Inlägg

Inlägg som Defeat^ har skrivit i forumet
Av Defeat^

Hej! Orkar inte starta en ny tråd så skriver här. Är det värt att köpa en 144hz skärm? Jag har haft en innan och min kompis har en, och man känner ju helt klart skillnad i flytet, känns mer "verkligt" på något sätt. Men får man verkligen någon fördel i CS Go, blir man bättre liksom?

Jag har i dagsläget en 24" 60hz TN skärm, och vet inte om jag ska satsa på en 144hz TN eller en 60hz IPS. Det enda jag använder min stationära till är CS Go och BF4. Får man inte ut någon direkt fördel av högre hz så kanske det är mer värt med IPS för bättre bild??

Av Defeat^

blåa och bruna brytare är de som är mest lika "vanliga" tangenter, dvs du känner när tangenten registrerar ett tryck. Svarta och röda är ju helt linjära och enligt de flesta ganska äckliga att skriva på, de är mer anpassade för gamling. Detta är det jag kommit fram till med efter att ha testat svarta brytare med.

Bruna brytare är väl allround-brytarna? Bra för spel och sköna att skriva med och relativt tysta.

Jag skulle säga att du behöver testa röda eller svarta brytare innan nu bestämmer dig, de är enligt mig ganska äckliga då de som sagt är linjära och man känner inte är knappen är nedtryckt eller ej.

Av Defeat^

Korsar Obsidian 250D är väl det ultimata valet om man vill ha byggkvalitet, bra kylning och rymlighet och inte är jätte noga med att det ska vara kompakt. Det är större än fractals och många andras chassin, men mindre än bitfenix chassi som använder ytan väldigt ineffektivt.

Av Defeat^

Jag har själv en HTC ONE m8 som jag alltid har energisparläge på (processorn klockar ned sig, ljusstyrkan sänks något och den uppdaterar inte konstant utan med några minuters mellanrum). Det jobbiga med den är att den utan problem klarar en dag, så man glömmer ladda den mot kvällen. Eftermiddagen dagen efter dör den, ilandsproblem. Den har ju även "extremt energisparläge", vilket gör den till en dumbphone där du bara kan smsa, ringa och använda e-post, kalender och miniräknare. Aldrig orkat testa hur många dagar den klarar sig i "extremt sparläge", men du kan ju söka!

Jag använder telefonen mycket, surf och musik, och jag klarar mig 2 dagar på en laddning. Men då har jag också ställt in så den slår över på "extremt sparläge" automatiskt när batterit är under 20%.

Av Defeat^
Skrivet av Mor5ives:

Begriper varken det ena eller andra i detta. Först av allt, en smartwatch krossar en vanlig klocka rent funktionsmässigt så varför en fejk urtavla för att apa efter Rolex? Mer falskt än falska "bolex" diton och det tar knappast vara på vad smartwatchen kan göra. Att sedan Richemont, Rolex mfl dinosaurier jagar efter detta är precis lika obegripligt.

Är det något klocktillverkarna bör fundera på istället är om det blir en ny "quartscrisis" för dem då de inte hängt med i "tiden".

Tror inte det är många procent av köparna av armbandsur som köper klockorna för att kunna se tiden. Klockor har man som smycke, en mekanisk klocka är ju rena konstverket som man ger vidare till sina barn. Min mekaniska klocka går inte ens rätt längre, jag bryr mig inte eftersom jag inte ens kollar tiden på den.

Visst, en smartklocka kan vara snygg och användbar, men det är knappast något man tar på sig vid finare tillfällen.

Av Defeat^
Skrivet av cokeman 1337:

Märkte också av wifi problemet när jag uppdaterade min nu återlämnade 13" rMBP.
Har inte vågat uppdatera min nya nuvarande 15" rMBP till yosemite ännu.

Hehe nej det är nog bäst att låta bli tills det kommit en lösning hehe! Jag uppdaterade för någon dag sen bara, förstår inte varför apple inte dragit tillbaka uppdateringen så att inte fler drabbas?

Om någon mer har problemet: Knepet är att se till att WiFi alltid jobbar. Strömma en tung HD-film eller dylikt i bakgrunden när du ska surfa så kopplar inte WiFi lika ofta (då kopplar det bara ner var 10-20e minut eller så).

Av Defeat^
Skrivet av Sp0de:

Någon slags strömsparar funktion som är påslagen?

Stängt av alla såna funktioner och har strömadaptern i så det borde det inte vara.

Skrivet av Json_81:

De har visst erkännt att det existerar.
Senaste uppdateringen skulle lösa det, men den hjälpte visst inte alla.

Vad jag läst så ställde den senaste uppdateringen till och med till det för ännu fler. Hur kan det ta så lång tid för ett av världens största företag att lösa ett sånt kritiskt och simpelt fel? Det är väl bara att skicka ut en uppdatering med de gamla WiFi-drivrutinerna och sen sluta pilla med sånt som de uppenbarligen inte har kompetens för?

Av Defeat^

Bara för mig som WiFi slutade fungera efter Yosemite?

Hej! Efter att jag uppdaterade till Yosemite så började mitt WiFi krångla. Det går att ansluta till routern och hastigheten är det inget fel på, men det kopplar ifrån efter >3minuter så man måste ansluta igen. Varje gång man ska gå in på en hemsida eller trycka på en länk måste man sätta på WiFi igen..

Det verkar fungera så länge WiFi används. Att strömma en film eller ladda ned något brukar gå bra utan att det kopplar ifrån, men så fort WiFi inte jobbar så kopplar det ifrån!

Förvånad över att det inte finns någon tråd om detta då det är massvis av Apple-datorer ute i värden som blivit oanvändbara av detta felet efter Yosemite.

Tänkte bara kolla om det är någon som haft felet och löst det eller hört något från apple? Grymt dåligt att de inte bara låtit bli att fixa problemet på två månader, utan inte ens erkänt att det existerar!

Av Defeat^
Skrivet av Robin2:

Tänka sig att jag därmed förmodligen aldrig kommer att uppleva en plasma TV. Har aldrig haft en själv och känner ingen som har en. Om de inte säljer bra så antar jag att de inte är mycket att hurra för.

Plasma-TVs kan inte visa lika ljus bild, vilket gör att de ser mörka/dassiga ut i strålkastarljus. Tyvärr har ju de flesta butiker extremt ljusa lokaler, så LCDer ser mycket ljusare och livligare ut bredvid Plasma. Väl hemma i TV-rummet så kör man aldrig med så ljus bild ändå, eftersom man inte har en strålkastare riktad mot TVn.

När man väl sitter med TVn i ett mörkt rum så kommer tvärt om LCDn se dassig ut med grå svärta osv, medan Plasma har bäcksvart svärta som verkligen ger djup i bilden.

Varför LCD går bra av samma anledning som apple och spelkonsoler grå bra (i stor uträkning) - okunniga konsumenter och giriga tillverkare.

Oled>Plasma>LCD utan tvekan.

Av Defeat^

Det är inte bara vinster och förluster som räknas, jag gick precis ned i rank av att vinna med 16-4 och hade näst högst poäng och dött minst gånger. Har även gått upp i rank av att förlora och spela svindåligt så det känns lite som lotteri.

Hur räknas kickar? Det händer ju rätt ofta att man hamnar med retards som spelar som public så att man själv spelar dåligt och blir kickad. Eller ryssar som kickar en för man inte talar deras tjernobyl-språk.. Går man ner i rank av att bli kickad??

Av Defeat^
Skrivet av Lexius:

Bah athlon 3000tiden då amd sopade mattan med intel p4. Och nu sviker dom bara varför kan dom inte släppa en riktigt processor i 28nm?

Som sagt amd hade då nästan lika stort försprång som intel har nu, men de kunde aldrig dra nytta av det och hova in pengar till ny utveckling eftersom intel mutade bort dem från marknaden. Det kostar pengar att utveckla en ny arkitektur. Tänkt på att det inte finns en enda människa som vet hur intels eller amds processorer ser ut eller fungerar, de som jobbar med det har koll på vissa delar. Det är ett enormt jobb. Amd försökte spara pengar på utvecklingen av bulldozer genom att låta en dator rita upp arkitekturen = fail.

Intel var ju herre på täppan innan amd ens fanns, så de hade ju en enorm kassa och kunde blöda pengar, muta bort amd och under tiden utveckla en ny arkitektur när amd kom ikapp och gick om.

Av Defeat^
Skrivet av jonasies:

Sen tog Intel och mutade återförsäljare att dom bara skulle använda deras processorer och således fick inte AMD några pengar till att utveckla vidare. Medan Intel fick massvis med cash.

Förmodligen fler anledningar tex felsatsningar från AMD men fulspel lönar sig uppenbarligen.

Intels fulspel lade väl grunden för amds fall. Därefter var det paniknedskärnigar i på fel avdelningar (utvecklingen) och felsatsningar som sänkte dem ännu mer.
Bulldozer är resultatet av en efterbliven VD som sket i vad ingenjörerna sa och bara tänkte på besparingar. Vill minnas att många ingenjörer sade upp sig i protest.

Så som jag fattat det är bulldozer-arkitekturen till stor del designad automatiskt av en dator = ineffektiv arkitektur jämfört med om människor gjort jobbet. Allt för slippa betala ingenjörernas lön.

Av Defeat^
Skrivet av Perkoff:

Några snabba anmärkningar:

- Det finns väl ingen "praxis" på att man ska böta 10% av omsättningen för brott mot konkurenslagstiftning? Vart finns den dokumenterad i såna fall?

- EU-domstolen har definitivt ingen möjligheten att "dela upp" ett amerikanskt företag som Intel. Lika lite som att Örebro kommun har rätt att dela upp Coca Cola därför att de har dominerande ställning på restauranger kring den orten...

- "Perfekt konkurrens" är ingenting som existerar inom någon högförädlande sektor (möjligen inom pizzeria-branschen). Logiken i halvledarbranschen är att det byggs extremt få spetsteknik-fabs per år därför att de initiala investeringskostnaderna ligger kring 5 miljarder dollar (d.v.s. mer än vad hela AMD är värt). Förväntar ni er att det ska finnas fyra-fem olika framstående x86-kloner att välja mellan? (Om nu bara EU är tillräckligt snälla och kväser Intel och deras orättvisa framgångar...)

Jag är faktiskt ganska skeptisk till påståendet om att Intel bara fått sin dominanta position genom att vara "fuskare". Det kan även vara så att man gjort de bästa R&D-satsningarna i kombination med operativ effektivitet. Och att AMD på motsvarande sätt inte är ett lika effektivt och välsmort företagsmaskineri.

Vidare har AMD varken krympt eller växt de senaste 10 åren, utan har ungefär samma försäljningsvolymer år ut och år in. 5,0-6,5 miljarder dollar per år:
http://static.cdn-seekingalpha.com/uploads/2014/5/19553521_13...
Så jag köper inte det här med att AMD är små bara för att Intel var aggressiva på Europamarknaden. AMD hade inte markant högre försäljningsvolymer ens när Intels Netburst-arkitektur floppade och de kunde erbjuda klart mer prestanda per krona.

Är då deras förhandlingar med exempelvis Mediamarkt för att göra dem till ensam underleverantör tillräckligt för att göra dem så dominanta? Eller är det av mer marginell betydelse? Jag lutar åt det senaste. Sen ska vi även komma ihåg att val av underleverantör inte enbart är en skönhetstävling där bäst produkt vinner. Varför har Microsoft och Sony valt AMD som leverantör till konsollerna? (Kanske har att göra med att man inte vill sitta i knäet på Intel, snarare än att de ger bra prestanda i förhållande till pris och effektutveckling...) Rivalitet och allianser påverkar alla sorters upphandlingar, och kan båda vara till fördel och nackdel för den mindre aktören.

Jag anser att böterna inte bara är fel i sig, utan att de dessutom är oproportionerligt stora i förhållande till Europamarknadens storlek eller för den delen AMD:s potentiella marknadsandel på denna.

Det var ju när AMD hade betydligt bättre processorer än intel som Intel fuskade. Amd var snabbare, svalare, drog mindre ström och var mer klockvänliga. Dessutom var de billigare har jag för mig. Intel mutade då stora företag att inte sälja amds produkter alls. AMD kunde alltså inte dra nytta av deras överlägsna processorer och kunde därför inte heller lägga pengar på utveckling av nya, varför intel sprang om sen.

Av Defeat^

Vilka grafikkort är det som gäller för folding? Senast foldade så var det nvidias 5xx serie som var överlägset bäst (bättre än 6xx-serien) har jag för mig? Hur är det nu?

Av Defeat^

USB-wifi vs PCI-nätverkskort?

Tjena! Känns ju som wifi via ett PCI-kort skulle vara bättre än via en USB-dongle, mindre latensen och så? Eller är det ingen skillnad?

Har ett gammalt "d-link airplus G dwl-g510" nätverkskort och en Netgear n-300 WNA3100 dongle. Osäker på vilken som är bäst att använda för låg latence?

Av Defeat^
Skrivet av Allexz:

Finns det verkligen ARM processorer som kommer ens nära processorerna som sitter i t.ex iMac?

Detta undrar jag med. Vad jag fattat det som så är ARM enklare processorer som saknar vissa funktioner, men som i gengäld har låg strömförbrukning sett till prestandan. Finns det, eller går det ens att göra så snabba ARM processorer så att de kan konkurrera med x86 i persondatorer?

Av Defeat^

Vad är skillnaden mellan samsungs PRO och EVO diskar?

De tester jag sett så är EVO ganska markant snabbare än PRO på det mesta (30-50%), PRO typ 10% snabbare på någon enstaka grej. Varför är PRO då dyrare och bättre?

Av Defeat^

Vad är det för processor och chipset som gäller nu?

Hej! Jag har inte hållit mig uppdaterad och ska hjälpa en kompis med att bygga en speldator (BF4 som gäller).

När jag senast var aktiv så var det I5 750 som gällde och som gav bang for buck, vilken processor är det idag?

Sen finns det ju massor av olika chipsets till moderkorten (socker 1150). Vad är egentligen skillnaden mellan dem, vad ska man ha?

En fråga till som inte hör till ämnet: Efter att ha tittat på grafikkorten som finns så verkar radeon 280x vara det som är prisvärdast, har jag fel?

Tack på förhand!

Av Defeat^
Skrivet av Sears:

Repost då jag anser detta vara viktigt för tråden:
Någon som testat att formatera deras SD-kort till ext4 för att se om det löser problemen?

Ext4 har ju stöd för rättigheter i mappar och filer, så bara apparna är uppdaterade för det så borde ju ext4 lösa problemet.
Android använder ext4 på intern-minnet.

Jag har själv ingen mobil med minneskortsplats att testa med.

Jag tror att google blockerat skrivning till minneskortet helt för 3e partsappar. Det enda du kan använda minneskortet till är att spara dina kort och filmer du tar med kameran i princip.

Du kan även lägga in filmer och låtar på den från datorn, thats it. Du kan inte ladda ned någon på telefonen och sen flytta över, eller ladda ned direkt till kortet.

Jag kan förstå att google inte vill att man ska kunna installera slöa appar på minneskort, eftersom det blir segt och ger android dåligt rykte. Men de borde göra så att telefonen testar minneskortet när man sätter i det, är det snabbt så kan man installera appar, är det långsamt så säger den att minneskortet är för långsamt för att ge möjlighet att installera appar.

Övriga filer ska gå att spara som man vill. Behövs inget snabbt minneskort för att lagra musik och film.

Av Defeat^

En varning till er som tänkt köpa ny android-telefon!

Tjena! Jag gjorde missen att köpa en HTC One m8, som endast har 16gb minne. Tänkte att eftersom den har SD-kortplats så kan man ju använda ett stort minneskort.

Men i och med senaste verisonen av android så kan du knappt använda SD-kortet längre. Du kan inte spara spotify-låtar på kortet, du kan inte välja att ladda ned filer till kortet och du kan inte ens föra över filer från telefon-minnet till kortet. Jag har inte en aning om vad google tänkt att man ska ha SD-kortet till, men alla stora filer man tänkt använda kan endast sparas på telefonminnet. Du kan visserligen flytta appar till kortet, men där har google lagt in någon begränsning med. Av alla appar jag har som är >1GB så är det bara runt 40mb som flyttas till SD-kortet, resten ligger kvar på telefon-minnet.

Så, strunta i om telefonen har SD-kortplats eller inte, köp telefonen med det internminnet du behöver!