Inlägg

Inlägg som Mizzarrogh har skrivit i forumet
Av Mizzarrogh
Skrivet av anon301768:

En sak som jag inte begriper är varför de ska skottas snö halv 2 på natten i grann föreningen, alltid då de snöar så inom några timmar så kommer traktorn och kör från ca halv 2 till halv 4 på morgonen och han lever om så mycket som de bara går, smäller med skopan varenda gång han ska tömma den, undrar om han gör de med flit bara för att jävlas.

Varför skotta mitt i natten då alla bilar är på sina platser, de är trång och han kommer inte år överallt, varför inte skotta mitt på dagen då de är halvtomt med bilar.

De började snöa igår kväll och de har snöat hela tiden sen dess, snöar fortfarande ordentligt, han lär garanterat komma mitt i natten igen.

I våran förening skottar dom alltid på morgonen då folk är på väg upp och då blir ingen störd.

Kanske mindre trafik eller något, eller att det skall stämma med andra jobb, här skottar de alltid nattetid inne i stan.

Av Mizzarrogh

Jag har en fråga,
Jag försöker att koppla en original miniatyrmaskin till en Mamod maskin, jag hade ett paket med Wilescos stålremmar på bordet (dessa köpte jag nya, så de bör vara frecha. Det är deras originalremmar. ) så jag tog två hopskruvade sådana och lade runt svänghjulen på respektive maskin, men den får inget bra grepp när jag försöker att vrida runt dem, tillbehöret jag försöker att dra runt är något slags excenterpress tror jag, den har en fjäder och en excentertapp så den är relativt trög att få runt, men den är som den kom när den var ny vad det ser ut och jag har noga oljat in allt med olja av bra kvalitet.

På Wilesco maskinerna verkar remmarna få bättre grepp.

Vet någon av er vad det skall vara för typ av remmar till Mamod maskinerna?

Av Mizzarrogh

Jag håller med! Det var bättre förr i barnprogrammen, på min tid lärde man inte ongan sådana dumheter med godis!

Av Mizzarrogh

Sory for delay, mitt SE totalhavererade tidigare på grund av ett experimant med filkonvertering jag gjorde förut, bestämde mig för att göra en clean installation efter det, tyvärr är mitt internet riktigt, riktigt segt då jag sitter med radiolänks modem här (var typ fem-sex år sedan man lovade fiber hit, men det enda som hänt är att kopparlinan försvunnit...), men jag är intresserad själv av denna mod så snart things are up and running...

Just nu har jag kört fast med hur man ordnade filer i kronologisk ordning för hand i mapparna, går det ens att göra utan additiv mjukvara? Var flera r sedan jag var in och handpetade på riktigt, utan mjukvarueditor, så jag kommer ärligt talat inte ihåg... pinsamt nog.

Av Mizzarrogh
Skrivet av anon301768:

Vilket är ännu värre, ingen lust att cykla efter motorvägen och dom få vägar man kan cykla på ligger utanför stan, ska man cykla inom stan är de cykelvägar som gäller och då får man hela tiden köra slalom runt folk, har el cykel och brukar hålla 25-30 km/h och så länge folk håller sig på rätt sida så är de noll problem, värst är ungdomar som kan gå i bredd över hela cykelvägen, dom tror dom är ensamma att gå där, man borde göra som killen i de här klippet från You Tube, skaffa en trycklufts tuta och skrämma livet ur folk.

https://www.youtube.com/watch?v=msMgQ1IvxtE&t=412s

Gör som folk gör här då och cykla mitt i vägen, gärna i lätt zickzak så att folk verkligen förstår att det är du, just du, och ingen annan, som faktiskt äger vägen när du är där, luta dig lätt framåt mot styret för optimal strömlinjeform och halvstå för mer kraft i pedalerna (skit i sikten framåt, sådant är för mesar), gärna med packning, typ matkasse med hårda glasflaskor, tomglas eller någonting annat tungt, hårt och bastant som ökar massan i rörelse och kan tjäna som bra buffert och skydda dig mot eventuellt flygande fotgängare, sedan är det bara att trampa på för fulla muggar som en blådåre!! (Då bör ingen med självbevarelsedrift stå kvar i din färdväg... )

Av Mizzarrogh

Måste dock hålla med om att idén med att göra skenan löskopplingsbar med en dold kontakt (kan ju sitta inuti skenan menar jag) inte verkade så dum, om man betänker möjligheten att kunna ta isär den om man tex behöver trä skenan genom hål i chassiplåtar och liknande.

Av Mizzarrogh
Skrivet av Skrotnisse92:

Jag är fortfarande förvånad över hur få gångare som dör trots att så få kollar sig för innan dom korsar en gata. Jag såg för ett år sen ca en kvinna med hörlurar som skulle korsa en väg med relativt lite trafik, där många korsar vägen. Hon kollade sig inte över axeln och hennes steg ut i gatan blev precis bredvid en buss. Busschaffören var ju uppmärksam och hade rejält avstånd från trottoaren samt sänkt hastigheten till gångfart, så det hände ju inget allvarligt. Kvinnan blev väl lite chockad men en kunskap rikare antar jag. Jag stod ca 10meter bort och mött busschafförens blick, och vi båda bara skakade på huvudet. En så pass enkel sak som att kolla innan man korsar en väg kan ju vara skillnaden mellan människa och pannkaka.

Jo, typ alla verkar göra så i stan här, sedan verkar det som att det blir ett slags grupptryck att göra "som alla andra" uppenbart utan att själv tänka efter. Ingen som tänkte på att Lastbilar och bussar skulle kunna ha en viss bromssträcka även om man kryper fram... Liksom? Ännu mer imponerad blir man ju när samma kategori människor också förväntar sig att tåget skall kunna stanna med typ fem meters meters varsel om någon springer i en tunnel och liknande... (vilket det inte gjorde... (och, nej, han överlevde inte... Lärde folk sig någonting av detta? Svar: Nej. Började folk tänka efter och ändra på sitt beteende? Svar: Nej. ))

Av Mizzarrogh
Skrivet av anon301768:

Vilket också är fel och ännu värre speciellt om man kommer på cykel.

Problemet är värst när man cyklar speciellt om de är många som går och alla går överallt både på rätt sida och i mitten och på fel sida.

Man får pallnita stup i kvarten för att inte köra på folk.

När jag går så går jag alltid på rätt sida och möter jag folk som går på samma sida, alltså fel sida så flyttar jag inte på mig och ibland brukar jag säga åt dom att du går på fel sida.

Jo, skämtade bara, givetvis gäller samma trafikregler där som på en vanlig väg även där (anser jag i allafall).

Av Mizzarrogh

Därför går man i mitten av den...

Av Mizzarrogh

Kul, jag har länge velat se en recension av detta!

Av Mizzarrogh

Om tidigare generationer skall belönas för att man bygge upp landet borde det vara fullt legitimt att döda de som deltog efter 80-talet framöver... (Det ser jag fram mot! om man nu lever så länge...)

Av Mizzarrogh

Fyfan för knott (och myggor)!
Om man nu måste klaga över någonting annat än katter och cyklister just nu...

Jag klagar över att jag inte ens kan klaga över knott och myggor just nu...

Av Mizzarrogh
Skrivet av Xinpei:

Problemet är att det föds ungefär 1000 myggor per svala. Man ska inte hata katter.. för de är vackra djur. Däremot kråkor borde inte få existera.

Jag ville faktiskt ha en katt när jag var liten, minns jag till och med försökte smuggla hem en kattunge jag fick av en kompis när vi gick i lågstadiet, men jag fick inte för morsan då hon var rädd att hundarna skulle ta kol på den, så jag fick ha den hos honom i stället i hans farsas ladugård, men där levde den ju varmt gott och fick god mat, medan jag noga tätade alla fågelholkar med närmast kirurgisk precision på logen där... ha ha

Av Mizzarrogh

Personen jag blev irriterad på på stan stod själv parkerad mitt på en handikapp parkering, klart och tydligt utan varesig tillstånd eller egentligt behov av att göra det, samtidigt som hen skrek åt mig och personen som höll på att hjälpa till att lasta på dörren (som hade en typ 150 kg tung karmarrangemang fastskruvad...) att vi inte fick stå där vi stod ca 2 minuter därför att vi stod "för nära" en tom handikapp parkering (som var fullt tillgänglig från tre sidor) på en i övrigt halvtom parkeringsplats...

Av Mizzarrogh
Skrivet av Xinpei:

Problemet är att det föds ungefär 1000 myggor per svala. Man ska inte hata katter.. för de är vackra djur. Däremot kråkor borde inte få existera.

Men jag gillar ju kråkor...

Av Mizzarrogh
Skrivet av Xinpei:

Men de fåglarna har ju skitit på din bil och dödat miljontals insekter och kryp. *Hytter med båda nävarna!*

Ja, men det är ju bra att de dödar insekterna som äter mina blommor...
Dessutom äter ju en enda svala ca halva sin kroppsvikt i insekter under försommaren, varav merparten är myggor och knott här...
Tredubbel orsak att hata kattkräken!!

Av Mizzarrogh
Skrivet av Überklass:

Det är utekatter som dödar miljontals fåglar och andra djur varje år och som bajsar i min dotters sandlåda som jag vill gnälla lite extra på. *hytter med näven!*

He he...

http://www.bonton.se/modules/bonton/file.asp?d=2020-02-28

Av Mizzarrogh

Nu har ju folk faktiskt varit vänliga och bjöd in honom på fika och så i början, dessutom har ju ingen klagat över all skit han gör på sin egen gård, eller att han väsnas ännu mer där än de han klagar på...

Man undrar ju varför han bor kvar där, eller flyttade dit från början om han nu skall göra sig till ovän med alla för ingen nytta.

Av Mizzarrogh
Skrivet av Xinpei:

Hade katt när jag växte upp och snett bakom föräldrarnas hus bodde en riktig sur gubbe. Hur som haver så gillade han att sparka och slå katter. Och när han försökte hoppa på familjens katt utanför huset så brann det för mig. Kan ju lätt säga att den utskällning han fick gick ju till historien. Gubbfan vågade iallafall inte ens titta åt en efteråt.

Jag brukar ha gott tålamod med medmänniskor. Folk kan ju ha en dålig dag.. folk kan ju inte rå för att de beter sig som svin men ger man sig på djur, som inte gjort något ont mot personen, bara för att man ska känna sig viktig eller större så är man inte värd mycket som människa i mina ögon. Och då ska man få en utskällning som hette duga.

Jag hatar också lösspringande katter, men det var rätt och riktigt gjort man slår inte djur, dock går denne herre inte att tala vett och sans med, verken med vänlighet, vrede, logik eller direkt hot om (lagliga) motåtgärder när han tar till myndigheter som påtryckningsmedel.
Tro mig, det är mer en en person bägaren runnit över på ordentligt när denne man varit i farten... Men utskällning verkar inte heller hjälpa. Även om min släkting inte är den typen att hon vill konfrontera folk så vet jag en annan närstående har varit över till honom och skällt ut honom efter notor när gubben i fråga var ute och gastade en massa skit när han skulle borra en sten eller vad det var, vet de blev riktigt rejält ovänner och jag hjälpte personen att välta upp stenblock så att dumfan inte längre kunde okynnesparkera på släktingens gård lika lätt, stenarna ligger fortfarande kvar där de ligger, det krävdes två man att rubba den tyngsta av dem... Om nu budskapet om att han inte får blockera privata in och utfarter inte går fram med vanliga ord...

Av Mizzarrogh

En nära släkting har stugan granne med just en sådan äldre person som uppenbart har något allvarligt fel i skallen, antar att han är frustrerad över att han inte längre har makt över andra på jobbet längre och känner något slags behov av att ta ut behovet av att härska över andra på de som råkar befinna sig närmast honom, sedan verkar det brinna totalt i skallen på honom så att han försöker att ta minsta skitsak upp till högsta nivå han kan, gärna med myndigheter inblandade om det går, om folk inte lyder alla hans påbud, som bara han själv är undantagen från, då han enligt honom själv inte verkar behöva följa hans egna påbud, de gäller tydligen bara alla andra, inte honom...

Man undrar ju varför han flyttade dit om han nu hatar allt och alla där redan från första dagen, nu vill bokstavligen ingen ha någonting med honom att göra där över huvud taget längre.