Inlägg

Inlägg som Defeat^ har skrivit i forumet
Av Defeat^
Skrivet av callawayno1:

har m8 slow motion video kamera ?

Har inte kollat men det antar jag, alla HTCs har haft det i två år typ, min HTC one s har det iaf.

Av Defeat^
Skrivet av sskludde:

HTC har lovat att uppdatera sina flaggskepp två år efter lansering, detta gäller bara USA men jag skulle gissa på att det kommer bli samma sak för övriga världen.

Det var väl nyligen de gick ut med det dock? Ett snabbt sätt att försöka ta tillbaka lite av allt förtroende de tappat. De brukar hålla sina absoluta flaggskepp uppdaterade någorlunda i alla fall så jag är inte så orolig.

De släpper ju massa budget mobiler med 14 olika chipsets som kör senaste sense. Hade det inte varit bättre att utrusta dessa med samma cpu som One s, så hade de ju fått en gratis uppdatering för One s med? Istället kör de med budget-quadcores..

Av Defeat^
Skrivet av Fluf:

Det finns som sagt några funktioner man utgår ifrån för val av smartphone.

OS - som de flesta sagt är steg 1
Särskilda funktioner, tex kamera - steg2

En särskild funktion som jag bara älskar och har haft nytta av är vattentät, verkar vara en trend att det kommer på allt fler mobiler nu. Men kan säga att det är trevligt att kunna ha telefonen i en Goretex jacka och åka skidor utan att den dör, kunna prata när det duggregnar utan att vara orolig eller ha den i byxfickan när det pissregnar utan att vara rädd.

Jag gillar både android och iOS, men föredrar iOS om jag ska vara ärlig. Är inte så kräsen angående kamera, bara bilderna ser bra ut på en datorskärm (vilket jag tycker de flesta moderna mobiler klarar). Vattentäthet är ju trevligt, men jag har å andra sidan aldrig haft en telefon som blivit fuktskadad (till och med tappat en telefon i sjön). Iphone 5s klarar ju 5 minuter under vatten vad jag sett.

Skrivet av Json_81:

Vad är det som känns gammalt?
Lite märkligt påstående på en telefon som har hårdvara som ingen av konkurrenterna har.

Är iPhone 5s processor och grafikdel snabbast i nuläget?? Jag menade mer att det känns gammal, eftersom den är så lik alla andra iPhones, inte så mycket nytt. Skaffar jag en iphone igen så gör jag det när en ny kommer (skippar "s"-modellerna)

Skrivet av MaloW:

Intressant. Jag tycker detta är det enda jag hör från iphone användare. Har aldrig hört det från android användare dock.

Iphone 4 blev ju seg eftersom apple släppte iOS 7 till den. Tycker nog de skulle skippat den uppdateringen. Däremot har jag vart med om att massor av android-telefoner segar ned sig efter ett tag.

Jag beställde hur som helst en HTC one m8. Får hoppas att den inte är för stor. Orkar inte vänta till september när nästa iphone kommer:)

Av Defeat^
Skrivet av anon15480:

iPhone 5s, iPhone 6(?)
LG G2
LG G3
Oppo Find 7

Dessa är de enda intressanta telefonerna. Jag rekommenderar LG G2, den är bättre än S5, Z2 och M8 och hälften så dyr (!).

Htc har ju en tändes att slut uppdatera alla mobiler utom deras flaggskepp (htc one s var ju en mobil i övre skiktet, den sket dom i), vilket får en att tänka om ett antal gånger innan man köper htc. LG är ju ännu värre på detta. Har haft väldigt dålig erfarenhet av LG. Dessutom ska en telefon som kostar över 2000kr inte vara tillverkad i samma material som en skurhink..

Av Defeat^
Skrivet av Json_81:

iOS 8 visas troligen upp på WWDC, telefonen brukar inte presenteras förrän ett eget event på hösten.
Men större skärm verkar det bli ja, skulle gissa aningen snabbare processor, AC-nät och någon vidareutveckling av M7-chippet för träning.
Möjligen 4G för hela världen i samma modell.

iPhone 5s känns ju ganska gammal annars, plus att den är i minsta laget numera (jävligt smidig enligt mig dock, jag hatar phablets). Känns som apple borde släppa en telefon lite tidigare än vanligt för att hänga med?

Skrivet av SimpanDirr:

Morsan är supernöjd med sin iphone 4 med senaste iOS7 jag tycker den är lite slöare än min femma men inte alls farligt.

Konstigt. Jag brukar hjälpa morsan att lägga över ljudböcker med mera och det är instant migrän när jag ska hålla på med hennes iPhone 4. Menyerna laggar något fruktansvärt och det tar ibland flera sekunder innan den reagerar. Den är dessutom fabriksåterställd nyss. Dessutom blir det oftast nåt sync-fel med itunes när man försöker få över något.. Huvudverk är bara förnamnet!

Jag beställde htc one m8 för 349kr från tele 2 precis. Jag kan ju känna på den i en vecka och lämna tillbaka den annars. Är mest rädd att den ska vara för stor!

Av Defeat^

Ingen som har den som kan bekräfta om den går att använda med en hand eller inte??

Av Defeat^
Skrivet av anon99339:

Själv är jag mycket förtjust i nya HTC One (M8) och har svårt att se att iPhone 6 blir vassare.

Testa den, tycker jag. HTC One (M8) är väldigt stor jämfört med One S.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av MSIOCGenie:

Jag har en, och den känns faktiskt smalare i handen än One (M7) tack vare den kraftfullare avrundningen och de mjuka kanterna

Går den att använda med en hand och får den plats i vanliga byxfickor utan problem??

Av Defeat^

Någon som känt på nya Htc One? Den är inte "för stor"? Min htc one s på 4.3" är det största jag haft!

Av Defeat^
Skrivet av Christoffer1989:

Jag har haft 3 samsung i rad nu, samma "fel" på alla, dom har blivit segare o segare tills man inte orkar med dom mer. Ungefär samma problem med syrrans samsung, flicvkänens htc. Och hört om samma "problem" bland många kompisar o släktingar osv till dom.
Detta hör man aldrig från iphone användare.

Vet att både min kompis och min morsas iPhone 4 är helt obrukbara. Extremt sega och laggar något kopiöst efter senaste uppdateringen.

Av Defeat^
Skrivet av Christoffer1989:

Har aldrig använt just Nexus 5 själv, men hört mycket bra om denna. Men tyvärr har ju dom flesta android telefonerna mycker skit i sig som segar ner, är väl typ bara nexus som är fritt från sådant?

Det där om att android-lurar segar ned sig har inte stämt på flera år, i alla fall inte för HTC och Samsung (inte heller Sony vad jag vet). LG hade väl de senaste lurarna med kass och seg mjukvara..

Av Defeat^
Skrivet av SCORPIUS:

Tja... Det brukar bara vara mer av samma vid ny generation. Vilket OS gillar du mest?
Sök på tex kamera. Det kan skilja, men förmodligen är dom "bra" på båda.
http://www.imore.com/htc-one-m8-vs-iphone-5s-camera-compariso...

En sak jag kom och tänka på.. Nöjer du dig med iPhone 6 när du vet att det kommer en Phone 6s osv ett tag senare?

Jag hade en iPhone 4s innan, ångrar att jag inte köpte 4an när den kom istället, 4s kändes ju omodern när 5an kom. 4/4s och 5/5s är ju snarlika. Känns som iPhone 6 kommer kännas modern även när 6s kommer, eftersom de förmodligen kommer se snarlika ut. "S" betyder ju mest att det är små uppdateringar bara.

Jag gillar både android och iOS, det är det som är det jobbiga! Gillar iOSs simpelhet och stilrenhet, och att den syncar lätt mot alla andra apple-prylar (jag har både ipad, apple TV och macbook). Gillar framför allt iPhones stilrena och välbyggda design och det faktum att en iPhone inte känns omodern särskilt snabbt. Jämför t.ex iPhone 4/4s med android-lurar från samma tid!

Det enda jag gillar hos android är HTCs sense, de andra gränssnitten ser billiga ut enligt mig. Jag gillar även androids mångsidighet. T.ex har jag fixat så att jag kan strömma ljud via airplay från min HTC One s till apple TVn, jag har även installerat senaste sense på egen hand (vilket dock inte behövts om HTC uppdaterade bättre..) Android-lurar tenderar dessutom att ha lite roligare funktioner, t.ex 3D-mobiler, HTCs stereo-högtalare och dubbla kameror mm.

Iphone 6 kommer väl ha precis samma gränssnitt som de gamla iPhones, inga direkta nya funktioner? Det verkar som det enda nya är större display med högre upplösning och ny design.

Hmm svårt val!!

Av Defeat^

Htc One m8 eller vänta på iPhone 6?

Tjena! Får en htc one m8 för 349 kr/månaden, fri surf och sms. Verkligen lockande!

Hade dock tänkt vänta på iPhone 6 men nu blev jag tveksam!

Har det läckt ut några som helst specifikationer för iPhone 6 än så man vet vad som väntar?? När förväntas den komma till butiker i Sverige t.ex?

Vad är telefonernas för- och nackdelar enligt er?

Av Defeat^
Skrivet av ozo64:

Mest troligt din router som är skit. Har aldrig haft några som helst problem med min Apple Tv.

Har du aTV2 eller 3? Tydligen är det bara 3an som har detta problem.

Av Defeat^

Bara jag som har enorma problem med apple tv??!

Tjena! Haft en apple TV 2 ganska länge, den har inte krånglat vrålmycket. Ibland kommer den inte in på nätverket och den kopplar ifrån ganska ofta när man strömmar ljud eller bild från macbooken, oftast när man strömmar film. Dessutom laggar den väldigt mycket både när man strömmar musik och film (HD-film är inte att tänka på). Både aTVn, macbooken och routern är i samma rum..

Nu köpte jag en apple TV 3 och denna är ännu värre. Att koppla upp den till nätverket går nästan inte, utan man får massa fel-medelanden bara. Efter ca 100 försöka av ständig omsatt av aTV och router så kommer man in på nätverket, sen är det lugnt. Nu till det jobbiga: Varken macbooken, iPaden eller iPhonen hittar aTVn om man inte startar om aTVn. Så för varje gång man vill strömma något så måste man starta om aTVn vilket är fruktansvärt jobbigt. aTV 2n hittades även om den var i viloläge och slogs på automatiskt när man började strömma något, men aTV 3n hittas alltså inte utan att man startar om den.

Är det bara jag som har de här enorma problemen?!

Av Defeat^

Tur att vi inte behöver oroa oss för att det bryter ut krig i alla fall! Våra Svenska politiker har ju sagt att det inte kommer ske ett krig i våran närhet på åtminstone 20 år (y)

Jag tror inte Ryssen kommer våga gå så mycket längre. Blandas Nato inte så kommer ju Ryssland piskas tillbaka till juratiden, det vet Putin. USA ensamt lägger ju 10x mer på militären än vad Ryssland gör. Nato står för 70% av världens militära utgifter..

Av Defeat^
Skrivet av dayrider:

i grund och botten är detta ju samma shit
vart är oled skärmen som alla rykten sa, det hade varit intressant

Öhh, den har ju OLED?? amOLED = aktive Matrix oled?

Jag kan köpa en ifall den är stilren som en vanlig klocka och gjord i metall. Givetvis ska den inte vara större än en vanlig klocka heller.

Grymt smidigt att kunna läsa sms, se vem som ringer och bläddra i ens spotifylista i den.

Men som sagt, den ska vara snygg. Folk använder främst klockor som smycken idag, jag kollar knappt tiden på min.. Så för att detta ska slå måste de likna vanliga klockor.

Av Defeat^
Skrivet av blame_me:

Det låter ju lovande, men som många har sagt tidigare, är det ens lönt att forska i denna teknik när man endast kan utnyttja den till fullo om man har telestationen i trädgården? 4G är ett skämt när det gäller allt förutom hög siffra i bredbandskollen. Riv ner alla kopparledningar och lägg fiber. Om man klarade av att sätta upp kablar kors och tvärs över Sverige för x antal år sen så lär det inte vara några problem att gräva ner lite fiber (om man bortser från den lilla detaljen att nån ska betala också).

Är ju lite skillnad på Sveriges ekonomi nu och för "x antal år sedan", vi är betydligt fattigare nu..

För övrigt så är detta Svinbra. Jag bor inte på landet, utan i en tätort. Det snabbaste vi har är 24 ( i verkligheten 8-12). Vi kan få fiber, men det kostar 20.000kr att koppla in det, känns sådär värt om man åtminstone kan få ut 30+ med denna tekniken!

Av Defeat^
Skrivet av anon99339:

Köp uppföljaren till HTC One i vår

Jaså? Låter perfekt! Någon info om den än så längre?

Av Defeat^
Skrivet av Json_81:

Om man ignorerar en mycket snabbare 64-bits CPU, snabbare GPU, fingeravtrycksläsaren, fullt 4G-stöd och bättre batteritid så har du säkert rätt.

Trist att folk trollar så mycket om iphone, den har fördelar över android-telefoner precis som android-telefoner har fördelar över iphone.

Personligen föredrar jag airplay, bättre appar, fler tillbehör och helt enkelt bättre integrering av allt över lite tekniskt lull-lull.

Om Defeat^skriver lite mer om hur han vill använda telefonen är det lättare att få konstruktiva inlägg.

Jadu, ska väl använda den som som en vanlig smartphone. Ringa, smsa, surfa, spela spel, titta på film, lyssa på musik. Har min appleTV kopplad till rätt feta högtalare, vilket jag utnyttjade med airplay och spotify ganska flitigt med min förra iphone. Finns ju airplay-appar till android men har aldrig fått det att funka riktigt så där ligger ju iPhone bra till.

Av Defeat^
Skrivet av Skrotnisse92:

Stackars TS, tog inte många inlägg innan iOS mot Android påbörjades...

Ontopic:
HTC verkar du ju gilla men det är lite dyrt med 299kr/mån för den.
Iphone 5S är så pass ny fortfarande att det ändå är köpläge
Iphone 6 dröjer nog för länge om du vill ha en snart

Jag säger iphone 5S, inte för gammal och går att få tag i! HTCn är dock snyggare. Men jävlig batteritid..

Har htc one dålig battritid? Min flickvän har iPhone 5, den får hon ladda 2-3ggr per dag, trotts att hon inte använder den så mycket. Hört att 5s ska vara bättre på det området, stämmer det?

Till alla som skriver att iPhones är dyra och dåliga, så ja, om man bara kollar på processor, skärm osv.. Dock betalar jag mer än gärna en slant för design och material. Jag tänker inte köpa en plastbit för 4000kr+!

Finns det några andra alternativ som jag missat? Telefonen måste alltså vara byggd i aluminium/glas. HTC ONE ger ju princip det bästa från båda världar: Design och byggkvalité som apple, och häftiga specs.

Har även iPad, macbook och appleTV så där passar ju iofs iPhone in bättre..

Lutar åt att skaffa ett billigt abonnemang med min htc one s och vänta på iPhone 6. Alltid roligt med ny design!
Finns det några trovärdiga rykten om iPhone 6 än??