Inlägg

Inlägg som HolyFather har skrivit i forumet
Av HolyFather

S/här/detta forumet. Tack för svar dessutom, uppskattas.

Av HolyFather

Mm, fast NVidia har ju nedgraderat det lägsta kortet i serien för att förhindra kortbrist. IOM det får de ju sålt alla till riktiga gamers. Eller?

Av HolyFather

Om USA är oroliga över kiselflisor bör de kanske flytta hem produktionen från Kina och Taiwan istället för att bara gnälla som Trump gjorde?

Ingen aning om Bidens uttalande eller kiselflisorganisationens uttalande har med grafikkortbrist att göra, det påståendet får artikelförfattaren bära ansvaret för. Sensationalistmedia! Grr!

Har Swec rapporterat om nedgraderingen av CPUer så miners inte kan 'kretsbrista' eller nä?

Av HolyFather
Skrivet av Zachtionman:

Ska det vara in ear, over ear, högtalartelefon eller vad vill farsgubben ha? Jabra har väldigt bra grejer när det kommer till röstsamtal, både hörlurar och högtalare som kan anslutas antingen med kabel eller med Bluetooth. Men återkom med vilken typ ni vill ha så blir det lättare att tipsa

Han har idag en RF högtalartelefon i bilen, med bra ljud men hoppar frekvens lite. Jag är inte säker på att jag vill att han ska ha en sladd fram till telefonen i hållaren mellan ratten och växelspaken när han kör bil.

Så kör trådlöst, valfri formfaktor så länge den går ner i jackfickan och sitter kvar på skallen/örat.

Antar att jag föreställer mig in-ear med öronklämma och antingen mickpinne eller troligare kort sladd till jackklämma.

Skrivet av Cruentusa:

Brorsan som har hörapparat med stöd för blåtandtillbehöret valde att istället köpa "Aftershokz" lurar. Men kanske fel formfaktor.

Vilken modell? Prisjakt visar många formfaktorer, och en del är över budget, men ändå intressant val.

Detta är ett svårt ämne, för här handlar det ju mest om den mest fantastiska ljudupplevelsen och ljudteknik.

Men jag vet inte, kanske detta är vanligt och SWEC kunde ha en kanontråd med lösningar för pensionärer? Jag skulle älska det.

Av HolyFather
Skrivet av Meathim:

Har han hörapparat? Moderna varianter kan också fungera som headset (med ett tillbehör).

Jag upskattar tanken. Mitt svar till honom var att se om läkare kunde uppgradera hörapparaten. Om han köper en bra och det inte hjälper är det ju utmärkt motivering för att lägga (en hel del mer) pengar på det. Det ger ju högre livskvalitet för honom också tror jag.

Men just nu handlar tråden bara om mobillurar med klart och högt tal. På så vis tänker jag mig att kan den vara till nytta för fler.

Av HolyFather

Köpråd: mobillurar till min far som har svårt att höra

Budget:1200 kr.

Det brukar gå hyfsat med högtalartelefon och prata högt med honom.

Men när han måste ringa till företag pratar de ibland för tyst. De hör honom, men han hör inte dem.

Han tror att nya mobillurar löser detta.

Jag föreslog att ringa hans operatör (tre) och fråga om de har några bra till hans Galaxy S10.

Men finns det några mobillurar som är gjorda för äldre och har klart ljud och extra tydligt tal med hög volym? D.v.s. annat fokus än HiFi-musik eller "x-tra bass". Jag föreställer mig att det skulle finnas lurar speciellt för transportfolk och chefer som pratar en massa i bilen.

De ska gå ner i jackfickan, och han vill nog ha trådlösa. Trådade kräver adapter, men accepteras om de är bättre än trådlösa. Med mick.

Av HolyFather
Skrivet av star-affinity:

Apple ”sabbade” väl bara tangentborden på sina egna datorer?
Sen var de inte alls vingliga (billiga?), snarare tvärtom med sin låga profil. Däremot har de onekligen haft en del problem med pålitligheten som en del av designen (”butterfly mechanism”), vilket så klart där dåligt.

Men deras ”Magic Keyboard” (till datorerna) gillar jag mycket med sin låga profil. De senare bärbara som också frångått ”butterfly”-mekanismen är också trevliga att skriva på tycker jag.

Nej, det är de inte. Men det kanske är att bryta mot trevlighetsreglerna snarare än att fokusera på teknologi. Kanske är allting bara tycke och smak? Det är ju det som design är, till skillnad från teknologiutveckling.

Själv har jag ett bra tangentbord till min desktop-PC, och köper inte en laptop till förrän de får tangentbord värda namnet igen.

Som jag sa, det verkar som om laptoptillverkare klarar sig utmärkt på att sälja till de som har bottenkrav.

Av HolyFather
Skrivet av Dinoman:

Tack, det glädjer mig.

Håller med om Lenovo, de har väl fört vidare IBM's gedigna arv när det kommer till bärbara datorer.

Synd att bra tangentbord inte uppskattas idag. Det var Apple som sabbade samtliga laptop-tangentbord genom att tillverka tunna designlösa aluminiumrektanglar. Titta på Apple-tangentbord. Tillfrågades en enda kontorsarbetare eller programmerare om de ville ha låga, tunna, billiga, vingliga, och kassa tangenter? Nej.

Gamla IBM Thinkpad och Dell arbetsstations-laptops har de bästa laptoptangentborden till dags dato.

Vi närmar oss två årtionden sedan någon klarar att tillverka lika bra laptoptangentbord.

Tunnhet är en egenskap som förstör extremt många egenskaper hos en bärbar dator. Tyvärr får majoriteten som knappt använder dator styra vad som säljer - som vanligt.

Jag ser ingen väg ut ur detta dilemma annat än att alla laptoptillverkare tillverkas så tunna laptops att de helt enkelt poff, försvinner.

Av HolyFather

Samsung SyncMaster SA 950 (SA27950D FullHD 3D LED Monitor)

Jag har en sådan och vill skapa en 2-skärms setup. Priset jag satt är en prisidé, jag betalar efter skick och kompletthet. Observera beteckningen SA27950D.

Läs hela annonsen här

Av HolyFather

Jag är hemma. Skulle vilja ha en andra Samsung SA27950D om något händer med min.

Av HolyFather

RTX 3070 OC, kan jag höja bas-överklockningen från 1815 MHz?

Har ASUS TUF RTX 3070 OC, loggar klocka med GPU Tweak II. Jag kan höja högsta klockan den går till, men detta lyfter inte basklockan på 1815.

Jag använder Advanced, Manual och har lyft högstaklock till 1905, vilket ger en högsta turboklocka på 2010.

Men ibland hoppar den ner till 1815 medan jag spelar. Detta kan vara för att jag mestadels möter FPS-cappen på 120 FPS och GPU:n idlar till nästa frame.

Kan jag göra detta, och ger detta överlag högre FPS?

Av HolyFather

Fick ytterligare lite med ASUS GPU Tweak II och CPUn håller fortfarande. Flaskade mindre än jag trodde. Rekommenderar RTX-kort även till 4790k och liknande. Märkbart lyft.

Av HolyFather

Skulle ta bort annonsen då varan blivit såld, men ser inte hur man gör vid första anblicken. Hur som helst. Såld.

Av HolyFather

Med ASUS GPU Tweak II fick jag ytterligare lite, och kontroll över fläktkurvorna. Rekommenderas! Jag tittar på processorsiffrorna och i Swec prestandaindex framstår 4970k fortfarande som en kompetitiv CPU. 5000 kr för 20% mindre flask med en medium Ryzen, inte värt det.

Av HolyFather

ASUS GPU Tweak II lät mig visa GPU-temp på skärmen medan jag spelar. Och även lite andra siffror om man vill. Det blev min lösning.

Av HolyFather

Detta är inte längre aktuellt för mig då jag beslutat att stå ut med Twitchappen på min relativt stora mobil. Jag får leva med det.

Av HolyFather

Detta är inte längre aktuellt för mig då jag beslutat att stå ut med Twitchappen på min relativt stora mobil. Jag får leva med det.

Av HolyFather

Tveksamt om detta behöver översyn. När fjårtisarna blir 18 skuldsätter de sig på riktigt genom statliga Svenska Spel ändå.

Kom ihåg att spela bort dina pengar ansvarsfullt!

Och drick och rök/snusa inte (men om det blir populärt vill vi ha en bit av kakan!) (c) staten.

Pay 2 win (eller Pay 2 not grind) sköts bäst genom negativa recensioner från spelare.

Av HolyFather
Skrivet av UndaC:

Det har ju avslöjats

Vi har rapporterat om det under hela hösten

Alla stora ÅF i Norden köper sina kort direkt från tillverkarna

Fast...

  1. Kortbrist suggererar att ÅF inte kan köpa kort direkt från tillverkarna så fort som efterfrågan kräver.

  2. Efterfrågan kräver inte journalistik för att uppskatta - det är ju därför du postar.

  3. Tillverkarna hävdar tillgång < efterfrågan.

Alltså krävs övertygande bevis för att ÅF endast köper från tillverkarna direkt, alternativt krävs mindre övertygande bevis för att ÅF köper kort från andra källor för att tillfredsställa efterfrågan och det är orsaken till högre pris än RRP. Därför är det senare troligare.

Hänger du med på resonemanget?

Av HolyFather
Skrivet av Erik_T:

Då läste du inte recensionen så noga. Default så kan du få plats med 5 st 2.5" enheter. Monterar du in de extra lagringsplatserna, vilket kan hindra montering av extra långa grafikkort, så får du plats med ytterligare 4 st 2.5" enheter.

Då läste du nog inte mitt ämne, eller kommentaren du citerade, så noga.

Recensionen visar en SSD (och en HDD i 2020 av någon outgrundlig anledning), i en vagga som har en halvvagga utrymme till PSU:et och en halvvagga till chassiväggen. Därav kommentaren du citerade.