Inlägg

Inlägg som Mizzarrogh har skrivit i forumet
Skrivet av anon246659:

Märkt att jag blivit extremt cynisk. Ser på film och jag identifierar mig mer med 'antagonisten' än 'protagonisten'. Läser om ny teknik och funderar hur detta kommer bli utnyttjat för att exploatera folk. Läser om politiker och undrar hur de kan ljuga så illa och komma undan med det. Osv. Kanske är mer misantropisk än cynisk... Hursomhelst känner jag mig väldigt trött på skiten som kallas människor

Jamen, Vem ville inte vara Darth Vader, eller någon av Bond skurkarna, hur coolt vore det inte att marschera sida vid sida med Predators, iförd power armour med night sight och shoulder cannon och förvandla de patetiska människorna till Bantha food, eller stjäla tefatet i V och skjuta sönder jorden, eller ratta Wraith skeppet och...

Det ÄR roligare att köra som predator och göra rå köttfärslimpa av skiten... ha ha

Edit:


A star falls down from the darkened sky
Where new worlds born and die
Kingdom Animalia watches its approaching glow
What it means is soon to be known
Beneath the lovely birch honeymakers build their nest in peace
On the Savannah a lion licks a wounded gnu
To honor this moment even the heavens cease
Giant spiders learn how to swim
With whales they form a united kin
Snakes say hello to the rats on the ground
In the meadows play merrily the fox and the hound
Trilobite and Anymalocharis
The prey and the hunter
Survival of the fittest
Fall of man
Seadrops foam, all empty human skulls
Those on the shores of Atlantis
Darwin's resurrection is witnessed
By turtles he used to play with
Healed and happy, she oversees
The mother
The tyrant's return to the sea

Lever väl ungefär som vanligt, brukar inte handlar mer än max en gång i veckan, eller varannan vecka annars heller, skillnaden är väl mest att man bara dartar in på butiken och gör det man skall men inget mer när man måste och att jag ställt in alla resor till stan tills vidare om det inte är extremt viktigt.

Flyttade ut till huset för något år sedan från min sketna etta på typ 20 kvadrat (har haft gården länge men varit för lat att långdistanspendla bara, men har insett nu att jag klarar mig med pentryt på jobbet och en madrass i kontoret där så kändes onödigt att hyra), tycker dock mest bara att man hordar mer "bra att ha någon gång" grejer med större yta vad det verkar...

Här är det i allafall intensivt med byggarbeten åt släkt och vänner samt städning av mina "bra att ha saker"...
Har faktiskt fått minska ned tiden inomhus vid datorn till typ en tiondel av vad det annars brukar vara, fast det är nog bara nyttigt.

Hur jag trivs?
Tjaa, man skall väl inte klaga, men det går bara litet väl segt att spara till mitt franska vinslott...
Funderar på att börja sälja... hallonsaft... i stället, kanske, verkar mer lönsamt.

Att det inte finns något vettigt stället på nätet där man kan casual snacka med folk som är vettiga och bryr sig om varann och där det är folk närvarande tillräckligt frekvent för att det skall gå att föra fungerande samtal över kafferasterna. Det finns verkligen *inget* sådant ställe jag känner till som verkar lockande.
Inte hela världen, men tror behovet finns och är större än man vill medge ibland.

8 av tio, trodde faktiskt inte att jag skulle få ens hälften av det... Kul frågesport!

Dethär hade jag inte sett tidigare.

Det är ju denhär typen av projekt man vill se!
Riktigt häftigt att läsa om och följa bygget, dessutom till nyttiga ändamål för att hjälpa människor och rädda liv.

Såg att tråden delats.
Nå,

CBD olja är vad jag vet fullt laglig att använda här så det skall vara grönt.

Jag är personligen emot missbruk av alla typer av droger, som med allt annat skall droger användas med förstånd om man måste använda dem, oavsett om det är snus eller tunga droger.

Jag menar, man går ju inte heller ut på stan och häller i sig typ två liter brännvin och tycker att det är en bra grej att göra på stan.

Däremot finns det faktiskt personer som behöver en mindre mängd etanol i kroppen av medicinska skäl, för att fungera, det har ingenting med rus och fylla att göra utan beror på att hjärnan förbrukar en viss mängd etanol i ämnesomsättningsprocessen vad jag förstod.

Sedan kan man ju om man är fysiskt frisk och har god hälsa ta sig ett litet järn till sillen på midsommar och liknande om man önskar, men man sitter ju för den skull inte och halsar ute på stan, eller dricker innan man skall framföra motorfordon, etc.

I samma perspektiv skall även andra droger ses.
Jag kan inte se något försvar över huvud taget ill varför det tex skall vara tillåtet att använda narkotika offentligt, däremot finns det människor som känner sig hjälpta av att använda mindre mängder av olika preparat, beroende på vad man har problem med.

Det är när länken mellan sjukvård och sjukdomsproblematik felar som folk tar till illegala droger mot sjukdomstillstånd, smärtor relaterade till kropps skador, mm. Därför att man inte vet om någonting annat och ingen hjälp finnes att få från riktiga läkare.

Om det sker i samråd med en riktig läkare som har utbildning för de aktuella preparaten ser jag inga problem med att använda tunga droger som är särskilt framställda och renade för strikt medicinska ändamål.

Att börja experimentera med gatudroger kan däremot leda till katastrof.

Många EU länder har något lägre skattesats, i USA tillkommer alltid skatt på det du köper på samma vis, men priser anges ofta utan då det kan variera mellan delstater.

Sedan kan det också vara så att omsättningen är högre i andra EU länder så att återförsäljare får bättre inköpspriset jämfört med här där marknaden kanske är begränsad, men kringkostnader för att ta hem produkter ofta skiljer litet jämfört med att ta in ett större parti, samt att inköpspriset ibland till och med kan överstiga priserbjudanden från företag med större omsättning av de aktuella varorna, vilket gör det omöjligt att hålla samma priser även om man inte tar ut någon vinst över huvud taget, osv. För att ta några exempel, därför kan en del saker tex vara billigare i Tyskland jämfört med en Svensk återförsäljare trots att prisnivån generellt där är högre; om man kanske säljer säg 500 stycken av vara X här och 6000 stycken där.

Tackar, Är väl inte så extrema grejer i sig, men jag använder en del instickskort och annat för att kunna styra saker ibland, samt att det vore praktiskt att kunna ha dubbla system i samma burk.
Blev litet missräkning att racket inte fick plats vettigt i samma rum, men det är nästan en meter brett på utsidan...
Går kanske, men då behöver det stå mitt i rummet där man går.
Började ett bygge med ett X case chassi i racket tidigare, men det har kylning och annat externt i en gammal termaltake pidestal för närvarande, dessutom är det för brett att ställa horisontellt där, tror jag...

Skrivet av thom.g:

https://www.dropbox.com/s/5kd4vrkqzd14qcc/raindrops.mp3?dl=0

Min egen-skapade låt.

Har försökt lära mig FL studio sen i julas. Skulle vara kul om nån orkade höra på den o kanske ge lite feedback.

Godkväll!

Tyckte den var rätt bra, kul med litet 90tals retrostuk, fick mig att tänka på när man satt med Protracker på Amigan.

Skrivet av Waste:

Jag tror du har mycket mer att läsa och lära inom ämnet. Blir lite fel att bara kalla Cannabis för "röka" när det har överlägset bäst effekt av att intas oralt. Cannabis är en gröda och borde behandlas därefter. Okunskapen inom sjukvården kommer av att det tog nästan 60 år innan ECS systemet blev erkänt och utbildat till läkarstudenter. Jag pratar år 1995, det är väldigt sent för att börja lära ut om ett väldigt omfattande immunregulerande system som just Cannabinoidsystemet är.

Sen har vi upp på det den trångsynta enkelspåriga propagandan och drogpolitik i detta avlånga land. Men jag förstår också helt var problematiken ligger! Det tar väldigt lång tid att gå in sig på just Cannabis. Tar lång tid innan bieffekterna försvinner (även om dom är försvinnande milda med 50/50 THC/CBD). Att bli berusad/hög är en bieffekt. Sen är det svårt för läkemedelsgiganterna att tjäna optimalt med pengar när folk istället kan hålla sig friska och behandla sig själva med kosten.

Jag har inte erfarenhet av denna "renade olja" så jag kan inte uttala mig om den.

Typ alla röker på där jag bodde förut, även om jag inte gör det själv längre.
Det jag vet om vanlig cannabis är att det i kan lindra "normal" smärta på liknande vis som om man häller i sig någon liter brännvin, men utan spritfyllan, samt att folk som regel inte kan röka på lika hårt som man kan dricka sprit...
Jag vet dock inte om det hjälper mot smärta från riktiga nervskador.

Oljan kanske inte gör det, men vanlig cannabis kan ge väldigt otrevliga sidoeffekter flera veckor efter att man använt det, tungt missbruk (typ om man röker dagligen) av vanlig Cannabis kan mycket väl leda till åkommor som är potentiellt dödliga på sikt, även om många söndagsrökare verkar förneka det.

Men, som sagt, jag vet ingenting om oljan, mer än att den skall liknas vid extrakt av industrihampa.
Det enda jag vet med säkerhet från student tiden är att man inte blir hög på hemodlad industrihampa...

Men om ni säger det så fungerar säkert oljan.

Det verkliga problemet är väl att Youtube håller på att bli en jädra shitpit med omotiverad censur av snart sagt allt, medan kanaler som borde försvinna blir kvar snart sagt oavsett vad skit innehavarna gör om de bringar in pengar.

Att man censurerar detta är knappast oväntat.
Troligen mest ett spel för att kunna visa upp en snygg fasad av vad man håller på med.

Detta lär knappast ha någon egentlig effekt när det kommer till saker som att minska risken för vansinnesdåd.
Psykiskt sjuka personer kommer troligen ändå alltid att existera och göra märkliga saker, oavsett.

Om någon kom in till mig och inte ens visste vad en vedspis var, eller hur man använder seriösa faktaböcker tryckta på papper skulle jag slänga fanken ut vederbörande!

Skrivet av Bael:

Corsair Obsidian 1000D Super Tower Case kanske? Dock 6k!
https://www.komplett.se/product/975675/datorutrustning/datork...

Det har jag faktiskt funderat över, litet osäker på hur mycket glaset tål dock då jag behöver ha det på golvet.
Dock ligger priset litet på smärtgränsen...
Tänkte kolla upp billigare alternativ först.

Fördel med det chassiet är ju dock att det från början är designat för dubbla hårdvarusystem med 480 radiator enligt reklamen...

Skrivet av Waste:

Sverige måste följa EU lagstiftningen först och främst. Ett godkänt läkemedel utskrivet av legitimerad läkare från annat EU land där preparatet är tillåten ger dig laglig rätt att använda Cannabis och andra preparat som läkemedel. 30 gram i månaden är var gränsen ligger för egenimport.

Förhoppningsvis hinner Sverige ifatt resten av världen och slutar bryta mot grundläggande mänskliga rättigheter. Rätten att röra dig fritt och äta mat och grödor så länge du inte skadar annan eller annans egendom. Skadeverkan man borde jobba för att minska.

Jo, så är det ju, dock anser jag att droger som tex Amfetamin och Morfin, mm bör ha någon form av kontroll, eller i allafall transparens.
Röka är ju en sak, men tyngre droger bör användas med förstånd.

Tyvärr hjälper inte CBO eller THC preparat i mitt fall, (dock använder jag inte droger nu, bara om det inte finns någon annan hjälp över huvud taget mot det jag har medicinska problem med och det är på sådan nivå att varken jobb eller vardag fungerar. Tyvärr existerar inga mirakelmedel när man verkligen behöver dem... ).

Skrivet av Kalasis:

@Mizzarrogh: tror det var AMD During du tänkte på, den populäraste på 600mhz som man med enkla trick kunde få upp i 1ghz genom att rita med en blyertspenna på någon av de exponerade komponenterna på ovansidan

Det kan det nog mycket väl ha varit, jag körde Intel på den tiden, men vi talade mycket om den typen av hack i studentlyan, samt temperaturstegring kontra frekvens på dåtidens AMD processorer...

Tror faktiskt att jag möjligen har kvar någon processor i gömmorna från den tiden...

Skrivet av Vzano:

Jag vet inte vad för material tättingarna är tillverkade av men så länge du inte har akryl ska det gå bra med alkoholbaserad blandning.

Verkar vara någon form av neoprenliknande material i en del av dem.

Skrivet av Tawen:

Kan man inte höra lite med värmepumps tillverkaren?
Om förslag på lösning

Det är elledningen hit det varit avbrott på, värmepumpen fungerar...

Huvudvattenledningen kan jag enklare tömma ned till frostfritt djup.

Kylvätska som tål minusgrader...

Jag håller på att bygga min rigg till vattenkylning (mest för att jag redan hade delar till en customloop sedan tidigare...)

Problemet är bara det att om det blir strömavbrott här när jag är borta så kan temperaturen sjunka till många minusgrader om värmepumpen stannar (vilket har inträffat en gång) (Jobbar på annan ort så jag har inte möjlighet att kontrollera detta på flera veckor ibland).

Därför skulle jag vilja att systemet är säkrat mot detta så att komponenter i själva kylslingan inte förstörs på grund av isbildning.

Det är huvudsakligen koppar och mässing i delarna som kommer i kontakt med kylmediet, men vissa delar såsom botten av reservoaren, mm är tillverkade i Acetalplast.

Kan jag använda kylarglykol i systemet?

Skrivet av Kalasis:

Källa på detta? Mig veterligen kom multi core inte tidigare kommersiellt förrän mitten av 00-talet.

Kanske jag som minns fel, jag blandar nog ihop årtalet på serierna i skallen...
90 talet var nog överklockning av AMD singlecore när du säger det...
Multicore grejen och Intel måste ha varit mycket senare, det kan inte ha varit före quad core som du säger...

Har mycket i skallen just nu... My misstake.

Edit, 2006, jag skrev fel igen såg jag när jag läste mitt eget inlägg... Skall inte skriva mer här nu fören jag druckit upp kaffet...

På vissa mycket tidiga Intel Celeron från 90 talet kunde man ibland om man hade en god portion tur (och inte brydde sig alltför mycket om stabilitet...) aktivera kärnor som klassats som defekta från fabrik och på så vis få några "gratis" extra kärnor med en billigare processor.
Jag tror att det är därifrån detta underliga rykte från början härstammar, sedan har det kanske förvanskats när det passerat från öra till öra som det heter...

Papegojan instämmer med ovanstående talare.
(Jag kör själv AMD multicore på denna burk, även Windows hittar dem i default läge. (jag har kollat))
(Edit, det är ingen skillnad (för ditt OS) om du kör Intel)