom som någorlunda följt utvecklingen, får en chock. Själv är jag beredd på en ny utmaning, men jag kommer nog snabb märka om det är för mig eller inte. Jag gillade flytet jag fick i 2016 när man skuttade runt, sköt i alla riktningar, bytte till olika vapen och gjorde glorykills när jag behövde liv/ammo.

....men, om du nu klagat över att Doom 2016 och Eternal är repititiva för dig - hur är då att hålla ner musknappen för att skjuta 200 av samma fiende, en efter en, ett så bra exempel på motsatsen? Är det bara jag som missat ironin i det?

Många recensenter verkar älska det och jag tror även många spelare kommer att göra det. Samtidigt som det kommer finnas fler av mig som tycker att de tog just de aspekterna lite för långt.

Skrivet av evil penguin:

Jag är inte mycket för det där med att man "måste spela korrekt", men i fallet Doom 2016 (och som det låter betydligt högre grad Eternal) så är ju motorsåg, glory kills osv en integral del av spelmekaniken, så OM man väljer bort detta moment så blir det ju genast svårt.

Jag misstänker lite att skillnaden i åsikter gällande hur detta ser ut att te sig kontra Doom 2016 åtminstone delvis handlar om hur man spelade 2016.
Det här med att fylla på både hälsa och ammunition genom närstrid (glory kills respektive motorsåg), var ju en påtaglig del i spelmekaniken även i Doom 2016. Om man anammade detta i 2016 så *låter* det inte som att det behöver vara ett stort problem att de flyttat fokus i den riktningen vad gäller resurshantering.

Det som skaver lite för mig som läsare är väl att det känns som att recensionen inte riktigt känns vid att spelmekaniken med att fylla på resurserna genom närstridsmoment introducerades i Doom 2016 och att denna mekanik vad det låter fått avgörande betydelse i Eternal, detta samtidigt som ett av de största klagomålen är brist på resurser. Glory kills och motorsåg nämns inte ens i sammanhanget resurshantering.
Och att det skaver handlar INTE om att det spelet behöver ha blivit bättre/roligare till följd av denna mekanik eller att "recensenten har fel", utan just att avsaknaden av det perspektivet gör det svårt för mig att veta hur jag ska tolka recensionen. Om man hårddrar det: var det verkligen resursbrist hela tiden eller spelade recensenten utan att fylla på resurserna?

Med det sagt så har jag ju inte spelat Doom Eternal, jag kanske kommer hålla med om att det blev "för mycket"...

Eternal har betydligt djupare gameplay tack vare fokusen på dessa system men för mig personligen är det inte djupare gameplay som är intressant vad det gäller Doom.

Av Callemedskägget
Skrivet av toboraton:

Ouch! 80 fps avg i 1440p för 1080ti.

Hoppas det bara betyder att något i Ultra Nightmare preset är en riktig prestandabov. Jag kommer i vilket fall inte maxa allt men visst blir man lite förvånad.

Synd att recensenten inte var helt onboard med spelets design. Det är en hög risk dom tagit genom att göra spelet mer hektiskt och mera närstridsorienterat. I 2016 var man inte konstant bunden till att utföra glorykills på hurt me plenty men eftersom det var det stora nya vinnarkonceptet med det spelet är det ju inte konstigt att dom har lagt mer fokus på det i Eternal. Ska bli intressant om man själv lyckas hitta "the Doom dance" som Hugo Martin gillar att säga.

Jag har haft mina dubier om denna fördjupning i spelmekaniken sedan första gången jag testade Eternal och visst kommer man in i det mer och mer men för mig blev det inte ett roligare spel. När allt väl flyter känner man sig oövervinnlig men de stunderna är alldeles för få. Fler "klick-klick-klick" i vapnen. Och närstriderna är ju egentligen bara för resurserna, alla större fiender har nya attacker när du blir för närgången.

Skrivet av Dinoman:

Det ser svettigt ut för mig och mitt 1080 Ti i 3440x1440p.

Denna kommentaren är fantastisk.

"Jag får känslan av att målbilden är att vi ska lira på den allra mest testosteronstinna svårighetsgraden och späka oss igenom spelet likt en finsk bastu med extra mycket rispiskande."

Tack

Av Callemedskägget
Skrivet av lambdan:

Precis som 2016 då?

Skrivet av Thomas:

Så var det väl verkligen inte? Kötta på tills ammo är slut, använd motorsågen 1-2 gånger, kötta vidare osv. Jag kan inte minnas att jag snålade med ammo och planerade varje skott.

Skrivet av sKRUVARN:

Var även fallet i Doom 2016 om man inte spelade "korrekt". Det är ju ett medvetet val för att även ska vara tvungen att vara i närstid och inte bara springa och skjuta på håll. Vi vet ju inte skribentens spelstil, behöver ju inte betyda att det är värre i detta spel.

Skrivet av crew seven:

Hatar just det där att man ska behöva jaga ammunition det gör mig bara stressad speciellt om man kommer till en boss så har man bara några skott kvar.

Som exempel: från start kan du ha 14 shotgun shells i Eternal, 24 när du uppgraderat allt som går. Kontra Doom 2016 där 20 var lägsta, 60 fullt uppgraderat.

Skrivet av JesperT:

Mest givna köpet vid release på säkert ett decennium. Det här torde vara så nära perfektion man kan komma inom genren.
FZs tramsande om att oj, min ammo tar slut ibland, jag ger spelet en trea känns som ett direkt trollbetyg. Det finns olika svårighetsgrader. Är man en nybörjare i gengren, siktar och reagerar dåligt och långsamt så finns det lägre svårighetsgrader "I'm too young to die" är nivån som kan rekommenderas isåfall.

Att hushålla med ammo och inte bara skjuta hejvilt och missa de flesta skott är en del av utmaningen med spelet och i högsta grad ett aktivt designbeslut för att göra spelet mer utmanande för erfarna spelare från vad jag hört.
De har gjort så att olika vapen och ammo är väldigt olika effektivt mot olika fiender, vilket gör att man måste skifta vapen på ett bra sätt.
Köttar man bara på utan att tänka och wastar ammo med ett vapen som inte är effektivt mot en viss fiendetyp, ja då kommer man att naturligt nog få brist på ammo. Det är meningen.

Hej Jesper! Jag har nog lagt närmare 25 timmar på Doom Eternal i olika sammanhang nu, känner mig väldigt säker på mitt omdöme. Att kalla det trollbetyg är faktiskt lite drygt, håller du inte med om det? Jag har förövrigt spelat shooters och Doom sedan tidigt 90-tal, jag vet hur hur de fungerar.

Men, vidare till dina reflektioner - de stämmer väldigt bra. Olika vapen för olika situationer och fiender (plus svaga punkter som helst ska slås ut först) gör att djupet i gameplayet ökat avsevärt. Du kan bli ännu bättre på Eternal om lägger manken till och det är som du säger ett högst medvetet beslut från id Software. De tog illa vid sig när folk röjde runt i ett par timmar med super shotgun och sedan kallade spelet repetitivt.

Jag tycker dock att de gått lite väl långt i sina försök att skohorna spelare in i vad de anser är det bästa sättet att lira Doom Eternal. Därför får det 3 i betyg, vilket motsvarar "Bra".

Av Callemedskägget
Skrivet av Vargas:

Det där låter EXAKT som något någon som ligger bakom en världsomspännande pandemikonspiration skulle skriva.

https://files.spieletipps.de/packshot_img/000/000/012/112/12112....

Av Callemedskägget
Skrivet av Vargas:

Så ... det är Calle som ligger bakom allt. Han behöver uppenbarligen träna mer.

Skrivet av Hugashaka:

Corona-Calle? 😀

Skrivet av Joakim Ågren:

Det här med Corona är bara en ursäkt de som ligger bakom detta är FZ som skakar tänder och inte vågar möta Sweclockers så de har sett till att skjuta på eventet!

https://media.giphy.com/media/3tda3JZduXj17BtWJQ/giphy.gif

Skrivet av HC-8315:

Bra!
Man behöver ta de här på allvar. Många tycker de är trams. De tycker inte jag. För dom som tycker Corona är trams kan ju försöka övertyga mig att de är trams när hela världen står stilla för att alla är sjuka och precis ingenting i samhället fungerar.
Vi skall vara glada att Sars-Cov2 inte är farliga än vad den är.

Haha, gulligt, synd bara att ni är sena på er hot take. Fem minuter innan Swec ens pubbade sin nyhet skrev jag:

Som samarbetspartner till Dustin Expo måste vi tyvärr meddela att mässan, som skulle gått av stapeln i slutet av mars, blir framskjuten till september. Den officiella linjen är att smittorisken för coronaviruset blev en alltför riskabel faktor men vi tror helt enkelt att lobbyister på Sweclockers ligger bakom beskedet.

Av Callemedskägget
Skrivet av Kenneth:

Jag vill se FZ-Calle gråta!

Boy!

Av Callemedskägget

Man har ris till strogge. Jag har faktiskt gått kockutbildning.

Av Callemedskägget

Shameless länkning: FZ-medlemmar (du har väl ett konto där också?) får gräddfil till den 45 minuter långa visningen på Dreamhack i helgen.

https://www.fz.se/tavling/281630-cyberpunk-2077-demonstreras-...