Inlägg

Inlägg som Defeat^ har skrivit i forumet
Av Defeat^
Skrivet av JimmieSan:

Har du haft mer kraftfull hårdvara har du aldrig fått 100% cpu eller gpu usage i csgo.
Detta har gällt hela tiden.

Nej ingen av min cores går 100% i csgo, inte heller min gpu (Har dom aldrig gjort för den delen heller)
Ligger oftast mellan 290-350 fps average i ett game.

Skrivet av KingCobra:

Kan intyga att det hänger på överklockning av cpun. Min rig har problem att gå över 120 FPS konstant med orginalklockning (3,5 hz) har överklockat till 4,5 och det gjorde susen. Det spelar ingen roll om jag har allt på max eller minimum i hrafikinställningarna, klockningen av CPUn gjorde en stoor skillnad.

Låter ju riktigt skumt. Om spelet är processor-krävande borde ju processorn jobba för fullt? Ligger jag på 50% nu så bör ju det innebära att spelet inte kräver mer än 50% av processorkraften från en phenom II x6? Skaffar jag då en dubbelt så snabb processor så borde ju skillnaden bli samma fps men endast 25% processor aktivitet?

Förstår inte vad det är som hindrar CS:GO från att utnyttja all beräkningskraft hos cpu-kärnorna?

Av Defeat^
Skrivet av liquisole:

Har blivit någon processor-relaterad prestandabugg efter senaste major updaten i CSGO. Är samma för mig och många andra (finns stor tråd om det på Reddit) att processorn ligger på 20-30% och fpsen har sjunkit med ca. 50-100.

Suck, finns det någon lösning på problemen? Länk till reddit?

Tack för svaren än så länge!

Av Defeat^
Skrivet av Gurk:

Aldrig mer än 50-60% i alla lägen, ibland 80%? Är det korrekt?

Då är det nog hög tid att ta reda på varför CPU throttlar.
Förslag #1 - se över cpu-temp och ventilation, i den ordningen.

Nej precis, någon peak på 80% annars ganska stabilt på 50-60% på första kärnar, lägre på de andra. Kör jag prime så blir inte processorn över 50 grader. Dock drar moderkortets MOSFETs iväg till 90 grader, kan det ha något med saken att göra? Hört att de ska tåla långt över 100 grader dock.

Skrivet av Rajat:

Var glad att det inte jobbar i 100%, vad är det som skulle vara bra med det?

Högre fps? Har en 144hz skärm så vill ju gärna ha över 144fps. Om du lirar ett spel och du får 20 fps och du ser att datorn inte ens försöker jobba på max så skulle du väl vilja lösa problemet?

Skrivet av JimmieSan:

Spel behöver inte jobba i 100% på varken eller.
Ligger runt 80% på GPU (överklockat gtx 970) och 55-70% % på cpu (3570k @4.5ghz) (I csgo)

Behöver och behöver, vill ju ha högre fps än hz-en på skärmen. Om du kollar aktiviteten på varje cpu-kärna för sig, är de ingen som slår i taket? Datorn funkar ju inte riktigt så att den tänker "äsch det räcker med fps nu, kan ta det lite lugnt", utan den försöker lösa uppgiften så snabbt den kan = punga ut så mycket fps som möjligt tills någon del säger stopp.

Skrivet av JimmieSan:

Ska och ska, många spel fungerar inte så, bland annat csgo.
Sen att source bara kan använda 2 cores gör ju inte det bättre.

När jag hade mitt hd5850 så låg ju det konstant på 100%, sänkte jag inställningarna så fick jag istället mer fps tills en av processor-kärnorna slog i taket. Nu verkar det ju dock som om Valve tabbat sig med senaste uppdateringen.

Skrivet av dunis90:

CS:GO är helt enkelt dåligt på att utnyttja modern hårdvara. Det är ett DX9-spel och använder endast två kärnor.

Du får alltså högst två kärnor som belastas fullt ut. Därmed kan inte processorer med fler än två kärnor "slå i taket" i CS:GO.
Kraftfulla grafikkort begränsas i sin tur av processorn, det är därför dåligt flertrådade spel som CS:GO tjänar enormt på att man överklockar processorn, för det är där flaskhalsen ligger.

Problemet är att INGEN kärna ens är i närheten av att belastas fullt.

Av Defeat^
Skrivet av Gurk:

Nej dom flesta andra spel är lättkörda (då dom ..flesta.. spel är äldre), men gemensamt för alla spel är att dom har så du kan ändra grafik och upplösning till något lätt-tuggat, men som sagt... använd inte spel då utan lasta processorn med testprogram.

Perfmon (start -> perfmon -> enter)

Har kollat aktiviteten på alla kärnor med 0.1 sekunders uppdatering, lugger runt 50-60%, sticker upp till 80 vid enstaka tillfällen. Sjukt jobbigt att fpsen sjunker under 144 och datorn inte ens försöker trycka ut så mycket fps den kan :S

Ett spel ska väl ALLTID använda antingen grafikortet till 100% eller en/flera cpu-kärnor till 100% om man inte satt en fps-spärr? Sjukt frustrerande..

Av Defeat^
Skrivet av ChipZ:

Va? Jag kanske var otydlig, menade att blur reduction fungerar så bra att jag inte klarar mig utan det.
Stänger jag av det så blir upplevelsen väldigt mycket sämre.

Aha haha, jag som lästa för snabbt. Jag tror det bara är benqs skärmar som har den funktionen btw? I alla fall i den prisklassen.

Av Defeat^
Skrivet av ChipZ:

Kan bekräfta, har själv BenQ-skärmen och mår nästan dåligt när jag avaktiverar Blur Reduction och spelar CS, så bra är det.

Har du ens ställt in det? http://www.blurbusters.com/benq/strobe-utility/

Det kan vara lite osync annars = illamående.

Av Defeat^

Det har jag redan gjort

Skrivet av Gurk:

Naivt att se att tro att det är det enda spelet som stressar CPU, men bra att du hade sett CPU:n botta i prime. Då är det ju inte throttling eller liknande. O&O

De flesta andra spel är ju såpass grafiktunga att grafikkortet säger stopp före processorn?

Skrivet av blackeagle:

Det kan iofs vara CPUn fortfarande.

Det har blivit lite svårare att se om en kärna verkligen maxas på 100% i nyare Windows. Ibland flyttar systemet runt lasten så att det ser ut som att t.ex. en kärna ligger på 40% och en annan på 60%, men det är samma 100% egentligen. Bytet sker bara så snabbt att du inte hinner se det i de medelvärden som syns i task manager.

Okej, det finns inget annat sätt att se hur processorn jobbar?

Av Defeat^
Skrivet av Gurk:

Har du testat i fler spel eller något annat så processorn faktiskt går upp? Den kanske throttlar tänker jag.

CS är väl det enda spelet som faktiskt stressar CPUn eftersom det är så enkel grafik. Har ju dock stressat CPUn med prime och det går strålande.

Av Defeat^
Skrivet av bandless:

Strobelights mjukvara utav blurbusters har vad jag vill minnas en bättre ULMB som går i 144Hz. Benqs ULMB går i 120Hz vad jag vill minnas?
Jag hade tidigare ASUS-skärmen, och den var guld i den uppsättningen, och vill minnas att flera test-sidor höll med mig.

Rätta mig gärna om jag har fel.

Tvärt om, asusen har ingen sådan funktion, men det går att lura skärmen med hjälp av mjukvara som får skärmen att tro att den körs i 3D-mode = skärmen blinkar i 120hz. Benqen har dock en inbyggd sådan funktion som kör i 144hz som dessutom går att tweaka bättre.

Av Defeat^

Låg fps, CPU och GPU jobbar knapp?!

Tjena, har en phenom II x6 @ 4ghz och hade ett gammalt HD5850 innan. GPU usage låg typ konstant på 100% så grafikkortet flaskade alltså, så jag köpte ett radeon 280x. Nu ligger GPU usage på runt 60%. Jag får dock inte så mycket högre fps, så gick in och kollade CPU-usage och förväntade mig att några kärnor skulle ligga på 100% då en phenom II BÖR flaska ett 280x i CS:GO? Till min förvåning ligger processorn och slappar på 50-60% på alla kärnor, datorn jobbar alltså inte 100%?!

I spel bör väl antingen CPU eller GPU maxas (beroende på vad som flaskar) så länge man inte kör v-sync eller låser fps-en?

Hur får jag processorn att jobba hårdare?

Av Defeat^
Skrivet av Whitesound:

@Alling:

Finns det något negativt med Asusen jämfört med BenQ:n?

Jag valde Benq:en trots att den inte har displayport, ser ju ut som grafikkorten de närmsta åren kommer med DVI ändå. Vad jag läst så har Benqen lägre latenser plus att den har "blurreduction" vilket ger sinnesjuk rörelseskärpa. Vid aktivering pulserar bakgrundbelysningen i takt med skärmens frekvens likt en CRT och är alltså nedsläckt när pixlarna uppdateras = knivskarrp bild i snabba rörelser. Om du bara ska ha den bästa skärmen för CS och struntar i allt annat så finns det nog inget mer prisvärt än Benq:en.

Av Defeat^

Testa detta i consolen i cs:
"mat_queue_mode 2"
samt högerklicka på cs i steam, gå till egenskaper -> allmänt -> ange startalternativ. Där skriver du "-threads 4"

Stäng av hyperthreading i bios med

Av Defeat^

Har du kvar kortet? Skulle kunna hämta det i så fall då jag bor i närheten

Av Defeat^
Skrivet av Oliver91:

FX-8350 är väl baserad på 10 år gammal arkitektur i grunden medans intel's blir bättre varenda år eftersom deras serversida är så otroligt pressad att utvecklas framåt medans AMD nästan försvunnit på serverfronten, de som utvecklas till servrar i CPU kraft packas sedan om till konsumenter med nytt namn.

Bulldozer är ju en ganska ny arkitektur medan intels arkitekturer är baserade på den från pentium 3?

För övrigt kan CPUns GHz jämföras med bilmotorers varvtal. Två olika motorer kan ha helt olika mycket hästkrafter trots att båda gör 6000rpm, men en specifik motor ger mer hästkrafter när den körs i 6000rpm än när den körs i 2000rpm. Högre rpm/Hz är snabbare men man kan bara jämföra mellan samma motormodell/arkitektur

Av Defeat^
Skrivet av liquisole:

Nu vet jag inte vilken phenom II du syftar på men hade själv en 955 @ 3,8Ghz tidigare, som byttes ut mot en 8320 och 8320 presterar betydligt bättre än den gamla phenom II-processorn i samtliga spel jag provat iaf. Kan dock vara att de äldre bulldozer-modellerna presterar sämre (ex.8150)

Även i CS:GO verkligen?? CS ät väl det enda "moderna" spelet som nästan uteslutande körs på 1-2 kärnor, vilket inte direkt är FX-CPUernas starka sida

Skickades från m.sweclockers.com

Av Defeat^
Skrivet av Zpnk:

Lånar tråden lite grann... Brorsonen har tankar på en ny dator och spar som en galning. Dock har han andra utgifter och nöjen, så budgeten är begränsad. AMD ser ut att vara enda alternativet...

Hur är det med CS:GO är det ens värt att snegla på en processor med fler kärnor eller är det snarare hastigheten per kärna som är viktigt i detta fall?

Rimligtvis så borde väl en 63XX prestera bättre än en 83XX förutsatt att det är högre frekvens på 63xx?

fx-63xx är en fx-83xx med en avstängd modul så vitt jag vet (fx-83xx består av 4 moduler med 2 kärnor styck, inte riktigt en "äkta" 8-kärnig processor alltså). Fx-63xx har alltså 6 kärnor och lite mindre cache än 83xx, detta spelar nog mindre roll för CS:GO eftersom det inte utnyttjar mer än 2-3 kärnor. Vad jag sett så presterar amds fx-processorer sämre än amds 5 år gamla phenom II i CS:GO.

Tror intel I3 är bättre val isf. Alternativt Pentium G3258, superlätt att klocka, känns som den ultimata CS:GO-cpun.

Btw så hittade jag ett moderkort bland netonnets fyndvaror så köpte det, klockade upp min phenom II i 4.2ghz så nu ligger jag närmare 200fps, aldrig under 120fps, känns väl godkänt

Av Defeat^
Skrivet av LuddeH98:

benchade min dator i MM på cs go:

Specs:
AMD FX-8320 @ 4,8ghz
Nvidia gtx 980 (överklockat)

100% utmaxat
2015-09-16 17:08:23 - csgo
Frames: 75344 - Time: 639172ms - Avg: 117.878 - Min: 0 - Max: 176

Alla settings på lägsta
2015-09-16 17:21:41 - csgo
Frames: 46248 - Time: 321875ms - Avg: 143.683 - Min: 92 - Max: 232

som ni ser, väldiga cpu bottelnecs med AMD!

144hz skärm + AMD prolle och cs på lägsta inställningarna = når inte hela vägen upp!

Konstigt, i MM ligger jag och snittar runt 180fps med min phenom II x6 @ 2.8ghz, och detta med ett radeon HD 5850. 1080p och allt annat på lägsta. FX-processorerna har väl aldrig gjort sig kända för att prestera bra i singeltrådade program som CS Go dock..

Påverkar någon av grafikinställningarna processorn i CS go?

Av Defeat^
Skrivet av niclasc:

USB2 eller USB3 port? Du bör köra i USB2. Inte säkert du har drivrutiner i Windows för USB3

Testat båda två. Ska man verkligen behöva installera drivrutiner för att USB2 ska fungera?

Av Defeat^

USB-lagring funkar inte i ny dator.

Tjena! Har ett riktigt skumt problem. Installerade windows från USB-sticka och usb-mus och tangentbord funkar som de ska, men väl inne i windows så hittar inte datorn USB-stickan. Datorn hittar USB-stickan i bios. Behöver ju USB-stickan för att installera drivrutiner eftersom internet inte funkar..

Någon som har någon aning om vad som är fel?

Av Defeat^
Skrivet av Cityguysims:

Men snälla va ska ni med 300 fps till? 144 räcker ju, en 144 hz skärm kan ju inte visa mer än 144 fps ändå.

Spelmotorn beter sig annorlunda i takt med att fpsen ökar vad jag hört, sen vill man ju ha lite marginal med