Inlägg

Inlägg som Mizzarrogh har skrivit i forumet
Av Mizzarrogh
Av Mizzarrogh
Skrivet av Opatagio:

Tänkte föreslå Chieftec Big Tower eller Dragon men de verkar ha utgått och ser ut att vara för korta i rocken.
https://www.komplett.se/product/307585#

Tror det kan bli svårt med 900mm högt, invändigt mått antar jag också?

Skulle funka med en peidestal också, den extra höjden är egentligen bara för att man skall kunna installera kylarna horisontellt tänkte jag...

Edit, skrev vertikalt, menade horisontell... Mer kaffe...

Av Mizzarrogh

Söker extra högt chassi...

Jag gör en ny tråd, men jag söker någonting som kan ersätta caselabs STH 10,

Krav är att det bör vara minst 60-70 cm högt, gärna högre och ca 30 cm brett (bredd upp till kanske 40 cm max, men inte mycket mer om jag skall få plats med skärmarna). Edit, kan vara smalare.

Det skall alltså ersätta ett rack som jag förtretligt nog inte får plats med nära min arbetshörna, det blir för långa kablar från mitt riktiga rack då de behöver stå i olika delar av huset som det är nu.

Det behöver utöver ett fullbestyckat ATX kort också rymma två st 480 radiatorer med fläktrader, kontrollers, mm.

Ideala mått: H= ~85-90 cm B= 31 cm D= 67 cm.

Ser gärna att det är extremt robust gjort och helst inte för mycket bling och glaspaneler, mm någon glaspanel är dock ok, men den sidan kommer att stå mot en vägg då jag behöver ha datorn på vänster sida i ett hörn.
Tanken är att man skall kunna ställa annan utrustning ovanpå datorchassiet utan att det känns rangligt.

Jag vet inte om detta finns dock,

Ingen särskild budget, men ser gärna att det håller sig kring max 3K om det inte är ett äkta Caselab...

Av Mizzarrogh

Jag skrev detdär om narkotika därför att jag själv varit i situation där man provat alla utskrivna mediciner men ingenting hjälper.
Dock inte denna typ av åkomma. Men ofta ser man ju narkotika som ett sista halmstrå när man kommit till den punkt där man inte längre har någonting att förlora, man inte provat men många talar om, i ett sådant läge är det lätt att man ignorerar riskerna med illegala preparat.
(Godkända naturläkemedel är en annan sak om man bara informerar sin läkare om det)

Av Mizzarrogh

Sisådärja, nu har D 12 landat på mitt skrivbord, litet pyssel kvar på den innan den kan snurra igen, men hade faktiskt inte tänkt på hur stor den maskinen är jämfört med de andra mindre maskinerna (den är faktiskt nära dubbelt så stor som D6!), D 8 och D 12 var konstruerade rätt upp och ned för rå styrka utan krimskrams, D 10 är nog inte så mycket större än D8 men den har ju dubbelverkande cylinder och en massa bling som snurrar, (skall bli kul att få igång den men behöver sambeställa fler grejer från Tyskland pga fraktkostnaden så det ligger en bit fram i tiden.)
(D 8 är nu i princip färdig för körning, men tänkte läcktesta pannan och reparera en lödning först på den innan det blir bilder... )

Undra om D 12 rentav skulle orka driva en cykeldynamo?

Måste iaf testa...

Av Mizzarrogh
Skrivet av Slysor:

Som jag skrev så handlar det främst om personlig preferens, inte argument om vad som är bättre eller sämre.

Är din personliga preferens att ha datorn på golvet så är jag bara glad för din skull, men av tidigare erfarenheter så vill jag själv helt enkelt ha min på skrivbordet.

RGB och andra discolampor är helt avstängt och jag har inte ens fönstersida på chassit, så det handlar inte heller om att sitta och titta på min utmärkta kabeldragning med mysbelysning.

Jag kopplar i och ur olika enheter och kablar på baksidan av datorn tillräckligt ofta för att tycka det är alldeles för jobbigt att krypa på golvet, och vad gäller damm så skulle du sett min tidigare dator som först stod på golvet. Tröttnade på allt damm som samlades i den på nolltid och ställde upp den på skrivbordet, vilket jag sedan helt enkelt trivdes bättre med och där har mina datorer stannat sen dess.

Det här med städning är inte min grej, så robotdammsugare införskaffades nyligen i samband med flytt för ett ärligt försök att hålla mer städat hemma. Såg då även till att få upp alla kablar under skrivbordet från golvet, vilket även underlättar den gången man behöver städa "manuellt". Man behöver ju inte göra det mer krångligt än nödvändigt för sig.

Där har du anledningen till att jag har ett extra skrivbord som arbetsyta.

Commodore maskinerna har jag ju dock (när man använder dem) alltid på skrivbordet!
Funderar på ett glasskåp för dem, nästan synd att de ligger undanstoppade i kartonger när man inte använder dem.

Av Mizzarrogh

Vi lever väl i ett fritt land! Man får ha datorn på bordet om man vill!

(Personligen tycker jag dock bara att den tar upp en massa plats då jag också använder mitt bord som arbetsyta för elektronik, modelltåg kontorsarbete och annat, fast jag använder ju ett stort maxitower... ).

Av Mizzarrogh

Ha ha ha! Denna var ju mitt i prick på detta forum.

Av Mizzarrogh

Time Mysteries 2 The Ancient Spectres

Av Mizzarrogh
Skrivet av Aka_The_Barf:

Ja för barnet var det nog det bästa men jag misstänker att hans tillit för kvinnor fått sig en rejäl törn. Dröjer nog innan hans ens försöker med en ny. Import går nog bort skulle jag tro.

Jo, men så är det nog för många, tyvärr.
Det är lätt att bli förblindad av kärlek och längtan, det har nog många män (och kvinnor) fått erfara.

Annars är väl Ryssland ganska ok (Jag känner dock mest män där, har ingen egen erfarenhet av att dejta där, men en nära vän till mig är gift med en ryska sedan många år, känner en till person som också är det) om man bara lär sig hur det fungerar först (vilket tog mig flera år), men som i alla andra länder så är det ju dedär som letar den rike drömprinsen de som syns och man som regel först kommer i kontakt med, sedan motsvarar ingen av parterna det den andre drömt om och den som går på det blir som du sade bara en biljett ut, medan vad som egentligen är rätt nog mer är tex änkan på det lokala postkontoret, eller bekants frus ogifta gamla väninna, etc som är intresserade av att bilda en stabil familj, men som gissningsvis aldrig skulle drömma om att registrera sig på dejtingsidor (mest för att man tycker att det skulle ge ett lösaktigt intryck). Ungefär som här, jag vet inte om det förändrats idag, men tidigare var det inte lika många där som hade tillgång till egna datorer och så mycket liv på sociala medier som vi är vana vid här efter 90 talet, därför syns inte vanligt folk lika väl "på internet" där jämfört med här efter 90 talet.

Ryssarna är för visso ganska open minded people, min erfarenhet är att de är betydligt ärligare och bättre folk än ryktet här, så det är inte det, men det kan vara svårt att komma in i kulturen och samhället där som svensk, är man oerfaren är det lätt att trampa i minfält.

Av Mizzarrogh
Skrivet av Aka_The_Barf:

EDIT: glömde nästan det värsta. en annan bekant fick tag i en fin rysk kvinna och dom lyckades få ett barn tillsammans och allt var frid och fröjd tills hon fick put. inte nog med att hon drog hon sket dessutom i barnet som han nu har ensam vårdnad om. JA han är bitter.

Jag, förstår frustrationen, men trots allt är det ju åtminstone bättre än de vider som använder barnen som vapen, osv. Trots allt är det ju bättre om ungen får växa upp med en någorlunda vettig farsa jämfört med om de hamnar hos någon skitmorsa som inte kan ta hand om dem på ett vettigt vis, oavsett vilket land man kommer från.
Nu kanske det känns skit och kämpigt, men barnen är trots allt viktigare än den intiala känslan av svek i det långa loppet när allt kommer omkring, om tio-femton år kommer det andra förhoppningsvis att vara ett mörkt men passerat kapitel, men han kommer ju att ha kvar sin son/dotter och veta att den har fått en vettig uppväxt med sunda värderingar, ditt barn har ju trots allt fortfarande ditt blod.

Av Mizzarrogh

Ett Trix lok (H0 modell).

Av Mizzarrogh
Skrivet av stoffe_83:

Kan tipsa om den nuvarande modeljärnvägsträffen på Uppsala Konsert och Kongress. Det förkortas UKK. MMM har en sektionsträff där med halvnollan.

Glömde lägga till denna kanal, för den som är intresserad av den litet högre skolan av mekande.
(Kolla in hans byggen om ni inte redan gjort det!)

https://www.youtube.com/user/trainman4602/videos

Av Mizzarrogh
Av Mizzarrogh
Skrivet av Olle P:

Jo det finns, bland annat från AlphaCool, men det kan bli lite trångt.

Allright, men jag får hyfsade temps med en fläkt riktad mot dem, jag tog bort kåpan när de små fläktarna började drabbas av dåliga lager på mitt gamla kyltorn och ersatte dem med ett par 120 mm fläktar som jag ställde ned hastigheten på och hände dem så att de blåser rakt mot modulerna (jag tog bort en av dem förut då det verkar gå hyfsat bra ändå som jag kör, men jag har inte klockat så mycket på RAM) och det är fritt luftflöde runt dem i ställetför den gamla metallburken, låter nästan ingeting heller (kör iof Noctuas lyxvariant, men det är nog inte nödvändigt, mest att jag redan hade den liggandes från ett annat projekt)..

Edit, har du klockat dem hårt är det kanske inte tillräckligt, jag har aldrig provat detta med hårt klockade kretsar...

Av Mizzarrogh
Skrivet av Olle P:

Vattenkyla VRM och SSD är inga problem (om SSD inte sitter inträngd under grafikkortet) finns färdiga block att köpa för detta.
Jag tänkte mer på RAM och övriga komponenter på moderkortet som över tid kräver ett visst mått av kylning, exempelvis chipset, audio, nätverk, resistorer, transistorer, ...

Ett snabbt överslag ger vid handen att min konvektor har någonstans 3,5 till 4,0 kvadratmeter flänsyta:
* Består av 12 moduler.
* Varje modul är (drygt) 4 x (exakt) 0,5 dm.
* Varje modul består i genomskärning principiellt av åtta flänsar. Blir (knappt) 0,5[dm] x 8[st] fläns, som går hela modulens längd.
* Båda sidor av varje fläns exponeras mot luften (vilket är den relevanta ytan).
* Totalt: 12 [moduler] x 8 [flänsar] x 2 [sidor per fläns] x (0,5x4) [kvadratdecimeter] = 384 dm^2 = 3,8 m^2

Finns faktiskt vattenkylare även till RAM... Har för mig att det var Tyska Aquacomputer som gör dem...
(Minns inte om Watercool också tillverkar dem)

Av Mizzarrogh
Skrivet av anon193054:

Tack

Det är en Icon med armstöden bortskruvade (får inte plats)
Använder istället ett armstöd fastskruvat i skrivbordet
https://www.dustinhome.se/product/5011074741/icon-faux-leathe...

Om man skulle rösta forumets snyggaste lya, av de jag sett so far, så är ju din klar etta!

Av Mizzarrogh

Påminner om när lillasyster övade blockflöjt i skolan... ha ha ha!
Fyfan, har fortfarande, ännu idag PTS krigstortyr trauma efter det...

Av Mizzarrogh

Ha ha! Trodde detta skulle vara ännu ett "spånskivebygge" tills jag öppnade byggtråden.
Detta var ju riktigt snyggt gjort och intressanta byggbilder.

Av Mizzarrogh

Jag fortsätter ändå att dra en sopsäck över huvudet när jag är på stan...