Inlägg

Inlägg som HolyFather har skrivit i forumet
Av HolyFather

Det var inte den, men jag nämnde även att det fanns det som köpt refurb kontorsdatorer (inrego.se etc) och så länge moderkort+CPU är bra kunde man få grundgrejerna och så byter man ut det man vill ha. Länkar denna tråden till honom så får vi se om det kommer fler länkar

Edit: Kan ha varit ITsale, men har för mig sidan hade svart/mörkgrå bakgrund.

Av HolyFather

Sajter med prisvärda budget-gaming datorpaket?

Åt en vän försöker jag hitta en tråd som jag slutat följa i forumet där någon länkade till en sajt som verkade ha.

Jag söker på mitt namn här men mitt trådsvar hittas inte. Finns det något annat sätt att hitta den? Från ungefär en vecka sen.

Annars lista några här så kanske en av dem är den.

Det fanns även några som sålde ovanstående utan GPU? Or did I dream it.

Av HolyFather

Kan inte nå itsales.se, sidan är nere?

Av HolyFather

Huruvida riggen duger till 1440p beror på spel. RDR2 t.ex. är mycket krävande och få kommer upp i 60 FPS. 3060Ti är dock ett bra kort som han kan vara nöjd med till många spel inklusive nya spel i 1440p.

Jag skulle vänta på 5600x då det är en mycket prisvärd CPU och AMD ledde CPU-racet redan förra generationen och det är svårt att se hur Intel kommer ikapp. Alltså AMD-moderkort oavsett vad för CPU det blir i slutändan.

Det är också min plan, trots att jag köpt Intel sedan Opteron. Alltså att byta mobo+CPU+RAM när jag sparat ihop.

Av HolyFather

Kortet sålt till @Casper2 för 2550 kr! Trevligt bemötande, smidig affär. Omdöme +1

Av HolyFather

Förlåt sent svar. Fick förfrågan om slut på budgivning samt köp nu-pris. Hm. Kan bli stressigt med köp nu-pris. Jag borde ha skrivit slut på budgivning dock. Vi sätter söndag 6 dec kl. 19:00.

Av HolyFather

ASUS ROG GTX 1080 Strix OC

Stoppat i min nya Black Friday-GPU idag \:D/ och det gav ett (litet)lyft så jag säljer min befintliga, så jag kan uppgradera CPU+mobo för att inte flaska på dem.

Kortet är som nytt, behövde inte ens damma av det, även boxen är mint och skickas därför i skyddande ytterkartong.

Inte mycket att säga, spelat gamla och moderna spel problemfritt. Klockat blygsamt till 2139/10332 med leverantörens eminenta GPU-tweak II.

Produktsida hos ASUS

Jag garanterar personligen detta kort, väljer själv vem jag vill sälja till, och skickar endast spårbart med fraktbolaget du väljer. Du står för frakten eller hälsar på och får kaffe med dopp på köpet.

Bud från 2500 kr.

Läs hela annonsen här

Av HolyFather

Det är mörkt nu, men solen skiner på mig. För jag har fått till 120Hz över DP för min SA950, och jag har (med GPU-bytet) uppnått den Heliga Graalen ikväll.

(Så jag är inte längre intresserad av att köpa ny monitor.)

p.s. Hm! Det är synd att ingen spelar in video/streamar spel i 120FPS+120Hz, för då skulle det ta bort blurret på det också... ...finns det ens en videotjänst som streamar 120FPS?

Av HolyFather

Jag har nu testat kortet. Trodde min CPU skulle flaska hårt men så var inte fallet. Bra c:a 20-25 FPS-lyft i alla spel utom Far Cry Primal, bara +7 FPS. Så min förutsägelse var rätt så bra. Nu ska vi se om vi kan klocka det lite också ovanpå det

Dags att sälja det gamla och spara ihop lite till ny mobo och CPU så blir det en mindre freaky rigg!

Av HolyFather

Jag var orolig i onödan. Trodde min CPU skulle flaska hårt men så var inte fallet. Bra c:a 20-25 FPS-lyft (från GTX 1080 Strix OC) i alla spel utom Far Cry Primal, bara +7 FPS. Nu ska vi se om vi kan klocka det lite också ovanpå det

Av HolyFather

Sent svar - men jag hann! Köpte detta RTX 3070 OC på lördagen och fick det 20:29 på måndagen! (Beställde samtidigt PSU från Inet men fick det inte förrän kl. 20:05 idag onsdag.) Stort beröm NetOnNet! Jag trodde tvärtom mellan dessa två, speciellt eftersom Inet plockade redan på lördagen, men jag får tydligen justera mina fördomar. Och CDON var snabbare än Amazon.se, igen samma.

Trodde min CPU skulle flaska hårt men så var inte fallet. Bra c:a 20-25 FPS-lyft i alla spel utom Far Cry Primal, bara +7 FPS. Nu ska vi se om vi kan klocka det lite också ovanpå det

Av HolyFather

Hehe ja, eller bygga ett i Lego. Synd att det var 20 år sen jag sålde allt lego Upp och nervänt burklock, stoppa i sladd och nåt gammart PCMCIA-kort eller nåt som stöd och smältlimma fast, fyll sedan locket med smältlim. Vakkert.

Men egentligen så skulle tillverkarna kunna tillverka något liknande i plast+metall. Bara föra igenom en sladd. Som när man gjorde en lampfot i slöjden typ.

Av HolyFather
Skrivet av perost:

Eftersom du verkar ha en DVI-kabel så kan du koppla in den med både DVI och DP, växla ingång på skärmen till DVI, ställa in "DP-skärmen" som vanligt, och sen växla ingång till DP.

Var osäker på om jag ville ha två portar från GPU till två portar på monitor anslutna samtidigt, så jag bytte kabel emellan.

Genom att bara testa 120Hz-upplösningen fick jag äntligen bild över DP. Tyvärr kraschade nVidias kerneldrivrutin och bilden jag fick var 640x480 @ 100 Hz. Jag stängde ner öppna program och sparade och efter en omstart var bilden som den skulle.

Jag har nu 100 och 120Hz, samt några nya alternativ som dök upp under färginställningarna.

https://dl.dropbox.com/s/i4wded9ytvua57t/120HzBaby.jpg

Med framerate-boosten kan jag nu spela alla mina spel i 120 FPS+120 Hz och njuta av den helt blurfria, CRT-liknande Black Frame Insertion som min ÄGskärm stödjer.

*Dansar lite samba, slår några volter, knäcker med fingrarna och gör Jedi-svärdgester* "I am now a master."

2020 är bästa året nånsin och jag älskar världen. Gratis tamponger åt alla!

Guide:
(fast det var enkelt... när man är så bra som jag är)

1. För att komma åt Customize...-knappen för upplösningar, kryssa ur alla kryssrutor under DSR-Factors under Manage 3D settings.
2. Create Custom Resolution, välj DMT (som kommer väldigt nära spec för min monitor i bild ovan, du ska välja det som matchar din)
3. Låt drivern krascha! Omstart. Klart.
4. Kolla på Blurbusters om du har en skärm som stödjer BFI (haha, losers, as if! )

Holy Grail uppnådd, tammefasen. JUSS!

Av HolyFather
Skrivet av perost:

@HolyFather: Om det inte är någon signalkonvertering inblandad så är det bandbredden och inte frekvensen som spelar roll, kabeln skyfflar bara bitar och bryr sig inte om vad bitarna betyder.

Att kabeln du köpt skulle klara vad den lovar, d.v.s. 8K@60Hz, finns inte på kartan, men den skulle kunna klara 1080p@120Hz i alla fall. Har du provat om den fungerar med t.ex. 1080p@60Hz? Om inte ens det fungerar så lär det vara något annat som är fel, t.ex. att kabeln helt enkelt är trasig.

Jag förlorar bild så fort jag byter till DP-kabeln i 1920x1080@60 Hz. Vilket... inte är så underligt eftersom specen tydligt skriver att 60 Hz inte stöds över DP.

Hur skapar jag således en upplösning som skärmen stödjer över DP? 100 eller helst 120 Hz. Enligt bilden ovan.

120 Hz behöver jag. 60 Hz behöver jag inte se igen så länge jag lever. Helst.

Av HolyFather

(Sidospår: Med DVI-I menar jag DVI-I Dual Link, d.v.s. att adapterns hona ser ut som DVI-I Dual Link på den här bilden.)

https://www.displayninja.com/wp-content/uploads/2018/05/what-is-...

Vänligen fokusera inte på detta, jag specade inte tillräckligt noggrannt. Moving on:

Det verkar som om jag inte vill ha en adapter, särskilt inte om det är någon bildkonverterare inuti som kan införa input lag.

Nu har jag kopplat den här DP-kabeln mellan skärm och grafikkort. Ingen bild. Med Roline-DVI-adaptern jag har får jag bild, men endast 60Hz är tillgängligt, som (jag tror) Laxpudding förklarar i sitt länkade inlägg.

Dum fråga: Köper man kabel efter vilken Hz man vill ha och sen kan man bara ha den Hz:en? Gick på bandbredden. Och 60Hz ska väl vilken DP-kabel som helst klara i 1920x1080. Förstår inte riktigt varför jag inte får bild. Monitorn känner av kabeln och visar Displayport, och sedan "check signal cable".

Kan jag skapa en custom upplösning med dessa spec och byta till den och byta kabel från DVI via DP-adapter till den nya DP-kabeln?

https://dl.dropbox.com/s/009834htpzdv8gp/SA27950D-spec.jpg

Av HolyFather

Tipset uppskattas. Håller utkik. För Black Friday var sådär prismässigt. (Inte många bra deals på komponenter etc iaf, prylar vet jag inte.)

Får ställa mina förhoppningar till julrean.

Av HolyFather

Jag har redan frågat om kabel.

För att jag ska greppa helheten när det gäller adaptrar måste du förklara vad som händer i adaptern. Jag har precis utfört ett test du kan använda. Med DVI-kabel: 120Hz. Med samma DVI-kabel via adapter i DP-uttaget: 60Hz.

Av HolyFather

DP-kabel 5m som klarar 1920x1080 i 120Hz, snabb leverans?

RTX 3070 OC -> Samsung SA950D. Kollat skärmmanualen och skärmen stödjer 120Hz över DP.

Kollat kedjorna med butiker (utom ev. audio och videobutiker, de kan jag sämre) och de har bara korta stumpar.

Tyvärr står inte Gbps på prisjakt på alla. Och de som står finns inte (nödvändigtvis?) i webbutiker som har snabb leverans.

Om ni har tips skulle det bespara mig ett antal samtal imorgon. Tack

Edit: Ringde en massa samtal, ingen hade.

Beställde denna och denna, förhoppningsvis duger de.

Edit 2: Har nu fått hem första kabeln. Den klarar detta - och har delbara kontakthalvor om man har saker som sticker ut någon mm nära porten.

Amazon-kabeln har lite klunsigare kontakter som inte ser delbara ut. Den klarar säkert också det, men leveransen är försenad, så otestad.

Av HolyFather

Det kan vara alla möjliga anledningar. Koppla in fler skärmar, byta grafikkort, osv. Jag tyckte jag formulerade frågan rätt OK, speciellt den i titeln. Den behöver man inte veta mer för att besvara.

Man kan undersöka den som en fråga utifrån tekniskt intresse. Vad gör adaptern som drar ner Hz:en. Alt. mjukvaruproblem med senaste GameReady-drivrutinerna. Jag byter ju port, men själva grafikkortet ska väl kunna leverera 120Hz i samma upplösning oavsett vilken digital port man använder?

Men just nu är frågan en konsumentfråga. En adapter DP->DVI som klarar 120Hz i 1920x1080.

Av HolyFather

Finns det DP->DVI-I adaptrar som klarar 1920x1080 i 120Hz?

Rigg i sign.

Jag har en sådan adapter (märke Roline), men när jag kopplar in den i datorn är 120Hz-inställningen (och 100Hz-inställnigen) inte längre tillgänglig i nVidia-drivers. Bara 60Hz.

Använder jag adaptern i andra änden, alltså använder DVI-porten i datorn och DP-porten i skärmen, får jag ingen bild när jag byter mellan ingångarna.

Skärmen klarar 120Hz både på DVI och DP enligt manualen.