Inlägg

Inlägg som Defeat^ har skrivit i forumet
Av Defeat^

iPhone 5s , iPhone 6 eller HTC One eller vänta?

Tjenare! Har haft massvis av android telefoner innan, men skaffade en iPhone 4s med abonnemang när den kom. I våras sålde jag iPhonen, skaffade en HTC One S billigt, och hade kvar det låsta abonnemanget. Nu har abonnemanget gått ut och jag har sagt upp det.

Vet dock inte hur jag ska göra. Är student, så jag får riktigt billiga abonnemang, både med och utan telefon. Egentligen är jag jäkligt nöjd med min HTC One S. Den är extremt välbyggd, snabb och har OLED. Enda negativa är väl batteritiden och den oskarpa skärmen. Egentligen skulle jag kunna ha kvar den och skaffa ett studentabonnemang för 99kr/månad utan bindningstid, men när man får en iPhone 5s för 299kr/månaden blir man sugen.

Mina alternativ är väl följande:
-Ha kvar min HTC One S, skaffa ett studentabonnemang utan bindningstid och skaffa iPhone 6 när den kommer (ja, när kommer den?)
-Skaffa iPhone 5s för 299kr/månaden
-Skaffa HTC ONE för 299kr/månaden, alternativt köpa den löst och skaffa studentabonnemang på 99kr/månad.

Det tråkiga med iphone 5s är ju att den funnits ett tag och liknar 5an, som funnits ännu längre. HTC One har ju funnits ÄNNU längre, även om den verkar helt perfekt så vill man ju ha det allra senaste när man väl handlar. HTC One kommer väl kännas gammal snart, då den kom i våras och android-lurar har en tendens att kännas gamla fort.

Hur hade ni gjort?

Av Defeat^
Skrivet av martinforest:

Ett elelement har 100% där går 100% av all energi till värme.
Hur är det på en moderna datorchips?

Tror närmare all energi blir värme i chip. Det är ju inget "riktigt" arbete som sker i chipsen, dvs de skapar ju ingen rörelse energi eller ljus. Så närmare 100% skulle jag vilja säga

Av Defeat^
Skrivet av Gender Bender:

Är det därför vi ser så många andra fysikmotorer använda sig av sån pass avancerad partikelfysik? Nämn gärna åtminstone en motor som klarar av det. I stort sätt alla andra motorer som finns på marknaden klarar bara rigid body dynamics, cloth och animationer.

Jag tror det du anser vore patetiskt är i fall dom hade sagt att det bara var möjligt på Geforce, vilket minst sagt hade varit väldigt patetiskt. Men nu handlar det om PhysX som realtids fysikmotor, och även om Radeon kan utnyttja det i vissa spel med en del ändringar i filer m.m. så är det bara PhysX som har såna här funktioner i dagsläget.

Han säger citatet precis när en robot "healar" sig eller något. Då strömmar lysande partiklar till roboten. Dessa partiklar ser inte ut att vara real realtids-beräknade och liknande effekter finns ju i alla spel.

Nvidia överdriver alltid skillnaden med physx. I de få spel som använder physx så ser spelet helt stelt ut ala CS om man stänger av physx, inte för att det inte går att ha feta effekter utan physx, utan för att folk ska tror att skillnaden är så stor. Nvidia förfular effekterna när man stänger av alltså. Ett physx-spel med physx avstängt ser ut att vara 10 år gammalt..

Sen tycker jag rök och partikeleffekterna som physx ger är grymma, dock verkar de för svåra att använda i spel. I de flesta physx-spel är det några få scener med med fet physx, sen ser spelet ut som vanligt, precis som om det vore föfr mycket jobb att placera ut physx-effekter över hela spelet.

Physx går i många fall att köra på processorn med lite fusk dessutom (om man har en hyggligt snabb en), så att det skulle vara något magiskt med nvidia kort är ju bullshit som du säger.

Av Defeat^

Analog bildutgång! Hade nästan glömt att det fanns. Lite nostalgi över det, likt kassettband. Varför envisas de med att anva det?

Borde vara både enklare och billigare att köra digitalt och slippa digital-analog konverterare på kretsen?

Av Defeat^
Skrivet av Giuffria:

Sveriges Iphone 5 har inte stöd för 4g, så sluta vilseleda

Jo det har den om ca 2 veckor. Sveriges operatörer öppnar upp nya 4G band som har stöd för iPhone 5 vid årskiftet.

Av Defeat^

Tycker inte man ska betala flera tusen kronor för lite Kinesisk leksaksplast. Bara Apple och i viss mån HTC som fattat att en sak för 5000kr+ inte bör vara gjord i samma material som ett Kinderägg.

IPhone 5 eller Htc One S då alltså. Eftersom Htc inte har koll på att 4G kommit ut eller vad det är för något så finns det bara en telefon tyvärr, iPhone 5.

Av Defeat^

Hur mycket är en begagnad iphone 4s värd i dagsläget?

Tjenare, tänkte sälja min vita iphone 4s 16gb och undrar vad en sån är värd ca?

Suttit plastskydd på både fram och baksidan som jag satte dit innan jag ens startade telefonen = repfri

Däremot är den kantstött på 3-4 ställen.

Har även satt på en baksida i borstad stål, kanske sänker värdet?

Vad skulle ni gett för den?

Tack på förhand!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Defeat^

Kan bara tala för telenor, men operatörerna har priskrigat så mycket med låga priser att de inte har råd att utveckla nätet. Sammtidigt har det strömmat in kunder pga de låga priserna. Där jag bor går det inte att använda internet trotts full täckning ( går inte att gå in på en sida, och i bästa fall tar det en minut typ. Samma i centrala Göteborg - helt dött..

Att priserna halverats är ju en dålig nyhet alltså, vi är på väg mot U-lands standard

Skickades från m.sweclockers.com

Av Defeat^
Skrivet av Kraftcore:

Projekt 8057 är väl mer eller mindre tillbaka dragen nu tror jag (inte fått på länge nu)
Har fått 807* projekt nu ett par dagar nu.
Kommer alltid minnas första gången med såg sin ppd med projekt 8057<3

Men det ska väl finnas andra QRB-WUs ute? Jag får ingen bonus alls. Får 25.000ppd med mitt GTX 580

Kommer det inga mer bonus-WUs? Köpte just gtx 580 delvis för detta, har jag gjort bort mig?:P

Av Defeat^

Bara jag som inte fått någon QRB på en vecka typ?

Av Defeat^

Jag kan få datorn att folda på 6 kärnor med virtualbox (om än med stor möda - musen hoppar runt som den vill inuti linux så det tar tid). Däremot kan jag ej installera fahcontroller då det tydligen saknas massas python-filer (vad vore linux utan krångel? Hela grejen med linux verkar ju vara att allt ska skötas manuellt och bugga och krångla så mycket datorn orkar med)

Hur kan jag på ett enkelt sätt se hur mycket PPD min cpu-klient köttar ut?

Av Defeat^
Skrivet av Kraftcore:

Måste ha varit något knas igår, min gpu client låg på 0% (vet ej hur länge då jag var i skolan under dagen) och på ppd stod det "unknown" men kortet arbetade för fullt. Ominstallerade och ställde in QRB men stod still på 0% ändå men efter 10min så blev det normalt :s har gått på under natten nu utan problem.

Tydligen så går det inte att folda med core 2.22 längre Är tvungen till att köra med den nyaste coren för att det inte ska låsa sig på "Update_core"

Bara jag som inte kan köra på 2.22? Den gav ju betydligt mer PPD

Av Defeat^

Bara min GPU-klient som börjat krångla? Den foldar inte utan kör "Update_core" som aldrig kommer över 0.00%.

Testade att installera om foldingclienten och då fungerade GPU-foldingen tills man ställde in att man ville köra QRB - då försökte den köra "update_core" utan att lyckas.

Hur löser jag detta?:S

Av Defeat^

Fermi är ju mer anpassat för beräkningar. Kepler är väl nedbantat på "onödiga" funktioner för att kunna maxa spelprestandan och få ned elförbrukningen. Kepler kommer nog aldrig prestera bättre än fermi i f@h oavsett optimering. Mer troligt att amds 7-serie springer om Kepler rejält om de bara får en uns optimering, 7-serien är ju anpassad för beräkningar och spöar Kepler rejält i de flesta andra program.

Av Defeat^
Skrivet av _MmattiasS_:

Nej det är det inte. Det är inte min som kunds uppgift att se till att det finns konkurrens. Jag är inget välgörenhetsföretag. Jag köper det som är bäst för de pengarna jag vill lägga, och resten ligger på företagen. För att jag ska köpa deras produkter så vill jag att de ska vara ett bättre alternativ för mig än konkurrenterna. Att det går dåligt beror på att AMD har gjort dåliga processorer och haft dålig marknadsföring det senaste. Det är ingen Intel-ägares fel.

Annars skulle jag skita fullständigt i gymnasiet, och starta ett eget företag i stället. Jag kan göra vad jag vill, om det går i konkurs så är det kundernas fel

Att det går dåligt för amd är ansolut till stor del just intels fel, samt även "kunderna"

Du tror alltså att amd alltid gjort dåliga processorer? Amd krossade intel för några år sedan, de var både billigare, snabbare, strömsnålare och mer överklockningsbara. Dock mutade intel datortillberkarna till att sluta använda amds-procesorer, och kunderna köpte de sämre intelprocessorerna ändå..

Amd är körda, oavsätt om de utvecklar en betydligt bättre och billigare processor än intel så kommer de inte få sålt mer. Intel mutar bara datortillverkarna till att frysa ute amd igen och kunderna är för korkade för att välja amd oavsätt om de är bättre

Av Defeat^

Tryck knapparna: ctrl, alt och del/delete sammtdigt så får du upp aktivitetshanterarem. Välj sedan fliken "prestanda" så ser du hur processorn arbrtar. Öppna spelet och spela med aktivitetshanteraren öppen i bakgrunden. Efter några minuter går du tillbaka till altivitetshanteraren så ser du hur processorn arbetat under spelet. Om någon eller flera av processorkärnorna arbetat 90-100% en längre tid så flaskar processorn.

I maffia 2 så får du bättre fps om du även använder ditt gtx 480 som physx-kort.

Av Defeat^
Skrivet av CSM101:

tack för förtydligandena, vissa saker är mer tydliga nu.

I sin helhet tycker jag du har en bra tanke där, om ekonomin kraschar kommer vi inte ha råd att leva som vi gör nu, och då på alla sätt.

Vad beträffar vården så är jag givetvis partiskt, men bara till del. Vården man får är i världsklass, men ibland kan det vara svårt att få bra vård, men det brukar inte vara några problem för de flesta av oss då vi har nära till vården. Men ja, den kan alltid bli bättre.
Skolan är ett moment 22, hur kul tror det är att försöka lära ut till omotiverade ungdomar? Den sidan av myntet finns också.

Men om jag förstått ditt inlägg rätt så är du mer för en åtstramning av slösandet som pågår i dagens samhälle än just att rikta in dig på invandrarkostnaden? Dvs dina åsikter kommer kvarstå även om invandringen inte kostar något?

Jämför svenska skolan med den finska. I finland är elverna motiverade och ligger bra till kunskapsmässigt. Skillnaden? I Finland har lärarna dubbla lönen och läraryrket har hög status, skolorna är nya och moderna osv.

Ja jag är inte kritisk mot själv invandringen , utan slöserit. Hade invandringen inte kostat något så hade jag absolut inte klagat! Tror invandringen dock kostar mycket mer än de beräkningar som gjorts (som visar att den kostar mellan 50-200 miljarder). Det jag menar är att är alla kringkostnader medräknade där, t.ex att invandrare överrepresenterar brottsstatistiken, att de är mer benägna att söka vård i onödan och att de har ofta har dålig utbildning och behöver specialhjälp i skolan? Allt detta kostar ju mycket. Svårt att skriva detta utan att låta fördomsfull hehe, men det stämmer ju + att invandrare innefattar alla härkomstern så är ju inte direkt kritik mot en specifik folkgrupp.

Tycker hela Sveriges system ger Sovjet-vibbar ibland. Allt är tungrott och ineffektivt. Ett skrattretande exempel är när det skulle sparas in på sjukvården, då beslutade man att göra sig av med vårdpersonalen som gjorde skitjobbet samt förde journalerna för att istället låta läkarna göra detta. Så nu sitter läkare med 3ggr så hög timlön och skriver journaler i stället för att hjälpa patienter, så vårdköerna byggdes på och fler läkare behövde anställas för att hinna med journalerna. Så nu är vården dyrare och ineffektivare istället (y) :). Det var väl en jävla massa år sedan detta upptäcktes, och det har fortfarande inte förändrats vilket visar hur tungrott allt är.

Anledningen till att jag mest kritiserar just invandringens kostnader är väl för att media tarr upp allt annat som är fel, medans invandringen är helt tabubelagd. Nämner en politiker att han vill lägga invandringen på en nivå i höjd med andra länders invandring för att vi ska ha råd med bättre skola, så att inte Sverige ska hamna efter i framtiden och bli ett fattigt låglöneland (då kan vi ju absolut inte hjälpa andra), nämner han detta så kommer det förmodligen stå stora, feta och hemska rubriker om att han är rasist i de flesta tidningar.. Tycker det är sjukt att man inte kan prata högt om problemen.

Just nu tar ju Sverige i princip stora lån och skänker bort pengarna och köper kinesiska leksaker istället för att investera, vilket gör att framtiden ser mörk ut.

Till de som tycker att vi ska fortsätta låna pengar för att hjälpa folk: Sverige hamnar längre och efter omvärlden, vilket leder till att vi blir fattigare = vi kan absolut inte hjälpa någon i framtiden om vi fortsätter som vi gör nu.

Av Defeat^

Amds närvaro i Sverige har man ju inte märkt av ändå så det spelar ju ingen roll.

Rätt dålig taktik amd kör med för övrigt "Det går dåligt för oss - låt oss skära ned på utvecklingen och marknadsföringen för att spara pengar!". Kommer ju bara gå ännu sämre nu, blir ju en ond cirkel av allt!

Av Defeat^
Skrivet av CSM101:

förklara kopplingen mellan bostadsbubbla och invandring är du snäll.
Vidare finns det gott om inlägg i tråden som tydliggör invandringens kostnad i stora hela, har du läst de?
ta av dig nattmössan, vården är bland de bästa i världen och tillgänglig för alla svenskar, vad har du o klaga på där?
Vad beträffar utbildning så är även den tillgänglig för alla, både grundskola, gymnasial utbildning samt universitetsutnildningar.
Vad klagar du över här? Att det går sämre för svenska skolan bottnar även i att ungdomarna av någon anledning är idioter sett med internationella mått, kan lika gärna bero på förändrade familjära förhållanden.
länka till undersökningen.
Vad innefattar begreppet massinvandring?
och? Förklara vidare är, gärna med källor

En av mina bästa kompisar dog i en trafikolycka efter att ha kolliderat med en långtradare. Jag tycker därför att det är idiotiskt att jag ska betala vägskatt.
Lika dumt som hela ditt sista stycke.

Tråkigt att dina bekanta gick bort, men cancer innefattar fler sjukdomar än vad du klarar av att greppa, att säga att de gick bort i cancer är intetsägande. Du måste berätta vilken typ för att det ska vara intressant. Och på vilket sätt var deras vård katastrofalt? Vad ville du skulle ske annorlunda?
Utveckla mer än gärna.

Bostadsbubblan är inte kopplad till invandringen givetvis, det vore befängt att påstå. De jag menar är att vi levt lyx och varit väldidigt generösa på lånade pengar med hjälp av bostadsbubblan, vilken spricker snart = kanske dags att sluta strö pengar om oss som om vi fortfarande vore rika när den svenska ekonomin snart kommer må väldigt dåligt.

Vården är i "världsklass" på så vis att den är bra när man väl får tillgång till den, men dålig på grund av långa köer och att dödsfall sker pga patienter ibland får för lite prioritet.

Svinbra att vård och utbildning är tillgänglig för alla! Jag snackar om kvalitén på den, du kan inte påstå att kvalitén är bra i svenska skolor jämfört med omvärldens. Att eleverna är omotiverade tror jag till största del beror på att en trött och ointrisserad lärare står med inkomst som en städerska och undervisar med böcker från 80-talet, inte lätt av bli motiverad när man känner att man är helt oprioriterad av samhället! Sen kan jag hålla med om att svenska ungdomar är bortskämda och lata..

Med massinvandring menar jag att vi har en av världens högsta invandring per capita.

Din liknelse med att du "vägrar betala vägskatt" eftersom en bekant dött är ganska dålig (beklagar om det stämmer). Om jag får ändra den lite skulle denna vara bättre: "Jag betalar stor del av min lön till vägskatter, trots det är vägarna usla. Jag funderar seriöst på att sluta betala skatten" Kan lägga till att Sverige har bland de sämsta vägarna i Europa med!:)

Mina bekanta hade säkert dött oavsätt vård, dock hade de nog levt längre om vården vart bättre! I ena fallet stressade sjukhuset igenom undersökningen och missade cancern, vilket gjorde att han inte fick vård direkt. Senare när han var riktigt risig kollade de igenom röntgenbilderna igen och då var cancern jättetydligt, dock hade cancern spritt sig snabbt eftersom han inte fick behandling direkt så det var rätt kört..

Jag blir bara så trött när man dagligen läser hur välfärden ständigt försämras och hur dålig våran utbildning har blivit och samtidigt ökar den redan kostsamma invandringen. Dessutom skänker vi bort stora pengar till världens SUPERMAKT Kina. Att vi sedan ska hålla på att bråka med andra länder när vi valt att lägga ned militären och är försvarslösa (vi har inte ens vapen till våra Jas Gripen..) gör mig storögd av fascination. Världen börjar rusta upp - Sverige rustar ned för fullt!

Sen förstår jag inte hur logiken i Sveriges invandringspolitik. Ta in hundratusentals invandrare och sätt dem i bidragsberoende i en betong-lägenhet i rosengård utan att det finns jobbtillfällen för dem. Konstigt att det blir problem. Tror det varit bättre för både invandrarna och Sverige ifall vi tagit in mindre invandrare och satsat mer på de som väl kommer hit.

Av Defeat^

Du behöver ett par riktiga musik-hörlurar för 1500kr+ eller ett par riktiga högtalare för typ 5000kr+ för att höra skillnad mellan integrerat- och ett mer påkostat ljudkort. INGA datorhögtalare drar nytta av ett bra ljudkort.

Jag har ett par ganska fina golvhögtalare och jag kunde kanske höra att ljudet blev lite mer detaljerat och finare med ett asus-ljudkort för 1500kr, hårfin skillnad. Majoriteten av folket hör nog ingen skillnad